سفر به کرمانشاه | جاذبه‌های دیدنی، فرهنگ محلی و نکات مهم

آیا تا کنون به کرمانشاه سفر کرده ‌اید؟ اگر خیر، پس بدانید یک تجربه بی ‌نظیر در این شهر انتظار شماست. با آثار تاریخی فراوان، طبیعت خیره‌ کننده و فرهنگی پویا، کرمانشاه یکی از مقاصد گردشگری برجسته در ایران است. در این پست، با راهنمای سفر به کرمانشاه همراه ما باشد.

به گزارش حرف تازه به نقل از الی گشت ، از بازدید از جاذبه‌ های تاریخی همچون بیستون و طاق بستان تا لذت بردن از طبیعت زیبای اطراف در سراب نیلوفر و تالاب هشیلان، سفر به کرمانشاه بدون شک باعث خلق خاطراتی فراموش ‌نشدنی برای شما خواهد شد. علاوه بر آن، فرهنگ و آداب و رسوم محلی کرمانشاه، همراه با پذیرایی دل‌نشین مردمان مهربان این منطقه، تجربه‌ ای منحصر به‌ فرد را برای شما و همراهان تان رقم خواهد کرد. در این راهنمای سفر به کرمانشاه، با جاذبه ‌های دیدنی، آب و هوا، بهترین زمان سفر و فرهنگ محلی کرمانشاه بیشتر آشنا خواهید شد.

کرمانشاه

 موقعیت جغرافیایی کرمانشاه

شهر کرمانشاه نهمین شهر پر جمعیت ایران است که دارای جمعیتی برابر با ۹۴۰ هزار نفر مطابق با سرشماری که در سال ۱۳۹۵ صورت گرفته نیز می باشد. این شهر کردنشین یکی از مهمترین شهرهای غربی ایران می باشد و از لحاظ جغرافیایی باید بگوییم که رشته کوه زاگرس این سرزمین را از همسایه های خود جدا کرده است. فاصله ی زمینی کرمانشاه تا تهران از سمت جاده ساوه حدود ۵۹۰ کیلومتر است.

آب و هوای شهر کرمانشاه

کرمانشاه، شهری در غرب ایران و دارای آب و هوای نیمه خشک مدیترانه ‌ای است. در طول سال، شهر از تأثیرات فصول مختلف آب و هوایی برخوردار است. در این بخش ار راهنمای سفر به کرمانشاه، توصیفی از آب و هوای این شهر در چهار فصل ارائه شده است:

بهار: در این فصل، کرمانشاه از روزهای آفتابی و معتدل بهاری برخوردار. شهر در فصل بهار یک تازگی و زیبایی فوق ‌العاده دارد. دما به طور تدریجی افزایش می ‌یابد و معمولاً در محدوده ۱۵-۲۵ درجه سانتیگراد قرار دارد.

تابستان: تابستان در کرمانشاه خشک و گرم است. در این فصل، دما به بالای ۳۰ درجه سانتیگراد صعود کرده و برخی روزها ممکن است به ۴۰ درجه سانتیگراد هم برسد. این فصل کمی خشک تر از سایر فصول است و بارش باران در این ماه ‌ها به حداقل خود می‌ رسد.

پاییز: پاییز در کرمانشاه معتدل و خنک است. دما در این فصل کاهش می‌ یابد و معمولاً در محدوده ۱۵-۲۵ درجه سانتیگراد قرار دارد. این فصل نیز بارش باران قابل توجهی دارد و مناظر زیبایی را ایجاد می‌ کند.

زمستان: زمستان در کرمانشاه سرد و مرطوب است. دما به طور معمول در این فصل در محدوده ۰-۱۰ درجه سانتیگراد قرار دارد. بارش برف نیز در برخی روزها به وفور رخ می ‌دهد و پوشش برفی زیبایی در مناظر ایجاد می ‌کند.

با توجه به این توصیفات، هر فصل در کرمانشاه تجربه‌ ای منحصر به ‌فرد و جذاب را برای بازدیدکنندگان به ارمغان می ‌آورد که می توانند با توجه به سلایق و شرایط شان از آن استفاده کنند.

