مشروح جلسه مشترک کمیسیون بودجه و عمران؛

شورا بر اولویت پروژه ها و پایان پروژه های نیمه تمام تاکید کرد

حرف تازه : صبح امروز جلسه مشترک کمیسیون های برنامه بودجه و عمران و توسعه شورای اسلامی شهر رشت با حضور سید امیر حسین علوی، عباس صابر، اسماعیل حاجی پور، مسعود کاظمی، فاطمه شیرزاد، فرانک پیشگر، مجید رجبی ویسرودی، محمد حسین واثق کارگرنیا، حجت جذب، مظفر نیکومنش نودهی و فرهاد شوقی در ساختمان تاریخی شورا […]

حرف تازه : صبح امروز جلسه مشترک کمیسیون های برنامه بودجه و عمران و توسعه شورای اسلامی شهر رشت با حضور سید امیر حسین علوی، عباس صابر، اسماعیل حاجی پور، مسعود کاظمی، فاطمه شیرزاد، فرانک پیشگر، مجید رجبی ویسرودی، محمد حسین واثق کارگرنیا، حجت جذب، مظفر نیکومنش نودهی و فرهاد شوقی در ساختمان تاریخی شورا برگزار شد.

photo_2016-12-03_16-14-04

در این جلسه همچنین علی بهارمست معاون خدمات شهری، جمشیدپور معاون حمل و نقل و امور زیربنایی، گل احضار معاون منابع برنامه ریزی و نیروی انسانی، پورناصرانی مدیر شهرداری منطقه یک، عاطفی مدیر شهرداری منطقه دو و عاشوری مدیر دفتر سرمایه گذاری شهرداری رشت نیز حضور داشتند.

photo_2016-12-03_16-13-27

دستور اول در خصوص بررسی جابجایی ردیف بودجه های عمرانی شهرداری منطقه یک به منظور اجرای پروژه بهسازی مسیر فرودگاه تا چهارراه گلسار:

محمد پورناصرانی در جلسه صبح امروز به همراه نماینده شرکت مشاور آتک حاضر شد و به ارائه توضیحاتی در خصوص ضرورت این پروژه پرداختند.

در بخشی از این توضیحات در خصوص اینکه این مسیر ورودی شهر است و با توجه به گردشگری بودن هر دو شهر رشت و انزلی نیاز به زیبایی بصری و ساماندهی این مسیر احساس می شود صحبت شد و مسیر دوچرخه، پیاده، افزایش فضای سبز، افزودن باند کندرو و بهسازی مسیر از لحاظ روشنایی و یکسان سازی برخی موارد از جمله تغییرات مد نظر یود.

اهداف اجرای این پروژه به سه بخش زیبایی شهری، بهبود شرایط ترافیکی با اضافه کردن یک خط و بهینه سازی تقاطع ها و تعیین ایستگاه های تاکسی و اتوبوس و مسائل زیرساختی مثل آب های سطحی معرفی شدند.

photo_2016-12-03_16-12-22

عباس صابر ضمن مخالفت فنی با این پروژه گفت: در توضیحات مشاور، بازگشایی مسیرهای “ژ۵” و فرزانه به خیابان امام علی(ع) و همچنین مسیر کوی عرفان دیده نشده است و ضرورت اجرای هرکدام از آنها بیش از این پروژه است. فکر می کنم در توضیحات بیشتر به توجیه همین پروژه پرداخته شده است.

رئیس کمیسیون عمران و توسعه شورای اسلامی شهر رشت با اعلام مخالفت خود تصریح کرد: با اضافه کردن مسیرهای فوق اصلا نیازی به افزودن خط کندرو در بلوار انصاری وجود ندارد.

وی خاطر نشان کرد: کسی مخالف زیبا شدن شهر نیست اما مواردی که اشاره شد در تمام شهر به همین وضعیت باقی مانده است و بنده با این موضوع که از پروژه های واجب بودجه ای را برداریم و به این پروژه اختصاص دهیم مخالفم و اعتقاد دارم اگر مسیرهای نامبرده شده بازگشایی شود وضعیت ترافیکی آن محدوده به مراتب بهبود خواهد یافت.

عباس صابر اعتقاد داشت: اگر سه مسیر بازگشایی شوند بسیاری از مشکلات ترفیکی حل می شوند و این مسیر از معدود مسیرهایی است که پیاده راه با عرض مناسب دارد و در آینده می توان فضای سبز و مسیر پیاده خوبی برای آن تعریف کرد.

رئیس کمیسیون عمران و توسعه شورای اسلامی شهر رشت تملک حاشیه رودخانه ها و تملک مسیر پروژه سرگل به سعدی را پروژه های کلیدی خواند و افزود: اگر خیابان انصاری بودجه ای داشت پیشنهاد می کردم به این دو پروژه اضافه شود.

photo_2016-12-03_16-13-30

سید امیر حسین علوی نیز با اعلام مخالفت خود گفت: مطالبی که ارائه شد در حد یک توضیح کلی بود که در هفته گذشته هم به طور شفاهی در خصوص آن صحبت کردیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به عدم تحقق بودجه شهرداری رشت تصریح کرد: هفته آینده یک جلسه غیرعلنی با شهردار و معاونین خواهیم داشت و این مسائل را بررسی خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه به نظر می رسد اولویت هزینه به سمت پروژه هایی می رود که شهرداری می خواهد خاطر نشان کرد: رشت نیازهای انباشته فراوانی از گذشته دارد اما در اجرای آنها به اولویت بندی نیازمندیم و بازگشایی سه محور در اولویت شورا بود.

