جمعیت گیلان از مرز دو و نیم میلیون نفر گذشت

حرف تازه – معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه استان گیلان از اعلام نتایج اولیه سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ خبر داد که بر این اساس جمهیت گیلان ۲,۵۳۰,۶۹۶ نفر شد. معاون آمار و اطلاعات سازمان با بیان این خبر به زمان اجرای سرشماری در کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس قانون […]

حرف تازه – معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه استان گیلان از اعلام نتایج اولیه سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ خبر داد که بر این اساس جمهیت گیلان ۲,۵۳۰,۶۹۶ نفر شد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان با بیان این خبر به زمان اجرای سرشماری در کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس قانون از سال ۱۳۹۰ به بعد سرشماری عمومی نفوس و مسکن به‌صورت پنج سال برگزار می‌شود. لذا هشتمین دوره سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ برای نخستین بار به دو شیوه اینترنتی ( ۳ الی ۳۰ مهر) و حضوری بدون کاغذ -با استفاده از تبلت(۲۸ مهر تا ۲۸ آبان ماه) در کشور برگزار شد.

 به گزارش حرف تازه به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه استان گیلان، وحید طیفوری ادامه داد: بر اساس نتایج اولیه از سوی مرکز آمار ایران، جمعیت کشور ۷۹,۹۲۶,۲۷۰ نفر و ۲۴,۱۹۶,۰۳۵ خانوار و جمعیت استان گیلان ۲,۵۳۰,۶۹۶ نفر و ۸۵۱,۳۸۲ خانوار به‌دست‌آمده است.

وی با بیان اینکه متوسط رشد سالیانه جمعیت استان گیلان طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ برابر ۰/۴ درصد بوده تصریح کرد: گیلان از این نظر رتبه ۲۵ را در مقایسه با سایر استان‌ها دارد. همچنین نسبت به رشد سالیانه در دوره ۹۰-۱۳۸۵، ۰/۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

قائم مقام ستاد سرشماری گیلان اظهار داشت: در سال ۱۳۹۵ بیشترین رشد جمعیت مربوط به استان‌های خراسان جنوبی و بوشهر به ترتیب با ۳/۰۲ و ۲/۴۱ درصد و کمترین مقدار مربوط به استان‌های خراسان شمالی و همدان به ترتیب با ۰/۱۱- و ۰/۲۳- درصد می‌باشد.

وی با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت کشور در سال ۱۳۹۵ برابر  ۱/۲۴ درصد بوده است خاطرنشان کرد: نسبت جنسیتی کشور در سال ۱۳۹۵ برابر ۱۰۳ نفر مرد در برابر ۱۰۰ زن است.

طیفوری در خصوص نتایج نسبت جنسیتی گیلان هم گفت: جمعیت استان در سال ۱۳۹۵ از ۱,۲۶۷,۵۹۷ نفر مرد و ۱,۲۶۳,۰۹۹ نفر زن تشکیل‌شده و به‌ این ترتیب نسبت جنسیتی در استان معادل ۱۰۰ بوده که پایین‌ترین میزان این نسبت در کشور را دارد. بالاترین نسبت جنسیتی مربوط به استان‌های بوشهر و یزد با ۱۱۴ و ۱۰۶ می‌باشد.

وی به  بعد خانوار در کشور و گیلان اشاره کرد و ادامه داد: بعد خانوار کشور در سال ۱۳۹۵ معادل ۳/۳ نفر و در استان گیلان به طور متوسط برابر ۳ نفر در هر خانوار می‌باشد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه استان گیلان اضافه کرد: تراکم جمعیت در واحد سطح در کشور برابر ۴۹/۱ نفر در کیلومترمربع و تراکم جمعیت استان گیلان با ۱۸۰/۲ نفر در کیلومترمربع پس از استان‌های تهران و البرز به ترتیب با ۹۶۹/۲ و ۵۲۹/۴ نفر در کیلومترمربع در رتبه سوم قرار دارد.

وی در خصوص نتایج به‌دست‌آمده از میزان با سوادی هم گفت:  میزان باسوادی در جمعیت ۶ ساله و بیشتر در استان گیلان برابر ۸۷/۳ درصد است که نسبت به میزان باسوادی سال ۱۳۹۰(۸۴/۳ درصد) ۳ درصد افزایش داشته است.

