روحانی:

دولت از بس فربه شده، باید با عصا و ویلچر حرکت کند

حرف تازه – رئیس جمهور با بیان اینکه در ذهن من نسبت به برخی از وزرای دولت تقسیم بندی وجود دارد، گفت: عده ای از وزرا از اول سال نوای ناامیدی سر می دهند و صحبت های آنها ناامیدانه است. حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، در مراسم گرامیداشت هفته کارگر  که در محل سالن اجلاس سران […]

حرف تازه – رئیس جمهور با بیان اینکه در ذهن من نسبت به برخی از وزرای دولت تقسیم بندی وجود دارد، گفت: عده ای از وزرا از اول سال نوای ناامیدی سر می دهند و صحبت های آنها ناامیدانه است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، در مراسم گرامیداشت هفته کارگر  که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، هفته تجلیل از خدمات و مجاهدت‌های کارگران را تبریک گفت و افزود: امسال این هفته مصادف با ایام میلاد پربرکت مهدی موعود امام زمان‌(عج) شده که این روز را به همه کارگران و همه ملت بزرگ ایران تبریک می گویم.
به گزارش حرف تازه به نقل از نامه نیوز وی ادامه داد: اعتقاد ما به امام دوازدهم و مهدویت و روز ظهور، امید برای تحقق عدالت جهانی به دست آن بزرگوار است. این امید به ما می گوید مسیر و آینده درخشانی پیشروی بشریت است و این تفکر ما متفاوت از سایر تفکرات است. عده‌ای آینده تاریخ را تاریک می بینند اصلا این تفکرکه فردا روز بدی است و یا سال بعد سال سختی است و روز به روز در مشکلات بیشتری قرار می گیریم درست نیست و با منطق اعتقادی و فرهنگی ما سازگار نیست. یک مومن و یک مسلمان باید معتقد به گشایش روزهای آینده باشد.
وی ادامه داد: در روایات تاکید شده «افضل اعمال امتی، انتظار الفرج» یعنی هیچ عملی بالاتر و بهتر از انتظار  گشایش نیست. «فرج» یعنی گشایش و باز شدن گره‌ها. هر روز، هر هفته، هر ماه و هر سال  باید معتقد به باز شدن امور باشیم. اصلا ناامیدی چه فایده‌ای دارد. فرض بگیرید سال آینده سال سختی است. آیا درست است که از حالا غصه سال آینده را بخوریم باید همواره به آینده با اتکا به خدواند متعال امیدوار باشیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه وزرای کابینه را به دو دسته امیدوار و ناامید تقسیم کرده‌ام، گفت: در ذهنم وزرا را به دو دسته تقسیم کرده ام و هر دو دسته آدمهای خوبی هستند اما بخشی از آنها هوای نا امیدی در سر دارند. برخی با اشاره به  بودجه آن را کم می دانند یا وضعیت فروش و انتقال درآمدهای نفتی را خوب نمی دانند. این عده در اول، وسط و آخر دولت سخن ناامید کننده دارند یا برخی از آنها وقتی سخن از باران و خشکسالی می شود صحبت از واردات محصولات می کنند.
روحانی ادامه داد: اما عده‌ای هم امیدوارانه حرف می زنند. مثلا می گویند اگر باران کم است باید الگوی کشت را تغییر دهیم یا به کشاورزان در فلان منطقه سفارش کنیم فلان محصولات آب‌بر را کشت نکنند.
وی اصلی ترین هدف دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران را ناامید کردن مردم دانست و افزود: دشمنان می خواهند مردم ایران را ناامید کنند.
مرحوم هاشمی رفسنجانی مرد بسیار امیدواری بود؛ گاهی به ایشان می گفتم که امید شما خیلی زیاد است و او می گفت در شش سالی که در زندان بودم هیچ شبی نخوابیدم، مگر اینکه تصور کنم فردا آزاد خواهم شد. این روحیه در فراز و نشیب های جنگ نیز ادامه داشت.
