استقبال بی نظیر از نشست شهردار رشت با صنعتگران ساختمان؛

سود ۲۰ درصدی خرید اوراق خدمات سیال طی یک ماه

حرف تازه – دکتر نصرتی در این دیدار بر لزوم رونق ساخت و ساز در شهر گردشگری تاکید کرد و از اجرای طرح فروش اوراق خدمات سیال به صنعتگران ساختمان در اسفندماه خبر داد. شهردار این کلانشهر در میان صنعتگران ساختمان تاکید کرد: صنعت ساختمان به دلیل وجود صنعت گردشگری در این شهر ، باید […]

حرف تازه – دکتر نصرتی در این دیدار بر لزوم رونق ساخت و ساز در شهر گردشگری تاکید کرد و از اجرای طرح فروش اوراق خدمات سیال به صنعتگران ساختمان در اسفندماه خبر داد.

شهردار این کلانشهر در میان صنعتگران ساختمان تاکید کرد: صنعت ساختمان به دلیل وجود صنعت گردشگری در این شهر ، باید رونق ویژه ای بگیرد.

دکتر مسعود نصرتی در جلسه هم‌ اندیشی با صنعت کاران ساختمان که عصر یکشنبه در سالن اجتماعات سازمان آتش نشانی گیلان برگزار شد اظهار کرد : امتیازاتی برای صنعت ساختمان در شهر وجود ندارد و باید به امورات این حوزه رسیدگی شود.

 
 
 
شرایط رونق ساخت و ساز در سال آینده به وجود می آید

وی در ادامه گفت : وضعیت ساخت و ساز در تمام شهر های کشور از چند سال قبل با رکود مواجه است که بخشی از آن می توانست مدیریت شود اما با توجه به برنامه ریزی های انجام شده در مدیریت شهری رشت، شرایط برای رونق این حوزه در سال های آینده به وجود خواهد آمد.

وی با بیان اینکه دولت به بهانه توجه به بافت فرسوده و تاریخی، وارد مقوله بازآفرینی شده است خاطر نشان کرد: با توجه به این علاقمندی دولت، بافت های شهری ترمیم شده و این نیز به نوبه خود مسیر تحول در صنعت ساختمان را مهیا می کند.

شهردار رشت از آماده شدن طرح تفصیلی برای ۴ منطقه خبر داد و بیان داشت: جلسات متعددی نیز برای بازنگری برگزار شده است و نظر صنعتگران در این بازنگری تامین‌ می شود.

به گفته نصرتی حدود ۲۵ هکتار قطعه تجاری و مسکونی به منطقه مسکن مهر افزوده و شرایط برای صدور پروانه و عمران این منطقه مهیا می شود.

 
برنامه ریزی برای صدور پروانه املاک نسقی

وی افزود : برنامه ریزی های اولیه برای صدور پروانه به املاک نسقی انجام شده است که باید تا پایان سال جمع بندی و پروانه صادر شود.

شهردار کلانشهر رشت با بیان اینکه فضای لازم برای رونق صنعت ساخت و ساز در رشت نسبت به دیگر شهرهای کشور مهیاتر است تصریح کرد: با افزایش محدوده ها اوضاع کنونی مطلوبتر می شود.

نصرتی گفت: در منطقه ۵ املاکی وجود دارند که به عنوان کاربری های توافقی قابلیت ورود به شهر را دارند.

طرح فروش اوراق خدمات سیال به صنعتگران ساختمان در اسفندماه / سود این خرید به جای یکسال، یک ماهه ۲۰ درصد است

وی از طرح فروش اوراق خدمات سیال به صنعتگران ساختمان در یک دوره ۱۰ تا ۱۵ روزه در اسفندماه خبر داد و افزود : این اوراق برای صنعتگران ایجاد انگیزه کرده و مزایای مالی به همراه دارد. 

شهردار رشت گفت: این اوراق تا سه سال آینده با تعرفه سال ۹۶ مورد بهره برداری قرار گرفته و سود این خرید به جای یکسال، در طول یک ماه ۲۰ درصد خواهد بود.

