شهردار رشت در آخرین جلسه ستادی 96:

تاکید شهردار بر بازنگری طرح تفصیلی در سال جدید/ از بحران اولیه عبور کردیم/ اتحاد خوبی بین شهرداری و شورا وجود دارد

حرف تازه – آخرین جلسه ستادی سال ۹۶ شهرداری رشت با حضور دکتر نصرتی و معاونان و مدیران شهرداری برگزار شد. مسعود نصرتی هدف از برگزاری این جلسه را قدردانی از زحمات یکساله و برنامه ریزی و صحبت در خصوص سال جدید دانست. تاکید شهردار رشت بر مدیریت های موضوعی و تمرکز زدایی از مرکز در […]

حرف تازه – آخرین جلسه ستادی سال ۹۶ شهرداری رشت با حضور دکتر نصرتی و معاونان و مدیران شهرداری برگزار شد.

مسعود نصرتی هدف از برگزاری این جلسه را قدردانی از زحمات یکساله و برنامه ریزی و صحبت در خصوص سال جدید دانست.

تاکید شهردار رشت بر مدیریت های موضوعی و تمرکز زدایی از مرکز در سال ۹۷

شهردار رشت با بیان اینکه در شش ماه گذشته برنامه ریزی هایی برای یک دوره کوتاه مدت صورت گرفت افزود: در سال ۹۷ به یک برنامه اجرایی نیاز داریم و تا آنجا که ممکن است مدیریت های موضوعی باید تعریف شود.

وی با تاکید تمرکززدایی و فاصله از فضای متمرکز گفت: به مدیران اطمینان خواهیم داشت و اختیاراتی داده خواهد شد. دائما جلساتی شکل خواهد گرفت و به طور هفتگی برگزار خواهد شد. برای اجرایی شدن بودجه ۹۷ که ملاک عمل ما خواهد بود، مدیرانی در پروژه های کلان مقیاس هم در بحث درآمد و هم در بحث هزینه به صورت موضوعی ورود خواهند کرد.

مسعود نصرتی با اشاره به موازی کاری های موجود در مدیریت شهری تصریح کرد: سعی شده است جلوی موازی کاری ها گرفته شود و سازمان ها و مناطق هرکدام وظایف خود را عهده دار شوند اما باز هم موازی کاری های بسیاری داریم.

در سال ۹۷ تعدادی پروژه مشروط خواهیم داشت که درصورت تحقق درآمد اجرا می شوند

شهردار این کلانشهر افزود: سال ۹۷ از نگاه اداری سالی است که همه حوزه ها پاسخگو خواهند بود و در داخل حوزه ها کارها با جزییات پیگیری خواهد شد و مراقبت می کنیم تا درآمد و هزینه انحراف فاحشی نداشته باشد.

 
 

وی در ادامه گفت: در بودجه ۹۷ در جلسه مشترک با شورا ردیفی یادداشت شد. تعدادی پروژه تعریف و مشروط بر این شد که در صورت تحقق کد درآمدی خاص این ردیف ها نیز قابلیت اجرا خواهد داشت.

املاک و پروژه های سرمایه گذاری، تسهیلات بانکی و اوراق مشارکت کدهای درآمدی بود که در گذشته محقق نمی شد

مسعود نصرتی در بخشی از سخنان خود املاک و فروش پروژه های سرمایه گذاری، تسهیلات بانکی و اوراق مشارکت را سه کدی دانست که در گذشته محقق نمی شد و گفت: اما هزینه ها انجام می شد.

شهردار رشت با اعلام اینکه به اندازه پروژه مدنظر ملک نیز آماده شده است افزود: نیاز به منابع نقدی داریم تا در کنار ملک قرار بگیرد و پروژه ها محقق شود. این منابع از مکانیزم هایی تامین می شود و برای آن مدیری خاص در نظر گرفته می شود. در ردیف بودجه شورا نیز این توضیحات آمده است که در صورت تحقق کد درآمدی خاص، این پروژه ها شروع می شود اگر محقق نشد به صلاحدید شهردار تا ۳۰ درصد قابل انجام است.

