طرز تهیه شربت سکنجبین و فواید آن
با طرز تهیه شربت سکنجبین و فواید آن همراه شما هستیم.
به گزارش قلم آزاد، شربت سکنجبین یکی از قدیمیترین نوشیدنیهای سنتی ایران است.
طرز تهیه شربت سکنجبین و فواید آن
سکنجبین از ترکیب سرکه و انگبین تهیه میشود و بسیار پرفایده است.
در طب سنتی به نوشیدن این شربت در فصول گرم سال بسیار تاکید شده است.
طریقه مصرف این شربت با توجه به سلیقه افراد متفاوت است.
ترکیب آب خنک و شربت سکنجبین یک نوشیدنی گوارا و خوشطعم برای رفع عطش در تابستان است.
این شربت را با خیار و آبلیمو هم میتوانید تهیه کنید و با غذا نوشجان کنید.
حتما تا به حال در فصل تابستان شربت غلیظ سکنجبین را با کاهوی تازه میل کردید.
شربت خوشعطر و طعم سکنجبین فواید زیادی دارد.
خواص شربت سکنجبین با خاکشیر
یکی از محبوبترین نوشیدنیهای تابستان در فرهنگ ایرانیها، شربت سکنجبین با خاکشیر است.
این شربت به رفع عطش و درمان گرمازدگی در تابستان کمک میکند.
خاکشیر داروی ضد یبوست است و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارشی میشود.
در تهیه شربت سکنجبین از برگهای نعنا استفاده میشود.
نعنا داروی طبیعی برای نفخ و مشکلات معده است.
این شربت بهترین نوشیدنی برای حفظ آب بدن، در ماه مبارک رمضان است.
نوشیدن آن در فاصله افطار تا سحر باعث میشود در طول روز کمتر احساس تشنگی کنید.
اگر دچار سرماخوردگی شدید، نوشیدن یک لیوان شربت سکنجبین با خاکشیر به کاهش تب، بهبود گلو درد و تامین انرژی بدن کمک میکند.
شربت سکنجبین را میتوانید به جای شکر، با عسل تهیه کنید و آن را با خاکشیر مصرف کنید و به کاهش وزن خود کمک کنید.
این شربت برای پاکسازی کبد و صفرا هم بسیار مفید است.
شربت سکنجبین با خاکشیر یک نوشیدنی مناسب برای افرادی است که به کبد چرب مبتلا هستند.
برای کسانی که کبد چرب دارند، آبغوره و عسل هم بسیار مفید است.
خواص سکنجبین و لاغری
سکنجبین شربت شیرین و پر از شکر است و مصرف آن به تنهایی و بدون داشتن رژیم غذایی سالم، نه تنها باعث لاغری نمیشود، بلکه قند خون را هم افزایش میدهد.
بنابراین مصرف زیاد این شربت باعث چاقی خواهد شد.
افرادی که اضافه وزن دارند، بهتر است این شربت را به صورت خانگی تهیه کنند.
شربت سکنجبین آماده، معمولا قند و کالری بیشتری دارد.
با این حال، کمک به دفع سموم و پاکسازی بدن یکی از خواص این شربت است.
اگر شما گاهیاوقات برای رفع عطش، شربت سکنجبین مینوشید، نگران نباشید.
این شربت ضد یبوست است و به کسانی که به دلیل یبوست شدید اضافه وزن دارند، کمک میکند.
شما میتوانید به جای شکر، در تهیه شربت سکنجبین از عسل استفاده کنید.
عسل در کنترل قند خون شما موثر است و استفاده از آن نوشیدنی شما را سالمتر میکند.
برای چاقی
همانطور که در بالا اشاره کردیم، شربت سکنجبین اگر زیاد استفاده شود، باعث چاقی میشود،
اما این روش برای افزایش وزن، به هیچ وجه توصیه نمیشود.
این شربت سرشار از قند است و گلوکز خون شما را افزایش میدهد.
اگر شما کالری روزانه خود را تنها از قند دریافت کنید، نه تنها چاق نمیشوید،
بلکه در معرض خطر بیماری دیابت هم قرار میگیرید.
از آنجایی که شربت سکنجبین ملین است، ممکن است باعث اسهال شود.
به همین دلیل افراد لاغر ممکن است با مصرف زیاد آن، آب بدن خود را از دست بدهند.
نوشیدنی شربت سکنجبین برای رفع عطش بسیار سالم و مفید است، اما روش صحیحی برای چاقی نیست.
در مصرف این نوشیدنی شیرین زیادهروی نکنید.
کبد
یکی از مهمترین خواص سکنجبین در طب اسلامی، تصفیه و پاکسازی کبد است.
افرادی که کبد چرب دارند، اگر به اندازه از این شربت سنتی استفاده کنند، به کاهش تجمع چربی در کبد کمک میکنند.
کسانی که دچار نارساییهای کبدی هستند، با مشورت پزشک میتوانند این نوشیدنی خنک و ضدعطش را نوشجان کنند.
این شربت ادرارآور است، به همین دلیل به پاکسازی مجاری ادراری و مثانه هم کمک میکند.
زمانی که دچار گرمازدگی میشوید، این نوشیدنی دمای بدن شما را کاهش میدهد و باعث جبران کمآبی میشود.