نصرتی ادامه داد: کسی که در اسفند ماه این اوراق را خریداری می کند در فروردین ماه ۹۷، ۲۰ درصد سود دریافت می کند.

به گفته وی، افرادی که صاحب این اوراق می شوند در زمان ابلاغ جایزه های خوش حسابی نیز از این شرایط برخوردار می شوند.

شهردار کلانشهر رشت، بیان داشت: پیشنهاد این است که شرکت های کارگزاری وابسته به بانک ها امورات خرید و فروش اوراق ها را انجام دهند تا نظم و نظام بازار توسط این شرکت های کارگزاری مدیریت شود.

 
 
 

نصرتی با تاکید بر نگرش بخش خصوصی در این هم اندیشی ها تصریح کرد: برای رونق در ساخت و ساز، چه در بافت مرکزی با نام بازآفرینی شهری و چه در بافت های خالی باید مزایا به وجود بیاید.

وی با بیان اینکه درحال حاضر شرایط تقسیط برای شهرداری رشت چندان مهیا نیست خاطر نشان کرد : تلاش ها برای مهیا شدن شرایط تقسیط برای صنعتگران ساختمان در شهرداری رشت در حال انجام است .

شهردار رشت گفت: برای این مهم لازم است صنعتگران ساختمان در گام‌ نخست شهرداری را در کنار خود دیده و هر گونه اتفاق مثبت و منفی، پررنگ و کمرنگ را با کمک یکدیگر برطرف کنند.

نصرتی بر لزوم احترام به حرفه صنعت ساختمان افزود : ۴۰۰ نوع شغل در این‌صنعت وجود دارد که اگراین حرفه رونق بگیرد تمام این شغل ها را پرفروغ می کند.

وی ادامه داد : لازم است با اقتدار کامل بپذیریم که کوتاهی هایی در گذشته صورت گرفته است .

شهردار رشت ، با اشاره به پیشنهاد خرید اوراق از سوی صنعتگران ساختمان و دریافت سود ۲۰ درصدی طی یک ماه تاکید کرد: شهرداری قصد ندارد چیزی را بر این صنعتگران دیکته کند بلکه تنها درصدد اصلاح ایرادها بوده و عقیده دارد که پیشنهادها باید از جانب سازندگان ساختمان ارائه شود.

نصرتی با بیان اینکه در راستای مهیا کردن شرایط اولیه برای بهبودی صنعت ساختمان جلسات متعددی برگزار شده است خطاب به صنعتگران این حوزه اظهار داشت : اگر این افراد پیشنهادی برای افزایش جذابیت ساخت و ساز دارند به شهرداری ارائه کنند زیرا این نهاد آمادگی دارد تا تمام مشکلات در مسیر ساخت و ساز را بر طرف کند. 

وی با اشاره به مشکلات بیان شده پیرامون سخت گیری اداراتی همچون آب و برق و گاز برای ارائه انشعابات به ساختمان ها گفت: این ادارات باید به هر ساختمانی در محدوده شهرداری انشعاب ارائه کنند و شهرداری برای صدور پروانه نیاز به دریافت اجازه از این ادارات ندارد.

شهردار رشت با اشاره به وجود ۲۵۰ پرونده ساختمانی از یک‌منطقه در دیوان محاسبات تاکید کرد : باید به نقطه ای برسیم که مشکلات در رشت حل شده و وارد دیوان‌محاسبات نشوند.

نصرتی گفت : سرمایه یک سرمایه گذار محترم است و اگر قرار باشد یک پرونده ساختمانی به مدت سه سال در دیوان محاسبات معطل شود ممکن است منجر به تغییر شغل سرمایه گذار شود.

به گفته وی برای حل مشکلات موجود بخشنامه هایی به ادارات مربوطه ابلاغ شده و برای حذف مشکلات اداری نیز نامه نگاری های لازم به استاندار گیلان صورت گرفته است.

