در نشست روز محیط زیست چه گذشت ؟

شیرزاد از نشست کمیسیون بهداشت با هر سه نماینده رشت خبر داد

تی تی خبر (حرف تازه) : نود و دومین جلسه فوق العاده کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت همزمان با روز محیط زیست در تالار گفتمان محیط زیست کمپ عینک برگزار شد. این جلسه که بر خلاف جلسه های عادی که هرهفته صبح روز دوشنبه برگزار می شد، امروز یکشنبه با […]

تی تی خبر (حرف تازه) : نود و دومین جلسه فوق العاده کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت همزمان با روز محیط زیست در تالار گفتمان محیط زیست کمپ عینک برگزار شد.

این جلسه که بر خلاف جلسه های عادی که هرهفته صبح روز دوشنبه برگزار می شد، امروز یکشنبه با حضور دکتر محمدعلی ثابت قدم شهردار رشت، فاطمه شیرزاد رییس کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری، رضا رسولی رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک، سید امیر حسین علوی رییس کمیسیون برنامه بودجه و حقوقی، مظفر نیکومنش رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، عباس صابر و سیدرضا موسوی روزان اعضای کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری و اسماعیل حاجی پور رییس شورای اسلامی شهرستان رشت برگزار شد. علی مقصودی مدیر شهرداری منطقه ۴ و سمیه رستگار مدیر شهرداری منطقه ۳ رشت، طیبه بینا مدیر حوزه سلامت شهرداری رشت، دکتر اصغر خودکار رییس اداره حفاظت از محیط زیست رشت، دکتر یعقوبی از اساتید هیئت علمی دانشگاه گیلان، مهندس سید محسن حسینی مدیر امور آبفای شهرستان رشت، دکتر باقرزاده از آب منطقه ای رشت و جمعی از فعالان زیست محیطی و نمایندگان سمن ها از جمله پیمان بازدیدی، نسیم طواف زاده و تهمینه شمشادی از دیگر حاضرین در این نشست بودند.

گزیده سخنان فاطمه شیرزاد رییس کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت: 

در ابتدای این جلسه فاطمه شیرزاد با تاکید بر دغدغه های زیست محیطی گفت : با توجه به تغییر سبک زندگی مردم و مدرن شدن زندگی، در میزان تولید زباله های خانگی با افزایش چشمگیری مواجهیم. امیدواریم با برگزاری کارگاه های آموزشی و دوره های مختلف شاهد ارتقای سطح آگاهی شهروندان باشیم.

رییس کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت به مطالبات مردم و سمن ها زیست محیطی اشاره کرد و افزود : در خصوص گوهر رود و زرجوب مطالباتی وجود دارد که باید در سال مزین به نام اقدام و عمل، شاهد برنامه های اجرایی تر وعملیاتی تر باشیم و همه سازمان ها و ارگان ها و رسانه ها و سمن ها در کنار هم، همه و همه کارها را به پیش ببریم.

شیرزاد با تاکید بر لزوم اتحاد مردم و مسئولین در رفع مشکلات زیست محیطی از دیدار اعضای کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا با هر سه نماینده محترم مردم شریف رشت در مجلس شورای اسلامی خبر داد و تصریح کرد: امیدواریم نتایج بهتری از این جلسات حاصل گردد تا بتوانیم گزارش خوبی به مردم ارائه دهیم.

وی با اشاره به سفر سال گذشته ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران و اعتبارات تخصیص یافته به حوزه های مختلف زیست محیطی نسبت به رفع این معضلات ابراز امیدواری کرد.

فاطمه شیرزاد معضل تصفیه خانه بیمارستان ها، زباله های رها شده توسط گردشگران در طبیعت، تفکیک زباله از مبدا، پسماندهای پزشکی و بیمارستانی و لزوم پیوست زیست محیطی به پروژه های عمرانی را از جمله مواردی دانست که نیاز به توجه بیشتر دارند.

رییس کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت با اعلام اینکه از طرح های خلاقانه سازمان های مردم نهاد استقبال خواهیم کرد افزود: کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری آمادگی دارد از طرح های خوب سمن ها حمایت کند و هدایای ارزنده ای در نظر بگیرد.

شیرزاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه به نوشتن و صورتجلسه آنقدر اعتقاد ندارم گفت : زمان، زمان اقدام و عمل است و بر بازدیدها و فعالیت های میدانی و عملیاتی تاکید کرد.

رییس کمیسیون بهداشت شورا با تاکید بر خطرات و تهدیدهای سنبل آبی از دولت ها خواست در موضوعات محیط زیستی بیشتر حمایت نمایند و اضافه کرد: مباحثی وجود دارد که نگرانی ها را تشدید می کند و سنبل آبی امروز خرید و فروش می شود و پهنه آبی کشور را می تواند مورد تهدید قرار دهد.

وی در ادامه به مشکلات مردم سراوان پرداخت و خاطر نشان کرد: شهرداری به تنهایی نمی تواند این مشکلات را به طور کامل رفع نماید. اقدامات خوبی از سوی شهرداری در حال انجام است اما باید همه در کنار هم به رفع این مشکل کمک کنیم تا اقدامات خوبی در راستای توسعه پایدار به معنای واقعی برداشته شود. عملیات بهسازی و مدیریت شیرابه ها و سایر مباحث از جمله معضلات این محدوده است و مردم سراوان در معرض انواع بیماری های پوستی و قارچی قرار گرفته اند و ادامه این روند سلامت تمام استان را به مخاطره می اندازد.

فاطمه شیرزاد با تبریک به مناسبت در پیش بودن ماه مبارک رمضان این ماه را ماه ضیافت الهی و تزکیه نفس عنوان کرد و گفت : باید استفاده های خوبی از این ماه مبارک ببریم. شیرزاد در پایان به شهید مدافع حرم سردار جهانگیر جعفری نیا اشاره کرد و به روح پاک همه شهدا علی الخصوص شهید جعفری نیا درود و صلوات فرستاد.

گزیده سخنان دکتر  اصغر خودکار رییس اداره حفاظت از محیط زیست رشت:

دکتر خودکار با شعار به سوی طبیعت برای زندگی صحبت های خود را آغاز کرد و با اشاره به آلودگی های ناشی از واحدهای صنعتی گفت : معضلات زیست محیطی از ادوار گذشته به ما به ارث رسیده است و در حال حاضر به هیچ واحدصنعتی چنینی اجازه ای داده نخواهد شد.

رییس اداره حفاظت از محیط زیست رشت با اعلام اینکه طرح تصفیه خانه سراوان آماده است افزود: شهرداری رشت هم اقدامات خوبی انجام داده است.

دکتر اصغر خودکار با اشاره به افزایش ظزفیت تولید کارخانه کمپوست گفت : پیش از افزایش طرفیت تولید، باید سیستم تصفیه هم ارتقا می یافت.

وی پس از تاکید بر لزوم رفع مشکلات زرجوب و گوهر رود، به موضوع تصفیه خانه های شهر صنعتی رشت پرداخت و تصریح کرد: پیگیری قضایی در این خصوص انجام شده است و تعداد زیادی از واحدهای صنعتی مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب شده اند و روز پنجشنبه هم یکی از واحدها افتتاحیه تصفیه خانه خواهد داشت.

رییس اداره حفاظت از محیط زیست رشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص بیمارستان ها و فاضلاب های بیمارستانی گفت: بیمارستان های خصوصص عمدتا یا تصفیه خانه دارند و یا در حال احداثند. اما بیمارستان های دولتی مثل پورسینا ، الزهرا و رازی فاقد سیستم تصفیه به دلیل نبود اعتبارات لازم هستند.

گزیده سخنان تهمینه شمشادی نماینده سمن های زیست محیطی کشور:

تهمینه شمشادی با بیان اینکه محیط زیست بخشی از زندگی ما است و ما در کشور و استان با بحران مواجهیم گفت : مردم این مشکلات را لمس کرده اند و از تشکل ها انتظار دارند و ما را به عنوان حلقه واسط مردم و دولت می شناسند.

نماینده سمن های زیست محیطی کشور دولت ها را بزرگترین تهدیدهای محیط زیست دانست و افزود : زنجیره محیط زیست حلقه هایی دارد و هرکدام از این حلقه ها وظایفی را بر عهده دارند و نقشی را برای هر سازمان تعریف می کنند. مردم عاشقانه و مسئولانه محیط زیست را دوست دارند و در فرهنگ ما از گذشته محیط زیست بوده است.

