به گزارش قلم آزاد به نقل از علی بابا ، سفر به گرجستان (یا هر مقصد دیگر) فقط در این خلاصه نمیشود که وارد خاک آن کشور شوید. قبل از رفتن، باید بدانید که در این کشور، چه پولهایی میتوانید خرج کنید، زبانش چیست، اصلا آب و هوایش برای شما مناسب است یا نه و کلی مساله دیگر.
سوال این است: از کجا؟ از کجا این اطلاعات را پیدا کنیم؟ خب اگر برنامهتان سفر به گرجستان است، همین الان هم پیدا کردید.
زبان، زمان و پول
مگر میشود پا به کشوری گذاشت و از قبل در مورد پول و زبان و… آن اطلاعاتی نداشت؟ این راهنمای سفر به گرجستان را در مجله علی بابا آماده کردهایم تا مطمئن شویم که این اتفاق نمیافتد.
واحد پول گرجستان
مانند خیلی جاهای دیگر، اینجا هم پول حرف اول را میزند؛ پس بیایید واحد پول گرجستان را خوب بشناسیم تا در مقصد، به مشکلی نخوریم.
واحد پول گرجستان، لاری (Lari) است؛ البته یک واحد کوچکتر از لاری هم وجود دارد که به آن تِتری (Tetri) میگویند. با دلار و سِنت چقدر آشنا هستید؟ میدانید که هر ۱۰۰ سنت، یک دلار است. در واحد پول گرجستان هم، هر ۱۰۰ تتری، یک لاری است.
در ضمن اگر واحد پول گرجستان را به صورت آنلاین بررسی میکنید، ممکن است با علامت اختصاری GEL روبرو شوید. کلمه GEL در حقیقت مخفف عبارت Georgian Lari به معنی «لاریِ گرجستانی» است.
راستی اگر علامت زیر را هم در کنار یک عدد دیدید، بدانید که علامتِ لاری است.
در زیر دو اسکناس لاری را هم برای شما به صورت پشت و رو آوردهایم:
اگر به طور میانگین بخواهیم بگوییم، هر لاری گرجستان تقریبا چهار هزار تومان است؛ البته قیمت روزِ لاری معمولا در ماههای ابتدایی سالهای شمسی (برج اول تا سوم) معمولا افزایش پیدا میکند چون تعداد گردشگران زیاد میشود.
این قیمت (تقریبا چهار هزار تومان) در تاریخ ۹ مرداد ماه سال ۹۸ ثبت شده است.
زبان گرجستان
بر اساس تحقیقات و گزارشهای اطلس جهانی، حدودا ۱۴ زبان زنده در کشور گرجستان وجود دارد. اما زبان مردم گرجستان به صورت رسمی، گرجستانی است (چون طبق آمار، بیش از ۸۶ درصد جمعیت این کشور، بومیهای گرجستان هستند و به همین زبان صحبت میکنند).
در کنار زبان گرجستانی، زبانهایی مانند انگلیسی، روسی و ترکی آذربایجانی هم در گرجستان استفاده میشوند؛ اگر هر کدام از این زبانها را بلدید، شاید در سفر به گرجستان به دردتان بخورد.
ساعت گرجستان
اول از همه، این موضوع گوشه ذهنتان باشد که کشور ما از معدود کشورهایی است که ساعت خودش را در طول سال جابجا میکند. تفاوت زمان ایران با گرجستان نیم ساعت است (ما جلوتر هستیم).
چطور از ایران تا گرجستان بروم؟
اگر قرار است سفر به گرجستان را به صورت زمینی انجام بدهید (اتوبوس یا ماشین شخصی)، سه گزینه متفاوت برای ورود به گرجستان دارید:
- سفر به گرجستان از طریق ترکیه: از یکی از مرزهای زمینی ایران با ترکیه، وارد این کشور شده و سپس از طریق ترابزون (Trabzon) و مرز سارپی، وارد گرجستان شوید.
- سفر به گرجستان از طریق ارمنستان: ابتدا به کمک راهنمای سفر زمینی به ارمنستان، وارد این کشور شده و سپس از طریق ایروان، به گرجستان بروید.
