جاذبه های گردشگری قونیه | از آرامگاه مولانا تا شهر زیرزمینی
شهر قونیه یکی از شهرهای مهم و توریستی ترکیه است و جاذبه های گردشگری قونیه برای ایرانیان نیز جایگاه ویژهای دارد و به دلیل قرارگیری آرامگاه مولانا در این شهر، هر ساله افراد زیادی بهویژه از ایران به قونیه سفر میکنند.
به گزارش حرف تازه ، به نقل از الی گشت ، سفر به قونیه یک سفر با اتفاقات و بازدیدهای معمولی نیست. باید توجه داشت که در جهان شهرهای بسیاری آباد و ویران شدهاند، اما تنها قونیه است که پرسیوس پسر ژوپیتر، خدای یونان، برای حفظش به جنگ با اژدها رفته. قونیه جز معدود شهرهایی است که بیش از ۷۰۰۰ سال قدمت دارد. در میان شهرهای سراسر جهان تنها قونیه میزبان جسم، روح و اندیشههای بلند مولانا بوده و مولانا آن را به عنوان شهر مورد علاقه خود در شعرهایش نامیده است.
اما جاذبه های گردشگری قونیه فراوان دیگری هم دارد که در این مقاله به معرفی آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
دلایل سفر به شهر قونیه
شهر قونیه یکی از دیدنیترین نقاط در کشور ترکیه است و در این مطلب قصد داریم تا به بررسی دلایل جذابیت این شهر و جاذبه های گردشگری قونیه برای توریستها و گردشگران ایرانی و خارجی بپردازیم.
همانطور که میدانید، اصلیترین دلیل جذابیت شهر قونیه برای ایرانیها، قرارگیری آرامگاه مولانا در آن است. اما اگر نگاهی جزئیتر به این شهر داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که این شهر تاریخی، جاذبههای گردشگری به مراتب بیشتری داشته و میتواند گزینهای بسیار مناسب به منظور سفر برای دوستداران مکانهای تاریخی باشد.
قونیه به عنوان مرکز استانی با همین نام، اگرچه به پایتخت ترکیه نزدیک است و تا آنکارا حدود ۲۲۰ کیلومتر فاصله دارد، اما فاصلهاش تا استانبول به مراتب بیشتر است. به همین دلیل به سختی میتوانید در سفر خود به استانبول، قونیه را هم به صورت همزمان ببینید، اما میتوانید در سفر به آنکارا همزمان از شهر قونیه نیز دیدن کنید.
جاذبه های گردشگری قونیه
بر اساس پژوهشهای باستانشناسی، شهر قونیه یکی از قدیمیترین سکونتگاههای بشر است. در این شهر آثاری از تمدنهای فرانوسنگی، عصر برنز، دوران هیتیها، فریگیها، لیدیها، پارسیان و رومیان یافت شده است. موزه باستانشناسی قونیه این گنجینه عظیم از تاریخ را در خود جای داده است. مشاهده همزمان آثار غنی تمدنهای مختلف دلیل مهمی برای سفر به قونیه است.
تعداد مکانهای دیدنی و مخصوصا تاریخی قونیه بسیار است اما مواردی که به آنها اشاره خواهیم کرد، مهمترینها محسوب میشوند. هر چه باشد، اولین تمدن بهچشم خورده در این شهر مربوط به حدود ۳ هزار سال پیش است، پس طبیعی است که قونیه مملو از آثار باستانی بکر باشد.
-
آرامگاه مولانا
آرامگاه مولانا جلالالدین محمد بلخی در کنار یک موزه بسیار زیبا در شهر قونیه قرار دارد و جزو دیدنیترین جاذبه های گردشگری قونیه محسوب میشود. مولوی پرآوازهترین عارف ایرانی، شهرتی جهانی دارد و به همین دلیل توریستهای سراسر دنیا، طی سفر خود به قونیه، بازدید از آرامگاه این عارف و شاعر بزرگ را در اولویت خود قرار میدهند. مقبره مولوی دارای گنبدی شانزده وجه با رنگ سبز است. روی کاشیهای آن، نوشتههای ریز و زیبایی قابل رویت است. مشابه این نوشتهها را در کاشیهای مساجد بسیار قدیمی اصفهان نیز میتوان مشاهده کرد.
در آرامگاه مولانا قبر افراد دیگری نیز وجود دارد. به عنوان نمونه باید به پدر، پسر و تعدادی از شاگردان ایران عارف بزرگ ایرانی اشاره کرد. از قبرها که بگذریم به موزه مولانا خواهیم رسید که ارزشی در حد و اندازه مقبره وی دارد. این مقبره یکی از بخشهای باغهای کاخ سلجوقیان بهشمار میرود. روزگاری جلالالدین محمد بلخی در اینجا تدریس میکرده است. اشیای متعددی در اینجا همچون تسبیح، کلاه، دیوانهای نفیس و دست نوشتههای قدیمی پیدا خواهید کرد.
-
تربت و مسجد شمس تبریزی
تمامی افرادی که از بارگاه مولانا دیدار میکنند، زیارت شمس تبریزی را هم فراموش نخواهند کرد. تربت و مسجد شمس تبریزی یک بنای تاریخی بوده و در پارکی به نام شمس قرار گرفته است. در سال ۱۵۱۰، مسجد شمس به شکلی اساسی بازسازی شد، هر چند زمان ساخت اولیه آن به چند سال قبلتر برمیگردد. بسیاری عقیده دارند تربت داخل مسجد، متعلق به شمس تبریزی است. گفتنی است شمس تبریزی استاد مولانا بود و توانست مسیر زندگی این عالم را برای همیشه تغییر بدهد.