شمشادی در ادامه به نقش مطالبه گری مردم اشاره کرد و گفت : باید در زمینه محیط زیست مطالبه گری باشد تا دولت ها دغدغه داشته باشند.

وی در ادامه از موضوع قطع درختان انتقاد کرد و طبیعت و محیط زیست را امانتی در دستان نسل ما دانست افزود : پیشینیان برای تامین اکسیژن و هوای پاک درختان را لازم می دانستند.

گزیده سخنان دکتر یعقوبی از اساتید هیئت علمی دانشگاه گیلان:

دکتر یعقوبی با بیان اینکه ما به دنبال سمومی هستیم که صد برابر کمتر از نمک طعام خطر دارند گفت : این سموم کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می کند.

وی در ادامه به موضوع تحریم های دو دهه گذشته در خصوص معرفی ترکیبات شیمیایی پرداخت و افزود : ما از نظر معرفی ترکیبات شیمیایی زیست محیطی تحت فشار بودیم. حتی کمپانی های ژاپنی هم از ورود به این موضوع امتناع می کردند و با مشکل روبرو بودیم.

دکتر یعقوبی خطاب به فعالان زیست محیطی گفت : شما باید بپرسید چرا بعضی ترکیبات که در کشور تولید کننده مصرف نمی شود اینجا مصرف می شود ؟

گزیده سخنان نسیم طواف زاده از فعالین محیط زیست استان گیلان و مدیرعامل موسسه سبزکاران بالان :

نسیم طواف زاده در بخشی از سخنان خود به موضوع زنبور برگ خوار اشاره کرد و گفت : با معضل زنبور برگخوار در بوستان مفاخر مواجه هستیم و اگر با آن مقابله نکنیم به زودی با درختانی بی برگ مواجه خواهیم شد. باید اقداماتی انجام دهیم تا سال بهد در چنین روزی گزارش عملیاتی داشته باشیم.

مدیرعامل موسسه سبزکاران بالان یکی از اقدامات زیست محیطی در دست اقدام را ارزیابی نقاط گرم شهری معرفی و تصریح کرد : امیدواریم با پیشنهاداتی که داریم مشکلات این نقاط مرتفع گردد.

گزیده سخنان دکتر نجف زاده رییس مرکز بهداشت رشت :

دکتر نجف زاده با اشاره به موضوع تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان های دولتی رشت گفت : خوشبختانه دولت بودجه ای را برای این موضوع در نظر گرفته است.

رییس مرکز بهداشت رشت با بیان اینکه بیمارستان ها قراردادهایی دارند گفت : پسماندهای خشک به طریقه صحیح از بین می روند؛ در خصوص پسماندهای فاضلابی باید اصلاحاتی صورت بگیرد.

گزیده سخنان پیمان بازدیدی مدیر عامل موسسه زیست محیطی سرزمین ایده آل ما :

پیمان بازدیدی با اشاره به نقش مهم مشارکت های مردمی در خصوص مسائل زیست محیطی گفت : متاسفانه این مشارکت ها در گیلان در سطح پایینی قرار دارد. مشارکت مردمی بالا اولین گام در رسیدن به توسعه پایدار است.

مدیرعامل موسسه زیست محیطی سرزمین ایده آل ما رسیدن به مشارکت بالای مردم و تقطه ایده آل را مشروط به مدیریت پایدار دانست و تصریح کرد : متاسفانه ما بارها در خصوص توسعه پایدار و محیط زیست با مدیران به مذاکره می نشینیم تا دستگاه های مرتبط همکاری های لازم را داشته باشند و اعتبارات لازم اختصاص یابد اما تا کار به مرحله آغاز برسد شاهد تغییر مدیر هستیم و عدم ثبات در مدیریت شهری از چالش های مهم پیش روی سازمان ها و گروه های مردم نهاد است.

بازدیدی افزود : متاسفانه در ساختار مدیریتی در شهر رشت و استان گیلان گاهی شاهد حرف و فریاد و هیاهو بدون ارائه راهکار و پیشنهاد بوده ایم. ما ادعا می کنیم جهادی و بسیجی هستیم اما عملا می بینیم که بسیجی کم داریم. من به جرات می گویم گروه های مردم نهادی مثل ما کاملا بسیجی عمل می کند و این موضوع را در مواردی مثل تالاب عینک اثبات کرده ایم. با اینکه می دانستیم سنبل آبی سمی است و در آن تالاب فاضلاب می ریزد دختر و پسر همگی کار کردند و یکی از معدود حامیان ما شهرداری بود.