راهنمای سفر به کرمانشاه

بهترین زمان سفر به کرمانشاه

بهترین زمان برای سفر به کرمانشاه در واقع به سلیقه شخصی و نیازهای فردی شما بستگی دارد. با این حال، فصل بهار یکی از بهترین زمان‌ هایی برای بازدید از کرمانشاه است. در ادامه توضیحاتی درباره این فصل و دلایل موثر در انتخاب آن در راهنماس سفر به کرمانشاه آورده شده است:

هوای معتدل: در فصل بهار، هوای کرمانشاه معتدل و خنک است. دما در محدوده ۱۵-۲۵ درجه سانتیگراد قرار دارد. این دما برای گشت و گذار در شهر و بازدید از جاذبه‌ های گردشگری بسیار مناسب هستند.

گل‌ ها و باغ‌ ها: در فصل بهار، شهر کرمانشاه با رنگارنگ شدن باغ ‌ها و گل ‌های معطر زیبایی خاصی به خود می‌ گیرد. می ‌توانید از زیبایی ‌های جاذبه های طبیعی کرمانشاه در این فصل لذت ببرید.

آثار تاریخی: کرمانشاه دارای آثار تاریخی متعددی است که بازدید از آن ها به خصوص در فصل بهار جذابیت بیشتری پیدا می ‌کند. با هوای خنک و تازه بهار، بازدید از جاذبه‌ هایی مانند بیستون و طاق بستان تجربه ‌ای متفاوت و شگفت ‌انگیز خواهد بود.

بنابراین، اگر علاقه ‌مند به طبیعت زیبا و آثار تاریخی کرمانشاه هستید، فصل بهار می‌ تواند بهترین زمان برای سفر به این شهر باشد.

مختصری از تاریخ شهر کرمانشاه

اگر بخواهیم مختصری از تاریخ شهر کرمانشاه بگوییم، بنابر مدارک و شواهد تاریخی که وجود دارد این شهر اولین زیستگاه بشری و از جمله مراکز مهم جمعیتی در نواحی زاگرس میانی به شمار می رفته است. در این سرزمین با کشف آثار متعدد در باستان شناسی های مختلف که در تمامی دوره های زندگی بشری از عهد حجر تا دوره های تمدن پیش از تاریخ و حتی بعد از آن نیز صورت گرفته حکومت های بزرگی در این منطقه وجود داشته است و همین خود دلیلی است که بگوییم این شهر از تاریخ کهنی برخوردار است.

شاید برایتان جالب باشد، بدانید که در زمان های دور اهالی قدیمی این منطقه تلفظ شهر کرمانشاه را “کرماشان” می گفتند. البته این شهر نام های مختلفی در طول تاریخ داشته است و پیش از اسلام نام آن کامبادان بوده است.

تاریخ کرمانشاه

فرهنگ محلی کرمانشاه

به عنوان یک شهر با تاریخ و فرهنگ غنی، کرمانشاه دارای آداب و رسوم محلی منحصر به فردی است که نشان از هویت فرهنگی مردم این منطقه دارد. در ادامه راهنمای سفر به کرمانشاه به برخی از آداب و رسوم و فرهنگ محلی مردم کرمانشاه اشاره خواهیم کرد:

مهمان نوازی: مردم کرمانشاه به عنوان یکی از مهم ترین آداب و رسوم خود، مهمان ‌نوازی و پذیرایی از مهمان را بسیار مهم می ‌دانند. کرمانشاهی ها از مهمانان شان با حسن اخلاق و صمیمیت استقبال کرده و غذاهای محلی را با آن ها به اشتراک می ‌گذارند.

همبستگی خانوادگی: خانواده‌ ها در کرمانشاه دارای نقش بسیار مهمی هستند و همبستگی خانوادگی در این شهر بسیار قوی است. افراد در محله و خانواده خود تعاملات نزدیکی دارند و توجه و مراقبت از اعضای خانواده، به ویژه از سلامتی و رفاه آن ها، مورد توجه قرار م ی‌گیرد.

فرهنگ موسیقی و رقص: موسیقی و رقص در فرهنگ محلی کرمانشاه جایگاه ویژه ‌ای دارند. رقص ‌های سنتی محلی در میان مردم رایج است و در مجالس و جشن ‌های مختلف به صورت عمومی اجرا می ‌شوند.

صنایع دستی: کرمانشاه معروف به صنایع دستی خاصی است که توسط مردم محلی تولید می ‌شوند. از جمله صنایع دستی معروف می‌توان به شال باقی، منبت، معرق و سفالگری اشاره کرد. این صنایع دستی با استفاده از طرح‌ ها و نقوش محلی تزئین شده و به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی و هنری کرمانشاه شناخته می ‌شوند.

