صبحانه انگلیسی یک وعده غذایی جذاب و ساده
ما امروز در یک شکم گردی مفصل و جانانه می خواهیم هر چیزی که به صبحانه انگلیسی ختم می شود را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.
به گزارش قلم آزاد به نقل از الی گشت ، این روزها در منوی کافه ها در بخش صبحانه، بی بروگرد نام صبحانه ی انگلیسی را دیده و حتما برای یک بار هم که آن را انتخاب کرده اید. صبحانه ای اشتها برانگیز و خوشمزه که از مواد غذایی تازه تشکیل شده است و در عین این که بسیار کامل است، در یک بشقاب بزرگ جا می شود و اتفاقا شما را کاملا هم سیر می کند! همه ی مواد مغذی یک جا در این بشقاب جمع شده اند و یک وعده ی کامل را برای شما به وجود می آورند اما، بشقاب صبحانه ی مخصوص انگلیسی از کجا به وجود آمد؟
همه چیز درباره صبحانه انگلیسی
انگلیسی ها می گویند که؛ صبحانه ی انگلیسی به قدری خوب و کامل است که شما می توانید روزی ۳ بار صبحانه بخورید!
همانطور که از نام این بشقاب خوشمزه و منحصر به فرد پیدا است، این صبحانه ی کامل و بسیار لذیذ برای کشورهای اروپایی همچون انگلیس و ایرلند است و در اصل خواستگاه این صبحانه را باید جزیره ی بریتانیا بدانیم. درباره صبحانه ی مخصوص انگلیسی نکته ی جالبی وجود دارد و آن این است که به این سبک از این وعده ی غذایی، صبحانه ی کامل هم می گویند. البته به نظر می رسد که این نام کاملا برازنده ی این صبحانه است زیرا، در این بشقاب هر ماده ی غذایی که بتوان سر صبح میل کرد و از لحاظ غذایی نیز غنی باشد، قرار دارد.
ریشه های پیدایش این صبحانه برای اولین بار در سال ۱۳۰۰ میلادی می رسد. در واقع می گویند که انگلیسی هایی که این صبحانه را اختراع کردند، آن را مناسب کسانی می دانند که ریشه های آنگولاساکسون در خود دارند! این صبحانه ی ترکیبی یا به عبارتی دیگر میکس شده از مواد غذایی همچون لوبیای پخته شده، بیکن سرخ شده، تخم مرغ نیمرو، قارچ، سوسیس، گوجه فرنگی، نان از نوع تست شده و در صورت علاقه، مقدار کمی از سبزیجاتی همچون برگ نعنا. می بینید؟ شما تنها در یک وعده آن هم در ساعات آغازین روز، می توانید تا وعده ای کامل را در میزانی مشخص به عنوان صبحانه میل نمایید و انرژی آغازین روز خود را به دست آورید.
درباره ی صبحانه ی مخصوص انگلیسی باید بدانید که معمولا مردم در انگلیسی برای میل کردن وعده ی صبحانه ی خود، بین ساعات ۷ الی ۹ صبح وقت می گذارند و معمولا در ساعات آغازین روز، غذایی بسیار کامل را میل می کنند. البته این سنت و برنامه ی غذایی در بین انگلیسی ها بسیار قدیمی است. در بشقاب صبحانه ی انگلیسی از غذاهایی استفاده می شود که در زمره ی خوراک های سنتی انگلیسی ها قرار دارد و مواد اولیه ی آن، جزئی از تولیدات محلی و داخلی در این منطقه است.
و البته که کاملا دستورالعمل های پخت هر جزء از آن ها، مربوط به بومیان انگلیسی است. این که چگونه صبحانه ی انگلیسی به دیگر نقاط دنیا هم رفت و تبدیل به یک غذای ایده آل و خوشمزه شد، برای خودش یک فرمول ساده و مشخص دارد. اولین دلیلی که می توان برای رفتن این غذا به نقاط مختلف جهان بیان کرد این است که انگلیسی ها از آن جا که عادت دیرینه ی کشورگشایی در سراسر نقاط مختلف و قاره های کشف شده و کشف نشده ی زمین داشتند، هر آن چه که مخصوص و مرتبط به فرهنگشان بود را نیز با خودشان به نقاط مختلف زمین می بردند.
سبک سنتی صبحانه ی مخصوص انگلیسی نیز یکی از همین مواردی بود که آن ها به هر جایی که رفته بودند، وام دادند. البته در این میان بیشترین استقبالی که از این سبک صبحانه شد در بین چینی ها، مردم و بومیان آمریکای شمالی که بیشترشان خودِ مهاجران انگلیسی زبان و هندی ها بودند، شد. البته اگر دقت کنید می بینید که مواد غذایی که در تهیه ی بشقاب صبحانه ی مخصوص انگلیسی ها سرو می شود نیز در این مناطق یا کشت می شود یا پرورانده می شود و به همین خاطر سرعت جا افتادن و محبوبیت صبحانه ی مخصوص انگلیسی در این مناطق از دیگر جاها بیشتر بوده است.