- سفر به گرجستان از طریق آذربایجان: برای رسیدن به آذربایجان میتوانید از راهنمای سفر زمینی به باکو کمک بگیرید. به باکو که رسیدید، میتوانید به سمت تفلیس حرکت کنید.
گردشگرانی که تجربه سفر به گرجستان را داشتهاند پیشنهاد میکنند که راه ایران گرجستان از طریق ترکیه، راحتترین و نزدیکترین مسیر است.
فاصله ایران با گرجستان
برای این که فاصله بین ایران و گرجستان را از قبل دانسته و برای سفر، برنامه ریزی کنید، فاصله چند شهر ایران با چند شهر گرجستان را آوردهایم.
- فاصله تهران باتومی: ۱۳۹۵ کیلومتر – حدودا ۱۷ الی ۱۸ ساعت رانندگی دارد
- فاصله تهران تفلیس: ۱۱۱۵ کیلومتر – حدودا ۱۶ الی ۱۷ ساعت رانندگی دارد
- فاصله تبریز باتومی: ۷۶۹ کیلومتر – حدودا ۱۱ الی ۱۲ ساعت رانندگی دارد
- فاصله تبریز تفلیس: ۸۷۹ کیلومتر – حدودا ۱۱ الی ۱۲ ساعت رانندگی دارد
حملونقل در گرجستان
حمل و نقل در گرجستان از طریق انواع وسایل نقلیه مختلف انجام میشود، از جمله مترو، اتوبوس، تاکسی و تاکسی های آنلاین. شهر تفلیس، پایتخت گرجستان، سیستم مترو دارد که یکی از محبوبترین وسایل حمل و نقل عمومی در کشور است. شهرهای دیگری مانند باتومی و کوتائی هم سیستم مترو دارند.
سیستم حمل و نقل عمومی در گرجستان بهطور کلی خوب عمل میکند، با اتوبوسهایی که بهطور منظم از خیابانها عبور میکنند و ارتباط بین شهرها را فراهم میکنند. همچنین، تاکسیها در گرجستان به رنگ زرد هستند و با وجود اینکه تاکسیمتر دارند و به ازای هر کیلومتر حدودا ۳ تا ۳.۵ لاری برای مسافر هزینه محاسبه میکنند، قیمت تاکسیها قابل مذاکره است و معمولاً قبول تعرفه پیشنهادی توسط مسافران است.
آب و هوای گرجستان
حالا میرسیم به یکی از اساسیترین و سادهترین سوالها که شاید یکی از متنوعترین جوابها را داشته باشد: آب و هوای گرجستان چطور است؟ اصلا بهترین فصل برای سفر به گرجستان چه فصلی است؟ دیگر بدیهی است که جوابِ این سوال، کاملا بستگی به سلیقه شما دارد.
بعضیها دوست دارند در سفر به گرجستان، از آب و هوای مدیترانهای و معتدل آن لذت ببرند، در حالی که عدهای دوست دارند سرمای آن را تجربه کنند.
به هر حال، ما میانگین دمای گرجستان در فصلها و ماههای مختلف را به صورت جداگانه برایتان آوردهایم تا خودتان جوابِ سوال «بهترین زمان سفر به گرجستان» را پیدا کنید.
بهارهای گرجستان
آب و هوای گرجستان در بهار کمی نسبت به ایران خنکتر است؛ به طوری که مثلا نمیتوانید در دریا شنا کنید (البته این قضیه هم تا حدودی شخصی است). فصل بهار شامل سه ماهِ مارس، آوریل و مه میشود.
حالا میتوانید میانگین دمای گرجستان در این سه ماه بهار را ببینید:
مارس
- بیشینه دما: ۱۲ درجه
- کمینه دما: ۱.۵ درجه
آوریل
- بیشینه دما: ۱۹ درجه
- کمینه دما: ۷ درجه
مه
- بیشینه دما: ۲۴ درجه
- کمینه دما: ۱۲ درجه
تابستان های گرجستان
گرجستان معمولا تابستانهای نسبتا داغی دارد؛ ولی این دما به صورتی است که میتوانید از تفریحاتی مانند آفتاب گرفتن یا چادر زنی در طبیعت لذت ببرید. فصل تابستان شامل سه ماهِ ژوئن، ژوئیه و آگوست (اوت) میشود.
