جهل یا تجاهل؛ زیر پا گذاشتن منافع ملی و عمومی با کدام بهانه؟
تی تی خبر (حرف تازه) : رشت رویایی نوشت : سخنان تعجبآور رئیس شورای شهر رشت در گفت و گو با یکی از پایگاههای خبری درباره نشست شبکه شهرهای خلاق که قرار است با حمایت یونسکو در شهر پارما ایتالیا برگزار شود، زنگ خطر مهمی را به صدا درآورده؛ اینکه آیا تمام تصمیمات شورای شهر به […]
تی تی خبر (حرف تازه) : رشت رویایی نوشت : سخنان تعجبآور رئیس شورای شهر رشت در گفت و گو با یکی از پایگاههای خبری درباره نشست شبکه شهرهای خلاق که قرار است با حمایت یونسکو در شهر پارما ایتالیا برگزار شود، زنگ خطر مهمی را به صدا درآورده؛ اینکه آیا تمام تصمیمات شورای شهر به همین اندازه با ناآگاهی تاسفآور برخی از اعضای شورای شهر و از جمله شخص آقای رفیعی نوده اتخاذ میشود؟
روز گذشته شهردار رشت در واکنش با مخالفت شورای شهر با سفر کاری شهر خلاق خود به پارمای ایتالیا در نامهای به آقای رییس شورا ضمن اعلام انصراف از حضور در این نشست، از رفیعی نوده خواست تا در صورت صلاحدید یک عضو شورا را به این سفر مهم بفرستد.
در حالی که قرار است اولین نشست تخصصی شهرهای عضو شبکه خلاق خوراکشناسی یونسکو و هجدهمین نمایشگاه بینالمللی غذا هفته آینده در شهر پارما ایتالیا برگزار شود، تقاضای سفر شهردار رشت در جلسه روز شنبه هیات رییسه شورای شهر رشت رد شد و علیرغم موافقت بسیاری از اعضا در جلسه یکشنبه شورای شهر رشت، با ذکر رد در هیات رییسه توسط رفیعی نوده به رأی گذاشته نشد .
امروز اما رفیعی نوده در سخنانی تعجبآور گفت: «برخلاف رسانههایی که می گویند قرار است نشست تخصصی یونسکو برگزار شود باید بگویم که این مسئله هیچ ربطی به یونسکو ندارد و مربوط به یک نمایشگاه است که آقایان قصد رفتن به آن دارد و هیچ موضوع رسمی و… وجود ندارد»!
در حالی که هزینه این سفر، برعهده برگزارکننده و شهر میزبان است، آقای رفیعی در استدلالی «فوق تخصصی» فرموده: «هزینهی این سفر به عهدهی میزبان است اما به این نکته هم باید توجه داشت که هر رفتی، آمدی را نیز دارد»!
مشخص نیست که رئیس خیلی محترم شورای شهر بر اساس کدام سند و مدرک این سخنان را به زبان آورده است، اما یک مراجعه ساده به صفحه شبکه جهانی شهرهای خلاق در سایت یونسکو نشان میدهد که آقای نوده به کاهدان زده است. حداقل این است که شواهد نشان میدهد در زمان ریاست صابر، رییس وقت شورا در سال دوم با حضور استر کیش لاروش مدیر منطقهای یونسکو و دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو – ایران در اسفند ماه سال ۹۳ پرونده اولیه رشت با همراهی کارگروه علمی این پروپزال و حمایت رییس کمیسیون فرهنگی و اعضای شورای اسلامی شهر رشت داده شد و در همان سفر مساله پیوستن رشت به شبکه شهرهای خلاق در نشست رسمی با حمایت هیات عالی استانداری و نشست آنها با هیات عالی یونسکو به رسمیت رسید.
اگر ایشان زبان انگلیسی بلد نیستند هر کسی کمترین آشنایی با زبان انگلیسی داشته باشد میتواند بفهمد که معنی این جملات چیست:
The 18th International Food Exhibition, and the World Food Research and Innovation Forum to be held from 9 to 12 May, Parma will be hosting a sub-network meeting, welcoming 13 Creative Cities of Gastronomy. This will be a unique opportunity to enhance cooperation and joint initiatives between the Creative Cities of Gastronomy…
(هجدهمین نمایشگاه بینالمللی غذا و گردهمایی پژوهش و خلاقیت از ۹ الی ۱۲ ماه مِی برگزار خواهد شد، پارما میزبان نشست ۱۳ شهر عضو شبکه جهانی شهرهای خلاق در زمینه خوراک خواهد بود.