وی با بیان اینکه امیدواری نسبت به آینده مسئله بسیار مهمی است، گفت: یکی از توطئه های دشمن علیه ملت ایران ایجاد یاس و ناامیدی برای کشور است. شخصی که اخیرا در آمریکا سمتی گرفته و انسان بددهنی نسبت به ایران است، از سال گذشته می گوید که جمهوری اسلامی ایران، چهلمین سال انقلاب خود را نخواهد دید. به کوری چشم او ما وارد چهلمین سال انقلاب شدیم و با امید و تحرک بیشتر سالمان را به پایان می بریم و در ۲۲ بهمن با مشارکت گسترده مردم چهلمین سالگرد انقلاب را پشت سر خواهیم گذاشت.
رییس جمهور افزود: خدا به ما امید می‌دهد. خدا به ملت‌ها امید می‌دهد خدا آینده را برای ما روشن ترسیم می‌کند. ما ملتی هستیم به نام ملت ایران با فرهنگ چندین هزار ساله. ملتی که عاشق قرآن و خاندان رسالت است و بالاترین خدمت به دین و اسلام و فرهنگ ایرانیاش انجام داده است. ملت هنرمند. شما دیدید خانمی که از بینایی محروم بود چه تابلوی قشنگ و دقیقی با دستان هنرمند خودش به وجود آورده است. من پرسیدم شما که نمی‌بینی چطور با این دقت ترسیم می‌کنی؟ گفت من با حس لامسه و انگشتم می‌بینم. 
 رییس‌جمهور با بیان اینکه هنرمند این چنینی که با انگشتان هنرمندش به دقت میلی‌متر تابلو می‌آفریند، امید دارد، گفت: اگرنه می‌گفت من که تابلو نمی‌توانم، درست کنم. امید دارد به آینده خودش که هنرمندی لایق است. اینجور کارگرها و هنرمندها هستند که در سختی و مشکلات کارم ی‌کنند. خانم کارگری را دیدیم که از سلامت دو دست و حتی از سلامت کامل پا محروم بود. با چه روحیه و سیمای گشاده‌ای بود او هم می‌توانست بگوید من که مشکل دارم چرا کار کنم. این غیرت ایرانی و مسلمان برای ما درس‌آموز است. غیرت این خانم که با این همه مشکلات در صحنه کار حاضر شده ؛ اینها حجت‌های خدا هستند. این‌ها کار ما را در روز قیامت سخت می‌کند. من اگر بگویم فلان روز کار نکردم چون دستم درد می‌کرد خدا می‌گوید این خانم که دست نداشت چرا کار کرد؟   
وی با بیان اینکه این‌ها به ما امید می‌دهند، گفت: میلاد امام زمان و نیمه شعبان و ماه شعبان یعنی امید. مرحوم شریعتی می‌گفت انتظار، مذهب اعتراض است، ولی می‌شود این تعبیر را کرد که انتظار، مذهب امید است. چون ما می‌دانیم پایان جهان روشن است. در روایات آمده دوران امام زمان، دوران امنیت است. می‌گویند در دوران امام زمان یک خانم از شام به حجاز می‌آید بدون اینکه کسی او را تهدید کند. این راه آن زمان خیلی طول می‌کشید. آدم در ذهنش می‌گفت چطور یک خانم به تنهایی از شام به حجاز می‌رود. الان تصورش ساده است. اگر یک جاده‌ای باشد و یک اتوبان درست درمان، خانم‌ها هم که رانندگی‌شان از آقایان بهتر است و گاهی هم تراز است. مگر الان خانم‌ها پشت فرمان امنیت ندارند؟ 
 رییس‌جمهور با بیان اینکه یکی از نکاتی که در روایات ما آمده مساله امنیت است گفت: در دوران حکومت امام زمان همه احساس امنیت می‌کنند . دوران عدالت است دورانی است که همه به هم کمک می‌کنند. در یک روایتی می‌گوید در دوران امام زمان اطراف کعبه که افراد طواف می‌کنند اگر ببینند کسی طواف واجب دارد، جای خودش را به او می‌دهد. این از اخلاق خوب زندگی است. برخی را دیدید در حرم برای خودش جا می‌گیرد و تکان نمی‌خورد. حیفش می‌آید بلند شود. بابا جایت را بده به یک مسلمان دیگر. حالا در طواف می‌بینی نصف جمعیت طواف مستحب دارند و چسبیده‌اند به کعبه. در روایات می‌گوید مستحب‌ها جایشان را به واجب‌ها می‌دهند. برادری و اخوت اساس دوران حکومت مهدی موعود است. زندگی ما امید به آینده است به معنای آن بی‌برنامگی و بدون تلاش بودن نیست؛ امید به ما روحیه و نشاط می‌دهد.
