مشروح جلسه 44 شورای رشت؛
شکریه رفت
حرف تازه – در چهل و چهارمین جلسه شورای شهر رشت، افزایش لایحه نرخ کرایه تاکسی مورد تایید فرمانداری بررسی و اعلام وصول شد. در این جلسه همچنین حجت جذب با نمایش وضعیت محله هلال احمر، نسبت به کوتاهی در خدمات رسانی به این محله هشدار داد و تاکید کرد: مسئولانی که تنها از پشت […]
حرف تازه – در چهل و چهارمین جلسه شورای شهر رشت، افزایش لایحه نرخ کرایه تاکسی مورد تایید فرمانداری بررسی و اعلام وصول شد. در این جلسه همچنین حجت جذب با نمایش وضعیت محله هلال احمر، نسبت به کوتاهی در خدمات رسانی به این محله هشدار داد و تاکید کرد: مسئولانی که تنها از پشت تریبون اعلام می کنند، که همه آب شرب و فاضلاب بهداشتی دارند و از امکانات شهری برخوردارند، از محلات حاشیه نشین شخصا بازدید نموده و شرایط بغرنج را از نزدیک ببینند.
همچنین در این جلسه لایحه های تعرفه بهای خدمات سازمان ساماندهی مشاغل شهری، لایحه خدمات حمل و نقل و بار مسافر و نامه درخواستی شهردار برای بهبود وضعیت روشنایی پیاده راه نیز اعلام وصول شد.
همچنین با استعفای جلال الدین محمد شکریه از عضویت در شورای شهر رشت موافقت شد.
رئیس شورای شهر رشت در ابتدای جلسه اظهار کرد: برخی اتفاقات اخیر در شان مردم شهر و نمایندگان شورا نیست و قطعا بزرگترین دغدغه اعضا این است که وظیفه نمایندگی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند و اگر هم تذکراتی در مورد حوزه مدیریت شهری مطرح می شود، بازتاب دغدغه مردم است.
امیر حسین علوی افزود: گویا دست هایی در کار است که بین اعضای شورا تفرقه افکنی نماید و اعضا را در مقابله هم قرار دهد و یا اعضای شورا را روبروی شهردار قرار دهد.
وی تاکید کرد: قطعا در پیگیری های امور مردم با هیچ کس تعارف نخواهیم کرد. وی از رسانه ها نیز خواست به حواشی دامن نزنند و اجازه دهند اعضای شورا برای توسعه شهر تلاش کنند.
رئیس شورا افزود: حواشی اخیر با شهردار در یک جلسه مطرح و بررسی گردید و همه مسایل پیگیری شده است و شهردار قول پیگیری داده است. اما انعکاس نادرست برخی مطالب نباید نام رشت را در سطح کشور یا خارج از کشور بد مطرح کند. این شیوه برای آیندگان نیز اتفاق خوش آیندی نیست.
همه کمک کنند تا این مسیر را با قوت به پیش برویم. گویا برخی نمی خواهند شورا در آرامش به کار خود برسد. کمیسیون های تخصصی شورا بسیار فعال در رفع مشکلات شهر از جمله رفع نواقص طرح تفصیلی،معضلات ترافیک شهر و مشکلات زیست محیطی و … تلاش می کنند.
وی تصریح کرد: لازم است یک کارگروه در شورا تشکیل گردد تا موضوع رسانه و فعالین رسانه ای سنجش شود. از رسانه ها می خواهم دنبال سوژه هایی باشند که دغدغه مردم است. روزهای اخیر حواشی از سوی برخی رسانه ها ایجاد می شد که انرژی اعضای شورا را برای حل آنها می گرفت و البته برخی هم نابجا بود.
رئیس شورا همچنین از حضور چشمگیر مردم در راهپیمایی روز قدس تقدیر کرد.
علوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طرح شکل گیری اتاق ایده آماده شده و پس از بررسی توسط اعضای شورای شهر رشت، به تصویب می رسد.
