شبهه در تغییر نام چهار راه حشمت!

حرف تازه : در این رابطه رضا رسولی عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس سال سوم کمیسیون ترافیک و حمل و نقل شورا و همچنین فاطمه شیرزاد نائب رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر شهر بررسی این موضوع در کمیسیون فرهنگی شورا را تا این لحظه تکذیب کردند. روز شنبه از سوی مدیر سازمان  حج و […]

حرف تازه : در این رابطه رضا رسولی عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس سال سوم کمیسیون ترافیک و حمل و نقل شورا و همچنین فاطمه شیرزاد نائب رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر شهر بررسی این موضوع در کمیسیون فرهنگی شورا را تا این لحظه تکذیب کردند.

روز شنبه از سوی مدیر سازمان  حج و زیارت استان گیلان اعلام شده بود: چهار راه حشمت با تصویب شورای اسلامی شهر رشت به نام شهدای منا تغییر یافته است. ولی از آن جا که جلسات شورای شهر رشت به صورت علنی برگزار می شود و خبرنگاران از جزئیات مصوبات شورا آگاهی دارند کمتر کسی به یاد دارد که این چنین مصوبه ای توسط شورا تایید شده است. هرچند شورای شهر و کمیسیون های متبوعه فعلی نیز تا برگزاری انتخابات هیات رئیسه مشروعیت برگزاری جلسه عادی را دارا نمی باشند.

هرچند احترام به مقام شامخ شهدای مظلوم حادثه تلخ منا از مسائل مهمی است که باید مورد تاکید همگان قرار گیرد اما باید توجه داشت که هر اقدامی نیازمند طی شدن پروسه قانونی خود می باشد و همچنین تغییر نام معابر و میادین نیز باید با کار کارشناسی و فنی مورد توجه قرار گیرد.

در این راستا گیل خبر طی تماسی با اعضای شورا چند و چون این ماجرا را از آن ها پرسیده است. از آن جا که مظفر نیکومنش رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر به همراه شهردار و مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری رشت جهت شرکت در اجلاس شهرهای خلاق خوراک یونکسو در سوئد حضور دارد نظرات دیگر اعضای این کمیسیون را جویا شدیم. در این رابطه رضا رسولی عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس سال سوم کمیسیون ترافیک و حمل و نقل شورا و همچنین فاطمه شیرزاد نائب رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر شهر بررسی این موضوع در کمیسیون فرهنگی شورا را تا این لحظه تکذیب کردند.

این مصوبه در کمیسیون فرهنگی مطرح نشده است/ در مورد تغییر نام میادین و معابر کارشناسی های لازم انجام شود
فاطمه شیرزاد با بیان این که اطمینان دارم که اعضای شورا با نامگذاری یکی از معابر به نام شهدای منا موافق هستند در ادامه گفت: برای نامگذاری معابر و میادین ابتدا در کمیسیون نامگذاری شهرداری رشت که در آن دستگاه های دولتی نیز حضور دارند موارد جدید مطرح و بررسی می شود، سپس به صورت لایحه وارد شورا می شود ، بعد از بررسی مجدد در کمیسیون فرهنگی و بدست آوردن آرای اکثریت مجددا وارد صحن شورا می شود.
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر همچنین در مورد تغییر نامگذاری چهارراه حشمت به چهارراه شهدای منا خاطرنشان کرد: دکتر حشمت نامی آشنا در تاریخ ایران است که به عنوان یکی از رهبران نهضت جنگل و همرزم میرزاکوچک خان شناخته می شود و شایسته است نسبت به تغییر نامگذاری های فرهیختگان و نام آوران کارشناسی بیشتری گرفته شود. وی افزود: این مصوبه هنوز در کمیسیون فرهنگی مطرح نشده است، البته همان طور که عرض کردم من و اعضای شورا با نامگذاری یکی از معابر به نام شهدی منا موافق هستیم و در سه سال گذشته هم نشان دادیم که در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پیش قدم هستیم و حفظ ارزش ها برای ما اهمیت دارد، ولی این موضوع باید پروسه قانونی خود را طی کند و کارشناسی های لازم انجام شود.

نامگذاری های غیر کاربردی
در رابطه با نامگذاری خیابان ها آن چه کمتر بدان اشاره شده تغییر نام خیابان هایی است که سال هاست توسط مردم به همان نام قدیمی خوانده می شود. به بهانه همین تغییر نام است که حسین داداشی رئیس هیت مدیره خانه مطبوعات گیلان طی یادداشتی نوشته است « تجربه نشان داده است این نامگذاری کاربردی نیست و مورد استفاده عموم قرار نمی‎گیرد چرا که مردم و فرهنگ عامه آن مکان را چهارراه حشمت می‎شناسد و این تغییر نام با یک تابلو و مصاحبه و مصوبه پایدار نمی ماند. همچنان که مردم رشت هنوز با گذشت ۳۶ سال میدان شهدای سرپل ذهاب را شهرداری قلمداد می‎کنند و میدان پاسداران را پل عراق و میدان مصلی را توشیبا … میدان شهید باستانی شعار را میدان صابرین …!» البته در چهارراه حشمت نیز تاکنون تابلویی با این عنوان نصب نشدهبود  اما اصطلاحی که همه مردم از آن استفاده می کنند همین نام است و بعید است با تغییر رسمی آن تغییری در آن پیدا شود و ممکن است سردرگمی و آشفتگی را در آدرس خیابان های شهر پدید آورد.

بی سابقه بودن تابلوی «چهارراه» 
البته نکته ای که در این رابطه جالب است استفاده از اصطلاح «چهار راه» در ناممگذاری تابلوی این میدان است. اقدامی که تاکنون در شهر گیلان سابقه نداشته و معمولا برای چهارراه نامگذاری انجام نگرفته بوده است. برای بسیاری همین دلیل مهمی است که کاش از معبر و میدان جدیدی به نام شهدای منا استفاده شود نه میدانی که به نام قبلی خود که از مبارزان نهضت جنگل است شناخته شده است. البته قرارگیری سازمان حج و زیارت در این تغییر نقش اساسی ایفاء کرده است. ولی آیا میدان دیگری نمی تواند به نام شهدای منا نامگذاری شود که در آن همه مردم آن را به همان میدان بشناسند؟ این سوالی است که باید به آن پاسخ داد.