دانشگاه تهران شیرابه زباله سراوان را تصفیه خواهد کرد | کارگرنیا: اعتماد به دانشگاه می تواند نتیجه بخش باشد
نودمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت ظهر امروز به ریاست حسن کریمی کرنق و با حضور محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورا و علیرضا تاج شهرستانی، سید حسین رضویان، مجید عزیزی و مسعود عباس نژاد دیگر اعضای کمیسیون در ساختمان شورا برگزار شد.
قلم آزاد – بهنیا ثابت رفتار: نودمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت ظهر امروز به ریاست حسن کریمی کرنق و با حضور محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورا و علیرضا تاج شهرستانی، سید حسین رضویان، مجید عزیزی و مسعود عباس نژاد دیگر اعضای کمیسیون در ساختمان شورا برگزار شد.
نتقاد رئیس و اعضای کمیسیون بهداشت شورا از کیفیت آسفالت معابر رشت
حسن کریمی کرنق رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا در ابتدای جلسه ضمن گرامیداشت ماه رمضان، بیان داشت: در بحث آسفالت، متاسفانه آسفالتی که در کوچه و خیابان ها دیده می شود از لحاظ کیفیت جای بحث دارد و شهروندان ناراضی هستند. مجدد در همان نقطه که ماه گذشته آسفالت اجرا شده است چاله هایی دیده می شود. این تضییع بیت المال است و اجرای آسفالت با کیفیت خواسته همه اعضا شورا است.
وی افزود: در بحث رنگ آمیزی جداول نیز شهرداری دیر اقدام کرده است و مناطق باید در زیباسازی و نصب المان های نوروزی سریعتر عمل نمایند تا به پیشواز سال نو برویم.
مجید عزیزی دیگر عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز ضمن انتقاد از کیفیت آسفالت در شهر رشت تصریح کرد: از سال نخست عضویت در شورا تاکید خاصی بر کیفیت آسفالت داشتم. کمیسیون عمران باید به طور ویژه به این موضوع توجه نماید. این که کار به پیمانکاری سپرده شود و هیچ نظارت درستی بر آن نباشد اشتباه است. چطور این پیمانکاران به خودشان جرات می دهند چنین آسفالت بی کیفیتی را اجرا نمایند؟ این پیمانکاران به چه کسانی متصل هستند؟ در دیگر شهرها آسفالت بسیار با کیفیت تر اجرا می شود و وضعیت آسفالت رشت مناسب نیست.
وی افزود: در خصوص طرح میثاق تذکر جدی می دهم. تجربه نشان داده اجرای اینگونه پروژه ها باعث لغزش در دیگر موارد می شود. آیا امروز موردی را می بینید که اوضاع آن در شهر بهتر شده باشد؟ ما سعی در آرام نگه داشتن فضا داریم تا مدیران امورات را به خوبی پیش ببرند اما در برخی موارد تقایصی دیده می شود که همه زیر سوال می رویم. در خصوص فضاسازی ماه رمضان و سال نو هنوز اقدام مناسبی صورت نگرفته است. عیدی برخی شرکت ها هنوز پرداخت نشده است و قول داده اند تا فردا پرداخت کنند.
بررسی نامه شهرداری رشت در خصوص صدور رای محکومیت شهرداری رشت نسبت به پرداخت حق بیمه دستفروشان مستقر در بازارچه امام حسین (ع)
محمد نعمت پور رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی در خصوص موضوع بازارچه چمران اظهار داشت: چند ماه قبل سازمان تامین اجتماعی مساله بازارچه چمران را مطرح کرد به نحوی که افراد شاغل در این بازارچه باید بیمه شوند. قرار بر این شد همکاری لازم صورت گیرد تا این اتفاق رخ دهد. بازارچه به صورت حجمی به فردی اجاره داده شده و ۲۵۰ غرفه به حدود ۱۸۰ نفر واگذار شده که به دلیل ادغام برخی غرفه ها تعداد این افراد حدود ۱۸۰ نفر است. قرارداد ما با مجری بازارچه چمران وجود دارد و قرارداد این فرد با مدیران غرفه ها نیز وجود دارد. انتظار می رود آخرین فرد مساله بیمه را پیگیری کند.
وی افزود: در کمال ناباوری مطلع شدیم برای یک ماه باید ۱۲۰ میلیون تومان حق بیمه پرداخت کنیم. با مراجعه به شعبه ۲ دفاع کردیم و موضوعات را توضیح دادیم. این بحران اجتماعی پیش روی شهرداری است و نیاز به کمک در این موضوع داریم که اگر به نتیجه نرسیم موضوع به دیوان خواهد رفت. طبیعتا شهرداری توان پرداخت این حق بیمه را ندارد و اگر قرار بر این باشد تعطیلی بازارچه را دنبال می کنیم.
