شناسایی ۲۸۰ فرد آلوده به ویروس HIV در گیلان
تی تی خبر : مدیرگروه واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: راههای اصلی انتقال ویروس HIV از طریق هرگونه تماس خونی، اعتیاد تزریقی، تماسهای تصادفی، استفاده مشترک از ابزار تیز، اهدا عضو، تماس جنسی و… است. محمود رضوانی، مدیرگروه واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در همایش روز جهانی ایدز […]
تی تی خبر : مدیرگروه واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: راههای اصلی انتقال ویروس HIV از طریق هرگونه تماس خونی، اعتیاد تزریقی، تماسهای تصادفی، استفاده مشترک از ابزار تیز، اهدا عضو، تماس جنسی و… است.
محمود رضوانی، مدیرگروه واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در همایش روز جهانی ایدز ، به تاریخچه ایدز و کشف ویروس HIV در سال ۱۹۸۳ اشاره و اظهار کرد: مواد مخدر یکی از معضلات عمده بهداشتی کشور و عامل شیوع برخی از بیماریهای عفونی است.
وی افزود: عامل بیماری ایدز ویروس HIV است. این ویروس در بدن انسان و تنها درون گلبولهای سفید خون زندگی میکند و این درحالیست که این ویروس در خارج از بدن و بدون دسترسی به خون و مواد بیولوژیک قادر به ادامه حیات نمی اشد و حداکثر چهار ساعت زنده میماند.
رضوانی با بیان اینکه این ویروس به راحتی توسط مواد ضدعفونی کننده و حرارت از بین میرود، خاطرنشان کرد: با شناخت عوامل انتقال، درمان و راههای تشخیص، این ویروس براحتی از بین میرود و میتوان با اقدامات محافظانه از بروز آن پیشگیری کرد.
وی تصریح کرد: راههای اصلی انتقال این ویروس از طریق هرگونه تماس خونی، تزریق خون و فرآوردههای آلوده، اعتیاد تزریقی، تماسهای تصادفی، استفاده مشترک از ابزار تیز، اهدا عضو، تماس جنسی، افزایش تعداد شرکای جنسی، تماسهای منجر به تروما، ابتلاء همزمان به یک بیماری آمیزشی و از طریق مادر به نوزاد در دوران حاملگی و در دوران شیردهی است.
مدیرگروه واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به شناسایی اولین فرد مبتلا بهHIV در ایران در سال ۶۶ بر اثر تزریق فاکتور آلوده اشاره کرد و افزود: امروز با تمهیدات اندیشیده شده سازمان انتقال خون، انتقال این ویروس در کشور ما از طریق تزریق خون به شدت کاهش یافته است و از معدود راههای انتقال در ایران میباشد.
وی تصریح کرد: خطر انتقال از طریق تماس خونی یعنی تزریق خون و فرآوردههای خونی به HIV تقریبا به صورت ۱۰۰ درصد است.
رضوانی با بیان اینکه خون و فرآوردههای خونی اصلیترین راه انتقال ویروسHIV نمیباشد، ادامه داد: امکان انتقال ویروس HIV از طریق تماسهای تصادفی، اعتیاد تزریقی، تماس جنسی و… به دلیل تعداد دفعات بالاتر است.
وی عدم قضاوت ابتلا به HIV را یکی از اصلیترین قدمها در برخورد با بیماران دانست و عنوان کرد: در سال ۲۰۱۳ در آفریقا از هر سه نفر یک نفر مبتلا بهHIV بودهاند و بیشترین سهم این آلودگی به آفریقای جنوبی تعلق داشت.
این مقام مسئول تماس جنسی ناامن را شایعترین راه سرایت در دنیا برشمرد و گفت: روند بیماری های آمیزشی در ایران رو به صعود میباشد این در حالیست که در شش ماهه نخست سال جاری ۴۰ درصد آلودگیها از طریق رفتارهای آمیزشی بوده است.
رضوانی با بیان اینکه ۳۰ درصد بیماران HIV منطقه شرق مدیترانه به دلیل جمعیت بالا در کشور ما قرار دارند، گفت: بیمارهایهای آمیزشی از راههای HIVقابل انتقال است، بیماریهای آمیزشی آینه خوبی از وضعیت HIVدر جامعه است.
