خواص هویج | از سلامت قلب تا لاغری و تقویت بینایی

ثابت شده است که فیبر محلول موجود در هویج به تنظیم سطح قند خون و انسولین بعد از خوردن غذا کمک می‌کند.

به گزارش حرف تازه به نقل از سلامت نیوز ،  هویج  جزو سبزیجات ریشه ای است که اولین بار در حدود سال ۹۰۰ پس از میلاد در افغانستان کشت شد. رنگ نارنجی ممکن است شناخته شده ترین رنگ آنها باشد، اما هویج رنگ های دیگری نیز دارد، از جمله بنفش، زرد، قرمز و سفید. هویج های اولیه بنفش یا زرد بودند. هویج نارنجی در حدود قرن ۱۵ یا ۱۶ در اروپای مرکزی توسعه یافت.

وب ام دی ، در خصوص خواص هویج نوشته است: طعم این سبزی محبوب و همه کاره بسته به رنگ، اندازه و محل رشد آن ممکن است کمی متفاوت باشد. شکر موجود در هویج به آن طعم شیرین می بخشد، اما همچنین می تواند طعم خاکی یا تلخی  پیدا کند.

ارزش غذایی هویج

نصف فنجان هویج دارای:

  • ۲۵ کالری

  • ۶ گرم کربوهیدرات

  • ۲ گرم فیبر

  • ۳ گرم شکر

  • ۰٫۵ گرم پروتئین

هویج منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی مهم است.

یک نصف فنجان می تواند به شما در تامین موارد زیر کمک کند:

  • ۷۳ درصد از نیاز روزانه به ویتامین A

  • ۹ درصد از ویتامین K روزانه

  • ۸ درصد از پتاسیم و فیبر روزانه

  • ۵ درصد از ویتامین C روزانه

  • ۲ درصد از کلسیم و آهن روزانه

هویج

خواص هویج

هویج دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. در اینجا نکات برجسته  لیست شده است:

هویج و تاثیر آن بر بینایی

هویج ها برای چشمان شما خوب هستند. این احتمالاً شناخته شده ترین خاصیت هویج است. آنها سرشار از بتاکاروتن هستند، ترکیبی که بدن شما به ویتامین A تبدیل  کرده و به سلامت چشم‌های شما کمک می‌کند.

بتاکاروتن همچنین به محافظت از چشمان شما در برابر نور خورشید کمک می کند و احتمال آب مروارید و سایر مشکلات چشمی را کاهش می دهد.

هویج زرد دارای لوتئین است که برای چشم شما نیز مفید است . مطالعات نشان داده‌اند که می‌تواند به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن که علت اصلی کاهش بینایی است، کمک کند یا از آن جلوگیری کند.

هویج و تاثیر آن بر سرطان

آنها می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند. ثابت شده است که آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مضر در بدن شما مبارزه می کنند و این می تواند شما را کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دهد.

دو نوع اصلی آنتی اکسیدان موجود در هویج کاروتنوئیدها و آنتوسیانین ها هستند. کاروتنوئیدها به هویج رنگ نارنجی و زرد می دهند، در حالی که آنتوسیانین ها مسئول رنگ قرمز و بنفش هستند.

 هویج و تاثیر آن بر قلب

همه آنتی اکسیدان های موجود در هویج برای قلب شما نیز مفید هستند. همچنین پتاسیم موجود در هویج می تواند به کنترل فشار خون شما کمک کند.

هویچ همچنین فیبر دارند که می تواند به شما کمک کند وزن سالمی داشته باشید و شانس ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید.

هویج قرمز همچنین دارای لیکوپن است که به پیشگیری از بیماری قلبی کمک می کند.

هویج و تاثیر آن بر سیستم ایمنی بدن

هویج ها سیستم ایمنی شما را تقویت می کنند. ویتامین C موجود در هویج به بدن شما کمک می کند تا آنتی بادی هایی بسازد و از سیستم ایمنی شما دفاع می کنند. ویتامین C همچنین به بدن شما کمک می کند آهن را جذب و استفاده کند و از عفونت جلوگیری کند.

هویج و تاثیر آن بر یبوست

آنها می توانند به یبوست کمک کنند. اگر برای دستشویی رفتن مشکل دارید، کمی هویج خام بخورید. با داشتن فیبر بالا، آنها می توانند به کاهش یبوست کمک کرده و دفع مدفوع را منظم نگه دارند.

 هویج و کنترل دیابت 

به افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود سبزیجات غیر نشاسته ای از جمله هویج مصرف کنند. فیبر موجود در هویج می تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند و سرشار از ویتامین A و بتاکاروتن هستند که شواهدی وجود دارد که نشان می دهد می تواند خطر دیابت شما را کاهش دهد.

هویج و تاثیر آن بر استخوان ها

آنها می توانند استخوان های شما را تقویت کنند. هویج دارای کلسیم و ویتامین K است که هر دو برای سلامت استخوان ها مهم هستند.

خطرات هویج

اگر بتاکاروتن بیش از حد بخورید، می تواند رنگ پوست شما را نارنجی مایل به زرد کند. این وضعیت کاروتنمی نامیده می شود. نسبتاً بی ضرر است و معمولاً قابل درمان است. اما در موارد شدید، می تواند ویتامین A را از انجام وظیفه خود باز دارد و بر بینایی، استخوان ها، پوست، متابولیسم یا سیستم ایمنی بدن شما تأثیر بگذارد.

بتاکاروتن بیش از حد ممکن است برای افرادی که نمی توانند آن را به ویتامین A تغییر دهند، مانند افرادی که کم کاری تیروئید دارند، مشکلاتی ایجاد کند.