رضا رسولی در نطق پیش از دستور جلسه اظهار کرد: حدود یک سال از فعالیت شورای پنجم می گذرد و نقطه عطف جهت گیری فعالیت های ما این بود که انسجام را در فضای ساختار مدیریت شهری حفظ کنیم و همین رویه با تصویب طرح ها و مصوبات پیگیری شد.
عضو شورا تاکید کرد: شورا در فضای آرامش بسر می برد. اما این فضا نمی تواند دایمی باشد و برخی سوء تعبیر ها و شتابزدگی ها موجب تنش می شود.
امروز وضع شهر رشت وضع خوبی نیست همه اعضای شورا علاقمندند کارهای بزرگی انجام دهند، و این افق دید در تصویب کدهای بودجه از سوی شورا مشاهده می شود. اما امروز باید هدف بزرگتر را ببینیم و در مقابل یک سری تهدیدهای بیرونی قرار گرفته ایم. بعد از عید کمتر از دو هفته حساب شهرداری باز بوده است و این چیزی نیست که براحتی از آن بگذریم ولی نباید شهر سرگرم حواشی و مسایل سطح پایین گردد. در ۹ماه اول شورای چهارم همین شرایط را داشتیم. نگران دست های پشت پرده این مسدودیها هستم که قصد دارد وضعیت را بغرنج نماید.
وی پیشنهاد داد اعضای شورا از دیگر شهرها نیز بازدید نموده و شرایط دیگر شهرداریها را بررسی نمایند. وی افزود: شهرهای دیگر اگرچه وضعیت اقتصادی مطلوبی ندارند ولی چالش های آنها کمتر است. رشت تابع یک سری اتفاقاتی است که نمی توان از آن چشم پوشید. بنده به عنوان یک رشتوند این نگاه را دارم که اگرچه باید انتقادها منتقل و پیگیر آن شد، ولی امروز در شرایطی نیستیم که مشکل ما فقط خمودی باشد، و در مقابل مسدود شدن حساب های شهرداری و اتفاقات اخیر یک نفر را مقصر بدانیم این مشکل مجموعه ماست. همه اعضای شورا یک مجموعه هستند.
رسولی ابراز کرد: جلسات غیر رسمی بگذاریم تا شرایط غیر عادی رشت را در یک فضای دوستانه حل کنیم و اجازه ندهیم در این فضای پرتنش سرمایه گذار احساس امنیت نکند. در شرایطی که ۲۱ بار حساب شهرداری مسدود می شود، هیچ مقام مسئول ارشدی نگران وضعیت شهرداری نشد.
امروز نیازمند نشست های غیر رسمی هستیم تا راهکار ارایه دهیم . به دنبال مقصر گشتن، درد این شهر را رفع نمی کند و باید در مقابل تهدید های بیرونی باید در کنار هم باشیم.
فرهام زاهد نیز در نطق پیش از دستور جلسه به اتفاقات شب ۱۴ خرداد اشاره نمود و اظهار کرد: فکر نمی کنم مراسمی در شهر رشت رخ دهد که شهرداری مشارکتی در آن نداشته باشد.
عضو شورا افزود: با اینکه سازمان زیباسازی شهر را سیاهپوش کرده بود، پیش از این دستور العملی بوده که بناهای میراثی سیاهپوش نمی شده است. و اگر هم سیاهپوش می شده است، و همکاران شهرداری کوتاهی کرده اند باید توبیخ شوند.
وی تصریح کرد: در محافل خصوصی از داشته ها و اولین های این شهر زیاد صحبت می کنیم. فیلمی ساخته می شود و همه معترض می شوند ولی چرا فیلمی نمی سازیم که مقابل این فیلم قد علم کند. صدا و سیمای گیلان تغییر نگرش به قومیت نمی دهد. و بازیگران برنامه های کمیک اجرا می کنند. تا خود ما به عنوان یک گیلانی و رشتی زبان قومیت و فرهنگ خود را پاس نداریم نباید از دیگر نویسندگان و فیلسازان انتظار داشت.