با نظر اعضای کمیسیون مقرر گردید ضمن پیگیری حقوقی، از این پس در اینگونه قراردادها شرایط بیمه تامین اجتماعی دیده شود.
بررسی طرح شرکت دانش بنیان تولیدی پویاژن آزما با موضوع تصفیه شیرابه زباله سراوان گیلان
خانم دکتر مبلی مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولیدی پویاژن آزما ضمن تشریح بخشی از سوابق این شرکت، بیان داشت: در بحث شیرابه زباله سیستمی به صورت موقت در تهران راه اندازی کردیم که موفقیت آمیز بود. در اصفهان نیز کار کرده ایم که شرایط متفاوتی داشت. سیستم تصفیه شیرابه اصفهان پس از دو سال بررسی آماده راه اندازی است. در شهرهای دیگری مثل ماهشهر نیز فعالیت کرده ایم و مستندات این موارد وجود دارد.
وی افزود: در خصوص شیرابه زباله سراوان نیز مرحله به مرحله روی نمونه ها کار تصفیه را پیگیری و به نتایج مناسبی دست پیدا کردیم. با توجه به نوع شیرابه که در هر شهر و استان متفاوت است کار تصفیه شیرابه را انجام می دهیم. این موضوع امروز یک طرح نیست بلکه صنعتی است که ده سال تجربه در آن وجود دارد. سیستم تصفیه شیرابه زباله سراوان، متناسب با هر نوع آلایندگی که وجود داشته باشد طراحی و ساخته خواهد شد. پیشنهاد ما برگزاری یک جلسه فنی و رفع ابهامات موجود با ارائه توضیحات تکمیلی است.
سید حسین رضویان دیگر عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا، تصریح کرد: شش سال پیش فردی در رشت همین موارد را مطرح کرد و تصفیه خانه ای را راه اندازی کرد. برای ما اهمیت دارد فرد در گذشته کاری در همین حجم را تجربه کرده باشد. چون در غیر اینصورت صحبت از یک امر آزمایشگاهی است. در اینترنت نیز جستجو کنیم همین موارد وجود دارد. در ایران افرادی که کاری در مقیاس سراوان انجام نداده اند ممکن است با طرح همین موضوعات ورود کنند اما این برای شهر ما امروز پاسخگو نیست. درخواست ما این است یک پروپوزال منظم مبتنی بر مختصاتی که در رشت تعریف می شود ارائه شود. با مطالعه این پروپوزال و بررسی موضوع به همراه مشاوران در جلسه ای بنشینیم و با همدیگر مورد به مورد در خصوص موضوعات صحبت کنیم.
حسن کریمی کرنق در جمع بندی موضوع با برگزاری جلسه تخصصی در خصوص تصفیه شیرابه سراوان و با حضور رئیس سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت موافقت کرد.
بررسی طرح موسسه پژوهش در مدیریت و برنامه ریزی انرژی دانشکده فنی دانشگاه تهران با موضوع تفکیک زباله از مبدا و حذف شیرابه از مبدا (تبدیل زباله تر به مواد مغذی خاک و شیرابه به آب کشاورزی)
دکتر سردشتی به نمایندگی از موسسه پژوهش در مدیریت و برنامه ریزی انرژی دانشکده فنی دانشگاه تهران در این جلسه حضور یافت و اظهار داشت: در تصفیه شیرابه با جریان الکتریکی هیچگونه مواد شیمیایی استفاده نمی شود. از سال ۹۷ این تکنولوژی را به دست آوردیم و با تمامی مسئولین استان گیلان مکاتبه کردیم اما پاسخ مناسبی دریافت نکردیم. سرانجام موفق شدیم ۶۰ لیتر شیرابه سراوان را آزمایش کنیم و به نتیجه مطلوب در خصوص تبدیل شیرابه به آب کشاورزی برسیم.
وی در تشریح سه تکنولوژی مرتبط با موضوع زباله که توسط این مجموعه ارائه می شود افزود: مورد اول رفع معضل شیرابه و تبدیل شیرابه زباله به آب کشاورزی است. مورد دوم طرح حذف شیرابه از مبدا است که دستگاهی ساخته ایم و موجود است و در یک برج ۱۰۰ واحدی ۱۰ متر مربع فضا نیاز دارد. آموزش داده می شود و زباله خشک تفکیک می شود و زباله تر تحویل دستگاه داده می شود. دستگاه ظرف مدت ده ساعت زباله تر را تبدیل به کود می کند و شیرابه به آب کشاورزی تبدیل می شود و هیچگونه آلایندگی ندارد. دستگاه تبدیل ضایعات میوه و تره بار به خوراک دام نیز ساخته ایم که می توان در میادین از این دستگاه استفاده کرد.