البته باید توجه داشته باشید که این توصیفات فقط بخشی کوچک از فرهنگ گسترده و پویای این منطقه را شامل می‌ شود و هنوز جنبه‌ های دیگری در فرهنگ محلی کرمانشاه وجود دارد که می ‌توان با بررسی بیشتر آن ها را کشف کرد.

 اقامت در شهر کرمانشاه

برای اقامت در شهر کرمانشاه گزینه های مختلفی نظیر هتل ها، خانه های سنتی و اقامتگاه های بوم گردی وجود دارد که می توانید برای اقامت از آن ها استفاده کنید. ما در ادامه مطلب راهنمای سفر به کرمانشاه به چند مورد از گزینه های خوبی که برای اقامت در شهر کرمانشاه وجود دارد اشاره خواهیم کرد. لازم به ذکر است که بدانید در انتخاب هتل محل اقامتتان می بایس حتما به فاصله هتل تا مرکز شهر توجه داشته باشید که در هزینه و زمان رفت و آمد شما برای گردشگری در شهر تاثیر بسزایی دارد.

یکی از هتل های پیشنهادی در راهنمای سفر به کرمانشاه، پارسیان نام دارد که در یک مرکز اداری – تجاری قرار دارد. این هتل در حقیقت یکی از مجلل ترین هتل هایی است که در غرب قرار دارد و می توانید برای یک اقامت خوب و عالی آن را انتخاب کنید.

لازم به ذکر است که بدانید این هتل به جاذبه های تاریخی شهر نظیر طاق بستان فاصله کمی دارد.

آدرس: کرمانشاه، بلوار شهید کشوری، جنب پل ولایت

هتل پارسیان کرمانشاه

شکم گردی در کرمانشاه

زمانی که نام شهر کرمانشاه می آید، همه ما به یاد جاذبه های تاریخی آن از جمله طاق بستان و کتیبه بیستون می افتیم، این در حالی است که این غذاهای قدیمی و بسیار خوش طعمی را دارد که می تواند دل هر مسافری را ببرد. از همین ما در ادامه ی مطلب راهنمای سفر به کرمانشاه می خواهیم به برخی از غذاهای معروف این شهر اشاره کنیم و در صورتی که خواستید بیشتر با غذاهای سنتی و محلی کرمانشاه آشنا شوید پیشنهاد می کنیم که مطلبی با همین عنوان را حتما مطالعه نمایید.

خورشت خلال کرمانشاه: حتما تا به حال نام غذایی با عنوان خورشت خلال کرمانشاهی به گوشتان خورده است. بله این غذا یکی از معروف ترین غذاهای این شهر است و طعم بی نظیری دارد.

دست ‌پیچ کرمانشاه: یکی دیگر از غذاهای سنتی و محبوب در کرمانشاه، دست پیچ است. دست پیچ در حقیقت غذایی است که از ترکیب گوشت چرخ کرده، برگه قیسی، گردوی خرد شده، کشمش، رب و پیاز نیز تهیه می شود.

دنده کباب کرمانشاه: همواره کباب جز گزینه های انتخابی ایرانی ها برای خوردن غذا است، اما طرز تهیه کبابی که در کرمانشاه پخته می شود به گونه ای است که مانند آن ها را هیچ کجای دیگر نخواهید خورد.

خورشت خلال

جاذبه های دیدنی کرمانشاه

کرمانشاه، شهری است که با تاریخ و فرهنگی بی ‌نظیر خود به عنوان یکی از مقاصد گردشگری مهم در ایران شناخته می ‌شود. با معماری زیبا و آثار تاریخی فراوان، این شهر جذابیت بسیاری برای بازدیدکنندگان دارد. از جاذبه های مشهور این شهر می ‌توان به بیستون با نقش های تاریخی بی ‌نظیر و طاق بستان اشاره کرد. همچنین طبیعت خیره کننده اطراف کرمانشاه نیز امکاناتی را برای علاق ه‌مندان به طبیعت و مشتاقان ماجراجویی فراهم می ‌کند.

با تنوع فرهنگی و آداب و رسوم محلی، کرمانشاه یک سفر فراموش نشدنی را برای هر بازدیدکننده به ارمغان خواهد آورد. در ادامه راهنمای سفر به کرمانشاه، به محبوب ترین جاذبه های دیدنی این شهر اشاره خواهیم کرد.

