در قلب شهر شاهد یک بافت متروکه هستیم
حرف تازه – رئیس کمیسیون عمران شورای شهر رشت گفت: حق نداریم و نمی توانیم امکانات شهر را به ۳۰ درصد جمعیت شهر اختصاص دهیم. رضا رسولی رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی رشت با تبریک هفته معلم اظهار داشت: اگر چه امروز وضعیت آموزش تحت تاثیر مسائل جانبی بسیاری قرار دارد و سیستم آموزشی کشور […]
حرف تازه – رئیس کمیسیون عمران شورای شهر رشت گفت: حق نداریم و نمی توانیم امکانات شهر را به ۳۰ درصد جمعیت شهر اختصاص دهیم.
رضا رسولی رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی رشت با تبریک هفته معلم اظهار داشت: اگر چه امروز وضعیت آموزش تحت تاثیر مسائل جانبی بسیاری قرار دارد و سیستم آموزشی کشور مانند گذشته کارآمدی ندارد و دردها در حوزه آموزش بسیار است اما معلمان همانند شمعهایی هستند که با وجود ورزش بادها سعی می کنند شعله افروز باشند و مشعل علم آموزی را روشن نگه دارند.
وی با اشاره به پشت سر گذاشتن روز کارگر و شوراها افزود: آرزو می کنم در کنار همکاران شورایی بتوانیم با تکیه بر قدرت تفکر و خرد جمعی بر مشکلاتی که در شهر وجود دارد پیروز شویم.
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی رشت با اشاره به مشکلاتی که برای آینده شهر پیش بینی می شود گفت: خصوصا در حوزه مالی، طرح تفضیلی که یک و سال اندی در حال اجرااست و در آینده تبعات آسیبهایی که به شهر وارد می کند خود را نشان می دهند و چالشهای جدی در شهر خواهیم داشت .
رسولی در همین رابطه تاکید کرد: امیدوارم عقلا در سطح استان همراهی کنند چرا که تا امروز تلاش کردیم مسائل طرح تفضیلی را به صورت فنی در چارچوب کمیسیون عمران و کمیته های تخصصی رسیدگی کنیم و امور را رسانه ای نکنیم.
وی با اشاره به لزوم آگاهی مردم نسبت به اتفاقات نه چندان خوبی که در طرح تفضیلی شهر رشت افتاده است تصریح کرد:امیدوارم سایر ارکان استان تلاش کنند تا دور میز به نتیجه برسیم و شهر را از آسیبهایی که در مقابل آن قرار گرفته است برهانیم که اگر این امر محقق نشود طبیعتا در رینگ بوکس باید باهم صحبت کنیم و طبعا نمایندگان مردم آمادگی آن را دارند.
رئیس کمیسیون عمران شهرداری رشت با تاکید بر اینکه در صورت عدم دست یابی به نتایج علمی و تخصصی می بایست مشکلات را با مردم در میان بگذاریم خاطرنشان کرد: باید به مردم گفته شود که جامعه بسیار کوچک در حوزه مهندسی شهر چه به روز این شهر آورده اند.
وی با تصریح بر اینکه امروز زمان بیان این واقعیتها نیست تاکید کرد: باید دید تا دو هفته دیگر به چه نقطه ای می رسیم این نقطه یا نقطه تفاهم است و یا نقطه ای است که باید بحث را از طریق مشارکت مردم پیش برد.
رسولی با اشاره به حضور در کوچه های زولبیایی بافت مرکزی رشت افزود: شاید صحن شورا مکان مناسبی برای بیان مسائل تخصصی حوزه شهرسازی نباشد اما آن امری که برای بنده به عنوان دانشجوی شهرسازی روشن است این است که ما نمی توانیم توسعه را از بالا به پایین پیش ببریم.
وی با تاکید بر اینکه دنیای امروز توسعه دستوری را نمی پذیرد گفت: در جوامع شهری توسعه اصولا گره های ناگسستنی با مردم دارد و تا زمانی که نتایج توسعه در زندگی روزمره و کیفیت زیست مردم محسوس نباشد عملا کارهایی که انجام می شود تنها پروژه های عمرانی است و پروژه شهری محسوب نمی شود چرا که تعامل مناسب را با بدنه جامعه فراهم نمی کند.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر رشت عدم رضایت مردم از بافت شهرها را محصول چنین شرایطی عنوان کرد و افزود: امروز گاها مردم شهرها را ترک می کنند و یا از محلهای خود که پیوندهای هویتی و نوستالژیکی دارند کوچک می کنند و بافت خالی نا کارآمدی از محلها باقی می ماند.
رسولی کاهش ارزش زمین در برخی مناطق شهر رشت را نتیجه این امر عنوان کرد و گفت: اینکه برنامه ریزان با شعارهای قشنگ برنامه ریزی می کنند تنها نتیجه اش این است که نقاط با ارزش بالای شهر ارزشمند تر می شود و نقاط دیگر شهر ، ضعیف و ضعیف تر می شود.
وی لزوم توجه برای کاهش این شکاف در جامعه اظهار داشت: بنابراین چیزی که مشخص است توسعه باید ارتباط معنایی خود را با مردم داشته باشد و بهترین عبارت این است که تک تک شهروندان باید شیرینی یک اتفاق در شهر را در زندگی شخصی خود حس کنند.
توسعه از جیب مردم شروع می شود
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی رشت تاکید کرد: امروز مهم ترین نیاز شهر رشت امور اقتصادی است اگر ما اتوبوس خریداری کنیم راه و پل بزنیم برای ۳۰ درصد جامعه خدمات تامین می کنیم اما اگر چرخشی ایجاد کنیم که ۱۰ شغل ایجاد کند مستقیما توانسته ایم افرادی را از موهبت توسعه برخوردار کنیم .
