حرف تازه – به نقل از رویداد ۲۴: بعد از پیروزی روحانی در انتخابات ۱۳۹۲، احزاب اصلاح طلب جانی دوباره گرفتند و هر هفته کنگره و مجمع عمومی یک حزب برگزار میشد. هشت سال بعد، شرایط تغییر کرده است. حالا نوبت اصولگرایان است که هر هفته شاهد تاسیس تشکیلاتی جدید باشند یا تشکلهای قدیمی را با افرادی نو و انرژی بیشتر، در راستای برنامههای گروهی خود، سازماندهی کنند؛ مثل این هفته که در هوای نیمه بارانی تهران، جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی کنگره خود را برگزار کرد و اعضای جدید شورای مرکزی خود را شناخت.
سابقه سیاسی جمعیت جانبازان انقلاب
یکی از گروههای سیاسی که پیش از انقلاب فعالیت سیاسی میکرد، گروه توحیدی صف بود. اعضای این گروه بعد از انقلاب، اکثرا در مسئولیتهای حساس به کار گرفته شدند و به مرور جذب جریانهای مختلف سیاسی کشور شدند. البته بعضی از چهرههای موثر این جریان مثل محمد بروجردی و محمد منتظری در جریان جنگ ایران و عراق یا بمب گذاریهای سالهای اول انقلاب جان باختند.
از میان اعضای این گروه، محسن آرمین شاخصترین چهره شناخته شده اصلاحطلب است. محسن کنگرلو از فعالان سیاسی نزدیک به بیت مرحوم آیت الله منتظری و از چهرههای موثر در ماجرای مک فارلین که سال ۹۸ درگذشت، از دیگر چهرههای شناخته شده این گروه است.
یحیی رحیم صفوی فرمانده پیشین سپاه پاسداران و برادر او سلمان صفوی که گرایشی نزدیک به اصلاحطلبان دارد و ساکن لندن است، از دیگر چهرههای موثر گروه توحیدی صف بودند. این تشکیلات سیاسی در ردههای پایینتر، دو چهره دیگر هم داشت که حالا به چهرههای موثر جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی تبدیل شدهاند. سردار اسماعیل کوثری و همچنین مجتبی شاکری که از بدو تاسیس حزب، هرکدام مدتی دبیرکلی آن را بر عهده داشتهاند. حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم از دیگر چهرههای موثر این گروه بود که حالا فرزندش، میثم مظفر، عضو شورای مرکزی این حزب شده است.
سه قلوهای سیاستمدار اصولگرا
احزاب سه قلوی جریان اصولگرا در حال حاضر حوزه نفوذ مناسبی دارند. آنها شامل جمعیت ایثارگران (اکثریت از فرماندهان سابق سپاه پاسداران) جمعیت رهپویان (اکثریت از فرماندهان بسیج) و جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی (اکثریت از خانواده رزمندگان جنگ که گرایش اصولگرا دارند) است که عموما از نهادهای نظامی وارد سیاست شدهاند. جمعیت جانبازان، در واقع قسمتی از پازل سه تکهای گروهی از فعالان سیاسی اصولگراست که عمدتا سابقه کار در نهادهای نظامی را داشتند و به مرور از دهه هشتاد، همزمان با افزایش فعالیتهای اقتصادی و سیاسی، نهادهای نظامی، وارد عرصه سیاست شدند. مهمترین تشکیلات این سهگانه، جمعیت ایثارگران است که احزاب اصولگرا به کنایه از آنها به عنوان تشکیلات پدرخوانده یاد میکنند و تقریبا اکثر تصمیمات مهم جریان اصولگرا در دو دهه گذشته توسط آنان اتخاذ شده است.
به یاد بیاوریم اولین پیروزیهای جریان اصولگرا با شکل جدید را که منجر به ریاست چمران بر شورای شهر و ریاست حداد عادل بر مجلس شد و بعد محمود احمدی نژاد عضو وقت شورای مرکزی جمعیت ایثارگران به عنوان شهردار تهران (و بعدا رئیس جمهور ایران) معرفی شد. در کنگره جمعیت جانبازان هم اتفاقا هم چمران سخنرانی کرد و هم حداد عادل! و سخنران دیگر هم لطف الله فروزنده سخنگوی سابق جمعیت ایثارگران و پرویز سروری و مالک شریعتی دیبرکل سابق و فعلی جمعیت رهپویان بودند تا جمعیت جانبازان نشان دهد همچنان به عنوان نهاد زیرمجموعه جمعیت ایثارگران به فعالیت سیاسی خود ادامه میدهد. تشکیلات سوم هم جمعیت رهپویان است که سابقا علیرضا زاکانی و در حال حاضر مالک شریعتی، دبیرکلی آن را بر عهده دارد.
