در نشست خبری مدیرکل آموزش و پرورش گیلان مطرح شد؛

رنگ لباس مدارس ارتباطی به آموزش و پرورش ندارد!

حرف تازه – تصور کنید خدای نکرده افراد سواستفاده گری پیدا شوند که همه ساله با تصویب تغییر رنگ لباس، والدین را مجبور به تهیه روپوش جدید کرده و با بستن قرداد شفاهی با یک خیاطی یا فروشگاه، دانش آموزان را مجاب به تهیه لباس از همان مکان نماید و درصدی را در این میان خود […]

حرف تازه – تصور کنید خدای نکرده افراد سواستفاده گری پیدا شوند که همه ساله با تصویب تغییر رنگ لباس، والدین را مجبور به تهیه روپوش جدید کرده و با بستن قرداد شفاهی با یک خیاطی یا فروشگاه، دانش آموزان را مجاب به تهیه لباس از همان مکان نماید و درصدی را در این میان خود برداشت کنند!

با آغاز مهر اگرچه بوی خوش ماه مدرسه می پیچد و دانش آموزان پس از تعطیلات تابستانه، سرخوش و پرانرژی مقطع تحصیلی جدید را آغاز می کنند اما پدران و مادرانی هم هستند که به علت تنگی دست، ماه مهر برایشان یادآور اضطرابی از جنس شرمندگی است. شرمندگی از اقلامی که فرزند محصلشان می خواهد و توان تهیه آن را ندارند.

تعیین لباس فرم برای مدارس با الگوی مشخصی برای هر مدرسه، اتفاق جدیدی نیست و طی سال های گذشته در نظام آموزشی وجود داشته است. با این وجود یکی از برنامه‌ها و طرح‌هایی که در سایه کمبود نظارت گریبانگیر خانواده‌ها شده، خرج‌تراشی مدیران برخی مدارس از طریق اجبار دانش‌آموزان به استفاده از لباس یک‌فرم و تهیه چنین پوششی از یک خیاطی خاص نمونه‌ای از مشکلات خانواده‌ها در فصل ثبت‌نام مدارس است.

هرچند استفاده از لباس یک‌شکل برای نظم‌بخشی و انضباط مدرسه سرفصل قابل توجهی به حساب می‌آید اما اجرای این طرح با استفاده از جبر، آن هم به شیوه‌ای که تنها خرید از یک خیاطی یا فروشگاه خاص مورد توجه مدیران مدارس باشد باعث در تنگنا قرار گرفتن خانواده‌ها می شود.

در این میان اما برخی خانواده های کم بضاعت سعی می کنند روپوش هایی با یکی دو سایز بزرگتر برای دانش آموزان خود تهیه کنند تا شاید بتوانند از این طریق، از یک روپوش برای دو یا چند سال متوالی استفاده کرده و مقداری صرفه جویی در هزینه های آموزش فرزندانشان به عمل آورند. تدبیری که گویا این روزها برخی از مدیران مدارس، دست والدین را خوانده و با تغییر همه ساله رنگ این لباس ها، عملا آن را بی اثر می کنند.

در این میان، قابل تامل اظهارات مدیرکل آموزش و پرورش گیلان در خصوص رنگ لباس مدارس است که صراحتاً در نشست خبری خود می گوید: این موضوع به مدارس تفویض اختیار شده است و ارتباطی به آموزش و پرورش ندارد!(اینجا را بخوانید )

مطمئناً وقتی مدیرکل آموزش و پرورش استان صراحتا می گوید که تغییر رنگ لباس دانش آموزان به مدارس تفویض اختیار شده و ارتباطی به آموزش و پرورش ندارد، یعنی اینکه برخی مدیران یا تصمیم گیران مدارس می توانند همه ساله رنگ لباس ها را تغییر دهند تا والدین نتوانند از یک روپوش مدرسه برای فرزندشان در دو سال متوالی استفاده کنند. حالا تصور کنید خدای نکرده در این میان افراد سواستفاده گری پیدا شده و با یک خیاطی یا فروشگاه اصطلاحاً قرارداد شفاهی ببندند و دانش آموزان را مجاب به تهیه لباس از یک خیاطی یا فروشگاه خاص نماید!

این اظهارات حاجتی، عملا امیدها را در خصوص جلوگیری آموزش و پرورش از بروز تخلفات و زد و بندهای احتمالی در این خصوص ناامید می کند.

به نظر می رسد حالا که آموزش و پرورش گیلان از زیر بار این مسئولیت شانه خالی می کند، استاندار محترم و مسئولان نهادهای بازرسی و نظارتی می بایست با بستن راه های سواستفاده، مانع از تحمیل هزینه های اضافی به خانواده هایی شوند که فرزندان خود را با هزار امید و آرزو روانه مدارس می کنند. 

خزرآنلاین