برای برخی افراد، خوردن هویج می تواند باعث خارش دهان آنها شود(سندرم آلرژی دهان). بدن شما به پروتئین های موجود در برخی میوه ها و سبزیجات به گونه ای واکنش نشان می دهد که انگار گرده هایی هستند که به آنها حساسیت دارید. اگر هویج پخته شود، این اتفاق نمی افتد.

طرز مصرف هویج

برای تهیه آنها، آنها را کاملاً در آب بشویید و هرگونه آلودگی را پاک کنید. در صورت تمایل می توانید آنها را با پوست کن سبزیجات یا چاقو پوست بگیرید.

می توانید آنها را برش دهید و آنها را با هوموس یا ماست میل کنید. اگر هویج ترد را دوست ندارید، می توانید آن را بخارپز، آب پز یا تفت دهید و به عنوان پیش غذا سرو کنید.

هویج تازه و کامل برای چند هفته در کشوی یخچال شما نگهداری می شود. اگر قسمت‌های سبز برگ هنوز چسبیده‌اند، ابتدا آن‌ها را کوتاه کنید. سپس آنها را در یک کیسه پلاستیکی با سوراخ هایی در آن قرار دهید.

سلامت نیوز در گزارش دیگری نوشت: هویج به دلیل وجود مواد مغذی بالا در انواع رژیم‌ها توصیه می‌شود. هویج ترد و سرشار از فیبر است که به کمک آن سریع‌تر احساس سیری می‌کنید بنابراین غذای کمتری می‌خورید.

یک فنجان آب هویج کمتر از ۵۳ کالری دارد. هویج‌ها سرشار از ویتامین B1، B3، B6، K و C هستند. هویج منبعی مناسب از فیبر خوراکی، منیزیم، مولیبدن، منگنز، فولات، پتاسیم و فسفر است. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان، کلرین و فسفر است که به کبد برای دفع ضایعات سمی کمک می‌کند. مسلماً این را هم می دانید که هویج برای بینایی نیز مؤثر است. شاید تعجب کنید اگر بگویم هویج دارای کلسیم و خواصی است که به پیشگیری از سرطان ریه کمک می‌کند. پژوهشگران در سال ۱۹۹۰ به نتیجه رسیدند مصرف مقدار زیادی میوه و سبزیجات سرشار از کاروتنوئیدها (مواد اصلی موجود در هویج و از مواد تشکیل دهنده ویتامین A) با کاهش خطر سرطان در ارتباط است. در این پژوهش مشخص شد دریافت مکمل ویتامین A چنین مزایایی را از خود نشان نمی‌دهد.

به دلیل وجود آب بعد از خوردن هویج احساس سیری می‌کنید. آب معده را پر می‌کند و احساس سیری را بهبود می‌دهد و همه این‌ها بدون اینکه کالری دریافت کنید اتفاق می افتد. نزدیک به ۹۰ درصد وزن هویج را آب تشکیل می‌دهد با خوردن یک هویج حدود یک چهار فنجان آب بدست می‌آورید. به همین دلیل است که می گویند مواردی مانند هویج را قبل از وعده غذایی میل کنید. آب تازه هویج، استرس و خستگی مفرط را از بین می‌برد. آب هویج، از عفونت‌های متعدد پیش گیری می‌کند و برای عملکرد بهتر غدد فوق کلیوی نیز مفید است.

خواص هویج پخته برای لاغری

هویج به اشکال مختلفی در میان خانواده‌ها مصرف می‌شود که در این قسمت در مورد هویج پخته صحبت می‌کنیم. هویج همچون گوجه فرنگی اگر پخته شود میزان جذب بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) و سایر ریزمغذی‌ها و آنتی اکسیدان هایش که خواص ضدسرطانی قوی دارند افزایش می‌یابد و اگر این سبزی را به همراه اندکی روغن، بخارپز یا آب پز کنید میزان جذب ویتامین‌های محلول در چربی آن، بیشتر هم می‌شود.

هویج قند زیادی دارد و قند آن با سایر سبزی‌ها متفاوت است و در اثر حرارت، نمایه گلایسمی (میزان قند) آن افزایش یافته و در نتیجه افراد مبتلا به دیابت باید به خصوص هویج پخته را در حد متعادل مصرف کنند. لازم است بدانید در هر ۱۰۰ گرم هویج ۴۰ کالری انرژی نهفته است و مصرف روزانه آن سبب اضافه وزن خواهد شد.

خواص هویج خام برای لاغری

اگر بخواهید لاغر شوید هر روز باغذا هویج خام بخورید. اما اگر قصد چاق شدن دارید، به عنوان صبحانه آب هویج بخورید. برگ‌های هویج غنی از ویتامین K است که در خود هویج موجود نمی‌باشد. هویج برای سلامت معده و طحال مفید است. این گیاه شب کوری، سرفه‌های مزمن، نفخ و سرماخوردگی را برطرف می‌کند. محققان معتقدند، این گیاه خطر بیماری قلبی و انواع سرطان‌ها را از بین می‌برد.

هویج خام نیز خاصیت ضدعفونی کننده دارد و برای سلامت پوست، مو، استخوان و چشم مفید است و بدن را نیز پاک سازی می‌کند. اگر مواظب کالری دریافتی خود هستید، خوشحال می‌شوید اگر بفهمید بدون به هم ریختن رژیم مقدار زیادی هویج بخورید. هویج کالری بسیار کمی دارد و چربی نیز ندارد. می‌توانید هویج را خلالی کنید و به عنوان میان وعده میل کنید. از هویج بزرگ ۷۲ گرمی تنها ۳۰ کالری دریافت می‌کنید.