وی با بیان اینکه ایدز و HIVدر جامعه یک انگ است، یادآور شد: همه افراد شناسایی شده به دلایل مختلف تمکین به درمان نمیکنند.
رضوانی به مراحل مختلف ایدز اشاره و تصریح کرد: در مرحله پنجره، ویروس وارد بدن فرد میشود اما تستهای آزمایشگاهی منفی است و علامت بالینی نیز نخواهد داشت.
مدیرگروه واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در مرحله آلودگی، تستهای آزمایشگاهی مثبت است اما فرد هیچ علامت بالینی ندارد و به صورت عادی زندگی میکند و تا بین ۵ تا ۲۰ سال میتواند ادامه یابد، ابراز کرد: در مرحله بیماری علائم بیماری ظاهر میشود و میتواند منجر به مرگ افراد شود.
وی با اشاره به اینکه HIVدر تمام مراحل مسری است، افزود: با پیشرفت بیماری و افزایش بار ویروسی امکان سرایت آن افزایش مییابد.
رضوانی با بیان اینکه HIV از طریق نیش حشرات، خوردن و آشامیدن و استفاده از ظروف مشترک، راه تنفس(عطسه و سرفه)، تماسهای معمولی مانند دست دادن و روبوسی کردن، استخر و حمام، استفاده از وسائل عمومی مانند تلفن و…، اشک و بزاق قابل انتقال نمیباشد، متذکر شد: فرد آلوده بدون آنکه خطری برای سایرین ایجاد کند میتواند یک زندگی اجتماعی عادی داشته باشد و هیچگونه نیازی به جداسازی و قرنطینه وی وجود نیست.
وی با تاکید بر اینکه انسان تنها مخزن ویروس HIV است، گفت: تماس جنسی، خویشتنداری در زمان تجرد، وفاداری به همسر، ترک اعتیاد، پرهیز از تزریق، استفاده از وسایل استریل، کنترل خونهای اهدائی، انتخاب اهداکنندگان، پرهیز از بارداری، پرهیز از شیردهی، تجویز دارو برای مادر و نوزاد و سزارین از راههای پیشگیری است.
مدیرگروه واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به آمار ۷۹ میلیونی مبتلایان جهان از سال ۱۹۸۰ تاکنون اشاره کرد و افزود: این آمار ظرف ۱۵سال به چهار برابر افزایش یافته است و ۳۹ میلیون نفر بر اثر این ویروس از بین رفتهاند.
وی با اشاره به اینکه جوانان و نوجوانان بیشترین گروه سنی در معرض خطر این ویروس هستند، گفت: در سال ۲۰۱۲، ۴۰درصد مبتلایان را این گروه سنی تشکیل میدادند، این گروه سنی رفتارهای خود را از همسالان، فضای مجازی و در نهایت از پدر، مادر و خانواده میآموزند.
رضوانی با بیان اینکه شانس ابتلای دختران نوجوان و زنان جوان نسبت به سایر گروهها بیشتر است، یادآور شد: در خاورمیانه و آفریقای شمالی تعداد تخمینی افرادی که مبتلا به HIV شدهاند در بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴، ۲۶درصد افزایش داشته است.
این مقام مسئول با بیان اینکه ۷۵درصد موارد شناسایی شده در سال ۲۰۱۳ در ۱۵ کشور زندگی میکنند، متذکر شد: تعداد مواردHIV شناخته شده در ایران تا مهر ۹۴، ۳۰هزار و ۱۸۳نفر بوده است که ۹ هزار و ۳۹۴نفر به مرحله ایدز رسیدهاند و ۶ هزار و ۴۸۴نفر آنها تحت درمان میباشند.
وی به شناسایی ۲۸۰فرد آلوده به این ویروس در استان گیلان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۳، ۱۸نفر به ویروس HIVمبتلا بودند که ۱۲نفر آنها از طریق رفتارهای پرخطر جنسی آلوده شدند.
مدیرگروه واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پایان با بیان اینکه شیوع فزاینده مصرف مواد روانگردان و محرک، امروزه به یک معضل بسیار جدی اجتماعی و سلامتی تبدیل شده است، اظهار کرد: مصرف مواد محرک و شیشه علاوه بر افزایش چشمگیر رفتارهای پرخطر از جمله رفتارهای پرخطر جنسی منجر به آسیبهای برگشتناپذیر مغزی و روانی میشود.
منبع : ایسنا
ارسال دیدگاه