با وعده و انتقاد از گذشته بحران حل نمی شود

سرعت لاک پشتی حل معضل سراوان!

صبح دوشنبه یکی از اولین خبرهایی که در مورد گیلان در سرتیتر اخبار قرار گرفت مربوط به سراوان رشت بود؛جمعی از اهالی سراوان در مسیر خودروی حمل زباله پرده‌ای نصب کردند تا از ورود خودروی حمل زباله به این منطقه جلوگیری کنند.»

به گزارش حرف تازه به نقل از حکایت گیلان ، البته این خبر برای اولین بار بر سرتیتر اخبار نگرفت و به نظر نمی آید که آخرین بار باشد چرا که سرعت پیشرفت پروژه هایی که باید منجر به کنسل شدن حرکت خودروهای حمل زباله به سراوان شود چنگی به دل نمی زند.

زباله سوز لاکان هنوز پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته است. در کارخانه کمپوست رشت نیز خبری از افزایش ظرفیت نیست بنابراین در برای سراوان همچنان بر روی همان پاشنه می چرخد.

۵ بهمن ۹۴ یکی از شلوغ ترین روزهای سایت سراوان بود. آن روز محمد علی نجفی به همراه شهردار وقت ثابت قدم و اعضای شورای چهارم در محل دفن حضور پیدا کردند  تا عملیات بهسازی و ساماندهی دفن زباله در سراوان رشت با صرف اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال آغاز شود. آن روز شاید اولین روزی بود که بالاخره مردم سراوان هم در متن اخبار به عنوان معترض به شرایط زندگی قرار گرفتند.

آنها در حضور خبرنگاران و استاندار و شهردار از مشکلاتشان گفتند. از زندگی سخت در میان بوی وحشتناک زباله تا بیماری گوارشی و پوستی و مگسی هایی که امانشان را بریده بودند.

بعد از نجفی ۳ استاندار دیگر آمدند و بعد ثابت قدم در ذهن مردم رشت نمانده که چند شهردار آمدند و رفتند اما هنوز همان اعتراضات و همان مشکلات پابرجا است و حتی بیشتر. کوه زباله بزرگتر شده؛ در آن روز از زباله ۶۰۰ تنی خبر بود و امروز از زباله ۱۰۰۰ تنی می گویند.

در آخرین حضور مسئولین هم ۱۵ اسفند اسدالله عباسی جلسه پسماند را در خود سایت سراوان تشکیل داد.او در این جلسه با انتقاد از دولت قبل ادعا کرد «طی هشت سال گذشته یک حرکت کوچک برای حل این مشکل انجام نشده و مردم شاهد وعده‌های عملی نشده بودند.» عباسی با عذرخواهی از مردم سراوان به دلیل وعده های عملی نشده در زمینه حل مشکل زباله این منطقه خواستار اقدام جهادی برای رفع این ابر چالش شد.

همه منتظرند تا ببیند «اقدامات جهادی» زیر مجموعه عباسی چه دستاوردی برای سراوان خواهد داشت. هرچند به نظر نمی آید که امسال هم کامیون های حمل زباله رشت، شفت، فومن و خمام و کوچصفهان مقصد دیگری داشته باشد و داستان زباله، شیرابه ، مگس و بیماری در سراوان ادامه دارد.