حاشیههای نخستین روز کاری مجلس نهم پس از انتخابات مجلس دهم
حرف تازه : در روزی که متفاوت از تمامی روزهای کاری مجلس نهم بود، نمایندگان مجلس بیش از همیشه به مجلس دهم اندیشیدند. اولین روز کاری مجلس نهم بعد از انتخابات مجلس دهم چنان سراسر حاشیه بود که شاید دور نباشد که بگوییم، صحن امروز مجلس، از «متن» خالی بود. اولین نشست علنی مجلس شورای اسلامی […]
حرف تازه : در روزی که متفاوت از تمامی روزهای کاری مجلس نهم بود، نمایندگان مجلس بیش از همیشه به مجلس دهم اندیشیدند.
اولین روز کاری مجلس نهم بعد از انتخابات مجلس دهم چنان سراسر حاشیه بود که شاید دور نباشد که بگوییم، صحن امروز مجلس، از «متن» خالی بود.
اولین نشست علنی مجلس شورای اسلامی پس از تعطیلات سههفتهای مجلس در حالی آغاز شد که از روزهای قبل خبرنگاران و عکاسان منتظر آن بودند؛ جمعیت خبرنگاران در عکاسان امروز بیش از روزهای دیگر در مجلس به چشم میآمد و هر کدام از دریچههای دوربین خود در پی سوژههای خبری بودند؛ خبرنگاران نیز منتظر اتفاقهای خاص بودند تا از آن بنویسند.
هر گوشه گعدهای شکل گرفته، صندلیها خالی از نماینده و راهروهای میان صندلیهای مجلس پر از تردد نمایندگان؛ نمایندگانی که امروز یک اکثریت مغموم را تشکیل میدادند و به هر سیاستی خود را سردماغ نشان میدادند. و اقلیتی که سعی داشتند به هر سیاستی اندکی از شعف ناشی از پیروزی شان را پنهان کنند و البته گروه انگشتشمار سومی که تنها متوجه نطق پزشکیان بودند.
پزشکیان به استقبال مجلس دهم رفت
مسعود پزشکیان، نماینده اصلاحطلب مردم تبریز که سابقه وزارت در کابینه اصلاحات را نیز در کارنامه دارد، پس از پیروزی مجدد در انتخابات ۷ اسفند، با نطقی شنیدنیاش به استقبال مجلس اصلاحطلب دهم رفت و در بخشی از سخنانش با انتقاد از ردصلاحیتهای گسترده، گفت: قضاوت باید به گونهای باشد که حتی دشمن ما از عدالتمان ناامید نشوند. افراد ردصلاحیت شده تنها حق داشتند یک نامه بنویسند که این منصفانه نیست و نمیشود کسی را محکوم کنند، اما به او نگویند به چه جرمی محکوم شده و به چه گناهی از این رقابت بازمانده است.
او با بیان اینکه شورای نگهبان امکان بررسی ۸ هزار پرونده رد صلاحیت شده در مدت ۲۰ روز را نداشت، اظهار کرد: چرا باید عدهای بدون اینکه بتوانند حرفشان را بزنند، از رقابت حذف شوند؟ این افراد در هیچ محکمهای محاکمه نشدهاند و در هیچ جایی حکمی علیهشان صادر نشده، اما محکوم شدهاند.
ردصلاحیتشدههای عجیب همچنان تذکر دادند
در روزی که مهمترین نطق آن توسط پزشک اصلاحطلب تبریزی انجام گرفت، تذکرهای شفاهی مهم را دو نمایندهای مطرح کردند که باوجود اختلافنظر شدید با یکدیگر، در یک نقطه اشتراک داشتند: ردصلاحیت شدن!
حمید رسایی نماینده عضو جبهه پایداری مردم تهران و کمالالدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل که به ویژه در ماههای نزدیک به انتخابات بارها از خجالت یکدیگر درآمده بودند، هر کدام یک تذکر شفاهی دادند و هر دو نیز از انتخاباتی حرف زدند که در آن غیبت داشتند.
درحالی که رسایی در تذکرش، مدعی شده که «بازندگان حقیقی این انتخابات آنهایی بودند که وامدار کانونهای زر و زور و تزویر هستند. آنهایی که برای به دست آوردن رأی بیشتر هویت گذشته خود را به تاراج گذاشتند و به آن لگد زدند»، پیرموذن از مجلس نهم و از نمایندگان این مجلس که دل در توسعه کشور داشتند، تشکر کرد و گفت: از ملت به خاطر حسنانتخاب انسانهای پاکدست همراه دولت قدردانی میکنم.
با این حال شاید جالبترین جمله در میان هر دو تذکر این دو نماینده ردصلاحیتشده، آنجا بود که رسایی مدعی شد: ما در دولت احمدینژاد با آن همه خدمات و خوبیها، به جایش سؤال و استیضاح مطرح میکردیم.
با این همه، در روزی که به ظاهر همه با هم دوست بودند و رقابتهای انتخاباتی را درون صندوقهای رای جا گذاشته بودند، گعدههای اینجا و آنجای نمایندگان در صحن که بارها با انتقاد لاریجانی نیز روبرو شد، خبر از ادامه داشتن بحثهای انتخابات میداد.