زاهد در مورد وضعیت مبهم باشگاه سپیدرود هم هشدار داد و گفت: بعد از سالها این تیم به لیک برتر رسیده ولی در منازعات سیاسی گوشت قربانی شده است. تقاضا داریم اعضای شورا هر کدام کمک کنند تا از این سرمایه اجتماعی حفاظت کنیم. باید تکلیف مالکیت این باشگاه مشخص شود. حداقل کسی مالک باشد که با توپ زدن آشنا باشد. شورای شهر تاکنون به لحاظ مالی به سپید رود کمک نموده است.
حجت جذب نیز از حضور شهروندان در راهپیمایی روز قدس تقدیر کرد و تاکید کرد: مردم رشت ثابت کردند که با تمام قوا پشت رهبر نظام ایستاده اند.
عضو شورا با نمایش وضعیت محله هلال احمرکه حاشیه نشین و نسق ساز هستند، وضعیت بهداشت، آب شرب و فاضلاب این محله را متذکر شد و گفت: همه ما نسبت به این وضعیت مسئولیم.
وی افزود: متاسفانه به دلیل قوانینی که از قبل وضع شده است، همچنان دچار آسیب هستیم. شورای شهر تشکیل شد تا فقدان مدیریت واحد شهری حل شود. اکنون عملا شورای شهرداری داریم و شورا نماینده مردم نیست تا بتواند تاثیر گذار در مدیریت شهری در حل مشکلات مردم باشد.
مسئولان ناحیه و شهردار منطقه گویا اصلا خبر از مشکلات این شهر ندارند. برخی از مشکلات این محدوده اصلا قابل پخش نیست یک فاجعه در این محدوده در حال جریان است. مسئولانی که تنها پشت تریبون و نمایش حرف از حل مشکالت مردم می زنند، در عمل کم کاری می کنند و باید پاسخگوی کم کا ری های خود باشند.
شهرداری وظیفه دارد در محلات کم برخورد دار خدمت دهد. اجرای آسفالت جمع آوری زباله و احداث یک پارک محله ای تنها خدمت ناچیزی است که شهرداری وظیفه دارد به این محدوده ارایه دهد.
در ادامه جلسه، لایحه پیشنهادی افزایش نرخ کرایه های تاکسی درون شهری اعلام وصول شد.
همچنین لایحه اصلاح وضع روشنایی پیاده راه در صحن شورا اعلام وصول شد. این لایحه با حواشی همراه بود.
احمد رمضانپور ضمن انتقاد از وضعیت روشنایی پیاده راه و آبنمای پیاده راه گفت: اگر روز هم در مرکز شهر شهروندان در تردد نباشد، ادم به یاد قبرستان می افتد. قابل قبول نیست که دو ابنمای مرکز شهر نقص فنی داشته باشد و شهری که بنام شهر شب های روشن نامگذاری شده است، اینگونه پیاده راه مرکزی شهر تاریک باشد و شهروندان احساس ناخوشایندی داشته باشد.
وی افزود: شهردار باید با جسارت در این راستا گام بردارد و این از وظایف شهردار است و نیاز نبود طی درخواست مکتوب از شورا اجازه بخواهد و اصلاح این وضع به مصوب شورا نیاز ندارد.
وی به تبعات اجتماعی جمع آوری میله های بی آر تی اشاره نمود و تصریح کرد: بنده حاضرم مسئولیت جمع آوری بخش دوم میله های خط ویژه را بر عهده بگیرم و شهردار باید در این راستا اقدام کند.
فاطمه شیرزاد نیز در مورد این نامه گفت: از شورای چهارم این انتقاد به سیستم روشنایی پیاده راه وارد بود. و در دوره پنجم نیز در کمیسیون خدمات شهری باز این موضوع پیگیری شد. از غروب تاریکی پیاده راه، امنیت شهروندان را به مخاطره می اندازد.
عضو شورا تصریح کرد: هزینه های اجتماعی این تغییر را باید شهردار بپذیرد و باید برای ادامه کار هزینه ها را بپذیرد. ضمن اینکه پیمانکار این پروژه با شهرداری تسویه حساب کرده است و سازمان بازرسی هم به اشکالات این طرح و تخلفات آن ورود نموده است.