وی در ادامه با اشاره به آنان که چنین اقداماتی را سمبل کاری نامیده اند گفت : هیچگونه حمایت و راهکاری از سوی برخی از منتقدین ندیده ایم و به جای آنکه برای محیط زیست در کنار ما قرار بگیرند فقط فریاد می زنند.

مدیرعامل موسسه زیست محیطی سرزمین ایده آل ما زمان را بسیار اندک دانست و خاطر نشان کرد: دیگر وقت حرف زدن نیست باید عمل کرد. زمان اندک است. باید جهادی عمل کرد و همه در کنار هم باشیم.

پیمان بازدیدی به خطرات فروش سمبل آبی اشاره کرد و گفت : باید نیروی انتظامی و دستگاه های قضایی ورود کنند. سنبل  آبی سرطانی است و این موضوع اثبات شده است. چطور به این راحتی فروخته می شود.

وی همچنین در خصوص فاضلاب های بیمارستانی گفت: چطور ممکن است ما به عنوان سازمان های مردم نهاد مجوز دار و شناسنامه دار اجازه بازدید و نظارت از بیمارستان ها در این خصوص را نداریم؟ خواهش دارم به ما به عنوان نمایندگان مردم در سمن ها، حداقل یکبار در ماه حضور داشته باشیم.

پیمان بازدیدی با بیان اینکه کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت حامی محیط زیست بوده است گفت : تنها شهرداری که می شناسم که نگاه توسعه پایدار به بحث محیط زیست داشته است دکتر ثابت قدم بوده است. ایشان از اولین حض.رشان توسعه پایدار را مطرح کردند. در مقوله های زیست محیطی و رودخانه ها ورود کردند. اما تنها نمی تواند کار انجام دهد.

مدیرعامل موسسه زیست محیطی سرزمین ایده آل ما با اعلام اینکه گیلان آمار بالایی در سرطان معده و گوارش دارد گفت : یک دلیل عمده این سرطان ها سم ها و کودهایی است که از چین و هند وارد شده است و نهادهای مربوطه نظارت کافی نداشته اند.

وی در پایان پیشنهاد داد کارگروه مبارزه با سنبل آبی و احیای تالاب عینک در خود شهرداری شکل بگیرد و اعتبارات به سمت شهرداری بیاید.

گزیده سخنان علی مقصودی  مدیر شهرداری منطقه چهار رشت:

علی مقصودی مدیر شهرداری منطقه چهار رشت گفت : تالاب عینک به پنج قسمت تقسیم بندی می شود که البته ارتباط آبی دارند. برای من آن قسمتی که سنبل آبی ندارد ولی با نخاله های ساختمانی تهدید می شود هم اهمیت دارد. اگر این روند ادامه داشته باشد به زودی اثری از آن قسمت تالاب نمی بینیم و از بین می رود.

مهندس مقصودی با بیان اینکه شهرداری هرجا دست گذاشته است برای تالاب امنیت به ارمغان آورده است افزود : قسمتی دور از دید مردم وجود داشت که نخاله ساختمانی در آنجا تخلیه می ش. سازمان عمران همکاری داشت و یک صد کامیون خاک در حاشیه تالاب ریخته شد تا دسترسی به تالاب برای تخلیه نخاله قطع شود.

وی همچنین به بحث آموزش مردم اشاره کرد و تصریح کرد : در حوزه ترافیک، راهنمایی و رانندگی چقدر هزینه کرد تا فرهنگ سازی کند؟ جایگاه آموزش در این حوزه کجاست ؟ چقدر موفق بوده ایم؟

مقصودی معضل بعدی را فاضلاب دانست و گفت : علی رغم وجود سیستم به دلیل هزینه برخی از مردم از اخذ آن خودداری می کنند.

مدیر شهرداری منطقه چهار رشت سنبل آبی را سرطانی خطرناک معرفی کرد و گفت : سرعت رشد این گیاه به شدت بالا است. ما باید جوابگوی آیندگان باشیم و در پهنه آخر تالاب به کمک نیازمندیم.