وی در ادامه با بیان اینکه در این جلسه قصد داریم ذهنیتی ایجاد کنیم تا بدانیم در سال جدید چه کار خواهیم کرد تصریح کرد: حوزه مالی شهرداری مرکز نباید عریض و طویل باشد. مناطق و سازمان ها باید مسئولیت بپذیرند و کار خودشان را بر عهده بگیرند و خودشان پاسخگو باشند و در این شش ماه بارها این موضوعات را تاکید کردیم.

مسعود نصرتی خاطر نشان کرد: بدون فوت وقت، از پنجم فروردین، حتی یک روز اداری خارج از این محورها عمل نمی کنیم.

شهردار اظهار داشت: وظیفه داریم همزمان هم کار زیربنایی و هم کار روبنایی را پیش ببریم. مردم به هر دو کار با هم احتیاج دارند. نمی توان از زیباسازی، فضای سبز، آسفالت و … به بهانه انجام کار زیربنایی گذر کرد . افزایش اتوبوس ها، اصلاح هندسی، خط کشی خیابان و موضوعاتی از این جنس همگی باید انجام شود.

نصرتی با بیان اینکه موارد فوق کارهای ساختاری سازمان است افزود: اگر بعد انسانی و اخلاقی مد نظر نباشد بعد اداری هم نتیجه بخش نخواهد بود. قرار است در برابر ناملایمات، کار همدیگر را پوشش دهیم.

شهردار رشت در ادامه گفت: فرهنگ غنی فقط تعارفات نیست. گاهی هنگام عبور از یک در به یکدیگر تعارف می کنیم اما در خیابان وقتی سوار خودرو می شویم به دیگران راه نمی دهیم. فرهنگ باید در همه جا استفاده شود. نباید دو همکار اداری در خصوص هم مصاحبه کنند و حرف های داخلی به سایت ها و کانال ها برود. چنین افرادی نمی تواند اهداف شهرداری را پیش ببرند و مابقی افراد باید مدیریت کنند که این مسائل ادامه دار نشود.

 
 
 

دکتر نصرتی با اعلام اینکه این موضوع یک دستور اداری است خاطر نشان کرد: هر فردی در هر جایگاه مدیریتی که باشد اگر در محیط شهرداری الفبای کار را یاد نگرفته باشد و نداند چگونه کار کند و برخی اطلاعات شهرداری را به بیرون بدهد این شخص باید چند ماه دوره آموزشی ببیند توجیه شود و با فرهنگ سازی برگردد و این کاری است که من باید انجام دهم و حتما انجام خواهم داد.

شهردار رشت افزود: همدل و هم قسم شویم که از ابتدای سال ۹۷ این شرایط را رعایت کنیم.

وی با تاکید بر مدیریت مکاتبات و مصاحبه ها اظهار داشت: اینکه چه رده هایی به چه شکل باید مکاتبه کنند پیش از این گفته شده و در حال انجام است و در یک حوزه نباید چند نفر مصاحبه کنند.

مسعود نصرتی با تاکید بر انتقال مطالب جلسه ستادی به زیرمجموعه ها در ادامه گفت: برای پیشبرد اهداف، کمی شهامت و جسارت نیاز داریم. در مواردی این تیم باید به صورت متحد، حرف هایی را بزند که خریدار دارد و می توان پای آن ایستاد؛ هرچند ممکن است یک عده خوششان نیاید.

تاکید شهردار بر بازنگری طرح تفصیلی در سال جدید

وی با اشاره به طرح تفصیلی بیان داشت: یکی از اساسی ترین موضوعاتی که باید وقت بگذاریم طرح تفصیلی است که تاکنون هم وقت بسیاری گذاشته شده است. جلسات متعددی با حوزه های راه و شهرسازی، مشاوران و سازندگان، سازمان نظام مهندسی، مشاور طرح و… گذاشته شد و شاید برای هیچ حوزه ای به این اندازه زمان نگذاشتیم.

دکتر نصرتی با اعلام اینکه در سال ۹۷ باید دنبال بازنگری طرح تفصیلی باشیم افزود: بخش اعظم مباحث درآمد و هزینه به طرح و ضوابط طرح بر می گردد که باید اصلاحات لازم صورت بگیرد.