  روحانی با اشاره به شعار امسال گفت: امسال سال حمایت از کالای ایرانی است. باید حمایت بیشتری بشود از کالای ایرانی؟  اول از شما کارگران شروع می‌شود. از شما مهندسین و کارآفرینان و بنگاه داران. شما همه با هم هستید حتی آشپزی که آشپزی می‌کند با شماست. اگر آشپز خوب کار نکند و غذای شما سالم نباشد شما مریض می‌شوید. ما فکر می‌کنیم در یک بیمارستان کسی که جراحی می‌شود در اثر دست هنرمند جراح است. این حرف درست است ولی اگر مسئول بیهوشی خوب کار نکند، می‌شود؟  پرستار اگر کارش را خوب انجام ندهد کار درست انجام می‌گیرد؟ همه اینها خوب باشد نظافتچی خوب کار نکند، بیماری جدید می‌گیرد. همه وقتی دست به دست هم می‌دهید شفای خدا نازل می‌شود.
   رئیس‌جمهور تاکید کرد: وقتی ابزار کنار هم باشد شفای الهی نازل می‌شود. در کارخانه هم همین طور است ما رقابت ناسالم نداریم. اگر کارگر خوب نباشد کارفرما چطور به سود می‌رسد؟  اگر کارگر خوب باشد سرمایه نباشد، کار پیش نمی‌رود. همه با هم کار را پیش می‌برید. کارفرما و کارگر خوب باشد نعوذبالله دولت خوب نباشد و فضای کسب و کار خوب نباشد. همه چیز خوب باشد فضای فروش خوب نباشد، نمی‌شود تولید کرد.
  وی افزود: اگر تولید شما مصرف نشود و بازار نداشته باشد کارخانه شما حرکت نمی‌کند. بازار وجود دارد که کارخانه شما را به حرکت در می‌آورد. من یک وقتی در سال ۹۲ وقتی برای انتخابات آماده می‌شدم جنوب رفتم و به یک کارخانه پتروشیمی سر زدم، دیدم هرچه انبار دارد پر است، تمام حیاط پر از محصولات پتروشیمی بود. گفتم چرا اینجوری است؟  گفتند تحریم هستیم محصول ما را نمی‌خرند. من مجبور شدم کارخانه را بخوابانم.
  رییس جمهور گفت: چاه‌های نفت ما همه قفل بود ما در سال ۹۴ هشتصد میلیون دلار خرج کردیم تا چاه‌ها را آماده کنیم. نفت چاه‌ها برای تحریم قفل بود. برای بازسازی این چاه‌ها اینقدر خرج کردیم، در عرض چند ماه صادرات نفت ما دو برابر شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت از بس فربه و چاق شده نمی تواند راه برود، اظهارداشت: دولت باید خودش را سبک کند، با این وضعیت دویدن که هیچ، راه رفتن هم برای دولت سخت است و باید عصا و ویلچر برای دولت بگیریم؛ دولت باید سبک تر و چابک تر شود.