لبخند نگران حداد و چهره مغموم زاکانی
حدادعادل که همچون اکثر جلسات علنی مجلس در چندین ماه اخیر، با دقایقی تاخیر خود را به صحن رساند، بیشک مرکز ثقل همه گعدههای انتخاباتی مجلس اصولگرای نهم و البته نقطه تمرکز عکاسان صحن بود.
سرلیست اصولگرایان تهران درحالی که سعی داشت نتیجه انتخابات تهران را زیر لبخندهایی تصنعی پنهان کند، هر از گاه مجبور میشد برخلاف میل باطنی از صندلیاش بلند شود و با همکارانش بگو و بخند کند. با این حال هنگامی که علیرضا زاکانی خود را به او رساند، انگار تمام نقش بازیکردنها جای خود را به بحثی عمیق و بیتوجه به لنزهای عکاسان و چشمان خبرنگاران داد.
بحثی که نزدیک به نیم ساعت به طول انجامید و در تمام این مدت، خبری از هیچ نوع لبخندی، چه تصنعی و از سر اجبار، چه دوستانه و ناخودآگاه نبود. با این وجود در صندلی جلویی آنها، مرتضی آقاتهرانی دیگر مرد شکستخورده انتخابات مجلس دهم، بیتوجه به آنچه میان حداد و زاکانی میگذشت، میخندید و به نظر خوشحال میرسید.
محجوب و احتمال جلوس بر کرسی هیاترئیسه
در روزی که اصولگرایان شکستخورده تهرانی از هر شیوهای برای پنهان کردن ناراحتیشان استفاده میکردند، معدود اصلاحطلبان مجلس نهم روز خوشی را پشت سر گذاشتند.
در این میان علیرضا محجوب که با کسب رتبه سوم پایتخت، توقعها را نسبت به خود به شدت بالا برده، علاوه بر احوالپرسی و روبوسی با همکارانش در صحن، چندین بار خود را به جایگاه هیاترئیسه رساند و با سر و وضعی مرتب و تازهاصلاحکرده، با لاریجانی و دیگر اعضای هیاترئیسه خوشوبش کرد و با این اقدام خود موجب شد، خبرنگاران از هماکنون بتوانند جای او را در هیاترئیسه مجلس دهم تصور کنند.
از عزیزی اصرار، از مطهری انکار
علی مطهری نفر دوم انتخابات تهران نیز به شدت ازسوی همکارانش مورد توجه قرار گرفت و در غیاب محمدرضا عارف، سرلیست و نفر اول انتخابات پایتخت، به نمادی از پیروزی اصلاحطلبان تبدیل شده بود.
نکته جالبتوجه در این میان، استقبال مطهری از احوالپرسی با محجوب، تاجگردون، پزشکیان و جعفرزاده ایمنآبادی و البته استقبال نمایندگانی همچون عبدالرضا عزیزی از او بود.
مهدی کوچکزاده از نمایندگانی بود که به شدت مورد توجه عکاسان و البته خبرنگاران قرار گرفت. کوچکزاده بلافاصله پس از ورود به مجلس با حدادعادل احوالپرسی کرد و در ادامه هنگامی که قصد داشت از کنار صندلی جعفرزاده ایمنآبادی عبور کند، چند کلامی با غلامرضا تاجگردون که اتفاقاً در آن لحظه کنار نماینده رشت نشستهبود، صحبت کرد؛ صحبتی که آنچنان دوستانه به نظر نمیرسید و با این وجود، با لبخند و البته تعجب تاجگردون همراه شد.
با وجود آنکه کسی جز جعفرزاده ایمنآبادی متوجه گفتگوی کوتاه کوچکزاده و تاجگردون نشد اما به نظر میرسد ماجرای تذکر نماینده گچساران به هیاترئیسه برای رسیدگی هرچه سریعتر به استعفای کوچکزاده در روزی که قرار بود به عنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه درباره نحوه هزینهکرد بودجه ۱۲ میلیاردی هیاترئیسه توضیح دهد، به این گفتوگو بیارتباط نباشد.
هیاهوی کوچکزاده و سکوت معنادار امیرآبادی
با این همه شاید بتوان غیبت چند تن از بزرگان اصولگرا را مهمترین اتفاق حاشیهای صحن علنی امروز مجلس دانست؛ در روزی که ابوترابیفرد برای ساعاتی جایگزین لاریجانی بر صندلی ریاست مجلس شد و حدادعادل نیز با تاخیر خود را به صحن رساند، خبری از حضور احمد توکلی، مهرداد بذرپاش و چند نفر دیگر از نمایندگان حاضر در لیست ائتلاف اصولگرایان تهران نبود. کاظم جلالی که همچون نعمتی علاوه بر تغییر حوزه انتخابیه به پایتخت، جواز حضور در مجلس دهم را از مردم تهران اخذ کرده در جلسه امروز حضور نداشت.
ارسال دیدگاه