میانگین آب و هوای گرجستان برای این سه ماه را هم میتوانید ببینید.
ژوئن
- بیشینه دما: ۲۸ درجه
- کمینه دما: ۱۶ درجه
ژوئیه
- بیشینه دما: ۳۱ درجه
- کمینه دما: ۱۹ درجه
آگوست
- بیشینه دما: ۳۱ درجه
- کمینه دما: ۱۹ درجه
پاییزهای گرجستان
پاییز یکی از بهترین زمان سفر به گرجستان برای گردشگران است (طبق نظرات گردشگران). چرا؟ چون در این فصل، گرمای تابستان کمتر شده، ولی آب همچنان برای شنا و آبتنی مناسب است و حتی شبها و روزها هم میتوانید بدون گرما یا سرمازدگی، بیرون بمانید.
فصل پاییز شامل سه ماه سپتامبر، اکتبر و نوامبر میشود و میانگین آب و هوای گرجستان برای این سه ماه را هم میتوانید ببینید.
سپتامبر
- بیشینه دما: ۲۶ درجه
- کمینه دما: ۱۴.۵ درجه
اکتبر
- بیشینه دما: ۲۰ درجه
- کمینه دما: ۹ درجه
نوامبر
- بیشینه دما: ۱۳ درجه
- کمینه دما: ۴ درجه
زمستان های گرجستان
بخش بزرگی از زمستان در گرجستان، هوایی خنک و گاها بارانی وجود دارد. همچنین میانگین بارش برف در گرجستان نسبت به ایران کمتر است.
فصل زمستان شامل سه ماه دسامبر، ژانویه و فوریه میشود و میانگین آب و هوای گرجستان برای این سه ماه را هم میتوانید ببینید.
دسامبر
- بیشینه دما: ۸ درجه
- کمینه دما: منفی ۱ درجه
ژانویه
- بیشینه دما: ۶ درجه
- کمینه دما: منفی ۳ درجه
فوریه
- بیشینه دما: ۸ درجه
- کمینه دما: منفی ۱.۵ درجه
در این جا لازم است دو نکته را خدمت شما عرض کنیم:
- اطلاعاتی که در مورد آب و هوای گرجستان و بهترین زمان سفر به گرجستان برای شما آوردیم از وبسایت «فصلسال» به دست آمدهاند.
- درجههایی که نوشتهایم بر اساس سانتی گراد هستند.
بهترین زمان سفر به گرجستان
اینکه چه زمانی برای سفر به گرجستان مناسبتر است کاملا به شما و انتظارتتان از این سفر مربوط میشود. اگر از شلوغی گریزان هستید و دلتان میخواهد در بدون ازدحام جمعیت در گرجستان گشتوگذار کنید، پاییز بهترین زمان است.
اما اگر شور و حال مردم شما را هم به وجد میآورد، بهتر است برای سفر به گرجستان در بهار مخصوصا در روزهای نوروز، برنامهریزی کنید. اگر دوست دارید جشنوارههای تابستانه گرجستان را ببینید و تفریحات آبی آن را تجربه کنید، پیشنهاد میکنیم سفر به گرجستان در تابستان را امتحان کنید.
مهم ترین شهرهای گرجستان را از دست ندهید
حالا که قرار است سفر به گرجستان را تجربه کنید، بهتر است کمی با جغرافیا، شهرها و شرایط محیطی آن بیشتر آشنا شوید. چرا؟ چون اینها موارد ریز و کوچکی هستند که شاید در نگاه اول چندان مهم به نظر نرسند، اما قطعا اگر دقت نشود، میتوانند لذت سفر به گرجستان را برای شما کمتر کنند.
گرجستان از نظر جغرافیایی، کشور خوششانسی است. میدانید چرا؟ چون نقطه تقاطع آسیای غربی و اروپای شرقی هست. مرزهای زمینی گرجستان هم به شکل زیر است:
- از سمت شمال، هممرز روسیه است.
- از سمت جنوب، با ارمنستان و جمهوری آذربایجان هممرز است.
- از سمت غرب، به دریای سیاه ختم میشود.