درباره ی صبحانه ی انگلیسی باید این نکته را بدانید که در دیگر نقاط و کشورهای قاره ی اروپا همچون؛ سوئد، ایتالیا، آلمان، پرتغال و لیتوانی این مدل صبحانه و یا مواد خوراکی نزدیک به آن که همچون صبحانه مخصوص انگلیسی در یک بشقاب و وعده ی صبحانه میل می شوند، نیز وجود دارد ولی به هر حال حقیقتی که وجود دارد این است که این صبحانه به نام انگلیسی و به وسیله ی آنان معروف شده است. با این که ما صبحانه ی انگلیسی را متشکل از همان مخلوطی که برایتان نام برده ایم می شناسیم اما انگلیسی ها سبک دیگری هم برای خوردن صبحانه دارند که از یک فنجان قهوه با آب پرتقال تشکیل می شود.
در کنارش هم از یک کاسه ی غلات صبحانه ی فرآوری شده استفاده می کنند. البته نباید حضور نان تست شده ی تازه و تارت، عسل و مارمالاد را نادیده گرفت. هر دو سبک این صبحانه ها و مواد غذایی محبوب ذائقه ی انگلیسی ها است اما، در شرایط مختلفی خورده می شوند. معمولا بشقاب متشکل از بیک، قارچ، نان تست شده، گوجه فرنگی، نیمرو، سوسیس و خوراک لوبیا به همراه قهوه و یا چای را در آخر هفته ها و تعطیلات می خورند و برای دیگر روزهای هفته که ممکن است دارای محدودیت های زمانی باشند، از این ترکیب آخری که برایتان چند خط بالاتر گفتیم، استفاده می کنند. هر دوی این صبحانه ها در کافه ها و رستوران های انگلیسی ارائه می شوند و از لحاظ قیمت و هزینه ی پرداختی هم فرق زیادی با یکدیگر ندارند و می توانیم این غذاها را در زمره ی غذاهای ارزان قیمت یک منوی غذایی به حساب آوریم.
درباره ی صبحانه ی مخصوص انگلیسی ها باید بگوییم که درست است که معمولا ما این غذا را از چند ترکیب مخصوص و مشخص از بیکن و سوسیس می دانیم اما در کنار آن از مواد غذایی همچون: پودینگ و فرنی هم در کنار آن نیز میل می کنند. البته ترکیب فرنی معمولا در زمستان ها و یا در هتل ها و همچنین در زمان مهمانی ها سرو می گردد. به هر حال صبحانه ی مخصوص انگلیسی با هر ترکیبی امروزه حتی در کافه های ایرانی هم سرو می شود و امکان چشیدن آن را حتی در زمانی که با اعضای خانواده دوستانتان برای صبحانه به بیرون رفته اید نیز دارید.
دانستنی هایی درباره ی صبحانه انگلیسی
- هندی ها در صبحانه ی خود به سبک انگلیسی از مرغ و ادویه ی ماسالا نیز استفاده می کنند.
- در دیگر مناطق انگلیس از دیگر مواد غذایی همچون: کیک اسفنجی ویکتوریایی، تارت مخلوط شده با قهوه، ژله، پودینگ مخصوص، کیک اسکونز، پای سیب زمینی، کیک گوشت، پودینگ مخصوص روز کریسمس،پای پیاز، پای سیب، گوشت کباب شده ی گاو، گوشت گوسفند ذغالی با سس گوجه فرنگی مخصوص، هات پای، پیراشکی قدیمی و انگلیسی به نام بدفورشایر و بسیاری از خوراک های سنتی منطقه ها سرو می شود.
- اگر در کنار صبحانه ی مخصوص انگلیسی شما از کیک سیب استفاده شد این را بدانید که صبحانه ی شما را از روی دستور پخت و تهیه ی این صبحانه از کشورهایی همچون؛ آلمان، اسکاندیناوی، هلند و شمال قاره ی آمریکا درست کرده اند.
طرز تهیه صبحانه انگلیسی
برای درست کردن صبحانه ی مخصوص انگلیسی باید بدانید که کار زیادی در پیش رو ندارید و تنها باید بدانید که دقیقا دوست دارید تا صبحانه ی خود را با چه طعمی و در چه حد و میزانی از پخت می خواهید. دوست دارید غذایتان برشته باشد و یا نه، دوست دارید سوسیس و یا بیکن شما کمی نیم پز باشد.