شیرزاد تصریح کرد: هر پروژه ای که اجرا می شود و دارای نقص هست باید از مردم عذرخواهی نماییم و از قبل نیز برای جمع آوری میله های بی ار تی از شهروندان عذرخواهی کردیم.
رضا رسولی نیز در این زمینه گفت: تغییر این سیستم و جابجایی خدمات اتفاق ساده و راحتی نیست و اتفاقا نهادهای بازرسی و قضایی باید در این زمینه ورود نمایند و پیشنهاد می دهم این موضوع در جلسه ای با حضور ایشان بررسی گردد.
عضو شورا افزود: خط ویژه امام جمع آوری نشده و قرار هم نیست جمع آوری شود فقط شکل آن تغییر کرده و آهن ها عوض شده است. تصمیم گیری در مورد جزییات این تغییر ها باید در مدیریت شهری بررسی گردد.
وی خواستار برگزاری یک نشست تخصصی و غیر رسمی در این زمینه شد.
در پایان، بررسی این نامه به کمیسیون های تخصصی شورا ارجاع شد.
همچنین لایحه خصوصی سازی اتوبوسرانی بررسی شد. رئیس کمیسیون ترافیک شورا پیرامون سرمایه گذارانی که روود کرده بودند، توضیحاتی ارایه داد و شرایط هر کدام را بیان نمود.
همچنین در این جلسه با استعفای جلال الدین محمد شکریه از عضویت در شورای شهر رشت موافقت شد.
رئیس شورا از استعفای ایشان ابراز ناخرسندی کرد و گفت: اگر چه شرایط کاری موجب شده، ولی امیدواریم ایشان مشاور شورای پنجم باقی بماند.
شکریه در آخرین حضور خود در شورای شهر رشت گفت: بنده در انتخاب سخت و دشواری قرار گرفتم . بنده نماینده ۳ میلیون واحد صنفی بودم که از من درخواست کردند که در این عرصه حضور یابم. ولی به جهت تفسیری که از قانون شد، مجلس هم دچار تشکیک بود ولی در نهایت مصوب شد این ممنوعیت عطف بما سبق می شود حالا فارغ از نگاه حقوقی به ماده ۴ نمی پردازم. اما باید تا اخر در صحنه می ماندم ۲۰۲ نفر در وضعیت کشور نگاهشان بمن بود و من باید جوابگوی اتاق اصناف کشور هم می بودم. شرایط اقتصادی کشور سخت است و امیدوارم اعضای شورا با استعفای بنده موافقت کنند و کمک کنند تا در مسئولیت بزرگتر خدمت کنم.
می دانستم قدم در راه سختی گذاشتم و در برابر هجمه ها سکوت اختیار کردم از هجمه ها می گذرم و هرکه ما را یاد کرد ایزد او را یار باد هرکه ما را خوار کرد ازعمر برخوردار باد .
احمد رمضانپور نیز گفت: وقتی این قانون آمد بدور از هرگونه حاشیه حاکمیت قانون بود در طول عمر کاری فارغ از نگاه سیاسی تلاش کردم عمل به قانون را سرلوحه فعالیت خود قرار دهم. شکریه و ۲۰۰ نفر از همکاران اصناف بر اساس قانون به صحن شورا ورود نمودند و بر اساس آن قانون هزینه های مادی و معنوی داده شد. در مجلس یک اصلاحیه سیاسی صورت گرفت و قانون هم عطف بما سبق نمی شود.
عضو شورا افزود: پس از تشکیک و نتیجه اعلام شده از سوی مجلس، قانون باید اجرایی گردد. به جهت تجربه و ارتباطات دوست داشتیم آقای شکریه در شورا می ماند ولی حضور ایشان در کرسی کشوری باز یک فرصت برای رشت و گیلان است. حضور ایشان در اتاق اصناف کشور برای ما هم افتخاری است. به این دلیل که گیلان یک اتاق اصناف در کشور داشته باشد، با استعفای ایشان موافقت می کنم.
روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر رشت
ارسال دیدگاه