رعدپیما: علمبران مورد کم لطفی قرار گرفته اند / خوش کردار: در حال تهیه کتابى براى شناساندن بیشتر آداب علمبرى به جوانان هستیم
حرف تازه: نشست حسن خوش کردار مسئول هیئت علمبران گیلان (نایب رییس هیئت کشتی استان گیلان) و علیرضا رعدپیما، مسئول فرهنگی هیئت علمبران گیلان ( مسئول هیئت امام حسن مجتبی (ع) خیابان لاکانی رشت) با تحریریه پایگاه خبری و تحلیلی حرف تازه برگزار شد. حسن خوش کردار با بیان اینکه جمعی از علمبران رشت سالیان زیادی […]
حرف تازه: نشست حسن خوش کردار مسئول هیئت علمبران گیلان (نایب رییس هیئت کشتی استان گیلان) و علیرضا رعدپیما، مسئول فرهنگی هیئت علمبران گیلان ( مسئول هیئت امام حسن مجتبی (ع) خیابان لاکانی رشت) با تحریریه پایگاه خبری و تحلیلی حرف تازه برگزار شد.
حسن خوش کردار با بیان اینکه جمعی از علمبران رشت سالیان زیادی را در مناسبات مختلف در کنار یکدیگر به برپایی مراسم می پرداختند گفت: در سال ۱۳۸۰ تصمیم به تاسیس هئیت علمبران استان گیلان گرفته شد و در سال بعد اولین گردهمایی و مراسم علمبران در رشت برگزار شد.
مسئول هیئت علمبران گیلان با بیان اینکه هئیت علمبران متشکل از بخشهای مختلفی از جمله بخش فرهنگی،فنی، اجرایی و… میباشد افزود: بیش از ۳۵۰ پیشکسوت در استان با این هئیت همکاری می کنند.
وی اظهار داشت: کسی که می خواهد علمبر باشد سعی می کند خودش را سالم نگه دارد. اگر می خواهیم جامعه سالم تری داشته باشیم باید این نوع هیئت ها را تقویت کنیم.
حسن خوش کردار با اشاره به اقدامات فرهنگی صورت گرفته در هیئت علمبران گیلان تصریح کرد: پیشکسوتان و پیرغلامان در این مجموعه جایگاه ویژه و قابل احترامی دارند و این به جوانان کمک میکند تا با نگاه به جایگاه و منش مذهبی آنها راه زندگی خود را پیدا کنند.
وی هدف را نزدیک کردن جوانان به مساجد و تکایا و علاقه مند نمودن به حضور پررنگتر در مجالس و هئیتهای مذهبی عنوان کرد و گفت: علامت بهانه ای برای رسیدن به این هدف والاست.
خوش کردار در ادامه گفت: به دنبال ماندگاری این کار هستیم و با برپایی برنامه های فرهنگی و آموزشی در راستای ترویج آن تلاش می کنیم.
وی با اشاره به اینکه پیشرفتهای علمی و صنعتی به مرور زمان روی علامتها تغییراتی بوجود آورده اظهار داشت: همه علامت ها متشکل از چند چیز است. مانند حیوانات روی علامت که راز آفرینش خدا را نشان می دهد و هرکدام از عناصر دیگر که هر کدام فلسفه ای دارند. مثلا براق مرکبی آسمانی بوده که می گویند پیامبر اسلام(ص) با آن به معراج رفته است و…
حسن خوش کردار تصریح کرد: در بخش فرهنگی با پیگیری های علیرضا رعدپیما به دنبال تهیه کتابی هستیم تا با جمع آوری آداب و رسوم و فلسفه عناصر علامت در آن بتوانیم قدمی در راستای آشنایی اصولی مردم با علامت برداریم.
وی با اشاره به اینکه از گذشته علمبری رسم و رسومی داشته است افزود: به عنوان مثال تیغه وسط را پیرغلام نصب می کرد و بعد همه می آمدند.
حسن خوش کردار با بیان اینکه از سال ۴۲ از مساجد شروع به این فعالیت ها کردم و همچنان ادامه می دهم تصریح کرد: بعضی ها فکر می کنند مراسم سوگواری و عاشورا همان ده روز اول محرم است در صورتیکه در اسلام اعتقاد داریم “کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا” . امام حسین (ع) هم فقط مختص شیعه و ایران نیست و متعلق به تمام ادوار و تمام دنیاست.
مسئول هیئت علمبران گیلان در ادامه گفت: در گذشته مرام علمبری ملاک بود و متاسفانه امروز هدف برخی افراد بزرگ تر کردن تیغه ها و علم ها است. هدف مقایسه ابعاد علم نیست. هدف علمبرها نشان دادن قدرت و زور و بازو نیست بلکه به نیت پاک است.
وی با اشاره به آموزشگاه های مختلف گفت: به دنبال داشتن جایگاهی هستیم که بتوانیم این موضوعات را آموزش دهیم. باید با جوان ها در خصوص فلسفه علامت و ویژگی های علمبر صحبت کنیم. باید آداب ورود به این موضوع را یاد بدهیم و جوان ها دنبال این مسیر بروند و اسلام ناب محمدی را بشناسند.
خوش کردار در بخش دیگری از سخنان خود به نکاتی در خصوص عاشورا و حوادث رخ داده در آن روز اشاره کرد و بر ضرورت انتقال این اطلاعات و آشنایی با فلسفه علمبری و نمادهای موجود در علامت تاکید کرد.
