شهردار های دو شهر چه گفتند و چه خواستند ؟

امضای تفاهم نامه همکاری ما بین شهردار رشت و شهردار شوبیش هال آلمان

حرف تازه :تفاهم نامه همکاری ما بین شهردار رشت و شهردار شوبیش هال آلمان امضاء شد. به گزارش حرف تازه صبح امروز هرمان جوزف پلگریم، شهردار شوئبیش هال با دکتر محمد علی ثابت قدم، شهردار رشت دیدار کردند. در این دیدار دکتر عبدالحسین مقصودی عضو انجمن دوستی ایران و آلمان و دکتر قاسمی مدیرعامل سرمایه […]

حرف تازه :تفاهم نامه همکاری ما بین شهردار رشت و شهردار شوبیش هال آلمان امضاء شد.
به گزارش حرف تازه صبح امروز هرمان جوزف پلگریم، شهردار شوئبیش هال با دکتر محمد علی ثابت قدم، شهردار رشت دیدار کردند.
در این دیدار دکتر عبدالحسین مقصودی عضو انجمن دوستی ایران و آلمان و دکتر قاسمی مدیرعامل سرمایه گذاری ملت، فاطمه شیرزاد، مظفر نیکومنش نودهی، رضا موسوی روزان و فرهاد شوقی به نمایندگی از اعضای شورای شهر رشت، مختار جباری مشاور عالی شهردار رشت، رضا حق جو مدیر حراست شهرداری رشت، فاطمه قدیمی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری رشت، عاطفه چیرانی مدیرعامل سازمان عمران، مرتضی عاطفی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند و چند تن از مدیران شهری حضور داشتند.
دکتر محمد علی ثابت قدم در ابتدای این نشست با اشاره به مشخصات اقلیمی، جمعیتی، تاریخی و همچنین امکانات موجود در شهر رشت گفت : به واسطه تمرکز امکانات دارای عقبه ای تاریخی هستیم و این عقبه به مکان قرارگیری در جغرافیای کشور مربوط بوده است. رشت در گذشته به دروازه اروپا معروف بوده است و به همین دلیل شخصیت ها و ملل مختلف در سفرهایی که به رشت داشته اند وقایع و رویدادهای فراوانی را رقم زده اند و همواره از رشت به نیکی یاد می کنند.
شهردار رشت در ادامه به معرفی اولین ها در شهر رشت پرداخت و افزود : بانک سپه به عنوان اولین بانک رسمی کشور، اولین کتابخانه ملی، اولین تئاتر، اولین داروخانه و اولین خانه سالمندان و نگهداری از افراد ناتوان در رشت بوده اند و پس از انقلاب صنعتی نیز اولین اتوبوس و اولین ریل راه آهن در رشت بوده است. به همین دلیل امروزه استراتژی توسعه شهری رشت بر مبنای بازخوانی هویت شهری و اولین های رشت شکل گرفته است و بر همین مبنا توسعه پیدا می کند.
دکتر ثابت قدم تصریح کرد : با شناسایی بافت کالبدی این مراکز قدیمی ، اقتصاد رشت بر مبنای گردشگری توسعه پیدا می کند و گردشگری بر پایه هنر و سلامت و بر اساس داشته های قدیم و توانایی های امروز مبنای توسعه آتی شهر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه پیاده راه رشت با طول تقریبی ۷ کیلومتر بزرگترین مسیر تردد پیاده در کل دنیا خواهد بود گفت : استراتژی توسعه را تحت عنوان سند بازآفرینی تبدیل به خروجی مکانی زمانی کرده ایم که مبنای توسعه بر پایه رشت قدیم است. این موضوع ضمن بازخوانی هویت گذشته به مباحثی چون حمل و نقل عمومی انبوه بر، محیط زیست، اقتصاد گردشگری، سلامت، توسعه پایدار کمک خواهد کرد.
شهردار رشت با اشاره به اینکه نرخ جمعیتی استان گیلان و شهر رشت در مقایسه با میانگین کشوری جزء پیرترین جوامع است افزود: عدد ۱۱٫۸ تاکید می کند که ما باید فرهنگ حمل و نقل عمومی، محیط زیست، انسان محوری و سلامت را بیشتر دنبال کنیم. همچنین رشد جمعیتی استان گیلان و شهر رشت تقریبا ثابت بوده و این رویکرد عقلانی ما را در اداره جامعه به سمتی می برد که عرضه و تقاضای امکانات و واقعیت های اقتصادی خانوار در تعادل باشد و هم اکنون میانگین تعداد افراد خانوار ۳٫۲ است.
دکتر ثابت قدم ضمن اشاره به ساختمان های بافت مرکزی شهر رشت که بسیاری از آنها ساخته مهندسین آلمانی بوده است گفت : مشترکات فرهنگی بسیاری با آلمانی ها داریم و مراودات به صورت دو سویه در حال تبادل بوده و هست.
وی با تاکید بر ارتقای وضع موجود تا رسیدن به وضع مطلوب و همچنین ارائه نقشه ای از شهر رشت در سال ۲۰۲۴ بر اساس سند بازآفرینی ادامه داد: فومن و شفت در غرب و شرق رشت قرار دارند و از روزگاران قدیم رشت محور مواصلاتی این دو شهر بوده است و بناهای تاریخی ، کاروانسرا ها و خانه های قدیمی در جوار آن بافت قرار دارند که ارتقای این فضاها به لحاظ کالبد و نوع کاربری نیاز است. دریاچه های طبیعی و رودخانه ها قطعا نیازمند رفع مشکلات زیست محیطی هستند.
دکتر محمد علی ثابت قدم با بیان اینکه شهر رشت با تنوع بالغ بر ۱۷۰ نوع خوراک، در میان ۲۰ شهر برتر جهان در خلاقیت خوراک قرار دارد و به ثبت یونسکو رسیده است افزود : این غذاها عمدتا بر پایه محصولات خام کشاورزی تولید شده در مناطق اطراف رشت هستند و در استراتژی های توسعه فرهنگی گردشگری به دنبال بهینه سازی ، تهیه و عرضه آنها هستیم.