شهردار رشت ادامه داد: اگر طرح فروش اوراق برای صنعتگران ساختمان جذابیت داشته باشد با موافقت آنان این طرح برای تصویب به صحن شورا ارجاع می شود و نتیجه این پیشنهاد برد- برد باید تا دو روز دیگر از سوی صنعتگران اعلام شود.

نصرتی با بیان اینکه محور لاکان در گذشته محور توسعه رشت بود خاطر نشان کرد: محدوده باغ در مجتمع کود آلی باید از این مجتمع خارج شده تا ساخت وساز به قصد گردشگری درآن رونق بگیرد.

ضرورت رونق صنعت ساختمان در شهر گردشگری

وی تصریح کرد: عرضه و تقاضای مسکن در رشت منفی نیست اما باید با جذابیت همراه باشد تا ساکنان شهرهای دیگر نیز راغب به مالکیت ملک در این شهر شوند.

شهردار رشت تاکید کرد : صنعت ساختمان به دلیل وجود صنعت گردشگری در این شهر ، باید رونق ویژه ای بگیرد .

 
 
 

سیدامیرحسین علوی : تلاش می کنیم با ارائه خدمات الکترونیکی صدور پروانه به جبران نقائص بپردازیم

رییس شورای پنجم کلانشهر رشت نیز در این جلسه هم اندیشی اظهار کرد : مشکلات صنعت ساخت و ساز در رشت برکسی پوشیده نیست و شورای پنجم از این مشکلات با خبر بوده و همین امر موجب شده تا درآغازین ماه های شروع به کار، به این مساله بپردازد.

سید امیرحسین علوی برنامه ریزی های اقتصادی را بزرگترین برنامه شورای پنجم عنوان کرد و گفت: نگاه شورا در رشت این است که از میراث به جا مانده در این شهر استفاده شود و بخشی از این میراث که متعلق به آیندگان است با سرمایه صنعتکاران ساختمان حفظ می شود.

وی صنعتکاران حوزه ساخت و ساز را بهترین افرادی دانست که می توانند در حوزه بازآفرینی خدمت رسانی کنند و با اظهار امیدواری از گام های الگویی در آینده گفت: این گام ها به نوبه خود فعالان دیگر را نیز تحریک به سرمایه گذاری می کند.

رییس شورای شهر رشت رونق اقتصادی شهر را نیازمند سرمایه های این صنعتگران خواند و بیان داشت : باید با درنظر گرفتن معاملات برد – برد وارد عرصه همکاری با این سرمایه گذاران شد.

علوی با بیان اینکه در صدور پروانه های ساخت عملکرد موفقی صورت نگرفته است تصریح کرد : تلاش این است که با ارائه خدمات الکترونیکی به جبران نقائص پرداخته شود بطوری که شهرداری در ارائه این خدمات الکترونیکی پیشگام باشد.

 
 
 

رضا رسولی: مسیرهای ساخت و ساز باید کوتاه شوند

رییس کمیسیون عمران و بازآفرینی شورای پنجم رشت نیز بخشی از مشکلات موجود را ناشی از وضعیت کلان اقتصادی دانست و اظهار کرد: باید با اعمال سیاست گذاری های صحیح ، بر زخم های ناشی از مشکلات مرهم گذاشت زیرا نمی توان تمام آن ها را حل کرد.

رسولی، گفت: باید به مباحثی همچون ایجاد تشویق ها و بهبود مراودات مالی میان سازندگان ساختمان و شهرداری بیشتر پرداخته شود و برای حل مشکلات ، چاره ای جز همراهی و صداقت نیست.

رضا رسولی تشویق در ساخت، ایجاد دفترچه عوارض و اقدامات مربوط به پرداخت های نقدی را از جمله اقدامات صورت گرفته در کارگروه های کمیسیون عمران عنوان کرد و گفت: این کمیته و کارگروه برای تکمیل سرفصل ها و بازنگری های طرح تفصیلی تشکیل شده است.