  • طاق بستان

طاق بستان، یکی از ۳۰ حکاکی باستانی ساسانی در کوه ‌های زاگرس است. اینجا یکی از جاذبه ‌های مجبوب کرمانشاه است که در آن سلسله‌ ساسانی، بر اساس آیین باستانی مرتبط با آناهیتا، مجموعه ‌ای از آثار صخره‌ ای جالب را ایجاد کرده اند.

این آثار الهام گرفته از یک طراحی است که شاپور اول در یک غار طبیعی در بیشاپور سفارش داده بودد. در طاق بستان شاپور سوم فرمول یک غار مصنوعی را به‌ کار برد. پیش تر اردشیر اول اولین حکاکی را در این مکان انجام داد و اینجا مراسم تاج‌گذاری را برگذار کرد. اردشیر در کنار یک سرباز شکست خوردهٔ رومی، تاجی زیبا از خدایان میترا و اهورامزدا دریافت می ‌کند.

طاق بستان و الگوهای حکاکی آن، قدرت، گرایشات مذهبی، افتخار، بزرگی دربار، روح مبارزه، جشن، شادی و خوشحالی را برجسته می‌ کند. پادشاهان ساسانی برای حکاکی ‌های صخره ‌ای خود این مکان زیبا را در طول مسیر کاروان ‌سراها و اراضی قدیمی جاده ابریشم انتخاب کردند. حکاکی‌ ها در کنار یک چشمه مقدس قرار دارند که به یک استخر بازتاب ‌دهنده بزرگ در پایهٔ  کوه می ریزد.

طاق بستان
  • تکیه معاون الملک

تکیه ای به نام معاون الملک از ۱۱۴ سال پیش در شهر کرمانشاه بنا شده است که بعدها به همت حسن خان معین الملک ساخته شد. این مجموعه تاریخی از سه بخش اصلی حسینیه، زینبیه و عباسیه تشکیل شده است که دارای کاشی کاری های زیبایی در جهان می باشد.

  • بیستون

مجسمه‌ های حکاکی شده در بیستون، مانند سنگنامه ‌های گنج‌ نامه در همدان، در بالای صخره‌ قرار دارند و در یک مسیر تجاری مهم قرار داده شده‌ اند تا تمام مسافران بتوانند آن ها را مشاهده کنند. این جاذبه تاریخی در فاصله ۳۰ کیلومتری شهر کرمانشاه و در نزدیکی روستای بیستون قرار دارد.

این مکان در نزدیکی یک چشمه واقع شده است که کاروان ‌ها در طول مسیر به سمت یا از سمت افغانستان و دریای مدیترانه در آنجا می ‌ایستادند تا آب بنوشند. این مسیر از حدود سال ۱۰٬۰۰۰ پیش از میلاد به عنوان یکی از مسیرهای تجاری مهم بین دو منطقه استفاده می ‌شده است. سنگ نوشته بیستون حدود ۱۵ متر ارتفاع و ۲۵ متر عرض دارد و در ارتفاعی درحدود ۱۰۰ متر از سطح زمین قرار گرفته است.

در این سنگ نوشته، تصویری در اندازه واقعی از داریوش اول با دو همراه که دشمنان شکست خورده را از او دور می کنند، نشان داده شده است. اهورامزدا به پادشاه برکت می ‌دهد، که نشان دهنده باورهای زرتشتی داریوش و مردم ایران در آن زمان است. متن سنگ نوشته به سه زبانی که در سنگنامه ‌های گنج‌ نامه در همدان نیز استفاده شده اند، یعنی زبان قدیمی پارسی، زبان ایلامی و زبان بابلی نوشته شده است.

همچنین در محوطه بیستون، حکاکی ‌های دیگری وجود دارد. ویژگ ی‌های دیگر منطقه بیستون شامل غارهایی است که ۴۰٬۰۰۰-۳۵٬۰۰۰ سال پیش از میلاد شکل گرفته‌ اند و باقیمانده‌ های یک کاخ و باغ ساسانی نیز در منطقه وجود دارد.

بیستون
  • گوردخمه های کرمانشاه

اسحاق وند

گودخمه های اسحاق وند به طور کلی از سه گوردخمه تشکیل شده اند که در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان هرسین و در صخره هایی واقع شده اند که در شمال شرقی روستای ده نو نیز واقع می باشد. این گوردخمه های جز قدیمی ترین مقبره های صخره ای هستند که از دوران مادها در سرزمین پارسی به جا مانده اند.

