راهنمای انتخاب پالتو مردانه | استایل کلاسیک و همیشه شیک
بسیاری از آقایانی که به سبک کلاسیک لباس میپوشند، میدانند که پالتو مردانه یکی از شیکترین انواع پوشاک آقایان است که آنها را جذاب، رسمی و بلندقامت نشان میدهد.
به گزارش حرف تازه ، در این مطلب درباره انتخاب پالتو مردانه و تاریخچه آن صحبت میکنیم.
تاریخچه پالتوی مردانه
در اواسط قرن نوزدهم، پالتو عبارت از کتی بود که در قسمت کمر باریک میشد. بسیاری از پالتوها در آن دوره شبیه کت فراک بودند و آقایان میتوانستند برخلاف کت، آنها را بدون جلیقه بپوشند. بهطور دقیقتر ویژگیهای پالتو به این شکل بود:
۱. پالتو معمولا هیچ درزی در قسمت کمر نداشت، اگرچه برخی از انواع آن یک درز در جلو داشتند که زیر خط کمر قرار میگرفت.
۲. اغلب در پشت هیچ درز یا چاکی نداشت، اگر هم داشت یک چاک کوتاه بود.
۳. حتما در قسمت پهلو درز داشت، اما معمولا در پهلوهای آن پیلی به کار نمیبردند.
۴. جلوی پالتو گاهی اوقات با یک دکمه بسته میشد هرچند تعداد دکمهها بیشتر از یکی بود.
۵. تعداد جیبها متفاوت بود، اما بهطورکلی جیبها از رو مشخص بودند و روی آنها یا زبانه یا نقاب دوخته میشد.
۶. نوع دیگری از پالتو بود که در فرانسوی به آن تواین (Twine) و در انگیسی به آن اینگلیش رپ (English Wrap) میگفتند. این پالتوی چهاردکمه شباهت زیادی به کت چسترفیلد داشت با این تفاوت که کمی شلتر از آن بود.
زمانی که پالتو معنای متفاوتی پیدا کرد
در پایان قرن نوزدهم، اصطلاح پالتو را فقط برای اورکتهای روزانه که مردم در بیرون از منزل (و نه برای مراسم و مهمانی) میپوشیدند به کار میبردند. در اوایل قرن بیستم، بریتانیاییها پالتو را برای هر اورکتی که در کمر گودی داشته باشد در نظر گرفتند، در حالیکه آمریکاییها فقط به کتهای بلندی که تا قوزک پا میرسید و در کمر درز داشت پالتو میگفتند. در دهه ۱۹۲۰ کتهای چسترفیلد به بازار آمدند که در اصل همان اورکتهای دکمهدار معمولی بودند با این تفاوت که دکمههای جلو مخفی بودند.
برای اینکه انواع مختلف اورکت مشخص باشند و تفاوتی بین آنها باشد، در اروپا اصطلاح پالتو را برای توصیف نوع خاصی از کتهای بلند چهاردکمه استفاده کردند.
جنس پارچه پالتو مردانه
بهطورکلی هدف از پوشیدن پالتو صرفا شیکپوشی و داشتن ظاهری جذاب نبوده است. بسیاری از مردان، پالتو را به این دلیل میپوشیدند که در روزهای سرد آنها را گرم نگه دارد. مخصوصا اینکه آن را بهصورت چهاردکمه درست میکردند تا روی سینه پارچه دولا باشد و بتواند قفسه سینه را از باد و سرما مصون بدارد. پارچههایی هم که به این منظور استفاده میکردند معمولا ضخیم بودند. متداولترین پارچههایی که از آنها پالتو میدوزند، پشم و کشمیر یا مخلوطی از هر دو است، هر چند پالتوها را از پارچههایی مانند فاستونی، پارچه پیچازی یا فلانل هم تهیه میکنند.
ویژگیهای استاندارد پالتو مردانه | راهنمای انتخاب پالتو مردانه
بنابراین حالا متوجه شدهاید که پالتو فقط نوع خاصی از اورکت است. هنوز هم برای دوخت پالتو از استانداردهای خاصی استفاده میکنند:
۱. پالتو اورکت چهاردکمه با آرایش ۶×۲ است.
۲. دو دکمه بالایی فاصله بیشتری از هم دارند و فقط حالت دکمهنما دارند که قابلبستهشدن نیستند.
۳. برگردان یقه باید تیز باشد.
۴. پالتو کمربند ندارد و پشت آن کاملا صاف است. میتواند قالب تن یا کمی بزرگتر باشد.
۵. جیبها همتراز با دکمههای میانی هستند.
