دانشگاه گیلان در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان
رئیس دانشگاه گیلان گفت: این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه شمال کشور در رتبه هشتم دانشگاه های ایران و در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد. به گزارش حرف تازه به نقل از ایرنا، دکتر احمد رضی در دیدار با مدیرعامل این سازمان اظهار کرد : این دانشگاه با بیش از ۱۷ هزار دانشجو , حدود […]
رئیس دانشگاه گیلان گفت: این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه شمال کشور در رتبه هشتم دانشگاه های ایران و در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد.
به گزارش حرف تازه به نقل از ایرنا، دکتر احمد رضی در دیدار با مدیرعامل این سازمان اظهار کرد : این دانشگاه با بیش از ۱۷ هزار دانشجو , حدود ۵۶۰ عضو هیات علمی، با ۹ دانشکده و یک واحد پردیس و دو پژوهشکده ( حوضه آبی دریای خزر و گیلان شناسی) به عنوان یکی از بزرگترین مراکز آموزش عالی در منطقه شمال کشور مشغول به فعالیت های آموزشی و پژوهشی است .
وی خاطرنشان کرد: سالانه بیش از شش هزار دانشجو در ۳۱۰ رشته – گرایش در مقاطع تحصیلی کارشناسی ( ۱۱۲ رشته- گرایش) ، کارشناسی ارشد (۱۴۸ رشته-گرایش) و دکتری (۵۰ رشته- گرایش) برای دوره های روزانه ، شبانه ، پردیس و مجازی در دانشگاه گیلان پذیرش می شوند .
وی از تاسیس مرکز رشد دانشگاهی ، کلینیک صنعت و پژوهشکده حوزه آبی خزر و تلاش برای تربیت نیروهای متخصص بعنوان برخی از اقدامات این دانشگاه یاد کرد .
وی افزود: با عنایت به نقش منطقه آزاد انزلی در توسعه استان و توجه مدیریت عالی آن به مباحث از منظر علمی و آکادمیک، آماده قرار گرفتن در کنار منطقه آزاد می باشیم.
رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به تقدیر وزیر علوم از این دانشگاه به دلیل توسعه ارتباطات بین المللی، این مهم را از مأموریت های مشترک دو نهاد ارزیابی و بر پی گیری حضور علمی-پژوهشی در مسائل منطقه ای و ملی تاکید کرد.
وی با اشاره به حضور این دانشگاه در تدوین بخش استانی برنامه ششم توسعه کشور، سهم دانشگاه گیلان را در جذب اعتبارات پژوهشی استان ۵۰ درصد اعلام و تصریح کرد : یکی از ظرفیت های بزرگ استان منطقه آزاد انزلی است و برای همکاری در زمینه هایی همچون محیط زیست، طرح جامع گردشگری، مطالعاتGIS، محدوده های صنایع Hi Tech، ظرفیت و توانمندی همکاری مشترک وجود دارد.
*لزوم همکاری دانشگاه با صنعت
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی نیز در این جلسه بررسی علمی راهکارهای توسعه صادرات به کشورهای حاشیه دریای خزر و سایر کشورها را به عنوان سرلوحه همکاری پژوهشی دو جانبه مطرح کرد .
رضا مسرور با اشاره به لزوم ایجاد زیرساخت های گردشگری و نهادینه سازی فرهنگ جذب گردشگر اظهار کرد: ساز و کارهای کسب درآمد از صنعت توریسم می تواند دومین حوزه همکاری دو جانبه قلمداد شود.
وی با تصریح بر اینکه مدل همکاری سازمان منطقه آزاد انزلی و دانشگاه گیلان می تواند به یک الگوی مناسب در سطح کشور تبدیل شود، افزود: با توجه به نقش کلیدی مجتمع بندری کاسپین در توسعه اقتصادی استان و کشور، همکاری علمی در خصوص ابعاد مختلف آن می تواند مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان نهادینه شدن امور مرتبط با آموزش در این سازمان از اهمیت بهره گیری از ظرفیت های پژوهشی در رفع مسائل محیط پیرامونی منطقه در حوزه های صنعت، خدمات و گردشگری سخن گفت .
وی اضافه کرد: با توجه به تجربه فعال سازی ۴۰ واحد صنعتی طی دو سال اخیر در این منطقه از سوی سازمان، می توان از توانمندیهای پژوهشی در حل مسائل برخی واحدهای صنعتی بهره برد.
وی در ادامه به تشریح اهمیت تفکر راهبردی پرداخت و با اشاره به بهره گیری این سازمان از طرح جامع مصوب در برنامه ریزی و اجرای پروژه ها و طرح ها افزود: مباحث زیست محیطی و طرح جامع گردشگری نیز می تواند در همکاری های دو جانبه موثر باشند.
وی با بیان اینکه با استفاده از توانمندسازی فناوری اطلاعات IT و ظرفیت مباحث GIS می توان در پیشبرد اهداف کشور و منطقه بهره برد، ادامه داد: جامعه و کشور را نمی توان بدون بهره گیری از علم و تخصص لازم اداره کرد.
رئیس هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه این منطقه می تواند پایلوت اجرای طرح های مختلف اقتصادی، صنعتی و علمی و فرهنگی در سطح ملی باشد اظهار داشت: وجود دانشگاهی با چنین ظرفیت منابع انسانی در گیلان برای استان یک فرصت است.
وی حل مسائل پیرامونی سازمان در حوزه های مختلف به ویژه واحد های صنعتی را از طریق پژوهش امکان پذیر دانست و افزود: از سوی دیگر می توان از پتانسیل کلینیک صنعت دانشگاه گیلان بهره برد و در زمینه برگزاری دوره های مشترک دانشگاه گیلان با دانشگاه های معتبر دنیا در منطقه آزاد انزلی و حمایت از محصولات کشاورزی ارگانیک و صنایع دستی نیز به همکاری پرداخت.
در حاشیه این نشست، تفاهم نامه همکاری دو جانبه سازمان منطقه آزاد انزلی و دانشگاه گیلان در هفت ماده به منظور استفاده بهینه از توانمندی ها، امکانات موجود و زمینه های علمی مشترک و همچنین ایجاد و گسترش همکاری های علمی، تحقیقاتی، آموزشی و کاربردی طرفین، با مدت اعتبار پنج سال منعقد شد.
ارسال دیدگاه