گزیده سخنان عباس صابر عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا:

عباس صابر به تبیین تفاوت کشورهای توسعه یافته و پیشرفته پرداخت و گفت : سه مورد در توسعه یافتگی موثرند.  محیط زیست، نیروی انسانی ماهر و تولید ناخالص ملی.

وی همچنین برخی معیارهای توسعه را زمان بر اما ضروری دانست و تصریح کرد : نیروی انسانی یک روزه آموزش نمی بیند اما مهم ترین بخش آموزش است. متاسفانه یک کتاب محیط زیست در مدارس تدریس نمی شود.

عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا اقدامات سمن ها را ارزشمند خواند و گفت : برای اقدامات کوتاه مدت این پاکسازی ها از سوی شهرداری و این اقدامات مفید است اما برای برنامه های میان مدت و بلندمدت چه برنامه هایی داریم؟

عباس صابر در پایان گفت : حفظ محیط زیست عزم ملی می خواهد.

 گزیده سخنان مهندس سید محسن حسینی مدیر امور آبفای شهرستان رشت :

مهندس حسینی گفت : از جمله مهم ترین کارها تقسیم رشت به سه ناحیه مرکزی شرقی و غربی است. بخش مرکزی از گذشته اعتباراتی داشت. دو بخش دیگر با کمک بانک جهانی و اعتبارات ملی در دستور کار قرار گرفت و ایستگاه های پمپاژ فاضلاب در مدار قرار گرفت تا بخش اعظمی از فاضلاب به جای تالاب به سمت تصفیه خانه برود.

وی در ادامه به ارائه توضیحاتی در خصوص ایجاد تصفیه خانه های کوچک در مسیرهایی که مستقیم فاضلاب به رود می ریزد پرداخت.

 گزیده سخنان دکتر محمدعلی ثابت قدم شهردار رشت :

شهردار رشت در ابتدا خواستار عدم کلی گویی و ارائه مصادیق بارزتر شد و گفت : شهر یک پدیده انتزاعی نیست؛ بلکه یک پدیده عینی و ملموس است.

دکتر ثابت قدم بر ضرورت مدیریت یکپارچه شهری تاکید کرد و افزود: ساختارهای اداری باید در خصوص برنامه حوزه هایی که مربوط به مدیریت شهری است پاسخگو باشند. باید بدانیم برنامه های عملیاتی در حوزه فاضلاب چیست؟ بهره برداری های آبی ما چگونه است؟ آیا این موارد مشخص است ؟  آیا برنامه منسجم و مدونی وجود دارد؟ آیا این اتفاقات به موازات پیش نمی رود؟ متاسفانه ما مدیریت یکپارچه شهری نداریم. در حوزه شهرداری برنامه مستند در خصوص رودخانه ها ارائه شده است. منابع آلاینده برون شهری را هم می شناسیم. سوال ما اینجاست در خصوص سایر آلاینده ها، تصفیه خانه های بیمارستان ها به کجا رسیده است ؟

شهردار رشت تصریح کرد : شاید توسعه پنجاه سال زمان نیاز داشته باشد اما قرار بر این نیست که ارائه برنامه پنجاه سال طول بکشد. انسان ها باید کم کم تحت آموزش قرار بگیرند. اما باید بدانیم شهر صنعتی چه زمانی می خواهد موضوع فاضلاب را تمام کند ؟ یک کارخانه از میان آن تعداد واحد صنعتی می خواهد تصفیه خانه را افتتاح کند؟ بقیه چه زمانی مشکل را حل می کنند؟

دکتر ثابت قدم در خصوص گزارش هفتگی از پیشرفت در تالاب عینک اعلام آمادگی کرد و گفت :  متاسفانه در شهر ما بو قیمت زمین را تعیین می کند. چون در آنجا نمی شود زندگی کرد. من خواهشم این است که عزیزانی که حضور دارند ظرف مدت زمانی مشخص برنامه ها را ارائه دهند.

گزیده سخنان دکتر باقر زاده از آب منطقه ای رشت :

باقرزاده همه روزها را روز محیط زیست دانست و گفت : متاسفانه کار آموزشی و فرهنگی کمی انجام شده است. در کشورهای مختلف در کف خیابان ها شاهد تبلیغاتی از جریمه های محیط زیستی هستیم.