دکان داوود

در فاصله ۳ کیلومتری جنوب شرقی سرپل ذهاب گوردخمه ی دیگری به نام داوود قرار دارد که قدمت آن ها به دوران مادها یا هخامنشیان باز می گردد. این گوردخمه ها در دل صخره های سنگی بزرگی کنده شده اند و ارتفاع زیادی از سطح زمین نیز دارا می باشند.

صحنه

در شهر صحنه گوردخمه ای وجود دارد به نام صحنه که در سمت راست رود دربند در کرمانشاه نیز حجاری شده است. اهالی این منطقه می گویند که این گوردخمه محل دفع افراد مشهوری به نام کیکاوس، فرهاد کوه تراش و شیرین و فرهاد می باشد.

گوردخمه های کرمانشاه
  • معبد آناهیتا

یکی از بزرگترین بناهای سنگی که در ایران وجود دارد معبدی است به نام آناهیتا که در شهر کنگاور در کرمانشاه واقع شده است. آناهیتا که نمادی از فرشته و نگهبان آب به شمار می رفته در بین ایرانی ها در زمان های گذشته بسیار ارزشمند و مقدس بوده است. این معبد پرستشگاهی قدیمی می باشد که از شیوه سکوسازی برای ساخت آن نیز بهره برده اند. قدمت این بنا به دوره اشکانیان و ساسانیان برمی گردد.

  • طاق گرا

در مسیر کرمانشاه به سمت سر پل ذهاب یک طاق گرا یا طاق شیرین قرار دارد، که فضایی ایوان مانند دارد و به طور کامل از بلوک های سنگی ساخته شده است، دیوارهای داخلی این طاق با نقش های هندسی حجاری شده ‌اند. در مورد زمان ساخت و قدمت این بنا اطلاعات مشخصی در دست نیست اما برخی سال ساخت این بنا را به دور اشکانیان یا ساسانیان بر می گردانند.

معبد آناهیتا
  • پارک کوهستان

در شمال شهر کرمانشاه در نزدیکی محوطه ی تاریخی طاق بستان یک پارک کوهستانی وجود دارد که جز بزرگترین و زیباترین پارک های توریستی کرمانشاه محسوب می شود. این پارک فضای بسیار جذابی دارد و می توانید برای گذراندن یک عصر یا حتی یک روزتان آن را انتخاب کنید.

پارک کوهستان
  • غار پراو

غار در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی کرمانشاه قرار دارد که در میان دو کوه طاق بستان و بیستون قرار گرفته است و حدود ۳۳۵۷ متر ارتفاع دارد. این غار یکی از خطرناک ترین غارهای آبی می باشد و آب جاری در آن نتیجه ذوب شدن یخچال های زیرزمینی می باشد. این غار حدود ۴۰ سال پیش کشف شد و به عنوان یک اثر طبیعی به ثبت ملی رسیده است.

غار پراو
  • غار قوری قلعه

کرمانشاه به غیر از جاذبه های تاریخی بسیاری که دارد، جاذبه های طبیعی منحصر به فردی هم دارد که یکی از آن ها غار قوری قلعه است. این غار در فاصله ۸۷ کیلومتری شهر کرمانشاه قرار گرفته است و در دامنه رشته کوه شاهو واقع می باشد. لازم به ذکر است که بگوییم این غار حدود ۵۰۰ متر طول دارد و از دو تالار و دالان به هم مرتبط تشکیل شده است. درون این غار زیباترین پدیده های غارسنگی کشف شده است که همین خود دلیلی است برای جذب توریست!

  • سرآب نیلوفر

دریاچه نیلوفر که همچنین به نام سراب نیلوفر نیز شناخته می‌شود، در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه و در جاده کرمانشاه – کوزران واقع شده است. این سراب یک آبگیر بزرگ است که با گل ‌های نیلوفر پوشیده شده. این منطقه یک منطقه تفریحی است و امکان ماهیگیری نیز در اینجا وجود دارد. سطح این دریاچه با گل های زیبای نیلوفر پوشیده شده است و محل سکونت غازهای وحشی است. تسهیلات تفریحی و گردشگری در اطراف دریاچه ساخته شده و این سراب را در طول نوروز و تابستان، مقصدی محبوب برای گردشگری تبدیل کرده است.