در این بخش میخواهیم با دو مورد از بزرگترین و مهم ترین شهرهای گرجستان آشنا شویم.
تفلیس
معروفترین شهر گرجستان که نیاز چندانی به معرفی ندارد؛ تفلیس با یک میلیون و صد هزار نفر جمعیت (در سال ۲۰۱۶) پایتخت گرجستان هست.
این شهر که تاریخ آن به قرن پنجم میلادی برمیگردد، بخش مهمی از فراز و نشیبهای گرجستان را در خود نگهداشته است. مثلا اگر کمی با چشمان باز در مناطق مختلف شهر قدم بزنید، خواهید دید که معماری این شهر ترکیبی از سنتهای معماری قرون وسطی، عهد کلاسیک و عصر مدرن است که خودش نشاندهنده قدمت تاریخی این شهر است.
راستی…
آیا میدانید معنی کلمه «تفلیس» (به انگلیسی، Tbilisi) چیست؟ کلمه T’blisi در زبان گرجستانی قدیمی، معنی «گرم» یا «داغ» میدهد. شهر تفلیس هم چشمههای آب گرم زیادی دارد و به همین دلیل، این کلمه به عنوان اسم برایش انتخاب شده است.
چند مورد از جاهای دیدنی تفلیس را برایتان فهرست کردهایم:
- میدان آزادی
- دریاچه لیسی
- محله حمام ها
- پارک آبی تفلیس
- کلیسای صخره ای تفلیس
- پل صلح
باتومی
درست است که گفتیم تفلیس، پایتخت گرجستان است؛ ولی گرجستان یک پایتخت دیگر هم دارد؛ پایتخت تفریحی و گردشگری، یعنی باتومی. پس بیدلیل نیست که این همه گردشگر در سفر به گرجستان، باتومی را در فهرست خودشان قرار میدهند.
باتومی که در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۵۵ هزار نفر جمعیت داشت، دومین شهر بزرگ گرجستان است. آب و هوای گرجستان در باتومی لذت و وجهه دیگری دارد. میدانید دلیلش چیست؟ این است که باتومی به از یک طرف به دریای سیاه و از طرف دیگر به رشته کوههای قفقاز نزدیک هست و همین مورد باعث معتدل بودن آب و هوایش شده است.
اگر در سفر به گرجستان، راهتان به باتومی خورد، این جاذبه های باتومی ارزش دیدن را دارند:
- باغ گیاهشناسی باتومی
- قلعه گونیو
- دلفیناریوم باتومی
- بلوار باتومی
- تله کالین آرگو
تلاوی (Telavi)
بدون شک تلاوی یکی از مهمترین شهرهای گرجستان محسوب میشود که با تاریخ چندهزارساله خود همیشه مورد توچه پادشاهان در دورههای مختلف تاریح بوده است. با قدم زدن در خیابانهای این شهر میتوانید معماری ساختمانهای بهجا مانده از شاهان رومی و تزارهای روس را هم ببینید.
البته اگر قصد سفر به تلاوی را دارید میتوانید برای اکتبر برنامهریزی کنید تا علاوهبر گشتگذار، در جشنواره انگور این شهر هم شرکت کنید. اگر بخواهیم از جاذبههای گردشگری معروف تلاوی بگوییم باید به صومعه شوماتا، قلعه باتونیس، کلیسای جامع، قلعه لرد، جاده گومبوری، دیوارهای قلعه قدیمی، صومعه ایقالتو اشاره کنیم.
مستیا (Mestia)
شهر مستیا در شمال غربی کشور گرجستان و در دامنههای کوههای قفقاز واقع شده و از نظر گردشگری بسیار محبوب است به دلیل طبیعت زیبا، معماری تاریخی و فرهنگ متنوع خود. این شهر به دلیل وجود کلیساهای قدیمی، قلعههای تاریخی، بازارهای محلی و دریاچههای زیبا برای گردشگران جذاب است.
موزه تاریخ و قوم نگاری سوانتی، پیست اسکی، دریاچه کرولد یخچال های چالادی، کوه های اوشابا، موزه خانه میخائیل خگیانی از معروفترین جاهای دینی مستیا است.