وی کم هزینه ترین راه را آموزش معرفی کرد و افزود : این که زمان زیادی برای آموزش لازم است قابل قبول است اما ما هنوز شروع نکرده ایم!

دکتر باقرزاده کمک گرفتن از محکومین در دادگاه به عنوان حکم محکومیت را یکی از راهکارهای کمک به محیط زیست و ترویج فرهنگ محیط زیست و آموزش دانست و گفت : مگر در کشورهای دیگر در خصوص سنبل آبی مطالعه نشده است ؟ کار عملی باید انجام داد.

وی در خصوص بودجه ۵۰ میلیاردی نیز گفت:هنوز ریالی به ما پرداخت نشده است.

گزیده سخنان سید رضا موسوی روزان عضو شورای اسلامی شهر رشت :

سید رضا موسوی روزان با تبریک روز محیط زیست گفت : وجود همه ما به محیط زیست وابسته است.

وی به بیان روایتی از پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) پرداخت و افزود : سه چیز موجب می شود بلا بر انسان نازل نشود؛ کودکان شیرخواره که معصوم و بی گناهند، حیواناتی که در کره زمین زندگی می کنند و گیاهانی که در کره زمین وجود دارند. دو مورد مستقیما به بحث محیط زیست مرتبطند و عامل سوم هم اگر محیط مناسبی نباشد فرزند شیرخواره هم نمی تواند به حیاتش ادامه دهد.

عضو شورای اسلامی شهر رشت در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: موضوعات علمی را صرفا علمی نبینیم. در فرمایشات مقام معظم رهبری آمده است که در بحث تقوای دینی، تقوای سیاسی هم به دنبالش می آید. در حالیکه در موضوعات سیاسی بخش عمده ای از نگاه ها علمی است. باید بتوانیم محیط زیست را هم به عنوان یک باور اعتقادی به جامعه معرفی کنیم. امام (ره) در خصوص راهنمایی و رانندگی ، تخلف را خلاف شرع  معرفی می کردند و حاضر نبودند حتی در حالت پیاده از چراغ قرمز عبور کنند.

موسوی روزان تاکید کرد : با این نگاه می توان محیط زیست را نه تنها برای این نسل ، بلکه برای نسل های بعد نیز حفظ کرد. باید با هم با تفکر علمی، اعتقادی و جمعی این مسیر را ادامه دهیم.

گزیده سخنان مظفر نیکومنش نودهی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت :

مظفر نیکومنش نودهی داشتن تالابی مثل عینک را آرزوی بسیاری از شهرها دانست و گفت : اینجا بهترین نقطه برای برندسازی شهر رشت است. خدا به ما لطف داشته است اما ما نتوانسته ایم به درستی مدیریت کنیم. این نقطه از شهر می تواند مرکز ثقل گردشگری و درامد پایدار برای شهرداری و شهروندان باشد.

وی در ادامه به ارائه مثال هایی از نقاط معروف گردشگری در سایر شهرها که در ابتدا یا وجود خارجی نداشتند و یا مخروبه بودند پرداخت و افزود : استدعا دارم مدیران شهری رشت حتی به صورت تور گردشگری هم که شده بروند و سایر شهرها را ببینند تا کمک فکری و اجرایی برای ما باشد و از ظرفیت های شهر رشت به بهترین شکب استفاده کنیم.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت شبکه های آب و فاضلاب شهری را تهدیدی بزرگ دانست و تصریح کرد : نقاطی را در مناطق حاشیه ای همین شهر سراغ دارم که فاضلاب در کوچه ها بیرون زده است و بچه ها مشغول بازی هستند و در معرض انواع بیماری ها قرار دارند.

مظفر نیکومنش با انتقاد از افزایش آرامستان های داخل شهر گفت : سطح آب های زیر زمینی ما بالا است. در نقاطی به دلیل توسعه و رشد شهری
بیجارها به وسط شهر رسیده اند و از امکانات شهری هم برخوردارند و مردم در حال تبدیل بیجار به آرامستان هستند. چه کسی مجوز می دهد ؟ ناظر کیست ؟ سمن ها و رسانه ها اعضای شورا و همه مدیران باید فکر درستی را اندیشه کنند.

