رایگان کار کردیم و به جای تقدیر محکوم هم شده ایم + تصویر مجوز
تی تی خبر : حمیدرضا علیزاده: ما با جان و دل برای اثبات قدرتمان در تئاتر مایه گذاشتیم اما اکنون نه تنها از ما تقدیر نمی شود بلکه محکوم هم شده ایم. حمیدرضا علیزاده در گفتگو با شعاع مشرق درباره مورد کارناوال گفت: هرکجای کشور بخواهند کارناوال به این گستردگی راه اندازی کنند باید هزینه های […]
تی تی خبر : حمیدرضا علیزاده: ما با جان و دل برای اثبات قدرتمان در تئاتر مایه گذاشتیم اما اکنون نه تنها از ما تقدیر نمی شود بلکه محکوم هم شده ایم.
حمیدرضا علیزاده در گفتگو با شعاع مشرق درباره مورد کارناوال گفت: هرکجای کشور بخواهند کارناوال به این گستردگی راه اندازی کنند باید هزینه های گزافی را متحمل شوند؛ در صورتی که کارناوال رشت از لحاظ مالی کاملا خودکفا عمل کرد؛ یعنی تمامی هنرمندان رایگان آمدند و به این امر لبیک گفتند و در طول مسیر ۷۰ نمایش اجرا کردند؛ که شامل: نمایش های آیینی، شهروندی، پسماند و … بود.
علیزاده افزود: من در کارناوال نمایشی رشت ۲ نمایش آیینی داشتم که “سیاگالش” در افتتاحیه اجرا شد؛ این نمایش، برگزیده مریوان شناخته شد و با موضوع بیداری اسلامی به جشنواره تئاتر فجر هم راه یافته است و دومی “عروس گوله” بود که یکی از آیین های سنتی گیلان است و در پیشواز نوروز اجرا می شود؛ در سازمان میراث فرهنگی کل کشور به شماره ۱۳۶در تاریخ ۵ خرداد ۸۹ به ثبت رسیده است ضمن اینکه در انتظار ثبت جهانی این اثر در یونسکو هستیم.
این هنرمند گیلانی ادامه داد: در کنار کار های آیینی ۲ نمایش با موضوع پسماند هم داشتیم که یکی مربوط به تولید انبوه زباله و معضل دفن آنها در سراوان است که به گفته مسئولان با یک سونامی سرطان در گیلان مواجه هستیم و دیگری مربوط به زباله گرد ها است که در سطح شهر می چرخند و زباله های بدرد بخور را از میان دیگر زباله ها جدا کرده و در عین حال موجب کثیف شدن فضای شهر می شوند.
وی با اشاره به دیگر کار هایی که در آنها نقش داشته اظهار داشت: یک سری نمایش با موضوع شهروندی نیز داشته ایم که در آنها به نان خور های دروغین اشاره شده؛ به طورمثال داستان یکی از این نمایش ها راجع به کسانی است که روی ویلچر می نشینند و به مردم دروغ می گویند و یا در سطح شهر با یک ساز از مردم دوران می کنند.
علیزاده با بیان اینکه خود من هم از رویه دیگر دوستان هنرمندم مستثنی نبودم افزود: تمام اجرا ها را برای کارناوال نمایشی روز ۱۲ دی به صورت رایگان انجام دادیم و حتی برای رفع بعضی از پیش نیاز های اجرا از جیب هم هزینه کردیم.
حمید رضا علیزاده خاطر نشان کرد: گروه های نمایشی جز مسائل مالی که جلوی بروز توان ۱۰۰ درصدی گروه ها را میگرفت در حین اجرا با هیچ مانع جدی مواجه نبودند. البته معتقدم که توانستیم تا حد زیادی خودمان را به جهانیان ثابت کنیم که ما با وجود محدودیت های مالی می توانیم در عرصه هنر های نمایشی موفق باشیم.
وی ادامه داد: مساله ای که من را ناراحت می کند این است که ما با جان و دل برای اثبات قدرتمان در تئاتر مایه گذاشتیم اما اکنون نه تنها از ما تقدیر نمی شود بلکه محکوم هم شده ایم به گناه و کارناوال ما را به مصداق بد آموزی تشبیه می کنند.
کارگردان “نان خورهای دروغین” در مورد نمایش های اجرا شده توسط گروه خودش افزود: من هیچ مشکلی در نمایش های گروه خودم نمی بینم. تمامی نمایش ها با توجه به آیین های قدیمی پیشینیان ما اجرا شده است. مثلا اگر ما در کشوری مانند هندوستان و یا یونان که مردم آن چند خدایی هستند زندگی می کردیم تمامی نمایش های ما مقدس می شد، اما چون ما در کشور ایران خدایی واحد را پرستش می کنیم این نمایش ها به جرگه نمایش های آیینی پیوسته است.
کارگردان “سیاگالش” با بیان اینکه ما باید برای آینده تصمیمات بهتر بگیریم گفت: چرا ما باید در آسیاب دشمن آب بریزیم؟ ما کسانی هستیم که هر ساله جشنواره باشکوه فجر را برگزار می کنیم، ما ضد ایرانی و دشمن فرهنگ ایرانی نیستیم ما کسانی بودیم که ۸ سال دفاع مقدس را به تصویر کشیدیم، آنگاه بعضی از رسانه ها ما را به حاشیه می کشند و ما را به ترویج فعل حرام محکوم می کنند.
حمید رضا علیزاده در پایان ضمن تقدیر از مدیریت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت، علیرضا قانع، افزود: اگر مسئولین شهر عمیق فکر کنند متوجه می شوند همچین رخداد هایی میتواند هرساله موجب جذب گردشگران به شهر رشت شود و اینگونه است که می توان با یک تیر چند نشان زد: هم قدرت تئاتر رشت به توریست ها نشان داده می شود، هم می تواند موجب رشد صنعت گردشگری شود.
ارسال دیدگاه