مسئول هیئت علمبران گیلان توجه ویژه به اماکن مقدس را از دیگر ویژگی های علمبران معرفی کرد و گفت: علمبران به اماکن مذهبی سلام می گویند. امکان دارد شهروند عادی از کنار این مکان به راحتی عبور کند. سلام به این دلیل که مساجد خانه خدا است گفته می شود.
خوش کردار در پایان از تمام مسئولین که حامی هیئت علمبران بوده اند و همکاری های لازم را داشته اند تشکر کرد و گفت: جمع کردن چند هزار جوان در برنامه های مذهبی کار فرهنگی بزرگی است که نیازمند حمایت ویژه است.
در بخش دیگری از این نشست، علیرضا رعدپیما که مسئولیت بخش فرهنگی هئیت علمبران گیلان را به عهده دارد اشاره ای به تاریخچه و اهداف این هئیت داشت
وی گفت:هیئت علمبران اولین حرکت خود را در رشت (سال۱۳۸۱) و در سالروز شهادت امام رضا(ع) با حرکت علامتها در قالب هئیت علمبران شروع کرد،این حرکت بزرگ با کمک تمامی پیشکسوتان و جوانان پرشور این عرصه و در راس آنان آقای حسن خوشکردار آغاز شد و با لطف خداوند تا امروز ادامه دارد.
مسئول فرهنگی هیئت علمبران گیلان افزود:به جز رشت شهرهای دیگری از جمله خمام، کوچصفهان، انزلی و شفت و… نیز حرکت هئیت علمبران را در ایامی مقرر به خودشان در طول سال برگزار می کنند.
وی با اعلام اینکه بر اساس بانک اطلاعاتی این هیئت حدود ۳ هزار نفر جمعیت دارد تصریح کرد: در میان جامعه علمبران افراد تحصیل کرده،مدیران،کسبه خوشنام و فعالان اجتماعی فراوانی داریم . طبیعتا نگاهی که امروز به جامعه علمبران وجود دارد با دهه های قبل متفاوت است. ما نیز با برنامه ریزیهای فرهنگی هم به دنبال رویش بیشتر قشر جوان هستیم،رویشی که همراه با شناخت درست از اسلام و فرهنگ عاشورایی باشد.
علیرضا رعدپیما خاطرنشان کرد: این جوانان تحصیل کرده علاقمند هستند که فلسفه علمبری را بیشتر بشناسند و با علامت و فلسفه عناصر نمادینی که در آن بکار میرود بهتر آشنا شوند.
مسئول فرهنگی هیئت علمبران گیلان با اشاره به اینکه در سالهای دور برخی از هئیتها علامت های خود را بوسیله خودرو به مشهد انتقال میدادند و در سالروز شهادت امام رضا (ع) در همانجا به سوگواری می پرداختند گفت: به لطف خداوند و به همت همه علمبران در سالهای اخیر این مراسم در رشت برگزار شده است و این مناسبت برای علمبران استان تبدیل به روزی شده تا در کنار یکدیگر به عزاداری و علمبری بپردازند.
وی با اعلام اینکه هیئت امنای هیئت علمبران متشکل از هفت تن از پیشکسوتان علمبری این دیار است و از کارگروههای مختلفی برخوردار است گفت: این هئیت در آینده برنامه های خوبی برای فعالسازی کارگروههای جدید خواهد داشت.
علیرضا رعدپیما ورزشکار بودن و روحیه مروت و جوانمردی را از ویژگی ها و شاخصه های علمبران دانست و افزود: علمبران حضرت ابوالفضل العباس (ع) را الگوی خود می دانند و علاقه خاصی به ایشان دارند. در نتیجه سعی می کنند در بسیاری از مسائل زندگی خود از سیره آن حضرت پیروی کنند.
وی از برنامه های آتی هیئت علمبران گیلان از انتشار کتابچه آشنایی با فلسفه علامت برای عموم مردم نام برد و گفت: آنهایی که علاقه دارند بیشتر با این عرصه آشنا شوند می توانند از این کتاب استفاده کنند.
مسئول فرهنگی هیئت علمبران گیلان با اشاره به تلاش و سرمایه گذاری دشمن برای نفوذ فرهنگی در جامعه ما گفت: حالا که جوانان زیادی بصورت خودجوش و با علاقه شخصی در این راستا فعالیت میکنند بهتر است حمایت هایی شود تا این تشکیلات بتواند به صورت سازماندهی شده تر به ترویج فرهنگ غنی اسلامی بپردازند.
علیرضا رعدپیما با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: هرچیزی که باعث زینت بخشیدن و با شکوه تر برگزار شدن مجالس و هیئت های امام حسین(ع) و مراسم سوگواری می شود باید بهره جست.
وی در ادامه گفت: واضح است علمبران هیچگونه شبهه قانونی و شرعی نداشته و ندارند.
مسئول فرهنگی هیئت علمبران گیلان با اشاره به برخی از آداب و ویژگی های علمبر و علمبری گفت: علمبری آداب خاصی دارد که وضو گرفتن،پاک بودن و احترام به بزرگتر و… از جمله آنهاست. بهمین دلیل معتقدیم علم میتواند وسیله ای برای رسیدن به معنویات باشد.
علیرضا رعدپیما افتادگی و خضوع را از دیگر ویژگی های علمبر معرفی کرد و گفت: علمبر در کنار اینکه جسم توانا و قدرتمندی دارد از همان اولین تجربه علمبری خود فروتنی را یاد میگیرد.
وی در پایان گفت: علم به علمبر یاد میدهد که چطور میتوان با توکل بر خداوند در فشارهای کوچک و بزرگ زندگی در چه مسیری درست گام برداشت.
ارسال دیدگاه