متسختا (Mtskheta)
این شهر که قدمت آن به ۳۰۰۰ سال قبل مربوط میشود بهدلیل نزدیکی به تفلیس یکی از شهرهای گردشگرپذیر گرجستان محسوب میشود. متسختا جاذبههای گردشگری بسیاری دارد که بیشتر آنها در یونسکو ثبت شدهاند و ارزش بازدید بالایی دارند.
کلیسای معروف ارتدوکس به اسم سوتیتسخولی که معماری خیرهکنندهای دارد بین گردشگران محبوبیت بالایی دارد. صومعه سنت نینو، موزه باستان شناسی، قلعه آرمازی و موزه دولتی هم دیگر دیدنیهای این شهر است.
استپانتسمیندا (Stepantsminda)
این شهر قدیمی گرجستان در شمال کشور قرار گرفته و بهدلیل کوهستانی بودن و آبوهوای خاصی که دارد به محلی مناسب برای ورزشهای هیجانانگیز مانند کوهنوردی، پاراگلایدر، یخنوردی، ئ.چرخهسواری کوهستانی و… تبدیل شده است. یکی از جاذبههای گردشگری معروف این شهر کلیسای کلیسای تاریخی گرگتی ترینیتی در پشت کوههای کازبگی است.
گوری (Gori)
گوری هم از شهرهای نزدیک به تفلیس و البته محل تولد جوزف استالین است و خانه او تبدیل به موزه شده است و گردشگران میتوانند از آنجا بازدید کنند. لعه گوری، کلیسای مریم باکره، مجسمه قهرمانان جنگ جهانی دوم جاذبههای گردشگری دیگر این شهر است.
مهم ترین فرودگاه های گرجستان
در این بخش میخواهیم دو مورد از مهم ترین فرودگاه های گرجستان را کمی بشناسیم چون ممکن است که سفر به گرجستان را به صورت هوایی انجام بدهید؛ در این صورت، بد نیست که کمی فرودگاه های آن را بشناسید.
فرودگاه بین المللی باتومی
فرودگاه باتومی در سال ۲۰۰۷ افتتاح شد و از همان اول، به خاطر قرار گرفتن در باتومی، به یکی از مهم ترین فرودگاه های گرجستان تبدیل شد. این فرودگاه ظرفیت حدودا ۶۰۰ هزار نفر مسافر را در سال دارد.
- ارتفاع فرودگاه از سطح دریا: ۳۲ متر
- فاصله هوایی تا تهران: ۱۳۹۸ کیلومتر
مسیریابی آدرس فرودگاه باتومی روی گوگل مپ
فرودگاه بین المللی تفلیس
تاریخ ساخت فرودگاه تفلیس به کمی بعد از جنگ جهانی دوم (دقیقا سال ۱۹۵۲) برمیگردد، اما بازسازی آن در سال ۱۹۹۰، آن را به یکی از اصلیترین فرودگاه های گرجستان تبدیل کرده است. ظرفیت سالانه این فرودگاه برای مسافران بیش از یک میلیون نفر است.
- ارتفاع از سطح دریا: ۴۹۵ متر
- فاصله هوایی با تهران: ۸۹۲ کیلومتر
مسیریابی آدرس فرودگاه باتومی روی گوگل مپ
لازم است بگوییم که فقط باتومی و تفلیس نیستند که در فرودگاه دارند. شهرهای زیر هم در گرجستان دارای فرودگاه هستند، اما فرودگاهشان نسبت به این دو مورد کمی کوچکتر است:
- کبولتی
- کوتائیسی
- لاگودخی
- سوخومی
- تسالکا
- پوتی
- مستیا
- ناتاختاری
- موخرانی
اگر قرار است که در سفر به گرجستان از هواپیما استفاده کنید (حتی برای پروازهای داخلی در گرجستان)، بدانید که این ایرلاینها در گرجستان فعالیت میکنند (البته اینها فقط ایرلاینهای مطرح هستند):
- ایربلتیک
- هواپیمایی ایژین
- اطلس گلوبال
- ایر آستانا
- ایر عربیا
- فلای دبی
- آذربایجان ایرلاینز
فرهنگ غذایی و غذاهای معروف گرجستان
غذاهای گرجستانی بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای فرهنگی این کشور شناخته میشوند و طعمهای مختتلف و ادویههای خاصی دارند. غذاهای گرجستانی معمولاً غنی از گوشت، سبزیجات، حبوبات و ادویههای خوشبو مانند شمیر، نعناع، زردچوبه و زعفران هستند.