این شربت را میتواند به دفع سنگ کلیه کمک کند.
فواید
این شربت یکی از بهترین نوشیدنیها در “طب سنتی” است.
که دافع صفراست و صفرای اضافی بدن را خارج می کند .
سکنجبین از عسل و سرکه ساخته میشود که نفوذ غذا را به سلولهای بدن افزایش میدهد.
این شربت التهاب ناشی از گرما را میکاهد و در نهایت سموم بدن را به همراه ادرار یا عرق بیرون میآورد.
میتواند ملین و مسهلی مفید باشد.
اگر سکنجبین با تخم کاسنی و کمی گلاب تهیه شود، نوشیدنی پرسودی خواهد شد
خصوصا برای آنهایی که طبعی گرم داشته یا کسانی که مبتلا به نفخ هستند منافع زیادی دارد
ولی برای مبتلایان به زخم معده زیانبخش است.
مصرف آن نفوذ غذا به سلولهای بدن از جمله سلولهای کبد را افزایش میدهد.
اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورید، اشتها آور است.
اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تبهای طولانی و مداوم است.
اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر که همه میتوانند از آن استفاده کنند .
فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نیست و باعث آشفتگی میشود.
اینگونه اشخاص باید آنرا با سکنجبین یا کتیرا بخورند.
بازکردن انسداد عروق
رفع سر درد
موارد منع مصرف
– در معدههای سرد و ضعیف
– مبتلایان به ضعف اعصاب
– مبتلایان به دردها و مشکلات رحمی
– مبتلایان به تکرر و قطره قطره آمدن ادرار و سایر مشکلات مثانه
– مبتلایان به زخمهای گوارشی
– در زمان حالت تهوع
در این موارد هرقدر ترشی سکنجبین بیشتر باشد عارضه بیشتری دارد.
توجه : کسانی که دچار سرماخوردگی شده اند وآنهایی که مبتلا به رعشه و دردهای عصبی هستند حتما باید از سکنجبین دوری کنند.
بهترین زمان مصرف سکنجبین
استفاده از از این شربت در افراد گرم مزاج و در فصل تابستان مناسب است که به ویژه همراه با کاهو برای کاهش حرارت و ایجاد آرامش توصیه میشود.
مصرف کاهو و سکنجبین
در طب سنتی مزاج کاهو سرد و تر است
و سکنجبین مزاج گرم و خشک دارد به این دلیل که سکنجبین از ترکیب سرکه و عسل درست میشود
که به اندازه معین جوشانده شده و اثرات گرم و خشکی را بر جای میگذارد،
در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد و تر کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی میکنند.
با توجه به اینکه کاهو خواب آور، مسکن و ضد درد است
میتواند به همراه سکنجبین مصرف شود و عارضهای نیز به همراه نداشته باشد.
درد شکمی
اگر کاهو را به تنهایی مصرف کنیم ممکن است
رطوبت، تری و سردی آن تاثیر نامطلوبی بر روی افرادی که سن بالا دارند یا دارای مزاج بلغمی هستند بر جای بگذارد
اما اگر به همراه سکنجبین مصرف شود این عوارض را به همراه نخواهد داشت .
طرز تهیه سکنجبین
مواد لازم:
سرکه طبیعی ۲ واحد،
عسل زنبوری چند گیاهی ۵ واحد،
آب سالم بدون کلر ۴ واحد، یا آنقدر که لازم باشد با توجه به غلظتی که مورد نظر است.
طرز تهیه:
ابتدا هر سه جزء را مخلوط کرده بجوشانید و کف آن را بگیرید تا به یک چهارم برسد و به قوام آید
و عدهای معتقدند آنقدر بجوشد تا یک پنجم مخلوط باقی بماند.
نکته: در تهیه سکنجبین میتوان عرق نعناع یا خود نعناع را نیز استفاده کرد تا از عطر و خواص آن بهره مند شد.
تذکر: هر جا مصرف سکنجبین (سرکه انگبین) توصیه شدهاست،
منظور سکنجبینی است که با سرکه طبیعی، عسل زنبوری چند گیاهی و عرق یا خود نعناع
در ظرف مسی با آب سالم بدون کلر تهیه شده باشد.
سکنجبین خیار
داخل شربت مقداری خیار ریز ریز کرده
و یخ می ریزیم و شربت را تهیه می کنیم که بسیار برای فصول گرم سال مطلوب است.
این شربت بهترین چیز برای رفع عطش در هوای گرم است.
مواد لازم:
شکر: یک کیلو
سرکه سفید: ۳۰۰ گرم
نعناع تازه: یک دسته کوچک
خیار: یک عدد کوچک
کاهو رنده شده: یک قاشق سوپخور
روش تهیه:
شکر را با ۵ تا ۶ لیوان آب در ظرف لعابی جوشانده و از صافی رد میکنیم،
بعد از آن، نعناع را شسته و نخ بسته و داخل شربت میاندازیم.
بعد شربت را میگذاریم بجوشد و قوام بیاید.
سپس سرکه را داخل شربت ریخته و بعد از چند جوش از حرارت برمیداریم.
هنگام سرو، مقداری خیار رندهشده و کاهو رندهشده در لیوان ریخته و با آب و یخ سرو کنید.
منبع: عصر ترکیه
ارسال دیدگاه