اما حتی در کنگره این حزب هم سخنرانان تاکید داشتند که اختلاف بین اصولگرایان زیاد است. حداد عادل سعی کرد از این اختلافات عبور کند و با مقایسه اصلاحطلبان و کفار دشمن پیامبر، به اصولگرایان تشر زد که از اختلاف بپرهیزند: «مراقب باشید از بروز اختلاف و تفرقه در جبهه ائتلاف جلوگیری شود. شیطان دائما فعال است و برای پراکندن عداوت و بغض میان مومنان قسم خورده و ما باید مراقب باشیم ائتلاف به اختلاف مبدل نشود، چون بعد از هر پیروزی احتمال اینکه به جای پاسداری از تنگه احد سرگرم گردآوری غنائم بشویم زیاد است و مخصوصا ایثارگران الگوی این خواهند بود که خودشان را برای انقلاب میخواهند و نه انقلاب را برای خودشان.»
اما دستکم پرویز سروری دیگر سخنران این مراسم، پیام حداد عادل را نشنیده گرفت و از نفوذیهایی خبر داد که بین انقلابیون جا خوش کردهاند: «امروز انقلاب اسلامی بیش از هر روز دیگری به وجود جانبازان نیازمند است و این روزها روزهایی است که چهرههای فرصتطلبی را میبینیم که در لایههای انقلاب اسلامی نفوذ کردهاند و مدعیان دروغینی هستند که خود را در مناصب جمهوری اسلامی قرار داده اند و امروز مثل موریانهای از درون همه جوهره انقلاب اسلامی را میبلعند.»
سردار کوثری و دوستان!
به گزارش رویداد۲۴ اسماعیل کوثری از فرماندهان سپاه است که تا کنون سه بار به عنوان نماینده تهران وارد مجلس شده و در فرصتهای بین ادوار نمایندگی، به سپاه برگشت و در انتخابات میاندورهای مجلس در رقابت اصلی با علیرضا محجوب، جایگزین مرحوم فاطمه رهبر شد تا هم فهرست مردانه اصولگرایان کامل شود و هم نیروهای ائتلاف سهگانه اصولگرایان، یکی از معدود کرسیهای موتلفه را از آنها پس بگیرد.
کوثری در همه این سالها چهره رادیکالی بوده و اتفاقا یکی از افرادی بود که بعد از کوی دانشگاه، پای نامه تهدیدآمیز علیه خاتمی را امضا کرده بود. چند روز قبل البته سعید حجاریان گفته بود «بعد از نامه، شخصاً با نویسنده نامه در محلی بیطرف جلسه گذاشتم تا نظامیان بدانند دولت ضعیف و بیغیرت نیست.» این نامه مقدمات حضور آن چهرههای نظامی در سیاست شد و بسیاری از افراد امضا کننده، مثل قالیباف و کوثری بعدا در مسئولیتهای سیاسی قرار گرفتند.
از صدا و سیما تا نهادهای امنیتی
اعضای جدید شورای مرکزی جمعیت جانبازان که معرفی شدند، عموما افراد شناختهشدهای نیستند. اما نکته جالب اینجاست که بسیاری از این افراد به صورت مستمر پای ثابت حضور در برنامههای مختلف صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بودند که این مسئله احتمالا به خاطر حضور و نفوذ بالای علی دارابی (عضو ارشد و تشکیلاتی جمعیت ایثارگران) در مسئولیتهای حساس این سازمان بود. حضور آنها در صدا و سیما هم برای تقویت اندیشههای رادیکال جریان اصولگرا در ایران بوده است. مسائلی مثل مخالفت با تصویب سند ۲۰۳۰، تبیین اقتصاد مقاومتی و… از جمله مسائلی بوده که چهرههای این جریان را به صدا و سیما میکشانده است
ارسال دیدگاه