رسولی با تاکید بر اینکه توسعه از جیب مردم شروع می شود افزود: اگر ما نتوانیم عواید پروژه ها را به جیب مردم برسانیم به رسالت اصلی خود نرسیده ایم.
در قلب شهر رشت امروز یک بافت متروکه را شاهد هستیم
وی با اشاره به اینکه در قلب شهر رشت امروز یک بافت متروکه را شاهد هستیم گفت: در محدوده لب اب، رودبارتان و خواهر امام محدوده وسیعی است که امروز تعداد کمی خانوار در آن ساکن هستند و بسیاری از خانوارها بهدلایل مختلف از آن منطقه گریخته اند و به جاهای دیگر شهر رفته اند و گاها به حاشیه های شهر پناه برده اند.
بافت ناکارآمد مردم شهر را در تنگنا قرار داده است
وی با بیان اینکه بافت ناکارامد مردم متن شهر و بدنه شهر را در تنگنا قرار داده است افزود: این ناکارآمدی مردم را اذیت می کند و مردم در نهایت به حاشیه ها، چیزی که ما از آن انتقاد می کنیم پناه می برند .
وی با اشاره به ارتباط فضایی بی نظیری که در کوچه پس کوچه های ساغری سازان وجود دارد تاکید کرد: الماسهایی مثل خانه محتشم در بافت مرکزی شهر همه و همه منتظرند که در طرح تفضیلی ریخته شوند و خیابانهای عریض ۱۸ و ۲۰ متری باز شوند .
رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی رشت با اشاره به خیابان مطهری افزود؛ این خیابان برای ما با ارزش است اما سالها طول کشید تا مطهری ، مطهری شود و اگر از نگاه یک شهرساز به این خیابان نگاه کنیم امروز با چالشهایی مواجه است.
حق نداریم و نمی توانیم امکانات شهر را به ۳۰ درصد جمعیت شهر اختصاص دهیم
وی ادامه داد: به عنوان کسی که تحصیلات ترافیکی داشته ام و امروز شهرسازی می خوانم حضور در کوچه های شهر برایم دریافت جدیدی در پی داشت ، روش فعلی روش درستی نیست و ما در شهر خود گم شدیم و در یک شهر دیگر به دنبال شهرمان می گردیم اینکه اینقدر با شدت می گویم باید پل غیر همسطح و خیابان بزنیم و راه باز کنیم و…همه اینها برای ۳۰ درصد افراد جامعه است و ما حق نداریم و نمی توانیم امکانات این شهر را به ۳۰ درصد جمعیت شهر اختصاص دهیم.
رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی رشت با اشاره به صدای خاموش ۷۵ درصد جمعیت رشت افزود: حضور اقای علی پور در این شورا یک پیام داشت که باید بشنویم و این امروز برای خود بنده یک دریافت است تعریف که من به عنوان یک مهندس از توسعه داشتم لازم است اما کافی نیست چرا که باید تعریف جامعه شناسی از توسعه داشته باشیم.
رسولی در همین رابطه گفت: این دریافت را تبدیل به پروپوزال کردم باز افرینی عملکرد بافت مرکزی شهر به مرکزیت خواهر امام و به شعاع ۵۰۰ متر را انتخاب کردم که رساله دکتری خود را نیز بر این مبنا کار کنم و مطمئنم به کمک شما دوستان بدون بولدوزر و لودر می توان این بافت را که بافت زاینده ای است پویا و فعال کرد .
وی تاکید کرد: در شهری مانند یزد این بافت را شناخته اند اما ما هر روز بیشتر آن را دفن می کنیم و هر روز بیشتر از آن دور می شویم بدون اینکه هزینه ای کنیم تنها کافی است دستی بر روی غبار بی مهری این بافت بکشیم و نقاط ارزشمند و جواهری را پیدا کنیم و برایش سناریو بنویسیم.
باید لذت زندگی کردن در مرکز شهر رشت را دوباره برای مردم زنده کنیم
رسولی با بیان اینکه باید بر مبنای توسعه پایدار انسان محور باید مردم را از منافع بافت پدری و زنده شهر برخوردار کنیم گفت: باید لذت زندگی کردن در مرکز شهر رشت را دوباره برای مردم زنده کنیم.
برنامه ریزی برای احیای بافت مرکزی شهر با کارکرد تاریخی و معنادار اجتماعی
وی تصریح کرد: کافی است صدای چرخ های دوچرخه ها و ارتباط بین نقاط ارزشمند شهر که با بی فکری کسانی که زندگی و قلب شهر را نمی شناختند به بن بست تبدیل شده است را امروز بشنویم و ببینیم. امروز لازم است که برگردیم به شهر و خود را به بوی خاک باران خورده به بوی گلهای اقاقیا بسپاریم و با پروانه ها حرکت کنیم لازم نیست در این شهر بولدوزر حرکت کند چرا که بافت مرکزی ما با همان کارکرد تاریخی و معنادار اجتماعی خود قابل احیا است.
رسولی با تاکید بر اینکه من این امر را به عنوان نقطه اصل زندگی خود انجام می دهم گفت: لازم است تا این اختیار را داشته باشم که به نمایندگی از همکاران شورا باز آفرینی عملکردی در بافت مرکزی شهر را دنبال کنم چرا که من درسش را خوانده ام و می خواهم برای شهر پدری خود کاری کنم.
شعاع مشرق
ارسال دیدگاه