این نشست فرصت منحصربهفردی برای ارتقای همکاریها و خلاقیتهای مشترک بین کشورهای عضو شبکه خلاق در زمینه غذاست.)
درباره انگیزه هیات رئیسه و شخص رئیس محترم شورای شهر رشت در مورد جلوگیری از سفر شهردار و هیات همراه به این نشست تخصصی (بدون هزینه) گفتنیها بسیار است، اما کاش این عزیزان منافع عمومی و ملی را قربانی سیاسیبازی نکنند چراکه حضور نمایندگان شهر رشت به عنوان تنها نمایندگان ایران در این گردهمایی که با حضور نمایندگان ۱۳ شهر عضو شبکه جهانی شهرهای خلاق در زمینه خوراک یعنی بلم (برزیل) برگن (نروژ) چنگدو (چین) دنیا (اسپانیا) قازیانتپ (ترکیه) جئونجو (کره جنوبی) اوسترسوند (سوئد) پوکت (تایلند) پاپایان(کلمبیا) رشت (ایران) شانده (چین) تسورواوکا (ژاپن) و توسان (ایالات متحده آمریکا) اقدامی عملی درجهت حفظ دستاوردی ملی است.
بیتردید این نکته که از ایران تنها دو شهر رشت و اصفهان عضو شبکه جهانی شهرهای خلاق جهان هستند نه تنها مایه مباهات شهروندان رشت است بلکه دستاوردی ملی محسوب میشود و باید بررسی کرد که ایا شورای شهر اصفهان نیز این گونه برخورد میکند؟
حال باید پرسید بر اساس کدام توجیه هیات رییسه شورا مانع استمرار موفقیت شهر رشت در این زمینه شده است؟ و با کدام اطلاعات عدم ارائه شهر رشت توسط نمایندگان ان را به منزله حذف رشت از گردونه فعالیت ها بر نمی شمرد ؟ بدیهی است تثبیت جایگاه رشت در کنار ۱۱۳ شهر دیگر شبکه جهانی شهرهای خلاق، مستلزم انجام تعهداتی است که شرکت در چنین نشستها و ارائه بهترین عملکرد و برنامه ها از جمله آنهاست.
اگر هیات رییسه شورا حتی برخلاف تمایل اکثریت اعضای شورا قصد نادیده گرفتن زحمات مدیران شهرداری در ثبت رشت به عنوان شهر خلاق در زمینه خوراک در شبکه جهانی را دارند، آیا این حق را دارند که با مقاصد شخصی منافع ملی را زیرپا بگذارند؟
بازگردیم به صفحه شبکه شهرهای خلاق در سایت یونسکو؛ آیا واقعاً رییس شورا و مشاورانش از سر ناآگاهی و عدم تسلط ابتدایی به زبان انگلیسی و از آن بدتر ناآگاهی درباره موضوعاتی به این مهمی نظر میدهند یا از اینها بدتر، میدانند و تجاهل میکنند؟ هر دوی اینها در نهایت به ضرر منافع ملی کشور جمهوری اسلامی ایران و از آن مهمتر منافع استان گیلان و شهر رشت منجر میشود.
چرا حالا که نام رشت به عنوان شهر خلاق خوراک در شبکه شهرهای خلاق در جهان مطرح شده، این دوستان میخواهند ما را با این جمله خبری تاسفانگیز که “هیات رییسه شورای این شهر در شمال ایران مانع از حضور شهردارشان در یک نشست مهم جهانی یونسکو را دارند” ما را به سرخط خبرها ببرند؟
آیا واقعاً سفر کاری شهردار شهر خلاق رشت به ایتالیا بدون هزینه اشکال دارد یا سفر نوروزی یکی از عزیزان مدعی شورای شهر برای تفریح به آنتالیا؟!
در پایان این نوشته، یک جمله مهم دیگر درباره این نشست را از سایت یونسکو نقل میکنیم:
This sub-network meeting will represent a key platform of dialogue to exchange experiences and perspectives between Creative Cities of a common creative field…
ارسال دیدگاه