شما دقیقا به چه چیزی انتقاد می کنید!؟
حرف تازه : در روزهای گذشته انتصابات جدیدی در مجموعه شهرداری رشت صورت گرفت.انتصاباتی که نشان می دهد هنوز دکتر محمد علی ثابت قدم به مجموعه ایده آل خود برای ادامه کار دست پیدا نکرده است. اما این انتصابات که طبق انتظار با واکنش رسانه های مخالف همراه بود نکته هایی را نیز به همراه […]
حرف تازه : در روزهای گذشته انتصابات جدیدی در مجموعه شهرداری رشت صورت گرفت.انتصاباتی که نشان می دهد هنوز دکتر محمد علی ثابت قدم به مجموعه ایده آل خود برای ادامه کار دست پیدا نکرده است.
اما این انتصابات که طبق انتظار با واکنش رسانه های مخالف همراه بود نکته هایی را نیز به همراه داشت:
نخست آنکه ثبات در مدیریت شهری جز با عملکرد صحیح تک تک حوزه ها و زیرمجموعه ها به دست نمی آید و از آنجا که به اعتراف برخی از رسانه های غیربومی مسئولیت تمامی زیر مجموعه های شهرداری با شخص شهردار است؛ پس این حق برای شهردار محفوظ است که تا رسیدن به مرز قابل قبول تغییرات گسترده و پس از آن تغییرات موردی داشته باشد.
دوم آنکه شورا مسئولیت نظارت بر عملکرد شهرداری دارد و این عملکرد به معنای عملکرد شهردار و مجموعه شهرداری است. پس اگر تغییرات به طور گسترده صورت بگیرد عملکرد شخص شهردار بهانه ایست برای استیضاح و اگر صورت نگیرد عملکرد نامطلوب مجموعه شهرداری بهانه ایست برای استیضاح! البته اگر خدای ناکرده هدف برخی افراد استیضاح باشد که اصلا ما در تاریخ رشت به یاد نداریم چنین افرادی به شورا راه یافته باشند! شهردار در تصمیم گیری های اینچنینی آزاد است و قرار بر حرف شنوی و یا خدای ناکرده قبول نیروهای وابسته نیست.
سوم آنکه ثبات در مدیریت شهری به معنای ثبات در زیر مجموعه های مدیریت شهری نیست و این مساله آنقدر واضح است که نیاز به توضیح ندارد و از آنجا که بر این باوریم مخالفان شهردار به خوبی بر این موضوع واقفند پس توضیح در این مورد را بلا اثر می دانیم. اما با فرض اینکه شاید واقعا ندانسته چنین مینویسند سوالاتی ورزشی مطرح می کنیم! آیا در یک تیم فوتبال هیات مدیره در خصوص تک تک تعویض ها اظهار نظر می کند؟ آیا اگر شخصی چند سال سرمربی یک تیم باشد با همان ترکیب روز اول تا پایان ادامه می دهد یا در هر بازی تعویض و در هر نیم فصل تغییراتی در راستای بهبود شرایط تیم خواهد داشت؟ کنار گذاشتن سرمربی در هر نیم فصل را بی ثباتی می دانید یا تعویض ها در تیمی که پیش از این نتایج مطلوبی نداشته و نیاز به تغییر دارد؟ اگر مجموعه شهرداری عملکرد خوبی داشته است چرا در طی ۱۴ سال اخیر تغییرات پی در پی در راس آن به وجود آمده است؟ و اگر عملکرد مطلوبی نداشته چرا بابت تغییرات نگرانید؟ تغییرات در راس مدیریت شهری را بارها تجربه کردید چرا یکبار اعتماد نمی کنید تا نتیجه جابجایی در چیدمان نیروها را تجربه کنید؟ اگر ترکیب برنده بود که نه در راس نه در میانه نیاز به تغییر نبود.
چهارم آنکه هر مدیری جایزالخطاست و می تواند در صورت برآورده نشدن انتظارات مدیر زیر دست خود را جابه جا کند و قطعا انتصاب یک مدیر فصل الخطاب نخواهد بود.
پنجم آنکه هر مدیری می تواند برای پیشبرد اهداف از تکنیک های مدیریتی رایج استفاده کند گردش شغلی هم از تکنیک هایی است که ثابت قدم همانطور که پیشتر بدان اشاره نموده در حال استفاده از آن است. عامل مهمی مانند به کار گیری ثبات یا گردش شغلی، علاوه بر دید و نگرش مدیر به مقدار قابل ملاحظهای تحت تاثیر اهداف سازمانی قرار دارد.
ششم آنکه مدعیان اصول مدیریتی باید بدانند متوسط عمر شهرداران در ایران به مراتب پایین تر از میانگین جهانیست اما همین رقم نیز ۲٫۵ سال است که از میانگین سال های اخیر رشت به مراتب بالاتر است. این تغییرات پی در پی را در راس شهرداری با کدام اصول مدیریتی توجیه می کنید؟
قضاوت با شما!
ارسال دیدگاه