وی افزود: شیرابه خانگی سنگینی شیرابه سراوان را ندارد. همان دستگاهی که برای برج مسکونی طراحی شده بود در سراوان آزمایش کردیم و شیرابه زباله را به آب کشاورزی تبدیل کرد. این دستگاه برای شیرابه خانگی بود و این آمادگی وجود دارد شیرابه سراوان به آب کشاورزی تبدیل شود. به طور مستقیم شیرابه وارد سیستم شده و از سمت دیگر آب کشاورزی خارج می شود.
دکتر سردشتی خاطر نشان کرد: نگرانی شهرداری رشت را درک می کنم. سه تکنولوژی ارائه شده توسط دانشگاه تهران مساله زباله گیلان را حل خواهد کرد. ۳۰۰ هزار لیتر در روز را با دو دستگاه با ظرفیت ۱۵۰ هزار لیتر پوشش خواهیم داد. اطمینان داشته باشید دانشگاه تهران شیرابه زباله سراوان را تصفیه خواهد کرد.
مجید عزیزی عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا افزود: اگر روند کار ارائه می شد و کلیپی نمایش داده می شد بسیار بهتر بود تا اعضای شورا فقط شنونده نباشند. بحث تصفیه شیرابه به کمک این دستگاه آنالیز شده و نتایجی به دست آمده است. کسانی در گذشته تضییع حقوق بیت المال کردند و فرصت را از میدران سلب کردند. شیرابه به آبهای زیرزمینی نفوذ کرده و برای کشاورزی نیز استفاده می شود و سلامت مردم را به خطر انداخته اند. اهمیت این موضوع بسیار بالاست و امیدواریم فرد و مجموعه ای پیدا شود که بتواند سرانجام این موضوع را حل کند.
علی مقصودی رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت افزود: نگاه جدی از سوی شهردار بابت تصفیه شیرابه سراوان وجود دارد. ۲۴ پیشنهاد مختلف داشتیم و مورد بررسی قرار دادیم. از بین این ۲۴ طرح طرحی از این مجموعه به ما واصل شد و درخواست جلسه کردیم و پس از نمونه گیری و انجام آزمایش ها، دستگاه به سراوان منتقل شد و تحت نظارت، بهره برداری از دستگاه انجام شد و نتایج آزمایشگاه محیط زیست را نیز دریافت کردیم. البته بحث فراخوان را نیز به موازات انجام دادیم.
وی افزود: نمونه آزمایش شده حدود ۹۵ درصد شرایط فنی را پاس کرد اما به ۱۰۰ درصد معیارها نرسیده است. اما این مجموعه تعهد می دهد تضامین ملکی برای دستیابی به نتایج مطلوب در اختیار شهرداری قرار دهد. زمان را بیش از این نباید از دست بدهیم. تیم تخصصی دانشگاه تهران این موضوع را پیگیری می کند و می توانیم قدم مثبتی در خصوص شیرابه سراوان برداریم.
محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه اظهار کرد: سازمان پسماند ناظر بر آزمایش های صورت گرفته بوده و گویا نتایج آزمایش ها مثبت بوده است و این موضوع حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه در گذشته اشتباهی صورت گرفت که بیت المال هدر رفت افزود: متاسفانه در آن شرایط فرصت زیادی از شهر و شهروندان هدر رفت و همچنان مشکلات در این باره پابرجاست.
کارگرنیا با تاکید به اینکه شورای ششم به منظور جلوگیری از اشتباهات گذشته و هدر رفت زمان و بیت المال در این باره دقت دارد تصریح کرد: امروز همکاران شورایی با دقت بیشتری به این موضوع نگاه می کنند تا اشتباهات گذشته تکرار نشود و یقینا شهر دیگر ظرفیت آزمون و خطا ندارد و نمی خواهیم با تصمیمات اشتباه جان و سلامت مردم به مخاطره بیافتد .
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه ما به دنبال همکاری با یک مجموعه مورد وثوق و قابل اعتماد هستیم بیان کرد: دانشگاه نهادی با مردم و برای مردم است و اعتماد به دانشگاه می تواند نتیجه بخش باشد و سازمان پسماند باید با یک نگاه فنی موضوع را بیشتر بررسی کرده و شاید با این روند شهر رشت پایلوتی برای همه شهرهای کشور در زمینه رفع مشکل شیرابه زباله شود.
ارسال دیدگاه