رنج عجیب آقای مدیرکل از جمع اضداد مخالفین
حرف تازه : شنیده های موثق درحالی از انتصاب یونس رنجکش کیسمی به عنوان فرماندار آستارا خبر می دهد که وی توسط رسانه ها و افراد منتسب به هر سه جریان اعتدال، اصولگرایی و اصلاح طلب مورد نقد قرار گرفته است که برای فردی که در یک حزب میانه رو قرار دارد در نوع خود جالب […]
حرف تازه : شنیده های موثق درحالی از انتصاب یونس رنجکش کیسمی به عنوان فرماندار آستارا خبر می دهد که وی توسط رسانه ها و افراد منتسب به هر سه جریان اعتدال، اصولگرایی و اصلاح طلب مورد نقد قرار گرفته است که برای فردی که در یک حزب میانه رو قرار دارد در نوع خود جالب توجه است.
یونس رنجکش عضو کمیته مرکزی حزب اعتدال و توسعه گیلان و کاندیدای شورای دوم شهر رشت با حدود ۱۵۰۰ رای و کاندیدای مجلس هشتم از حوزه آستانه با ۲۵۰۰ رای از جمله مدیرانی است که از ابتدای روی کار آمدن دولت و تدبیر و امید زمزمه های مختلفی از بدست آوردن پست های مختلف برای وی شنیده می شد که در نهایت این فعال رسانه ای قدیمی با استخدام قراردادی توانست به عنوان سرپرست امور اجتماعی- فرهنگی استانداری مشغول به کار شود و امسال نیز با تبدیل وضعیت قراردادی به پیمانکاری و پس از مدتها سرپرستی به عنوان مدیرکلی این اداره کل دست یافت.
اما اکنون در حالی شنیده می شود وی قرار است به عنوان فرماندار آستارا منصوب شود که انتصاب وی مورد انتقاد شدید سه جریان سیاسی اصلی کشور قرار گرفته است. در مجموعه اصلاح طلبان رنجکش هیچگاه مورد استقبال قرار نگرفته و حتی رسانه های مخالف دولت بیشتر با وی در ارتباطند که این مساله یک بار در نشست با رسانه های همسو با دولت در لاهیجان نشان داده شد. مدتی پیش سایت خبرآزاد از سایت های جریان اصلاح طلب با عکسی از وی کنار احمدی نژاد نوشته بود: «یونس رنجکش که شنیده های ضد و نقیض حاکیست در انتخابات ریاست جمهوری به تنها ستادی که سر نزده بود ستاد جلیلی بود،اتفاقا خود جزو مدیرانی در دولت تدبیر و امید بوده که از نقاط ضعف انتصابات دولت محسوب میشود و شاید اگر ارتباط نزدیک وی با دکتر نوبخت و کیوان محمدی نبود همچنان در همان سطح قبلی به سر می برد.»
انتقاداتی شبیه این را رسانه راه سوم متعلق به هادی نوری از اعتدالیون استان گیلان نیز بر زبان آورد و در مطلب خود تحت عنوان «وقتی آستانه ای باشی ….رونمایی از گزینه احتمالی فرمانداری آستارا» درباره یونس رنجکش نوشته است: «سخن از کسی است که حضور همزمانش در چندین ستاد انتخاباتی سال ۹۲ سخن رایج فعالان سیاسی استان است. پس از انتخابات ریاست جمهوری همای سعادت را بدجور بغل کرده است، طوری که ۳ سال!! سرپرست یک اداره کل می شود در حالی که هنوز جایی استخدام هم نشده و قرارداد پیمانی هم ندارد!!»
از اعتدالیون هم که بگذریم اصولگرایان هم نسبت به چنین انتصابی دلخوشی ندارند. سایت ۸ دی از سایت های شاخص جریان اصولگرایی گیلان با تشبیه چنین انتصابی به انتصابات ۵ سال پیش استانداری گیلان آن را خلاف قانون دانسته است. این سایت با اشاره به ابلاغیه رئیس جمهور نوشته است: «بر اساس جدول مندرج در دستورالعمل اجرایی شرایط عمومی و اختصاصی نحوه انتخاب و انتصاب فرمانداران و بخشداران، مصوب یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای عالی اداری (۲۷/۲/۱۳۹۵) شرایط تجربی برای احراز سمت فرمانداری های درجه دو “حداقل ۷ سال تجربه در مشاغل مدیریتی و سرپرستی در وزارت کشور با اولویت فرمانداری درجه ۳ و ۴ و بخشداری است. این در حالی است که یونس رنجکش حدود سه سال تجربه سرپرستی اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری را در سوابق خود داشته و عملاً هیچ تجربه مدیریتی غیر ستادی ندارد.»
