صلح حسنی یا قیام حسینی؟ مخالفان مذاکره با آمریکا چه میگویند؟
سخنان حسن روحانی درباره صلح امام حسن، بسیار بازتاب داشت و حتی کار تا تهدید به اعدام حسن روحانی پیش رفت. مخالفان مذاکره، کسانی که با غرب گفتوگو میکنند را خائن و وطنفروش مینامند و موافقان صلح و مذاکره، جریان مقابل را کاسبان تحریم خواندهاند. این جدال دهههاست ادامه دارد.
حرف تازه – سخنان حسن روحانی درباره صلح امام حسن، بسیار بازتاب داشت و حتی کار تا تهدید به اعدام حسن روحانی پیش رفت. مخالفان مذاکره، کسانی که با غرب گفتوگو میکنند را خائن و وطنفروش مینامند و موافقان صلح و مذاکره، جریان مقابل را کاسبان تحریم خواندهاند. این جدال دهههاست ادامه دارد. رویداد ۲۴ در یادداشتی با عنوان «صلح حسنی یا قیام حسینی؟» به این موضوع پرداخته است.
انقلاب ۵۷ نقطه عطف مهمی در صورتبندی روحانیت شیعه بود؛ با انقلاب اسلامی روحانیت برای نخستین بار در تاریخ شیعه، در رأس قدرت سیاسی جامعه قرار گرفت؛ موقعیتی جدید و بیسابقه حتی در مقایسه با معدود دورههای تاریخی، چون دورۀ صفویه که بخشهایی از روحانیت شیعه در نقش مشاور، همراه یا در کنار قدرت سیاسی غیرحوزوی قرار داشته است. این وضعیت جدید تا به امروز یک ویژگی مهم داشته و آن مقایسه تحولات صدر اسلام با شرایط کنونی است. به این ترتیب هر اتفاقی که در جمهوری اسلامی میافتد، با تاریخ اسلام قیاس میشود و نسبت به آن موضعگیری میشود. مساله مذاکره با آمریکا یکی از تصمیمات سیاسی جمهوری است که بارها در چهار دهه گذشته با تعابیری، چون صلح حسنی و قیام حسینی از دایره رئالیسم حاکم بر عرصه بین الملل خارج است.
چهارشنبه گذشته (۲۳مهرماه) حسن روحانی در سخنانی که به طور زنده از تلویزیون پخش شد، با بیان اینکه «امام حسن امام صلح و پیوند بود»، گفت: «وقتی برخی از اصحاب امام حسن (ع) آمدند و با زبان معترضانه که چرا صلح کردی؟ و چرا در برابر طرف شما پیمان را امضا کردید؟ حضرت فرمودند: جامعه اسلامی که فقط شما ۱۰ نفر نیستید، شما ۲۰ نفری که اینجا نزد من آمدید که فقط دنیای اسلام نیستید. من در مسجد رفتم برای مردم سخنرانی کردم و دیدم اکثریت قاطع جامعه صلح میخواهند و وقتی که مردم این را میخواهند، صلح را انتخاب میکنم. این راه امام مجتبی (ع) است. امام حسن مجتبی (ع) به ما میآموزد مرد جنگ باشیم به روز جنگ، و مرد صلح باشیم به روز صلح. اگر در روز صلح، جنگیدیم و در روز جنگ، صلح کردیم، هر دو خطا و اشتباه است.»
ارسال دیدگاه