غذاهای محبوب گرجستان شامل انواع پلو و گوشت، کبابها و خوراکهای دریایی مثل ماهی و میگو، غذاهای گیاهی و سوپهای متنوع است. در آشپزی گرجستانی معمولاً از قابلمههای بزرگ و ادویههای فراوان استفاده میکنند.
ادویههای خاص گرجستان شامل خورشیدگردان، زیره، گلاب، کینوا و خلال سنبل است. این ادویهها به غذاهای گرجستانی طعم و رنگ و عطر خاصی میدهند و آنها را از سایر فرهنگهای آشپزی متمایز میکند. ذائقه مردم گرجستان بهسمت غذاهای سنتی و خانگی با طعمهای تند، شور و شیرین تمایل دارد.
خاچاپوری: یک غذای پرطرفدار در گرجستان که از ترکیب گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر، گوجه فرنگی و ادویههای مختلف مانند زردچوبه و شمیر تهیه میشود. طعم این غذا شیرین و تند است.
خورشت گوجهفرنگی: این خورشت با ترکیب گوجهفرنگی، پیاز، گوشت چرخ کرده و ادویههای مختلف مثل نعناع و زردچوبه تهیه میشود. طعم این خورشت ترش و شیرین است.
کچاپوری: یک نوع سوپ گرجستانی که از ترکیب سبزیجات، حبوبات، گوشت و ادویههای مختلف مانند نعناع و زعفران تهیه میشود. طعم این سوپ خامهای، تند و خوشمزه است.
کباب: یک غذای محبوب در گرجستان که از ترکیب گوشت چرخ کرده، پیاز، فلفل دلمه و ادویههای مختلف تهیه میشود. طعم این غذا شیرین و تند است.
خورشت قارچ: این خورشت با ترکیب قارچ، پیاز، سیر، گوجهفرنگی و ادویههای مختلف مثل زعفران و شمیر تهیه میشود. طعم این خورشت شیرین، تند است.
ججیک: یک نوع دسر سنتی گرجستانی که از ترکیب بادام، شکر، زعفران و روغن تهیه میشود. طعم این دسر شیرین و خامهای است.
فرهنگ و آداب و رسوم مردم گرجستان
فرهنگ و آداب و رسوم مردم گرجستان با تاریخ و فرهنگ آن گره خورده است و مراسم سنتی در بیشتر جشنها و عزاداریها برگزار میشود. در جشن سال نو، مراسم ازدواج، تولد نوزاد و… معمولا غذاهای سنتی و خاصی تهیه میشود و حتما یک نوع از چندین شیرینی محلی را در خانه میپزند. تزئین خانه با گل و شمع هم از کارهای مرسوم در جشنهاست.
مهماننوازی یکی از رسمهای مهم گرجستان است. چه در مراسم شادی چه در عزاداریها مهمانهای با احترام و صمیمیت پذیرایی میشوند. آداب پذیرایی از مهمان در گرجستان شامل پذیرایی با قهوه، شیرینی، نوشیدنیهای گرم و سرد و غذاهای محلی است.
مناسبتها و جشنهای ملی در گرجستان
بیشتر مناسبتها و جشنهای بزرگ گرجستان مانند جشنهای مردم اروپاست. جشن عید پاک و کریسمس یا هالوین مانند اروپا در گرجستان برگزار میشود. جشنوارهاهای محلی هم طرفداران بسیاری در گرجستان دارد و هر سال گردشگران زیادی در این جشنوارهها شرکت میکنند .
