علی صوفی :
رفتار روحانی سمتوسوی برآورده شدن شعارها را ندارد
حرف تازه – علی صوفی، دبیر کل حزب پیشروی اصلاحات گفت: رفتار آقای روحانی پس از پیروزی در انتخابات سمتوسو برآورده شدن شعارها را ندارد و امیدوارکننده نیست. برای آن دلایلی میتراشد و معذوریتهایی مدنظر قرار میدهد که قبل از این ریاست جمهوری هم وجود داشت. در دو سال ۹۲ و ۹۶ اصلاحطلبان تمامقد از […]
حرف تازه – علی صوفی، دبیر کل حزب پیشروی اصلاحات گفت: رفتار آقای روحانی پس از پیروزی در انتخابات سمتوسو برآورده شدن شعارها را ندارد و امیدوارکننده نیست. برای آن دلایلی میتراشد و معذوریتهایی مدنظر قرار میدهد که قبل از این ریاست جمهوری هم وجود داشت.
در دو سال ۹۲ و ۹۶ اصلاحطلبان تمامقد از حسن روحانی حمایت به عمل آوردند و سید محمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات با انتشار دو ویدئو در هر دو سال علاوه بر تشویق رأیدهندگان برای حضور در پای صندوقها از آنان خواست تا رأی خود را به نام حسن روحانی داخل صندوق اندازند، اما پس از تشکیل دولت روحانی بهخصوص در سال ۹۶ بر اساس انتظارات مردم سیاستها پیش نرفت و چرایی حمایت از او توسط اصلاحطلبان به میان کشیده شد.
در این رابطه علی شکوری راد در تشریح این مسئله گفته است: «رأی اصلاحطلبان به کسی بود که اصلاً اصلاحطلب نبود اما اصلاحطلبها کاندیدای خود را کنار زدند و به یک فردی رأی دادند که اگرچه اصلاحطلب نیست اما میتواند حداقلهایی که فکر میکنیم در قدم اول لازم است به دست آوریم را تأمین کند.»
در صورت رجوع به شعارهای حسن روحانی در هر دو سال انتخاباتی میتوان به این موضوع دستیافت که روحانی برای هواداران اصلاحطلب خود نهتنها حداقلها را مدنظر نداشت، بلکه صحبت از حداکثرها میکرد و شاید همین مسئله بود که انتظارات از او را بالا برد.
علی صوفی، دبیر کل حزب پیشروی اصلاحات در رابطه با این خواستههای حداقلی گفت: این اظهارنظر درست نیست، البته منشأ این تفکر بهجایی برمیگردد که در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶ کاندیداهای حداکثری خود را نتوانستیم به میدان آوریم و درنتیجه آن اصلاحطلبان از آقای روحانی حمایت کامل به عمل آوردند و او هم یکسری وعدههایی را در جریان انتخابات مطرح کرد که حداقلی محسوب نمیشود.
وی در ادامه اضافه کرد: آقای روحانی در قولهای خود مطالبی را عنوان کرد که مورد استقبال اصلاحطلبان و مردم قرار گرفت. بهعبارتیدیگر خواسته مردم در شعارهای آقای روحانی دیده شد، بنابراین به او رأی دادند و این شعارها نهتنها حداقلی نبود، بلکه در برخی جاها از حداکثری هم بالاتر محسوب میشد.
دبیر کل حزب پیشروی اصلاحات یادآور شد: آقای روحانی باید در حد مقدورات خود وعده میداد ولی او بیش از توانش سعی کرد مردم را امیدوار سازد تا به او رأی دهند، پس حال که اعتماد مردم جلب شده یکسری تعهداتی را برای او و اصلاحطلبان در مقابل مردم ایجادشده که باید مورد احترام قرار گیرد و با پاسخی منطقی جواب داده شود.
صوفی دراینباره ابراز کرد: وعدهها با توجه به نیاز مردم مطرح شد، بنابراین خواست واقعی و حداکثری بود و حداقلی محسوب نمیشود. با این حساب اظهارنظر فوق از اساس نادرست است زیرا درصورتیکه غیرازاین بود مردم به صحنه نمیآمدند. متأسفانه عدهای از دوستان ما خود را قیم مردم میدانند و بر این تصور هستند که ذهنیت آنها را داشتند و درصورتیکه توقعاتشان از آقای روحانی حداقلی بوده، مردم همچنین هستند. درحالیکه با انتظارات حداقلی نمیتوان این جمعیت را پای صندوقهای رأی کشاند.
دبیر کل پیشروی اصلاحات در برآورده شدن حداقل این حداکثر نیز توضیح داد: مشکل در اینجا است که رفتار آقای روحانی پس از پیروزی در انتخابات سمتوسو برآورده شدن شعارها را ندارد و امیدوارکننده نیست. برای آن دلایلی میتراشد و معذوریتهایی مدنظر قرار میدهد که قبل از این ریاست جمهوری هم وجود داشت. آقای روحانی در چهار سال گذشته همواره از این حیث گله داشت و با مردم در میان میگذاشت که همین امر سبب ایجاد اعتماد شد زیرا مطرح کرد کارهایی که در دور اول نتوانست، دور دوم انجام میدهد، ولی در عمل رویکرد او نشاندهنده این مسئله نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: اکنون خبر از مسائلی داده میشود که اقناعکننده نیست و در چینش کابینه و چرخش ناگهانی و فاصله از اصلاحطلبان، نشانی از تحقق شعارها وجود ندارد. روحانی در گزارش صدروزه بهجای اینکه مطرح کند برای تحقق وعدههای چه اقداماتی انجام داده، میگوید که «وعده فراموش نشده است» این پاسخ قابل قبولی از آقای رئیسجمهور نیست زیرا او میتوانست وعدهها را در معرفی کابینه نشان دهد و افرادی وفادار به آن وعدهها معرفی کند. روحانی دولتی را بر سرکار آورد که جناح رقیب بیشتر از رأیدهندگان به او خوشحال شدند.
صوفی دراینباره اظهار داشت: برخی از دوستان رئیسجمهور هم که در کابینه حضور دارند، منکر نقش اصلاحطلبان یا هویت جامعه رأی او هستند، بنابراین مسائلی دیده میشود که از انتظارات فاصله دارد. حداقلش این بود که آقای روحانی در گزارش صد روزه از مقدمات عملی شدن وعدهها صحبت میکرد. تأکید برعدم فراموشی اهمیت ندارد، مسئله مهم زمان برای تحقق است.
رویداد ۲۴
ارسال دیدگاه