گزیده سخنان سید امیر حسین علوی رییس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر رشت :

سید امیر حسین علوی ضمن تشکر از برگزاری این نشست در تالار گفتگوی کمپ عینک رشت گفت : مسائل زیست محیطی و فرهنگی در کنار حوزه هایی مثل عمران از اصلی ترین اولویت های شورای چهارم بوده است.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر رشت از افرادی که با داشته های علمی در حوزه تالاب عینک حساسیت زایی کردند تشکر کرد و افزود : اقدامات خوبی از سوی شهرداری منطقه چهار نیز در حال انجام است اما جا دارد در این خصوص علمی تر ورود کنیم.

وی تصریح کرد : شهرداری به عنوان یک نهاد مردمی بیش از هر زمانی رسالت های اجتماعی را انجام می دهد. راه اندازی حوزه سلامت یکی از این موارد است.

سید امیر حسین علوی با بیان اینکه مشکلات در محلات زیاد است افزود: باید نشست های تخصصی داشته باشیم که خروجی مناسب ، علنی و عملی داشته باشد تا نشست ها و صحبت ها به اقدام و عمل برسد.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه نیاز به معجزه نداریم خاطر نشان کرد : الگوهای خوبی وجود دارد که می توانیم در شهرمان پیاده سازی کنیم. فقط باید به روزتر و سریع تر به منصه ظهور برسد.

وی در پایان گفت : امروز بعد از سه سال باید بگوییم در شورا چه کرده ایم و خروجی کار چه بوده است.

گزیده سخنان اسماعیل حاجی پور رییس شورای اسلامی شهرستان رشت :

اسماعیل حاجی پور با تاکید بر شناخت محیط زیست گفت : یکی از افتخارات شورای چهارم قدم برداشتن برای محیط زیست و رودخانه ها است. ما در گذشته در این رودخانه ها برای شنا می رفتیم و ماهی گیری می کردیم اما در این سال ها کسی به فکر رودخانه ها نبود. این شورای چهارم بود که مصمم شد کاری بکند.

رییس شورای اسلامی شهرستان رشت با اشاره به اینکه رییس جمهور در ابتدای دولت تدبیر وامید نکته ای گفت که غصه خوردم افزود: در آن زمان دریاچه ارومیه بحران ملی اعلام شد. ناراحت بودم که چطور دریاچه ارومیه بحران ملی اعلام می شود اما دو رودخانه گوهررود و زرجوب که از نامش پیداست در گذشته چه بوده اند بحران ملی اعلام نمی شوند که  پس از چند ماه اعلام شد.

وی همچنین به اقدامات خوب شهرداری در حاشیه رودخانه ها اشاره داشت و تصریح کرد : اعتقاد دارم رودخانه ها مدیریت واحد می خواهند.

اسماعیل حاجی پور با بیان اینکه ۲۸ روستا تحت پوشش منطقه آزاد است منطقه آزاد را فرصت بسیار خوبی دانست و افزود : از دکتر مسرور سپاسگزارم که اقدامات بسیار خوبی را در این نقاط انجام داده است.

گزیده سخنان رضا رسولی رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر رشت :

مهندس رضا رسولی نقش تعاملات انسانی در جوامع شهری را اثرگذار دانست و گفت : در جوامع شهری در مباحث زیست محیطی این تعاملات انسانی کمتر دیده می شود. بخشی از توسعه از نظر اجتماعی مرهون همین گفتگوها است. گفتگو بین مدیران و متفکران و فرهیختگان اتفاق خوشایندی خواهد بود که ما را به نقاط بهتری می رساند.

رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر رشت افزود : در بحث ترافیک کارهای زیادی انجام شده اما کارهای مانده هم بسیار است. در یکی دو سال گذشته بحث بالابردن میزان استفاده از انرژی عضلانی مطرح شد. سهم ۰٫۲ درصدی برای پیاده روی با هدف کار چه از منظر سلامت عمومی چه از منظر ترافیکی نگران کننده بود. با تقویت معابر پیاده و فرهنگ سازی به دنبال افزایش این سهم هستیم.

رضا رسولی با اشاره به اهمیت دوچرخه سواری گفت : پارک بلوار گیلان حدودا ۱٫۷ کیلومتر است و محل عبور دوچرخه خواهد بود. سیستم دوچرخه های اجاره ای هم در حال مطالعه و پیاده سازی است. باید سعی کنیم اقدامات بر پایه سعی و خطا نباشد و مستقیما هدف را نشانه بگیریم.