دکتر ثابت قدم افزود : تقریباً ۱۰۹ سال پیش دومین شهرداری کشور تنها ۲ روز پس از تهران در رشت ایجاد شد تحت عنوان (بلدیه) و این اتفاق پس از نهضت مشروطه رخ داد ، یکی از پیشتازان انقلاب مشروطه در کشور استان گیلان بوده و شخص میرزا کوچک خان بوده است که خانه ایشان هم اکنون مورد بازدید عموم است ، در این راستا مکان های دیگری هم می توان در بحث توریسم استفاده کرد از جمله : محله های قدیمی ، بازار سنتی رشت ، خانه اولین شهردار رشت تحت عنوان خانه مشروطه گیلان و سایر مکان های تاریخی و قدیمی موجود در رشت.
شهردار رشت در پایان این بخش از صحبت های خود بر ادامه مراودات طرفین در حوزه فرهنگی با هدف توسعه اقتصادی تاکید کرد و گفت : مشخصا در حوزه های گردشگری، رفع آلاینده های زیست محیطی و بحث مربوط به مقوله های حمل و نقل عمومی می توانیم همکاری داشته باشیم.

هرمان جوزف پلگریم در ادامه گفت : این نشست با نمایش فیلمی از جهان و طبیعت و با تلاوت قرآن آغاز شد. این همان چیزهایی است که همه ما را در دنیا به هم پیوند می دهد و همه ما باید دست در دست هم بدهیم. همه نیاز به آفتاب و آب و طبیعت داریم و باید با آن خوب برخورد کنیم و بسیار خوشحالم که موضوعات و دغدغه های مشترک داریم.
پلگریم با اشاره به صحبت های دکتر ثابت قدم افزود : ما هم پیگیر بحث های تاریخی و طبیعت و فرهنگی در شهرمان بوده ایم و خوشبختانه آغاز یک همکاری با اولین کلمات در ذهنمان شکل گرفت. این ها موضوعاتی جذاب و قابل تامل هستند.
وی در ادامه به معرفی اجمالی شهر شوئبیش هال پرداخت و گفت : این شهر تاریخی ۲۵۰۰ سال پیش ساخته شده و ساختمان هایی با ۵۰۰ تا ۸۰۰ سال قدمت در آن وجود دارد که مخروبه نیستند و ترکیبی از مدرنیته و سنت را به نمایش گذاشته اند. در ۵۰ سال گذشته این شهر در تمامی حوزه ها در سطح بین المللی فعالیت کرده است. ما در جایی قرار داریم که پورشه ، بنز و آئودی ساخته می شود.
شهردار شوئبیش هال در ادامه تعدد شهرها در آلمان را از جمله تفاوت های فاحش ایران و آلمان دانست و گفت : برلین بزرگترین شهر آلمان بخش کوچکی از تهران است. و دلیل کوچک تر بودن شهر ها سرویس دهی و کنترل راحت تر است. وی تراکم جمعیتی در آلمان را به مراتب بیشتر از ایران دانست و گفت : جمعیت شهر ما متشکل از ۱۱۵ کشور جهان از جمله ایران است. از همه قاره ها همه مذاهب و همه فرهنگ ها و حضور این افراد ارتباط ما با دنیا را ساده تر می کند.