-
کاپادوکا
کاپادوکا به شهر بالونها معروف است و با فاصله ۲۰۰ کیلومتری از شهر قونیه قرار گرفته است که یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری قونیه به حساب میآید. جذابیت این شهر تاریخی به اندازهای است که کمتر توریستی رفتن به آن را از دست میدهد. این منطقه به خاطر فعالیتهای آتش فشانی شکل گرفته است. پدید آمدن خانههای صخرهای حیرتانگیز، ثمره این فعالیتها بوده است.
-
موزههای شهر قونیه
در یک شهر تاریخی همچون قونیه ترکیه، وجود تعداد زیادی موزه بسیار معروف در سطح جهانی، طبیعی است. موزه آنتوگرافی، یکی از آنها است. سکههای بسیار قدیمی، لباسهای قدیمی، سلاحها و زرهها و ابزارآلات جنگی متعددی را در این موزه مشاهده خواهید کرد. آنها متعلق به تمدنها و افراد ساکن در کشور ترکیه در سالهای بسیار دور هستند. گفتنی است موزه آنتوگرافی در جاده لارنده قرار گرفته است.
موزه آتاتورک یکی دیگر از دیدنیترین جاذبه های گردشگری قونیه محسوب میشود. ساخت این موزه به سال ۱۹۱۲ میلادی برمیگردد. در واقع این مکان در ابتدا، به عنوان خانه آتاتورک، به عنوان هدیهای از مردم قونیه برای رهبر جمهوری ترکیه، ساخته شد. وسایل آتاتورک همچون لباسها، سلاحها و لوازم شخصی وی را میتوان در موزه نام برده مشاهده کرد.
موزه باستان شناسی آثار گرانبهایی را در دل خود جای داده است. آنها اشیای بهجامانده از دوران نوسنگی، روم باستان و بیزانس هستند. ظروف سنگی، سفالی و تابوتهای رومی از جمله آثار باستانی قرار گرفته در موزه باستان شناسی شهر قونیه محسوب میشوند.
-
شهرهای زیرزمینی قونیه
این شهرهای زیرزمینی در چند جای ترکیه قابل مشاهده است و داستان ساخت آنها تلاش برای محفوظ ماندن از شر دشمنان در زمان حمله آنها بوده است. همانند سایر شهرهای زیرزمینی واقع در برخی از نقاط دنیا، شهرهای زیرزمینی ساخته شده در اعماق شهر قونیه ترکیه نیز جزو خاصترین و شگفتآورترین مکانهای دیدنی محسوب میشوند. تعدادی از آنها در فاصله ۳۰ کیلومتری از کاراپینار واقع شدهاند. شهرهای زیرزمینی شهر قونیه شامل انبار مواد غذایی، کلیسا، سنگ آسیاب، آب انبار و قبرستان هستند.
-
کاراپینار
کاراپینار به خاطر داشتن زمینهایی با قدمت بسیار بالا، مورد توجه توریستهای شهر قونیه قرار گرفته است. یکی دیگر از دلایل جذابیت این منطقه برای گردشگران، خواص درمانی آبهای جاری منطقه است. در کاراپینار اکثر بومیان به دامپروری و کشاورزی مشغول هستند.
-
تپه علاءالدین
این تپه مربوط به دوران حکومت سلجوقیان است. همچنین یک مسجد با همین نام روی تپه ساخته شده و مسجدی متعلق به دودمان سلجوق نیز در این مکان وجود دارد. وجود یک پارک تفریحی در تپه علاءالدین نیز سبب شده تا مکانی ایدهآل برای گشت و گذار باشد. در اطراف آن چندین مرکز خرید وجود دارد. روی هم رفته، تپه علاءالدین را میتوان گلچینی از بهترینها برای گشت و گذار دانست.
نتیجهگیری
در سفر به شهر قونیه میتوان از خوراکیهای این شهر لذت برد. مهمترین شیرینی این شهر، پشمک است. در قونیه پشمک به صورت توپی تولید میشود. در این شهر همچنین علاوهبر رستوران و فست فودها که غذاهای بینالمللی ارائه میکنند، رستورانهای زیادی غذاهای محلی با کیفیت بالا میفروشند. در نتیجه با سفر به قونیه میتوان فرهنگ چشایی ترکیه را مزه کرد.
قونیه شهری است که برای سفر به آن میتوان دلایل دیگری نیز ارائه کرد، دلایلی از جنس تاریخ، فرهنگ، عرفان، طبیعت، بازار، خوراکی و… آنقدر دلیل وجود دارد که نمیتوان از جاذبه های گردشگری قونیه گذشت.
در قونیه بازار و مراکز خرید سنتی و مدرن بسیاری وجود دارد. بازار چارشی قونیه، بازار سنتی و قدیمی شهر قونیه است که هر چیزی در آن یافت میشود. فرش فروشی کاراوان یکی از مهمترین مراکز خرید فرش در قونیه و ترکیه است. تنوع فرش در کاراوان آنقدر زیاد است که بسیاری نه برای خرید بلکه فقط برای تماشا به سراغ آن میروند. علاوهبر بازارهای سنتی در سفر به قونیه میتوانید به مراکز خرید معتبر و مدرن مانند کنت پلازا و M1 بروید و خرید دلخواهی داشته باشد.
سوالات متداول
-
خوراکی معروف شهر قونیه چیست؟
پشمکهای توپی جزو معروفترین خوراکیهای شهر قونیه هستند.
-
فاصله کاپادوکا تا قونیه چقدر است؟
شهر صخرهای کاپادوکا در فاصله ۲۰۰ کیلومتری قونیه قرار دارد.
-
نزدیکترین شهر ترکیه به قونیه کدام است؟
ارسال دیدگاه