سرآب نیلوفر
  • سراب صحنه

در بخش شمالی شهر کرمانشاه یک منطقه بسیار خوش آب و هوایی به نام سراب صحنه وجود دارد که دارای چشم اندازهای طبیعی بسیار زیبایی می باشد. در این منطقه چهار چشمه نام دارد که در قسمت شمالی دربند قرار دارد و در زمان های نه چندان دور آبشار کوچکی از آن شکل گرفته است اما متاسفانه در حال حاضر اثری از این آبشار وجود دارد و به آبشار خشکه معروف است. آب ‌های چهار چشمه بعد از طی مسیری در حدود ۵۰۰ متر خود را به آبشار اصلی می رسانند.

  •  تالاب هشیلان

راهنمای سفر به کرمانشاه بدون اشاره به زیبایی های طبیعی این خطه کامل نخواهد بود. تالاب هاشیلان در شمال غربی شهر کرمانشاه واقع شده و فاصله آن تا شهر کرمانشاه حدود ۳۰ کیلومتر است. این تالاب با مساحتی بالغ بر ۴۵۰ هکتار دارای ۱۱۰ جزیره کوچک و بزرگ است. هر ساله پرندگان مهاجر از منطقه خزر به این تالاب مهاجرت کرده و زمستان را در اینجا سپری می ‌کنند.

تالاب هاشیلان، با موقعیت جغرافیایی خاص خود، یکی از مقصدهای برتر طبیعی برای زیست ‌شناسان و علاقه ‌مندان به پرنده ‌نگری در ایران است. علاوه بر پرندگان، تالاب هاشیلان میزبان جانوران آبزی متنوعی نیز می‌ باشد و به همین دلیل، این تالاب به عنوان یک اکوسیستم حیاتی برای حفظ تنوع زیستی در منطقه شناخته می ‌شود.

علاوه بر مهاجرت پرندگان و تنوع زیستی، تالاب هاشیلان به عنوان یک مقصد گردشگری نیز جذابیت دارد. مناظر طبیعی آرامش ‌بخش، امکان شناخت نزدیک حیات وحش و فعالیت ‌های مرتبط با طبیعت مانند پیاده ‌روی و عکاسی از جاذبه ‌های اصلی این منطقه به شمار می‌ روند.

تالاب هشیلان

بازار سنتی کرمانشاه

بازار سنتی کرمانشاه یکی از بخش ‌های اصلی شهر است که پرداختن به آن در راهنمای سفر به گرمانشاه ضرور است. این بازار پنجاه ساله به سبک تمامی بازارهای سنتی شهرهای ایران ساخته شده است. این بازار که با خیابان ‌های اصلی کرمانشاه به چهار بخش تقسیم می‌ شود، همچنان به همان شکل سنتی و قدیمی باقی مانده و شامل چندین بازارچه مانند بازارچه مسگرها و بازارچه چال حسن خان است.

در بازار سنتی کرمانشاه می‌ توانید لباس ‌ها، سوغات و صنایع دستی محلی را پیدا کنید. اگر به کرمانشاه سفر کرده و می ‌خواهید یادگاری زیبایی از سفر خودتان به این سرزمین داشته باشید، می‌ توانید شیرینی‌ های لذیذ کرمانشاه را نیز در این بازار سنتی پیدا کنید.

مراکز خرید شهر کرمانشاه

بازار کرمانشاه

آدرس: خیابان شهید نوابی

پاساژ آنجلس

آدرس: شهرک آبادانی و مسکن، بلوار گل‌ها، خیابان لاله

بازار توپخانه مرکز خرید الهیه

آدرس: شهرک الهیه، خیابان کاشانی

بازار زرگرها (بازار طلای اطلس)

آدرس: خیابان مدرس، نرسیده به سه راه نواب، خیابان جلیلی

پاساژ قصر

آدرس: میدان آزادی

بازار مسگرها مرکز خرید نوبهار پلازا

آدرس: ۲۲ بهمن، چهاراه نوبهار

بازار روز کرمانشاه

آدرس: میدان آزادی، بلوار شهید بهشتی

مرکز خرید لیلیوم

آدرس: خیابان کسری

سوغات کرمانشاه

  • قالی و جاجیم
  • شیرینی کاک
  • روغن کرمانشاهی
  • صنایع دستی نظیر موج بافی
  • نان خرمایی
  • چپغ بافی
  • گیوه ی کرمانشاه
  • نان برنجی