سید امیر حسین علوی در ادامه با انتقاد از کیفیت آسفالت های شهر رشت اظهار داشت: در سه سال گذشته حدود ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه پروژه آبهای سطحی شده است و در سال جاری ۴۶ میلیارد تومان برای آسفالت در نظر گرفته شده است. سال گذشته هم هزینه های زیادی در خصوص آسفالت شد اما امروز مردم در سبد رفاهی خود اثر مثبت این هزینه ها در حوزه آسفالت را نمی بینند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر رشت افزود: به نمایندگی از اعضای شورا به دلیل سختی هایی که این روزها در وضعیت ترافیکی شهر به وجود آمده است عذرخواهی می کنم.

وی با اعلام اینکه با زیباشدن شهر مخالف نیستم در ادامه گفت: منابع مالی محدود است. باید پروژه ها اولویت بندی شود. بعضی موارد که اولویت است در ابتدا انجام شود و مابقی در اولویت های بعدی قرار بگیرد و شورا در این خصوص باید چاره اندیشی کند.

photo_2016-12-03_16-13-04

اسماعیل حاجی پور نیز با مخالفت صریح با این پروژه لحظاتی سخنرانی کرد و گفت: یکی از پروژه هایی که سه سال مورد تاکید شورا بوده است پروژه بازگشایی سرگل به سعدی است و همچنان هم روی این پروژه حساسیت داریم. چه شده است که تا کنون انجام نشده است؟

رئیس شورای اسلامی شهرستان رشت با بیان اینکه تشخیص اولویت پروژه ها از سوی شورا بر اساس تشخیص و نیاز شهروندان است تصریح کرد: این پروژه ها را برای خودمان نمی خواهیم. این ها اتفاق نا میمیونی است و شهرداری باید خودش را نسبت به نظر شورا مکلف بداند.

وی با انتقاد شدید از وضعیت ترافیکی رشت افزود: صیقلان به مطهری را سریعا باز کنید. مردم برای ۵۰ یا ۱۰۰ متر باید سه کیلومتر راه را طی کنند. شهر قفل است.

حاجی پور سطح عصبانیت مردم را غیر قابل تصور دانست و خاطر نشان کرد: هیچوقت مردم رشت را اینقدر عصبانی ندیده بودم. زودتر پروژه هایتان را جمع کنید. (…)

رئیس شورای اسلامی شهرستان رشت در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت توجه ویژه به معلولین بینایی در ساخت پیاده راه ها تاکید کرد و گفت: جذابیتی ایجاد کنید تا معلولین بینایی به عشق آن مسیر از آنجا تردد کنند.

photo_2016-12-03_16-13-56

فاطمه شیرزاد هم صراحتا اعلام کرد: با پروژه جدید موافق نیستم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه شهرداری باید پروژه های فراوان نیمه تمام خود را به پایان برساند تصریح کرد: چرا شهر را زخمی می کنید؟

وی با اشاره به بحث حقوق های معوقه کارکنان شهرداری که هنوز ادامه دارد گفت: چهار ماه است کارکنان پسماند حقوق نگرفته اند. حقوق نگهبان ها و آتش نشان ها هم عقب مانده است. هنوز هدیه ۷ مهر آتش نشانان هم پرداخت نشده است. نگاه به افق خوب است اما باید از پس تعهدات بربیاییم.

فاطمه شیرزاد با تاکید بر اینکه باید رفاه کارکنان شهرداری مورد توجه قرار بگیرد افزود: ما هم دوست داریم شهر زیبا شود اما نمی توانیم در زمان محدود و منابع مالی محدود همه کار ها را با هم انجام دهیم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر رشت در پایان بر اتمام پروژه های نیمه تمام تاکید کرد و گفت: می خواهیم مردم نتیجه پروژه های نیمه تمام را ببینند.

photo_2016-12-03_16-13-20

فرانک پیشگر هم با مخالفت با این جابجایی کد بودجه گفت: معوقات شهرداری را بپردازید.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت نیز ضمن تاکید بر پایان کارهای نیمه تمام تصریح کرد: رشت جایی برای پروژه جدید ندارد.

وی افزود: تمام شهر به کارگاه عمرانی تبدیل شده است و با اجرای پروژه های جدید مخالفم.

photo_2016-12-03_16-13-51

حجت جذب هم با این پروژه مخالفت کرد.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه مسیر کوی عرفان بار ترافیکی زیادی را به دوش می کشد گفت: این مسیر نیازمند توجه ویژه است.