گزیده نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵

شرح جمعیت مرد زن خانوار
گیلان ۲,۵۳۰,۶۹۶ ۱,۲۶۷,۵۹۷ ۱,۲۶۳,۰۹۹ ۸۵۱,۳۸۲
ساکن در نقاط شهری ۱,۶۰۳,۰۲۶ ۷۹۷,۴۷۰ ۸۰۵,۵۵۶ ۵۳۷,۴۱۷
ساکن در نقاط روستایی ۹۲۷,۶۶۰ ۴۷۰,۱۱۷ ۴۵۷,۵۴۳ ۳۱۳,۹۵۷
غیرساکن ۱۰ ۱۰ ۰ ۸
آستارا ۹۱,۲۵۷ ۴۵,۸۵۸ ۴۵,۳۹۹ ۲۸,۷۴۲
ساکن در نقاط شهری ۶۲,۸۱۴ ۳۱,۴۸۰ ۳۱,۳۳۴ ۲۰,۰۱۴
ساکن در نقاط روستایی ۲۸,۴۴۳ ۱۴,۳۷۸ ۱۴,۰۶۵ ۸,۷۲۸
غیرساکن ۰ ۰ ۰ ۰
آستانه اشرفیه ۱۰۸,۱۳۰ ۵۴,۳۶۷ ۵۳,۷۶۳ ۳۸,۸۲۴
ساکن در نقاط شهری ۵۸,۹۶۳ ۲۹,۳۰۶ ۲۹,۶۵۷ ۲۰,۷۱۲
ساکن در نقاط روستایی ۴۹,۱۶۷ ۲۵,۰۶۱ ۲۴,۱۰۶ ۱۸,۱۱۲
غیرساکن ۰ ۰ ۰ ۰
املش ۴۳,۲۲۵ ۲۱,۵۶۱ ۲۱,۶۶۴ ۱۵,۳۰۶
ساکن در نقاط شهری ۱۷,۵۹۸ ۸,۷۸۴ ۸,۸۱۴ ۶,۰۱۷
ساکن در نقاط روستایی ۲۵,۶۲۷ ۱۲,۷۷۷ ۱۲,۸۵۰ ۹,۲۸۹
غیرساکن ۰ ۰ ۰ ۰
بندرانزلی ۱۳۹,۰۱۶ ۶۹,۲۲۸ ۶۹,۷۸۸ ۴۸,۱۹۳
ساکن در نقاط شهری ۱۱۸,۵۶۴ ۵۸,۸۰۲ ۵۹,۷۶۲ ۴۱,۰۵۳
ساکن در نقاط روستایی ۲۰,۴۵۱ ۱۰,۴۲۵ ۱۰,۰۲۶ ۷,۱۳۹
غیرساکن ۱ ۱ ۰ ۱
رشت ۹۵۶,۹۷۱ ۴۷۸,۶۷۸ ۴۷۸,۲۹۳ ۳۲۱,۷۰۳
ساکن در نقاط شهری ۷۴۸,۷۱۱ ۳۷۰,۷۳۳ ۳۷۷,۹۷۸ ۲۵۱,۹۱۲
ساکن در نقاط روستایی ۲۰۸,۲۵۶ ۱۰۷,۹۴۱ ۱۰۰,۳۱۵ ۶۹,۷۸۹
غیرساکن ۴ ۴ ۰ ۲
رضوانشهر ۶۹,۸۶۵ ۳۴,۹۷۴ ۳۴,۸۹۱ ۲۲,۲۴۶
ساکن در نقاط شهری ۲۷,۵۳۵ ۱۳,۸۰۹ ۱۳,۷۲۶ ۸,۷۴۸
ساکن در نقاط روستایی ۴۲,۳۳۰ ۲۱,۱۶۵ ۲۱,۱۶۵ ۱۳,۴۹۸
غیرساکن ۰ ۰ ۰ ۰
رودبار ۹۴,۷۲۰ ۴۷,۹۳۶ ۴۶,۷۸۴ ۳۱,۱۴۶
ساکن در نقاط شهری ۵۸,۳۵۴ ۲۹,۵۳۵ ۲۸,۸۱۹ ۱۸,۶۲۲
ساکن در نقاط روستایی ۳۶,۳۶۵ ۱۸,۴۰۰ ۱۷,۹۶۵ ۱۲,۵۲۳
غیرساکن ۱ ۱ ۰ ۱
رودسر ۱۴۷,۳۹۹ ۷۳,۷۱۱ ۷۳,۶۸۸ ۵۱,۵۸۶
ساکن در نقاط شهری ۷۳,۷۰۹ ۳۶,۶۷۹ ۳۷,۰۳۰ ۲۵,۳۴۰
ساکن در نقاط روستایی ۷۳,۶۸۹ ۳۷,۰۳۱ ۳۶,۶۵۸ ۲۶,۲۴۵