طرز تهیه دیزی سنگی لعاب دار خوشمزه روی گاز
با طرز تهیه دیزی سنگی لعاب دار خوشمزه روی گاز همراه ما باشید.
به گزارش قلم آزاد به نقل از ایرنا ، طعم و عطر آبگوشت قهوه خانهای و دیزیهای دیزی سراها با آبگوشتهایی که در خانه میپزیم متفاوت است. قصد داریم راز این تفاوت را در غالب طرز تهیه دیزی سنگی خانگی برایتان بگوییم.
دیزی سنگی یکی از غذاهای قدیمی ایرانیان است که بسیار پرطرفدار بوده و برای بدن فواید زیادی دارد. در این مطلب ما طرز تهیه دیزی سنگی رستورانی را برایتان آماده کردهایم.
مواد لازم دیزی سنگی
مواد لازم | مقدار |
گوشت گوسفندی استخوانی | ۵۰۰ گرم |
دنبه | ۱۰۰ گرم |
نخود لوبیا سفید(خیس خورده) | ۱/۵ کیلو |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
ادویههای دیزی سنگی
مواد لازم | مقدار |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
ادویههای سری دوم
مواد لازم | مقدار |
نمک، زردچوبه و پودر لیوعمانی | هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
مرزه خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
روش پخت دیزی سنگی روز گاز
برای شروع پخت دیزی سنگی، ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا، یک عدد پیاز و ادویههای سری اول داخل دیگ سنگی ریخته و به آن تا حدی آب اضافه کنید که روی مواد را بگیرد.
دیزی را روی اجاقی که روی آن شعله پخش کن گذاشتهاید، قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
در مرحله بعد، پس از یک الی دو ساعت، کفهای روی گوشت رو بگیرید تا آبگوشت شما رنگ شفافتری داشته باشد.
برای پخت کامل و کافی گوشت، حدودا ۴ ساعت زمان لازم نیاز است.
بعد از پخت گوشت، لیمو عمانی، نمک گوجه و سیب زمینی را به مواد داخل دیزی اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خوب بپزند.
بعد از یک ساعت گوجه، سیب زمینی و دنبه را از داخل دیزی خارج کرده، پوست گوجهها رو گرفته و با سیب زمینی و دنبه در ظرفی مناسب، خوب بکوبید تا میکس شوند.
در این مرحله به گوجه و سیب زمینی کوبیده شده، رب و ادویه جات سری دوم و مرزه را اضافه کرده و روی حرارت تفت دهید.
بعد از کمی تفت و تغییر رنگ رب، مواد تفت داده شده را به آبگوشت اضافه کنید و اجازه دهید چند قل با هم بپزند.
۱۵ دقیقه زمان کافیه تا این مواد به آبگوشت رنگ و لعاب بدهد.
آبگوشت سبک دیزی سنگی شما آماده است.
نکات تکمیلی و فوت و فن خوشمزه شدن دیزی سنگی
حتما نخود و لوبیا از ۲۴ ساعت قبل خیس بخورند.
کف روی گوشت گرفته شود.
بعد از پخت گوشت و لوبیا و نخود، نمک و لیمو عمانی اضافه کنید.
مرزه اصلا حذف نشود چراکه راز مهم خوشمزگی این آبگوشت است.
به گزارش وب گاه نمناک، هرچقدر مدت زمان پخت آبگوشت بیشتر بوده و با حرارت ملایمتر بپزه در نهایت آبگوشت جا افتادهتری دارید.
ارسال دیدگاه