پلگریم با اشاره به دوران تحریم گفت : حتی در آن زمان نیز بسیاری از شرکت های ما ارتباط خود را با ایران حفظ کردند و ما آرزو داریم این ارتباط را اضافه کنیم.
شهردار شوئبیش هال با بیان اینکه کیفیت زندگی در شهرش در نقطه مطلوبی قرار دارد گفت : رقم بیکاری در حدود ۰٫۷ درصد است و تقریبا مشکل بیکاری نداریم ولی متاسفانه جوانان کمی داریم و میانگین سنی بالاست.
وی مباحث مربوط به محیط زیست، صنعت، توسعه تاریخی پیاده رو ها و طراحی شهری را موضوعات بسیار مهمی دانست و تصریح کرد : در آلمان حدود ۹۹ درصد زباله ها و شیرابه ها بازیافت می شوند.
پلگریم با تاکید بر اهمیت سوخت های تجدید پذیر گفت : در مسیر توربین های بادی دیدم ما هم از چنین توربین هایی استفاده می کنیم. آلمان در زمینه انرژی های تجدید پذیر سرمایه گذاری زیادی داشته است. ما نفت را برای رسیدن به محصولاتی عالی تر استفاده می کنیم. برای دارو و مسائل پزشکی و محصولات پلاستیکی نه برای سوخت.
شهردار شوئبیش هال مهم ترین دلیل وجود فرودگاه در این شهر را ارتباط گرفتن برای پیشرفت صنعتی و دسترسی آسان به این شهر عنوان کرد و افزود : بحث دسترسی در توسعه بسیار اهمیت دارد.
پلگریم در پایان از شهردار رشت دعوت کرد تا به همراه هیاتی به شوئبیش هال سفر کنند و از نزدیک با این شهر آشنا شوند تا مسیری که برای همکاری آغاز شده است هموار ترشود. در این سفر با یکی از صنعتگران شهرمان آمده ام تا با شهرهایی از ایران همکاری داشته باشد و در پاییز با گروه بزرگتری از صنعتگران خواهیم آمد. همین امکان به صورت برعکس نیز وجود دارد تا مجموعه هایی از ایران به شوئبیش هال بیایند. خوشحال خواهیم شد در اقتصاد و فرهنگ این ارتباطات برقرار شود. در پایان از پذیرایی و استقبال و همه چیز تشکر می کنم.

در پایان شهردار رشت می توانیم همکاری های مشترکی در زمینه های گردشگری ، رفع آلودگی زیست محیطی و مقوله های مرتبط با حمل و نقل عمومی داشته باشیم.

این دیدار با امضای تفاهم نامه همکاری رشت و شوئبیش هال آلمان و اهدای هدایای شهرداری و شورا به میهمان آلمانی و عکس های یادگاری به پایان رسید.

برای دیدن گزارش تصویری این دیدار به گالری تصاویر حرف تازه مراجعه نمایید.

اخبار حاشیه ای این نشست را در حرف تازه دنبال کنید.