حذف رمز دوم کارتهای بانکی عملی می شود
حرف تازه – پیشرفت تکنولوژی با تمام مزایا و ایجاد راحتی برای افراد خطراتی را نیز به همراه دارد که در این بین شبکه بانکی مستثنی از این امر نبوده است.
در سالهای اخیر با تغییر بانکداری سنتی به بانکداری الکترونیکی در کنار صرفه جویی در زمان و بهبود خدمات آمار کلاهبرداریها از مشترکان تا حد زیادی بالا رفته است به طوریکه روزانه شاهد شگردهای جدید کلاهبرداری از طریق بانکداری الکترونیک هستیم وسیستم بانکی برای صیانت از حساب و اطلاعات مشتریان باید جلوتر از هکرها و کلاهبردارها قدم بردارد.
در این میان یکی از روشهایی که میتواند در ایمن سازی دسترسی کاربران به سیستمهای الکترونیکی نقش به سزایی داشته باشد استفاده از رمزهای یک بار مصرف یا OTP است.
رمز یک بار مصرف درست نقطه مقابل رمزهای ثابت قرار دارد و فقط برای یک بار استفاده تعبیه شده و روشی ساده و موثر برای مقابله با سواستفادههای اینترنتی محسوب میشود.
یکی از مهمترین اهداف استفاده از رمزهای یک بار مصرف ناممکن کردن دسترسی افراد غیرمجاز به اطلاعات اشخاص است به طوریکه رمزهای ثابت یا ایستا در سالهای اخیر با صرف زمان و بی دقتی اشخاص از سوی افراد غیرمجاز مورد سواستفاده قرار میگرفت.
با این تفاسیر فراگیر شدن استفاده از رمزهای یکبارمصرف میتواند نقش مؤثری در کاهش جرائم مالی بهخصوص در بحث برداشتهای غیرمجاز ایفا کند و در این بین بانک مرکزی باهدف افزایش امنیت تراکنشهای مبتنی بر کارت بخشنامه الزامات رمزهای پویا (OTP) را ابتدای شهریورماه سال جاری به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد.
لازم به ذکر است که طبق زمانبندی بخشنامه الزامات رمز پویا، بانکها از تاریخ ابلاغ آن، تا اول آذرماه برای ترغیب مشتریان بانکی به استفاده از رمزهای یکبارمصرف در تراکنشهای مبتنی بر رمز دوم کارت فرصت دارند.
گفتنی است از ابتدای آذرماه سال جاری رمز دوم ایستا و یکبارمصرف همزمان به مشتریان ارائه میشود و مسئولیت خطرهایی که به خاطر ایجاد نشدن زیرساخت بهرهگیری از رمزهای یکبار مصرف برای مشتریان رخ میدهد نیز بر عهده بانک و موسسات اعتباری خواهد بود.
براساس بخش نامه الزامات رمز پویا از ابتدای خردادماه سال ۹۸ رمز دوم تمام کارتهای بانکی حذف خواهد شد و تمام مشتریان باید با استفاده از رمزهای یکبار مصرف نسبت به انجام تراکنش اقدام کنند.
ارسال دیدگاه