خوراکی هایی با پتاسیم بالا | مفید برای عضلات، اعصاب و قلب

پتاسیم نقش حیاتی در سلامت دارد زیرا به تنظیم مایعات بدن کمک می‌کند و در عملکرد عضلات و اعصاب و قلب نقش دارد. همچنین، فشار خون را در مبتلایان به پرفشاری خون کاهش می‌دهد و خطر سکته‌های مغزی را کم می‌کند.

به گزارش حرف تازه، موز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین منابع پتاسیم شناخته می‌شود زیرا هر موز متوسط ۴۲۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد اما دیگر خوراکی هایی با پتاسیم بالا را نیز می‌توان در رژیم غذایی گنجاند که به ترتیب عبارتند از:

پودر گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی که در معرض آفتاب خشک شود، مقدار فراوان پتاسیم دارد به‌ طوری‌که نصف فنجان آن ۹۲۵ میلی‌گرم پتاسیم دارد و می‌تواند حدود ۳۵ درصد نیاز روزانه بزرگسالان را تامین کند. پودر گوجه‌فرنگی همچنین منبع غنی از فیبرها، ویتامینC و حتی پروتئین است.

لوبیا قرمز

لوبیا جزء خوراکی‌های مفید در رژیم غذایی است زیرا منبع مناسب پروتئین‌های گیاهی و فیبرها محسوب می‌شوند. یک فنجان لوبیا قرمز تقریبا ۷۰۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد.

کیوی

کیوی علاوه بر مقدار فراوان ویتامینC یکی از منابع پتاسیم شناخته می‌شود و ۲ عدد کیوی کوچک به اندازه یک موز حاوی این ماده‌ معدنی است. البته کیوی به‌خاطر آب فراوان انتخاب خوبی برای تامین رطوبت بدن نیز محسوب می‌شود.

ماهی

ماهی معمولا به‌دلیل وجود اسیدهای چرب امگا۳ و پروتئین‌های کم چرب شهرت دارد اما بهتر است آن را در لیست خوراکی‌های غنی از پتاسیم نیز جای داد. البته در کنار ماهی، دیگر گوشت‌ها مانند گوشت قرمز، مرغ و بوقلمون نیز تا حدی پتاسیم دارند.

سیب‌زمینی

سیب‌زمینی برخلاف تصور یکی از خوراکی‌های مفید است زیرا منبع غنی از فیبرها، ویتامینC و آهن محسوب می‌شود. البته مقدار فراوانی پتاسیم دارد و حتی هر عدد از بعضی انواع سیب‌زمینی موسوم به زنگارگون حدود ۹۰۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد. البته در تهیه سیب‌‌زمینی باید به روش پخت نیز اهمیت داد و آب‌پزکردن و کبابی‌کردن سیب‌زمینی بهترین روش است.

لبنیات

در کنار انواع سبزیجات باید به تاثیر لبنیات در تامین موادمعدنی از جمله پتاسیم اشاره کرد. به‌عنوان مثال یک فنجان شیر کم چرب بیش از ۴۰۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد. یک فنجان ماست یونانی بدون چربی نیز حاوی حدود ۳۵۰ میلی‌گرم پتاسیم است.

اسفناج

از جمله بهترین خوراکی‌های غنی از پتاسیم باید به اسفناج اشاره کرد چنانچه هر فنجان اسفناج پخته حدود ۱۲۰۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد. البته دیگر سبزیجات با رنگ سبز تیره نیز حاوی پتاسیم هستند که پس از پخت دسترسی به این ماده ‌معدنی افزایش پیدا می کند.

میوه‌های خشک

طی روند تبخیر آب میوه، سطح ریزمغذی‌ها از جمله پتاسیم نیز نسبت به حجم میوه افزایش می‌یابد. به‌عنوان مثال، نصف فنجان برگه زردآلو ۷۵۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد. کشمش و آلو خشک نیز انتخاب‌های خوبی در این زمینه هستند. البته به خاطر مقدار قند زیاد میوه‌های خشک نباید در مصرف آنها افراط کرد.

منبع: بهداشت نیوز