مثل جشنواره جاز یا فستیوال رنگها. معروفترین جشنها و مناسبتهای گرجستان عبارت است از:
- عید پاک
- جشن کریسمس
- جشن هالووین
- فستیوال تبلیسوبا
- جشنواره پنیر قفقاز
- فستیوال رنگها
- جشنواره جاز
- فستیوال موسیقی الکترونیک
- مراسم روز استقلال
- جشن روز مادر
- جشنواره هنرهای قومی
- فستیوال بستنی
شرایط ویزا و روادید گرجستان
در واقع، گرجستان دو نوع ویزا برای ورود به کشور ارائه میدهد:
- ویزای توریستی: این نوع ویزا برای افرادی صادر میشود که قصد سفر به گرجستان به عنوان گردشگر را دارند. معمولاً این ویزا برای مدت زمان محدودی صادر میشود و اجازه اقامت در کشور به مدت معینی را به افراد میدهد.
- ویزای کاری: این نوع ویزا برای افرادی صادر میشود که قصد ورود به گرجستان به منظور انجام کار حرفهای یا تجاری را دارند. این ویزا برای مدت زمان معینی صادر میشود و افراد مجاز به انجام فعالیتهای مشخص در کشور هستند.
برای درخواست هر دو نوع ویزا، معمولاً لازم است اطلاعات شخصی، اطلاعات مربوط به سفر و دلایل ورود به گرجستان، اطلاعات مالی و … ارائه شود. همچنین، بسته به کشور مبدأ شما، شاید نیاز به تکمیل مدارک دیگر نیز باشد.
برای ویزای گردشگری باید مدارک زیر را آماده کنید:
- تکمیل فرم درخواست ویزا
- دو قطعه عکس پاسپورتی
- پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
- تمکن مالی
- رزرو بلیط هواپیما و واچر هتل
- بیمه نامه مسافرتی
سوغاتی گرجستان چیست؟
گرجستان یک کشور با تاریخ و فرهنگ غنی است که سوغاتیهای محلی و خاصی دارد. از جمله سوغاتیهای خوراکی معروف گرجستان میتوان به قهوه گرجی، چای گرجی، چاکچاکی (نوعی شیرینی محلی)، پاپوشکا (نوعی شیرینی خمیری خوراکی) و همچنین گرجبه (نوعی پاستیل محلی) اشاره کرد.
شیرینیهای محلی گرجستان که طرفداران بسیاری هم دارد شامل چورکچلا (نوعی شیرینی پفکی)، نوگا (نوعی شیرینی سنتی) و محصولات آجیلی است.
در حوزه صنایع دستی، محصولات چوبی سنتی و فرشهای دستبافت گرجستان بسیار معروف هستند. همچنین، زیورآلات سنتی مانند نقرهکاریها، زیورآلات سنتی بافته شده و طلاکاریهای محلی نیز جزو سوغاتیهای محبوب گرجستان هستند.
با تهیه این سوغاتیها، شما میتوانید یک بخش از فرهنگ و هنر گرجستان را به خانه خود ببرید و از زیبایی و خوشمزگی آن لذت ببرید.
بهترین مراکز خرید گرجستان
همه میدانیم که گرجستان بین گردشگران ایرانی و خارجی، به تفریح و خوشگذرانی معروف است. اما آیا تفریح منافاتی با خرید دارد؟ در مورد گرجستان، خیر؛ منافاتی ندارد هیچ، حتی در بعضی موارد همسو هم هستند، چون که مراکز خرید گرجستان معمولا امکانات تفریحی خوبی هم دارند تا تجربه خرید در گرجستان خالی از لذت نباشد.
یکی دیگر از نقاط قوت مراکز خرید گرجستان این است که محیط آنها معمولا به نوعی طراحی شده است که پاسخگوی اکثر سلیقهها باشد. یعنی چه؟ یعنی مثلا اگر شما تنهایی برای خرید رفتهاید یا شاید با همسر و فرزندانتان؛ در این مراکز خرید، اجناسی که این گروهها میخواهند وجود دارد و حتی بخشی از این امکانات تفریحی هم به وجود آمدهاند تا کودکان در حین خرید خسته نشوند.