 
 
 

رسولی ایجاد تغییرات بنیادی در این طرح را کار ساده ای ندانست و افزود: باید پشتوانه های سیاسی و اجتماعی ایجاد شوند تا خواسته ها و نیازها پیش بروند.

وی از برگزاری جلسه ای دیگر با حضور صنعتگران ساختمان در دهم اسفندماه امسال خبر داد و بیان داشت: قرار است در این جلسه خواسته ها به طور مشخص عنوان و بررسی شوند و میثاق های مشترکی به امضای همه برسد.

رییس کمیسیون عمران و بازآفرینی شورای پنجم رشت گفت: در دولت الکترونیک، ارائه خدمات ساختمانی و در نظر گرفتن باجه ویژه در شهرداری برای دارندگان کارت ساخت و ساز بررسی می شود.

رسولی با اشاره به سیر نزولی گردش مالی در ساختار ساخت و ساز با ارائه پیشنهادی پیرامون تسهیلات مالی به سازندگان ساختمان تاکید کرد : چگونگی ارائه برخی تسهیلات باید بازنگری شود.

وی همچنین گفت : در تهاتر نتایج خوبی به دست آمده است اما اگر در قالب اوراق ، نظام مند شوند نتایج بهتری خواهند داشت .

 
 
 

این‌مسئول با بیان اینکه در ساختار فنی حفره های بسیاری وجود دارد افزود : مسیرهای ساخت و ساز باید کوتاه شوند تا سازنده با خیال آسوده به ساخت و ساز بپردازد و شهرداری نیز از این طریق به منابع مالی خود دسترسی پیدا کند .

رسولی مدیریت شهری را تنها ساختار حاکمیتی اعلام کرد که با سازنده ، منافع مشترک دارد و حوزه مدیریت شهری را نیز حامی و پاسخگوی مشکلات سازندگان برشمرد.

وی گفت : شهرداری و سازنده ساختمان هر دو ذینفع هستند و باید در قالب چارچوبی شفاف و منطقی پیش روند.

به گفته رییس کمیسیون عمران و توسعه شهری شورای شهر رشت : در شهر فرصت بلند مرتبه سازی وجود دارد و امکان استفاده از پارکینگ مکانیزه نیز ایجاد خواهد شد.

روند صدور پایان کار فرسایشی و طولانی است/ مراحل سه گانه پروانه ساخت حذف شوند

در این جلسه هم اندیشی همچنین مشاور کمیسیون عمران و توسعه شورای اسلامی شهر رشت نیز سهم اشتغال در بازار مسکن را ۱۲ درصد عنوان کرد و اظهار داشت: این میزان بر ۲۰۰ شغل به طور مستقیم و بر ۸۰۰ شغل به طور غیر مستقیم تاثیر می گذارد.

آیت کاظم زاده قوانین دست و پا گیر اداری را بخشی از مشکلات سرمایه گذاران مسکن خواند و گفت: بخش دیگر مشکلات، صدایی است که به گوش مسئولان نمی رسد. با وجود تلاش های فراوان، اما تعرفه عوارض ساخت وساز ۲۷ درصد افزایش یافته است.

وی در ادامه به روند فرسایشی و طولانی برای دریافت پایان کار ساختمان اشاره کرد و گفت : متوسط دریافت پروانه ساختمانی ۶ ماه است و این زمان باید کاهش یابد.

آیت کاظم زاده با توجه به تعلل ها در روند صدور انشعابات توسط برخی اداره ها افزود: شهرداری هنگام صدور پروانه از ادارات درخواست استعلام انشعابات نکند زیرا این مساله زمان را از سازنده می گیرد.

وی پیشنهاد کرد: بهتر است باجه ویژه ای در شهرداری برای مراجعات سازندگان اختصاص یابد.

کاظم زاده سه مرحله ای شدن دریافت پروانه ساخت را چالش کنونی در امر ساخت و ساز عنوان کرد و بیان داشت : این مراحل سه گانه باید حذف شوند .