همه این انتقادات در جای خود نشان دهنده عدم ارتباط مناسب و تعامل مدیرکل فعلی امور اجتماعی با فعالین مختلف جریانات سیاسی است. چکیده کلی مباحث در این است که ظاهرا رنجکش در ستادهای مختلف انتخابات ۹۲ حضور داشته ، وضعیت استخدامی وی مبهم است و به خاطر عدم تجربه مدیریتی طبق قانون نمی تواند فرماندار شود. در نگاه کلی تر می توان چنین استنباط کرد که مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با وجود آن که سعی کرد با همه گروه های سیاسی ارتباط برقرار کند به دلیل برخی از رفتارهای دوگانه مورد انتقاد بسیاری از آنان قرار گرفته است و در فضای فعلی این سبک از اقدامات وی را غیر قابل تحمل می دانند. در این میان وضعیت استخدامی وی، حضور رنجکش در فرمانداری را از نظر قانونی در هاله ای از ابهام قرار می دهد. سایت انتخاب آستارا در این رابطه مینویسد:«فارغ از تجارب شغلی و رزومه اجرایی و انتقادات شدید گروه های سیاسی موافق و مخالف دولت در زمینه ی تعرفه یونس رنجکش، عدم تطابق وضعیت استخدامی وی با دستور العمل اجرایی انتصاب بخشدران و فرمانداران امری پر واضح می باشد.»
رنجکش زمان بعد از انتخابات ریاست جمهوری در رسانه ها با نوشتن یادداشت های گوناگون از سهم خواهی، فرصت طلبی و کاسه های داغتر از آش و تقسیم قدرت بین «خاله و عمه و دایی و عمو و برادر و دوست و آشنا» صحبت کرده بود حال با نقد کسانی مواجه شده که وی را به انواع گوناگون مانند مثالی از آن یادداشت ها مورد نقد قرار می دهند. وی در بحبوحه انتخاب دکتر نجفی به عنوان استاندار گیلان با نوشتن یادداشتی انتقادی بانام «گفتمانی که بر باد می رود» ( اینجا را بخوانید) در مورد فرصت طلبان پس از پیروزی دولت یازدهم سخن گفته بود که هیچگاه مشخص نشد که آیا منظور وی از آن یادداشت انتقاد از انتخاب دکتر نجفی است یا فرصت طلبانی که در پی میراث انتخابات یازدهم هستند. هرچه است بسیاری از اعضای ستاد روحانی پشت درهای بسته مدیریت باقی ماندند اما یونس رنجکش توانست پله های ترقی مدیریت در استانداری گیلان را طی کند و دیگر بالطبع انتقاد از فرصت طلبان قدرت طلب و قدرت گیر هم جایی در یادداشت های بعدی وی نداشت.
فارغ از آستانه ای بودن و همشهری بودنش با استاندار گیلان بدون شک رنجکش در این مسیر تنها نیست و حامیان جدی وی تیمی از بدنه حزب اعتدال و توسعه در استان هستند که با وجود همه انتقادات روسای ستاد روحانی و جوانان حامی دولت در گیلان و در حالیکه تعدادشان به انگشتان دو دست هم نمی رسید توانست سکان هدایت ادارات کل موثری در استان را در دولت تدبیر و امید برعهده بگیرد. وی همچنین توانسته حمایت علنی و رسانه ای بعضی رسانه های مخالف دولت و همچنین اعتدالیون گمنامی چون رحمان کاظمی را بدست آورد. حمایت هایی که وی را در این میدان رنجکشانه برای رسیدن به اهداف نهائی وی مورد تشویق قرار می دهند. اما همین که یک چهره منتسب به اعتدالیون از همه جریانات سیاسی برای خود مخالف پیدا کند امری کم سابقه است که شاید نیاز باشد دولت اعتدال به آن توجه جدی تری کند.
ارسال دیدگاه