گرجستان مراکز خرید زیادی دارد که هر کدام به نوعی، جاذبهها و ویژگیهای خودشان را دارند. اما در این میان، تعدادی از این مراکز خرید، معروفتر و محبوبتر هستند که در ادامه چند مورد از آنها را معرفی کردهایم:
- مرکز خرید ایست پوینت
- تفلیس مال
- بازار لیلو
- باتومی مال و…
وقتی میگوییم مرکز خرید «مناسب» منظورمان این است که این مرکز خرید در کدام شهر است و با مرکز شهر چقدر فاصله دارد، چه نوع اجناسی در آن به فروش میرسد، چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد (مثلا برای افراد سالمند یا کودکان) و مهمتر از همه این که سطح هزینه این مراکز خرید چقدر است. تمام این جزئیات و حتی کاملتر از این را میتوانید در این راهنما مطالعه کنید.
هزینههای سفر به گرجستان
باتوجهبه قیمتهای متغیر سفر، میتوان هزینههای سفر به گرجستان را به چند بخش تقسیم کرد:
هزینه سفر به گرجستان
سفر به گرجستان هزینههای کاملا متغیری دارد. سفر هوایی گرانترین روش سفر و سفر زمینی با خودرو شخصی ارزانترین روش است. اگر دوست دارید سفری مقرونبهصرفه داشته باشید بهتر است با خودرو شخصی، سفر کنید. سفر با تور گرجستان هم یکی دیگر از گزینههاست که قیمتی کمتر از سفر هوایی و کمی بیشتر از سفر با خودرو شخصی به گرجستان دارد.
هزینه اقامت در گرجستان
اینکه در چه هتلی مستقر میشوید و چه مکانی را برای اقامت در طول سفر به گرجستان انتخاب میکنید، بیشترین تاثیر را بر هزینههای سفر به گرجستان دارد. اقامت در هتل ۵ ستاره مطمئنا گران تر هتلهای ۳ ستاره گرجستان است. قیمت هتل در شهرهای مختلف گرجستان هم متفاوت است. اقامت در یک هتل ۴ ستاره در گرجستان در سال ۲۰۲۴ از شبی ۵ میلیون تومان شروع میشود.
هزینه خورد و خوراک در گرجستان
یکی از مهمترین مواردی که بر قیمت غذا در گرجستان تاثیر میگذارد، زمانی است که شما به این کشور سفر میکنید. مثلا در زمستان و بعذ=د از کریسمس قیمتها کلا کمی ارزانتر میشود. بسته به گیاهی یا غیرگیاهی بودن غذا و نوع رستوران، قیمت غذا در رستوران در گرجستان در سال ۲۰۲۴ از ۲۵ لاری شروع میشود. غذاهای خیابانی ارزانترند و قیمت آنها معمولا از ۶ لاری شروع میشود. قیمت یک بطری ۱.۵ لیتری آب هم ۱.۵ تا ۲ لاری است.
هزینه حملونقل در گرجستان
اگر با خودرو شخصی خودتان سفر کرده باشید که نیازی به پرداخت هزینه برای حملونقل در گرجستان ندارید. درغیر این صورت، بهتر است برای حمل و نقل گرجستان اتوبوس را انتخاب کنید. استفاده از تاکسی در گرجستان هزینه زیادی برای شما دارد. هزینه استفاده از مترو و اتوبوس حدودا ۲ لاری بوده و این هزینه برای تاکسی، ۳ لاری به ازای هر کیلومتر است.
هزینه خرید و تهیه سوغاتی در گرجستان
حتما برای خرید و تهیه سوغاتی از گرجستان بودجه مشخصی در نظر بگیرید. نمیشود بهراحتی از شیرینیهای محلی و معروف گرجستان گذشت. بازارچههای محلی و مراکز خرید معروف گرجستان هم بسیار وسوسهکننده هستند و ممکن است به خودتان که میآیید ببینید حسابی در مدیریت هزینههای سفر به گرجستان به مشکل برخوردهاید.
حرف آخری هم هست؟
شما بگویید! ما در این راهنمای سفر به گرجستان سعی کردیم به تمام سوالهایی که ممکن است در سفر برایتان پیش آید را جواب بدهیم؛ اما آیا توانستیم همه این سوالات را پوشش بدهیم؟ اگر بله، که دیگر هیچ؛ اما اگر سوال یا مشکلی دارید که در این راهنما مطرح نشده، ما اینجا برای پاسخ هستیم.
ارسال دیدگاه