وی گفت: شهرداری باید گروه های متخصصی برای تعطیلات ساخت و ساز که از شکایت همسایگان ناشی می شود اختصاص دهد.

زمینه توسعه شهری در لاکان وجود دارد اما زیرساخت ها فراهم نشده است

دبیر انجمن انبوه سازان گیلان و عضو هیئت مدیره کانون انبوه سازان کشور در این جلسه وابستگی به فعالیت ساختمانی را موجب به گردش درآمدن صنایع دیگر دانست و اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی و تورم های موجود، هزینه های ساخت و ساز افزایش اما توان خرید مردم‌ کاهش یافته است.

شعربافی در ادامه گفت : رشت همواره جزء نخستین شهرهایی بود که از طرح جامع برخوردار بود اما هنوز برخی از خیابان ها در این شهر بازگشایی نشده اند.

دبیر انجمن انبوه سازان گیلان و عضو هیئت مدیره انبوه سازان کشور با اشاره به فراهم بودن زمینه توسعه شهری در منطقه لاکان فراهم افزود: این‌ منطقه بهترین نقطه برای توسعه شهر است اما زیر ساخت های توسعه در آن فراهم نشده است.‌

شعربافی با بیان اینکه امکانات زیادی برای منافع شهرداری و صنعت کاران وجود دارد تصریح کرد : اگر برنامه و تعریف مدونی برای توسعه شهر وجود داشته باشد می تواند موجب رونق اقتصادی، اشتغال پایدار و حتی ساماندهی برخی خانواده ها شود.

 
 
 

تا زمانی که اقتصادی سازی کاربری فصای سبز ایجاد نشود، دارایی کسی که ملک وی در فضای سبز قرار دارد ساقط شده است

در این جلسه همچنین نایب رییس کانون سازندگان کشور نیز ضمن تشریح مشکلات در حوزه ساخت و ساز در رشت ، عمده ترین‌مشکلات سازندگان را طرف تقاضای آنان دانست و اظهار کرد: سلیقه های پیشنهادی مدیریت شهرداری می تواند به میزان ۲ و نیم درصد هزینه های ساختمان را کاهش دهد.

حق پناه گفت: نزدیک به ۱۸ میلیون نفر در سنین ۲۸ تا ۳۸ سال در بازار بزرگ مسکن کشور، اجاره نشین هستند و قدرت خرید آنان با در نظرگرفتن متوسط ساختمان مسکن در کشور، تنها ۵۰ متر مربع است در حالی که متوسط مساحت ساخت و ساز در ایران در سالهای ۸۷ تا ۹۲، ۱۴۱متر مربع است.

نایب رییس کانون سازندگان کشور با اشاره به قدرت خرید ۵۰ متر مربعی در بازار در ادامه گفت: با طرح تفضیلی و وضعیت نابسامان پارکینگ هایی که در این شهر وجود دارد یک سرمایه گذار هوشمند چگونه می تواند واحد های ۵۰ متری را در محلاتی که زیر ساخت های لازم را ندارد اجرایی کند؟

حق پناه با بیان اینکه منطقه ۵ شرایط مساعدی برای بلند مرتبه سازی دارد افزود: شرایط سرمایه گذاری در این منطقه فراهم نشده است.

وی همچنین به مشکلات طرح های کاربری پرداخت و اظهار داشت: تا زمانی که اقتصادی سازی کاربری فصای سبز ایجاد نشود، دارایی کسی که ملک وی در فضای سبز قرار دارد ساقط شده است.

شایان ذکر است در این نشست هم اندیشی، علاوه بر شهردار رشت و شهرداران‌ مناطق ۵ گانه ، سید امیرحسین علوی رییس شورای اسلامی شهر رشت، رضا رسولی رییس کمیسیون عمران و باز آفرینی شهری شورا، حامد عبدالهی رئیس شورای استان گیلان، محمد حسن علیپور و احمد رمضانپور نرگسی به عنوان دیگر اعضای شورای شهر، مریم گل احضار رییس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی و فاطمه قدیمی مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت نیز حضور داشتند.