روحانی افزود: جوان ما باید درس بخواند برای بازار کار، نه بازار استخدام؛ بازار کار نیز با تولید و رونق ایجاد می شود. توصیه من به وزرای علوم، آموزش و پرورش و کار این بوده است که به این جوان ها مهارت کار یاد بدهید.
وی تصریح کرد: جوان ما دیپلم، لیسانس و فوق لیسانس می گیرد و هیچ کاری بلد نیست، باید مهارت کار را یاد بدهیم که این وظیفه وزارت کار، وزارت علوم، آموزش و پرورش، معاونت فناوری ریاست جمهوری و همه مسئولان است.
رئیس جمهور با اشاره به یکی از گزارش های وزیر آموزش و پرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی و با مثبت خواندن این گزارش گفت: در این گزارش اعلام شد که در برخی مناطق ما معمولا بچه ها نمی توانند دیپلم بگیرند، چون در کلاس های ۱۰ و ۱۱ جذب بازار کار می شوند. حالا ممکن است بعدا دیپلم بگیرند یا اصلا نگیرند، چه اشکالی دارد؟
روحانی همچنین با اشاره به بالا رفتن آمار اشتغال زنان اظهار داشت: زن های ما امروز درس خوانده اند، مهارت دارند و کار بلندند، نمی توان گفت که در خانه بنشینند و کار نکنند.
وی تصریح کرد: خوشحالم که دولت یازدهم اولین دولتی بوده که در زمینه اشتغال تعداد زنان شاغل در آن بیشتر از مردان شاغل بوده است. این آمار اشتغال را که اعلام می کنیم، زن و مرد را باهم حساب می کنیم وگرنه آمارها پایین تر می آید.
رئیس جمهور در همین رابطه گفت: در سال ۹۶ حدود ۸۰۰ هزار شغل خالص در کشور ایجاد شده است؛ در سال ۹۵ آمار اشتغال خالص ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بوده و در سال ۹۶ این آمار به ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده و این آماری است که مرکز آمار ما اعلام می کند.
روحانی خاطرنشان کرد: در سال ۸۶ آمار شاغلان ما ۲۰ میلیون و خورده ای بوده و در سال ۹۱ نیز آمار شاغلان همین قدر بوده، یعنی از سال ۸۶ تا ۹۱ اشتغال خالص ما تکان نخورده و عده ای آمده اند و عده ای رفته اند.
وی تصریح کرد: هنوز ۳ میلیون نفر بیکار داریم و برای جبران این، یک حرکت بزرگ نیاز داریم؛ همه تلاش ما این است که در سال جدید اشتغال بهتر باشد، در زمینه بافت های فرسوده، خودروهای فرسوده و مهارت آموزی داریم این کارها را انجام می دهیم و تلاش ما این است که اشتغال بهتر شود.
رئیس جمهور با اشاره به تلاش دولت برای بهبود معیشت کارگران، گفت: نمی گوییم در این زمینه خیلی موفق بوده ایم اما از روز اول دولت یازدهم که آقای ربیعی آمد، گفتم که حقوق کارگر و کارمند ما باید از تورم بیشتر باشد و به این قول عمل کردیم.
روحانی در عین حال تاکید کرد: البته معنی این مسئله آن نیست که همه مشکلات حل شده، ما یک قدم برداشته ایم، قدم بعدی کنترل تورم بوده یعنی گرانی کمتر شده نه اینکه ارزان تر شده باشد.
وی افزود: کنترل تورم یعنی گرانی نسبت به قبل کندتر حرکت می کند و این یک کمک است که ما به کارگران کردیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه ان شاءالله امسال سال مبارکی برای کارگران است، اظهارداشت: شما در جنگ و انقلاب تلاش کردید و دستان شما که بوسه گاه پیامبر (ص) است همیشه تاثیرگذار بوده و ان شاءالله بعد از این تاثیرگذار است تا ایرانی آبادتر داشته باشیم.