هفتاد و نهمین جلسه کمیسیون بهداشت؛

حسن کریمی کرنق: مردم منتظر نتیجه اقدامات صورت گرفته در تالاب عینک هستند / مجید عزیزی: توان استفاده از ظرفیت های گردشگری تالاب عینک را نداشته ایم / سیدحسین رضویان: بحث تقسیم بندی پهنه سوم تالاب عینک بر مبنای کدام کار مطالعاتی مطرح می شود؟

هفتاد و نهمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت ظهر امروز به ریاست حسن کریمی کرنق و با حضور مسعود عباس نژاد، سید حسین رضویان و مجید عزیزی با محوریت گزارش شهرداری از روند لایروبی تالاب عینک در ساختمان شورا برگزار شد.

به گزارش حرف تازه ، در ابتدای این جلسه حسن کریمی کرنق، رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری ضمن قدردانی از اجرای پروژه های طرح میثاق، بیان داشت: این موضوع به تنهایی مشکل ترافیک شهر رشت را حل نمی کند و ما نیاز به نوسازی و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی و موضوعات دیگری نیز داریم.
حسن کریمی کرنق با اشاره به شعارهای اعضای شورا در ادوار مختلف در زمان انتخابات، تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم محیط زیستی شهر رشت، بحث تالاب عینک بود که با پیگیری شورای ششم قدم های اساسی و اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفت.
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری با اعلام اینکه مردم منتظر نتیجه اقدامات صورت گرفته در تالاب عینک هستند بیان داشت: اگر قرار بر ورود سرمایه گذار به این حوزه است باید اقدامات مربوطه صورت بگیرد و اگر قرار است شهرداری موضوع تالاب عینک را پیگیری کند باید برنامه زمانبندی شده ای ارائه دهد و به همین دلیل امروز مسئولان این پروژه را دعوت کرده ایم تا شرایط و محدودیت ها بیان شود.
حسن کریمی کرنق تالاب عینک را یکی از جاذبه های شهر رشت برشمرد و گفت: این محله یکی از محله های کم برخوردار شهر رشت است. دو سال از شورا گذشته و ما همچنان منتظر راه اندازی رصدخانه تالاب عینک هستیم. متاسفانه هنوز این رصدخانه احیا نشده است.
وی همچنین با اشاره به مساله سقوط تعدادی از درختان شهر رشت در پی وزش باد، اظهار داشت: اگر قرار است قراردادی با هر مجموعه ای در خصوص شناسایی درختان خطرآفرین بسته شود و اقدامی صورت بگیرد باید پیش از وقوع چنین حوادثی باشد.
حسن کریمی کرنق همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از عدم اجرای به موقع آسفالت در نقاط مختلف شهر انتقاد کرد و گفت: زمان اجرای آسفالت شش ماه نخست سال است.
مجید عزیزی نیز با اشاره به سقوط تعدادی از درختان در مناطق مختلف شهر رشت، اظهار داشت: در ماه های باقیمانده سال بارش رحمت الهی را خواهیم داشت و انتظار داریم موضوع سقوط درختان جدی گرفته شود.
عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت تالاب عینک را یک نعمت الهی دانست و گفت: برخی شهرها به دنبال ساخت آب بندان های مصنوعی هستند اما ما این نعمت را داریم و توان استفاده از ظرفیت های آن را نداشته ایم.
مجید عزیزی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت های گردشگری تالاب عینک، بیان داشت: متاسفانه زمینه حضور سرمایه گذاران را در سال های گذشته فراهم نکرده ایم. وقتی این موضوع را می دانیم باید برای رفع آن مدیران شهری اهتمام لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه نگاه اعضای شورای ششم کمک به این موضوعات است افزود: باید از حرف و شعار عبور کنیم و در بحث اجرایی این پروژه اهتمام لازم را داشته باشیم.
مجید عزیزی با بیان اینکه در قبال جان تک تک شهروندان مسئولیم خاطر نشان کرد: در بحث محیط زیستی خوب عمل نکرده ایم و آمار بیماری و سرطان در این استان بالاست. اکنون نیز با سقوط درختان جان شهروندان به طور مستقیم تهدید می شود. برخی سوء مدیریت ها در این زمینه نقش بسزایی داشته اند.
سید حسین رضویان با اشاره به اینکه متاسفانه سال مالی با سال اجرایی شهرداری تنافی دارد اظهار داشت: درآمدهای شهرداری در شش ماهه دوم محقق می شود و برخی مسائل مثل آسفالت در شش ماهه نخست باید اجرایی شود. البته برخی موارد در جهت توجیه مطرح می شوند اما اینگونه مسائل را نیز باید در نظر گرفت.
عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر اینکه شورا باید به دنبال رفع این مسائل باشد افزود: این مسائل باید یک روزی حل شوند و در غیر اینصورت در پنجاه سال آینده نیز همچنان شهرداری یا پول اجرای آسفالت را نخواهد داشت و یا زمان بارندگی است و امکان اجرا ندارد.
سید حسین رضویان با انتقاد از برآورد اشتباه در برداشت مصالح از کف تالاب، بیان داشت: امکان تامین ۴۰ هزار متر مکعب مصالح از دیگر پروژه ها وجود ندارد و اینکه گفته می شود کار لایروبی و دیواره سازی یک پهنه تا عید به اتمام می رسد امکانپذیر نیست. قرارداد به اتمام می رسد و کار لایروبی انجام می شود اما برای ما نتیجه ای نخواهد داشت.
این عضو شورا همچنین با موضوع تقسیم بندی پهنه سوم به دو پهنه به منظور تامین آب کشاورزی که از سوی افشین پورعلی مدیر پیگیری پروژه تالاب عینک مطرح شد به شدت مخالفت کرد و بیان داشت: آب کشاورزی در اواخر بهار سال آینده نیاز است. چه ضرورتی دارد از آبان و آذر امسال این تقسیم بندی بدون برنامه مطالعاتی انجام شود و قرارداد دستخوش تغییر شود؟ گزارش هواشناسی این پروژه کجاست؟
در پایان بررسی های صورت گرفته، اعضای کمیسیون بر اجرا و اتمام پروژه تالاب عینک تاکید کردند.
در بخش پایانی جلسه یک لایحه کمک مالی مورد بررسی قرار گرفت.