وی بر بهسازی وضعیت کوی عرفان به منظور کاهش بار ترافیکی بلوار شهید انصاری تاکید ویژه کرد.

حجت جذب نیز اجرای پروژه بهسازی مسیر فرودگاه تا چهارراه گلسار را ضروری ندانست و با آن مخالفت کرد.

photo_2016-12-03_16-13-15

سید امیرحسین علوی در بخش دیگری از سخنان خود به مسیر تراموا که در آینده قرار است اجرا شود اشاره کرد و گفت: با عبور تراموا مجددا در مسیری که شهرداری منطقه یک رشت مد نظر دارد نیاز به تغییراتی داریم و اینها مسائلی است که از ابتدا باید دیده شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر رشت در خصوص بودجه سال آینده گفت: پروژه هایی که اولویت شورا است مصوب می کنیم و مابقی یک به یک در شورا بررسی می شود و منوط به اخذ مجوز شورا می تواند اجرایی شود.

وی با با اشاره به جزییات مالی پیش بینی شده در پروژه بهسازی مسیر فرودگاه تا چهارراه گلسار رشت که مد نظر شهرداری منطقه یک است گفت: واقعا امروز در جاده انزلی مشکل آبگرفتگی داریم که حدود ۳۰ میلیارد تومان بابت آبهای سطحی در این مقطع از سال هزینه کنیم؟ واقعا اولویت اصلی مسیر جاده انزلی چنین هزینه و چنین پروژه ای است؟ مردم مشکلات واجب تری دارند.

photo_2016-12-03_16-14-01

در ادامه پورناصرانی گفت: قطعا ما هم نگران این مسائل هستیم.

مدیر شهرداری منطقه یک رشت افزود: هیچکس حاضر نیست هزار تومان پول نقد به شهرداری بدهد. در بحث پول نقد مشکلات زیادی داریم.

وی تصریح کرد: پیمانکار پول نقد طلب دارد اما امروز به دنبال تهاتر است.

پورناصرانی با اشاره به مسیر سرگل به سعدی گفت: بازگشایی این مسیر در اولویت کاری ما هم بود اما مذاکرات با افراد ناموفق بود.

مدیر شهرداری منطقه یک رشت اظهار داشت: شهرداری توان پرداخت دارد اما این مطالبات با کدام اهرم گرفته شود؟

وی در ادامه گفت: ما تنهاییم و حتی بنر برای دریافت مطالباتمان نمی توانیم نصب کنیم و جمع آوری می شود.

پورناصرانی خاطر نشان کرد: دوست نداریم به دنبال تخریب اموال برویم و می خواهیم مسالمت آمیز به نتیجه برسانیم.

سید امیر حسین علوی در پاسخ به پورناصرانی گفت: پول نقد به شهرداری می آید اما به سمت پروژه هایی که اولویت شهرداری است هدایت می شود نه پروژه هایی که شورا تاکید دارد. ما همیشه در وصول مطالبات در کنار شهرداری بوده ایم.

فاطمه شیرزاد هم گفت: شما لیست دانه درشت ها را ارائه کنید ما از شما در وصول مطالبات حمایت می کنیم.

همه اعضای شورا با این پروژه و تغییر کد مخالفت کردند.

photo_2016-12-03_16-13-09

دستور دوم : بررسی روشنایی پل عابر خوش انس و زیرگذر شهید رجایی:

جمشیدپور به ارائه توضیحاتی در این خصوص پرداخت و گفت: این مبلغ از ابتدا پیش بینی شده بود اما در بودجه سال ۹۵ ردیفی برای آن تعریف نشده است و مجموعا ۷۵۰ میلیون تومان است.

photo_2016-12-03_16-12-53

دستور آخر: بررسی اساسنامه سازمان سرمایه گذاری شهرداری رشت:

عاشوری مدیر دفتر سرمایه گذاری شهرداری رشت به ارائه توضیحات مربوط به این اساسنامه پیشنهادی پرداخت و موارد اضافه شده به ماده ۴ ( وظایف سازمان) علاوه بر موارد اعلامی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور قرائت شد.

photo_2016-12-03_16-13-48

محمد حسین واثق کارگرنیا در خصوص یکی از بندها گفت: بهتر است به جای تهیه زمین و … از شناسایی زمین و یا مدیریت تهیه زمین استفاده شود تا در آینده دچار مشکل نشویم.

عباس صابر نیز به اینکه پیش از این هیئت عالی سرمایه گذاری از اعضای شورا نماینده داشته است اشاره کرد و همچنین تاکید کرد: اجرای هر پروژه سرمایه گذاری باید منوط به مصوبه شورا شود.

علی بهارمست نیز با اشاره به موقعیت خوب سپیدرود در بالای جدول لیگ یک، در سخنانی کوتاه خواستار رسیدگی سریع به وضعیت سپیدرود شد.

ختم جلسه.

photo_2016-12-03_16-13-46 photo_2016-12-03_16-13-54 photo_2016-12-03_16-14-14

photo_2016-12-03_16-13-18