ضرورت پیگیری ثبت ملی و برندسازی محصول گل گاوزبان رودسر
حرف تازه – جشنواره گل گاوزبان رودسر برگزار و در آن با اشاره به سهم ۶۵ درصدی استان گیلان در تولید گل گاوزبان کشور برضرورت پیگیری ثبت ملی و برندسازی این محصول به نام رودسر تأکید شد. جشنواره ملی گل گاوزبان یعدازظهر پنجشنبه درمجتمع پردیس همت زیاز بخش رحیم آباد شهرستان رودسر با حضور مسئولان […]
حرف تازه – جشنواره گل گاوزبان رودسر برگزار و در آن با اشاره به سهم ۶۵ درصدی استان گیلان در تولید گل گاوزبان کشور برضرورت پیگیری ثبت ملی و برندسازی این محصول به نام رودسر تأکید شد.
جشنواره ملی گل گاوزبان یعدازظهر پنجشنبه درمجتمع پردیس همت زیاز بخش رحیم آباد شهرستان رودسر با حضور مسئولان و مردم برگزار شد.
نماینده رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی در این جشنوراه با اشاره به وسعت و ظرفیت بخش رحیم آباد برضرورت شهرستان شدن این بخش تأکید کرد و گفت: تمام تلاش را برای محقق شدن این موضوع بکارگیر می گیریم.
اسدالله عباسی به ظرفیت این منطقه در زمینه تولید گل گاوزبان اشاره کرد و از جهاد کشاورزی استان خواست با بررسی همه جانبه مشخص کنند که سطح زیر کشت محصول گل گاوزبان رحیم آباد رودسر در مقایسه با سایر نقاط کشور به چه میزان است.
به گفته این مسئول بعداز بررسی های انجام شده و جمع آوری اطلاعات دقیق در صورت بیشتر بودن سطح زیر کشت لازم است در زمینه ثبت ملی این محصول به نام رودسر اقدام شود.
۷۲۲ هکتار سطح زیر کشت گل گاوزبان در گیلان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در این جشنواره از پرداخت یارانه ، تامین ماشین آلات و صدور مجوز برای ایجاد کارخانه های فرآوری گل گاوزبان به شکل کوچک و صنعتی خبرداد و اظهار کرد: گل گاوزبان دارای خاصیت دارویی است و در ایران در بیش از ۱۷ هزار و ۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی کشت می شود.
علیرضا شعبان نژاد با بیان اینکه در استان گیلان بیش از پنج تن گل گاوزبان تولید می شود افزود: این از جمله محصولاتی است که جنبه صادراتی داشته و مورد استقبال کشورها قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه در استان گیلان ۷۲۲ هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت گل گاوزبان می رود، تصریح کرد: سه هزار و ۲۵۰ تن محصول تر و ۳۲۵تن محصول خشک گل گاوزبان در استان گیلان تولید می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه براساس این آمار گیلان ۴۰ درصد سطح زیر کشت و ۶۵ درصد تولید کشور را دارد ٬ یادآور شد: برای توسعه هرچه بیشتر این محصول داوریی تلاش می کنیم.
وی به برداشت سنتی این محصول اشاره و تصریح کرد : ماشین آلاتی طراحی شده که در صورت آزمایش موفقیت آمیز آن آمادگی برای صدور مجوز و تسهیلات صنایع جانبی راه اندازی آن وجود دارد.
ظرفیت منطقه اشکورات رودسر در تولید فندق و گل گاوزبان
مسئول فرآوری و پژوهش صنعت و معدن گیلان نیز در ادامه این جشنواره با بیان اینکه این استان در همه زمینه ها در سطح کشور حرفی برای گفتن دارد، اظهار کرد: اداره کل صنعت ٬ معدن و تجارت گیلان در زمینه توسعه و ارتقا و برندسازی این محصولات به نام گیلان تلاش می کند.
مقدسی افزود: تلاش می شود تا سه محصول زیتون ٬ برنج و چای را ثبت ملی کنیم.
وی با بیان اینکه اشکورات منطقه ای است که از مواهب الهی بسیار زیادی از جمله فندق و گل گاوزبان برخوردار است ٬ تصریح کرد: موضوع ثبت ملی فندق در حال انجام است و در زمینه گل گاوزبان نیز در حال پیگیری است.
راه اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره گل گاوزبان در رودسر
سرپرست فرمانداری رودسر نیز در ادامه این جشنواره از راه اندازی دبیرخانه دائمی گل گاوزبان در این شهرستان خبر داد و گفت: تولید فندق و گل گاوزبان دو شاخص مهم بخش رحیم آیاد رودسر است که باید از پتانسیل آنها استفاده لازم شود.
علی وارسته با بیان اینکه تولید گل گاوزبان نقش اساسی در معیشت خانواده های این منطقه دارد ٬ تصریح کرد: هدف از برگزاری این جشنواره ایجاد شور و نشاط اجتماعی و همچنین معرفی این پتانسیل است.
به گفته این مسئول با توجه به ظرفیت تولید گل گاوزبان در منطقه اشکورات رودسر باید برای ثبت ملی این محصول و برندسازی آن اقدامات لازم ضرورت گیرد.
ارسال دیدگاه