ویژگیهای پالتوهای امروزی
همانطور که گفتیم، امروزه دیگر قوانین سفت و سختی برای دوخت پالتو وجود ندارد و رنگها و پارچههای انتخابی برای آن میتواند کاملا متفاوت با استانداردهای اصلی پالتو باشد. این پالتوها برای کاربردهای روزانه مناسب هستند:
۱. هرچند بیشتر پالتوها را از پارچههای با طرح ساده با رنگهای تیره میدوزند، میتوانید پالتوهایی با رنگهای موردعلاقهتان هم پیدا کنید.
۲. طول پالتو را میتوانید با توجه به سلیقه خودتان انتخاب کنید، هر چند پیشنهاد میکنیم اگر قدبلند هستید پالتویی تا زیر زانو و اگر قدکوتاه هستید پالتو را روی ران و بالای زانو انتخاب کنید. اگر قد نرمال دارید، هر اندازهای از بالای زانو گرفته تا مچ پا برایتان مناسب است. البته متداولترین پالتوهای مردانه تا زانو هستند و اگر خیلی کوتاه و تا حدود ران باشد در دسته کتها قرار میگیرد.
۳. امروزه تنظیمات دکمه در پالتوها کاملا قابلتغییر است و بهجز پالتوی ۶×۲، پالتوهای با الگوی دکمه ۴×۲ و ۶×۳ هم در بازار وجود دارند.
۴. جیبهای پالتوهای امروزی را بهصورت کج یا صاف، فیلتاپی با نقاب و بدون نقاب و نیز جیبهای دارای بلیطی میدوزند و حتی برخلاف استاندارد جیب که همراستا با دکمههای میانی هستند میتوانند کمی پایینتر هم قرار بگیرند.
بنابراین میبینید که در پالتوهای امروزی میتوان تغییرات بسیار زیادی لحاظ کرد.
راهنمای انتخاب پالتو مردانه و ستکردن آن با انواع لباس
۱. اگر بخواهید به روش سنتی پالتو بپوشید باید آن را با کتوشلوار بپوشید. اگر پالتو رنگ سرمهای و طرح ساده دارد، میتوانید آن را با کتوشلوار راهراه، لباس رسمی یا حتی کت رسمی دنبالهدار بپوشید. البته این سبک بیشتر برای مجالس رسمی مناسب است.
۲. اگر میخواهید پالتو را برای مجالس غیررسمی بپوشید میتوانید آن را با کتوشلوار معمولی ست کنید.
۳. اگر پالتو را برای مهمانی شب میخواهید، پالتوی با یقه پارچه مخمل و رنگی متضاد با برگردان یقه انتخاب کنید. اگر دکمههای سردست ابریشمی مات هم به آن اضافه کنید بسیار زیبا و شیک خواهد شد. تصویر زیر یک مدل پالتوی امروزی با یقه رنگ متضاد را نشان میدهد:
۴. برخی پالتوها یقه خز دارند که میتوان آنها را جدا کرد. این یقهها هم برای بیرون رفتن و هم برای مهمانیها مناسب هستند.
۵. برای کاربردهای روزانه و بیرون رفتن در روزهای عادی، میتوانید پالتو را با بلوز و شلوار جین یا کتان هم بپوشید. فقط ترکیب رنگ آنها را طوری انتخاب کنید که باوقار به نظر برسد.
۶. اگر بهدنبال پالتویی هستید که تقریبا همه جا بتوانید بپوشید، بهترین گزینه پالتویی است که از جنس فلانل یا فاستونی بهرنگهای سرمهای یا ذغالی (خاکستری تیره) باشد. برای مثال، پالتوی فاستونی به رنگ خاکستری تیره با کتوشلوار فاستونی چهارخانه یا کتوشلوار اداری ظاهری بسیار شیک و جذاب به شما خواهد داد. اگر بودجه محدودی دارید، این پالتوها مناسب هستند زیرا در بیشتر مناسبتها میتوانید آنها را بپوشید.
۷. انتخاب جنس پالتو به سلیقه و هدفتان از پوشیدن پالتو برمیگردد. اگر پالتو را فقط برای شیکپوشی میخواهید، هر نوع پارچهای که در بخشهای قبلی گفتیم میتواند مناسب باشد، اما اگر پالتوی گرم برای روزهای زمستانی میخواهید، پارچههای پشمی و کشمیر مناسبتر هستند.
فکر میکنید پالتوهای سنتی به جذابیت آقایان بیشتر کمک میکنند یا پالتوهای امروزی؟ شما کدام را انتخاب میکنید؟ لطفا برایمان در دیدگاهها بنویسید.
ارسال دیدگاه