شهردار رشت اعلام کرد: از لحاظ تعداد پرونده با در نظر گرفتن بعد جمعیت، در کشور در دیوان عدالت اداری مقام اول را داریم و تعداد احکام تخریب در ۵ منطقه نشان می دهد که ما نیازمند بازنگری در طرح و ضوابط طرح هستیم.

۷۵۰ پرونده در دیوان عدالت به معنای توقف ۷۵۰ پروژه در شهر است

وی افزود: بخش اعظمی از تامین منابع مالی شهرداری به صنعت ساختمان بر می گردد. ۷۵۰ پرونده در دیوان عدالت به معنای آن است که ۷۵۰ پروژه در این شهر متوقف است.

مسعود نصرتی تصریح کرد: مگر چند نفر سازنده ساختمان در رشت وجود دارد؟ جلسه ای گذاشتیم و برخی اعلام می کردند که تخفیف و تشویق هم نمی خواهند اما خواستار رفع مشکلاتشان بودند و تا زمانی که پرونده بسته نشود نمی توانند پروژه جدید شروع کنند. ۵ منطقه باید پیگیر حل و فصل در دیوان عدالت و شورای تامین شوند و از سوی دیگر پیگیری اصلاح طرح تفصیلی نیز در دستور کار باشد.

شهرداری بدون ایجاد بدهی، حدود ۱۰۰۰ تن آسفالت در روز تولید می کند / از بحران اولیه عبور کردیم

وی به آسفالت های شهر رشت اشاره کرد و گفت: بدون تولید بدهی شرایط ترمیم آسفالت ها را فراهم کردیم. شهرداری امروزه حدود ۱۰۰۰ تن آسفالت در روز می تواند تولید کند.

مسعود نصرتی با اشاره به نگرانی های چند ماه گذشته که شهرداری روی پای خود نمی توانست بایستد گفت: با اتحاد و همدلی از بحران اولیه عبور کردیم.

شهردار رشت همچنین به اقدامات دو سه ماهه مناطق پنجگانه، سازمان مدیریت پسماندها، سازمان عمران و همچنین سیما منظر و فضای سبز شهری در خصوص مبلمان شهری، فضای سبز، روشنایی، آسفالت، زباله و … پرداخت و گفت: اینکه امروز با آرامش کنار هم نشسته ایم نتیجه کار یک تعداد از مدیران و پرسنل است.

اتحاد و همدلی خوبی بین شهرداری و شورا وجود دارد

دکتر نصرتی با اعلام اینکه اتحاد و همدلی خوبی بین شهرداری و شورا وجود دارد گفت: در زمان مناسب بودجه به تصویب رسیده و انتظارات تامین شده است.

 
 
 

وی به حضور اعضای شورا در روز شهردار و تبریک اعضا اشاره کرد و گفت: باید برای این مسائل ارزش قائل شویم و کاری انجام دهیم که در خور شهر رشت باشد.

مدیر شهرداری باید بخشنامه ها را حفظ باشد

شهردار رشت افزود: باید پشت در بسته نمانیم. هر موضوعی را هم نپذیریم. اگر اطلاعاتتان قوی باشد جلوی یک سری اتفاقات می توانید بایستید. ضوابط طرح تفصیلی و بخشنامه ها را همه مدیران شهرداری باید بلد باشند. یک سری تغییر و تحولات با سرعت شرایط را در شهرداری رشت به هم ریخته است اما بازگشت شرایط سخت نیست.

نصرتی تصریح کرد: نمی شود نیروی شهرداری قوانین شهرداری را نداند.

برای خودمان جایگاه قائل شویم و از جایگاه حرفه ای خود دفاع کنیم

وی خاطرنشان کرد: برای خودمان جایگاه قائل شویم. طوری که اگر مدیری در حوزه ای قرار گرفته است بگویند در این حوزه از این فرد بالاتر در حوزه اطلاعات این حوزه کسی نیست. این فضا را بشکنیم و از جایگاه حرفه ای خودمان دفاع کنیم.