برای درست کردن این غذا لازم دارید تا از مواد غذایی همچون: سوسیس، نان تست تازه، تخم مرغ، گوجه فرنگی، قارچ، بیکن استفاده کنید و در کنار آن ها هم قهوه، آب میوه ی تازه و یا چای را نیز می توانید میل نمایید.
ابتدای امر پیشنهاد می کنیم که سوسیس ها را سرخ نمایید و بگذارید تا برای نهایتا ۲۰ دقیقه با روغن کنجد و یا روغن هسته ی انگور را به صورت آرام بپزید. با این که شعله ی گاز کم است اما یادتان باشد که هر از گاهی سوسیس ها را پشت و رو نمایید تا همه ی طرف های آن به آرامی و یک نواختی سرخ شود. اگر هم که برای پخته شدن سوسیس هایتان عجله دارید، می توانید برای ۱۰ دقیقه اما به صورت مداوم حواستان به روند پخت سوسیس ها باشد.
برای سرخ کردن بیکن ها هم قبل از این که آن ها را داخل روغن داغ قرار دهید، بر روی آن ها یک خراش کوچک ایجاد نمایید و برای سرخ کردن هر طرف از آن ها بین ۳ الی ۴ دقیقه با شعله ای بسیار ملایم وقت بگذارید. این خراش ها باعث می شود که این بیکن ها مغز پخت شوند. البته این مقدار زمانی که می گوییم کاملا سلیقه ای است و بستگی به میزانی دارد که شما برای ترد شدن بیکن خود می خواهید زمان بگذارید اما حد نرمالش، همین مقدار زمان است.
پیشنهاد می کنیم که هم بیکن و هم سوسیس های سرخ شده ی خود را در داخل فضای فر نگه دارید تا داغ بمانند. بعد از درست کردن سوسیس و بیکن نیز قارچ ها را تمیز کرده و سپس بر روی آن ها فلفل و نمک به مقدار کافی بپاشید و تنها چند دقیقه ی کوتاه و قبل از این که خشک شوند، سرخ کنید. قارچ ها را کلا در حدی نگه دارید که زیادی خشک نشوند و تا حدی آب دار باشند.
برای گوجه ها هم می توانید از گوجه فرنگی های کوچک و یا به اصطلاح مینیاتوری استفاده کنید و یا این که گوجه ها را قاچ کنید و بر روی هر تکه ای از آن، فلفل و نمک بپاشید. حتی اگر هم دوست داشته باشید می توانید تا حلقه های گوجه را سرخ کنید.
برای نان هم می توانید یا تنها نان ها را تست کرده و یا این که آن ها را با با کمی کره و فلفل سیاه سرخ نمایید. برای طلایی کردن هر طرف از یک تکه برش نان، تنها کافی است که ۳ دقیقه بر روی شعله وقت بگذارید.
نیمرو را هم که دیگر بلد هستید 😉 با این حال برای درست کردن یک نیمروی مبسوط و طلایی رنگ، کره و کمی روغن کنجد و یا هسته ی انگور که اسید ترانس و چربی پایین تری نسبت به دیگر روغن ها دارند، سرخ نمایید.
البته همه ی این ها به کنار؛ خوراک لوبیای از قبل پخته شده را که ترکیبی از پیاز، لوبیای چیتی و یا لوبیای چشم بلبلی است را به همراه ادویه هایی همچون نمک، فلفل و زردچوبه به همراه کمی روغن و رب گوجه فرنگی و آب تا اواسط قابلمه که از قبل گذاشته اید و پخته است را در کنار بشقاب مخصوصی که نسبتا بزرگ است، بریزید.
سپس در تمامی این موادی را که آماده کرده اید را به مقدار کافی در گوشه های بشقاب بگذارید. دیگر بشقاب صبحانه ی مخصوص انگلیسی شما آماده است. نوش جان!
البته در آخر پیشنهاد می کنیم که با توجه به ذائقه ی غذایی ما ایرانیان این غذا را در کنار یک لیوان چای تازه دم، آب پرتقال تازه و طبیعی و یا یک لیوان قهوه ی آمریکانو و یا هر نوع از قهوه ی دم کرده ی دیگری بسته به سلیقه و مزاجتان میل بفرمایید.
- به این نکته توجه داشته باشید که اگر دوست دارید تا در کنار مخلفات صبحانه ی انگلیسی خود ماده ی غذایی دیگری را اضافه و یا حتی حذف کنید، کاملا دستان شما باز است و همه چیز بر طبق سلیقه ی غذایی شما قابل انعطاف و تغییر است.
- برای این که طعم اصیلی از این غذا را بچشید، حتما از مواد غذایی تازه تولید شده استفاده کنید.
ارسال دیدگاه