طرح دولت کانادا برای محدود کردن صدور ویزای دانشجویی و اجازه کار
به گزارش حرف تازه به نقل از یورونیوز ، بر اساس دادههای دولتی، کانادا سال گذشته نزدیک به ۱ میلیون پذیرش تحصیلی برای دانشجویان خارجی صادر کرده وسقف جدید اعلام شده توسط دولت قصد دارد این تعداد را به حدود یک سوم کاهش دهد. مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا، اعلام کرد که دولت لیبرال یک […]
به گزارش حرف تازه به نقل از یورونیوز ، بر اساس دادههای دولتی، کانادا سال گذشته نزدیک به ۱ میلیون پذیرش تحصیلی برای دانشجویان خارجی صادر کرده وسقف جدید اعلام شده توسط دولت قصد دارد این تعداد را به حدود یک سوم کاهش دهد.
مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا، اعلام کرد که دولت لیبرال یک سقف موقت و دو ساله را برای صدور ویزای دانشجویی در نظر میگیرد که منجر به کاهش صدور این نوع از روادید به ۳۶۴ هزار مورد در سال جاری میلادی خواهد شد.
طرح جدید دولت همچنین محدودیتهایی را برای صدور مجوزهای کارِ پس از فارغ التحصیلی تعیین کرده که احتمالا قصد دارد دانشجویان را به بازگشت به کشورهای خود تشویق کند، مجوزهایی که پیشتر به عنوان یک راه آسان برای تضمین اقامت دائم فارغالتحصیلان دانشگاهی در نظر گرفته میشد.
مطابق طرح جدید دولت، تنها افرادی که در مقاطع کارشناسی ارشد یا فوق دکترا تحصیل میکنند، واجد شرایط دریافت مجوز کار سه ساله خواهند بود.
به گفته وزیر مهاجرت کانادا، همسران دانشجویان خارجی که در سایر مقاطع تحصیلی از جمله دوره کارشناسی و کالجها ثبت نام کردهاند، دیگر واجد شرایط دریافت ویزای همراه نخواهند بود. همچنین، سقف تعیین شده برای صدور ویزای تحصیلی، دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی و پایینتر را هدف گرفته است.
طبق آمار رسمی کانادا، تعداد دانشجویان در کالجهای بینالمللی بین سالهای ۱۵-۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰-۲۰۱۹ تا ۱۵۴ درصد افزایش یافته است، در حالی که، تعداد دانشجویان دانشگاههای بینالمللی در همان دوره حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.
وزیر مهاجرت کانادا خاطرنشان کرد: «پذیرش درخواستهای جدید تحصیلی در سال ۲۰۲۵ مشروط به تعیین سهمیه سال آینده در پایان سال جاری خواهد بود.»
طرح دولت کانادا برای محدود کردن صدور ویزای دانشجویی و اجازه کار
چرا دولت محدودیت اعمال میکند؟
کانادا به عنوان یکی از مقاصد محبوب برای دانشجویان بینالمللی بوده، به ویژه به این این دلیل که دریافت مجوز کار پس از اتمام دوره تحصیلی نسبتا آسانتر از بسیاری دیگر از کشورهاست. اما افزایش تعداد دانشجویان بینالمللی منجر به کمبود شدید آپارتمانهای اجارهای و افزایش اجارهها در شهرهای مختلف این کشور شده است.
محبوبیت جاستین ترودو، نخست وزیر، عمدتا به دلیل افزایش هزینههای زندگی کاهش یافته است و پیر پولیور، رهبر حزب محافظه کار مخالف دولت، در نظرسنجیها از آقای ترودو پیشی گرفته است.
افزون بر بحران اجاره، دولت کانادا نگران افت کیفیت آموزش در برخی از دانشگاههای این کشور نیز شده است.
چه کسانی تحت تاثیر طرح دولت کانادا قرار میگیرند؟
آمار رسمی دولت کانادا حاکیست که دانشجویان بین المللی طی سال تحصیلی گذشته تنها در مقطع کارشناسی به طور متوسط ۳۶ هزار و ۱۲۳ دلار شهریه پرداخت کردهاند که ۴۲۹ درصد بیشتر از شهریه دانشجویان داخلی بوده است.
در مجموع، دانشجویان بینالمللی سالانه حدود ۲۲ میلیارد دلار کانادا (۱۶.۴ میلیارد دلار) به اقتصاد کانادا کمک میکنند. اعمال سقف ورود دانشجویان خارجی به زیان طرحهای توسعه دانشگاههای کانادا تمام خواهد شد.
همچنین برخی از مشاغل، از جمله در رستورانها و بخشهای خردهفروشی، میتواند باعث کمبود کارگران موقت شود.
در همین حال، رویترز گزارش داده که رستورانهای سراسر کانادا با نزدیک به ۱۰۰ هزار فرصت شغلی خالی دست و پنجه نرم میکنند و دانشجویان بینالمللی ۴.۶ درصد از ۱.۱ میلیون کارگر شاغل در صنعت خدمات غذایی را در سال ۲۰۲۳ تشکیل میدادند.
بانکهای کانادایی هم از هجوم دانشجویان جدید بهرهمند شده بودند، زیرا هر دانشجو ملزم به داشتن گواهی سپردهگذاری تضمین شده (GIC) بود که برای سال ۲۰۲۴ رقمی ۲۰ هزار و ۶۳۵ دلار کانادا را شامل میشود که هدف از آن تضمین تامین هزینههای اولیه زندگی توسط دانشجوی خارجی بود.
دادههای رسمی نشان میدهد که دانشجویان هندی و چینی بالاترین سهمِ دانشجویان خارجی را در کانادا به خود اختصاص دادهاند، به طوری که در سال ۲۰۲۲، حدود ۴۰ درصد از دانشجویان خارجی از هند آمدهاند و حدود ۱۲ درصد آنها هم از چین عازم کانادا شدهاند.
همچنین، افزون بر ۲۱ هزار دانشجوی ایرانی نیز در سال ۲۰۲۲ در کانادا مشغول به تحصیل بودهاند، ایرانیها پس از اتباع هند، چین، فیلیپین، فرانسه و نیجریه در جایگاه ششم قرار داشتهاند.
ارسال دیدگاه