توقف طرح بایوجمی با دستور دادستان بندر انزلی بوده است/ ارسال نتایج آزمایش ها به دادستانی

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان از توقف طرح بایوجمی به دستور دادستان بندر انزلی و انجام آزمایش بر روی نمونه‌ها جهت رفع نگرانی و پاسخ به دادستانی خبر داد.

حرف تازه – قربانعلی محمدپور روز گذشته در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در تلاشیم تا نگرانی‌های طرح بایوجمی را برطرف کنیم اظهار کرد: توقف طرح بایوجمی به دستور دادستان بندر انزلی بوده و برای رفع نگرانی، یک هزار و ۹۶۰ نمونه‌برداری‌های این طرح به آزمایشگاه‌های مطرح دنیا ارسال‌شده است.

وی با اشاره به ارسال نتیجه آزمایش‌های بایوجمی به دادستانی گفت: دادستانی گیلان نگرانی‌های زیادی در رابطه با اجرایی شدن این طرح دارد و برای رفع نگرانی‌های مردم و دادستانی، نتیجه آزمایش‌ها را به این نهاد اعلام می‌کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان با تأکید بر ادله محکم محیط‌زیست در رابطه با طرح بایوجمی تالاب انزلی افزود: به‌زودی نتیجه آزمایش‌های این طرح اعلام و‌ ادله محکم علمی برای شهروندان و صاحب‌نظران ارسال می‌شود.

محمدپور با اذعان به اینکه طرح بایوجمی بدون تأثیرات منفی بر روی آبزیان است تصریح کرد: یکی از بهترین پژوهشگاه‌های آبزی‌پروری کشور در بندر انزلی مستقر است که بنا بر گزارش این پژوهشگاه، ماده‌ای که برای کاهش رسوبات آلی تالاب انزلی استفاده می‌شود را اثرگذار و بدون تأثیرات منفی روی آبزیان و محیط‌زیست اعلام کرد.

وی با اشاره به تشکیل کمیته فنی نظارت بر عملکرد احیا تالاب بندر انزلی بیان کرد: محیط‌زیست ابتدا طرح بایوجمی را در یک استخر به‌صورت شبیه‌سازی‌شده اجرایی کرد که با توجه به مخالفت عده‌ای، این طرح به‌صورت پایلوت در یک محدوده ۲۰۰ هکتاری در سرخانکل تالاب بین‌المللی به‌صورت ایزوله در حال اجرا است.

مدیرکل محیط‌ زیست استان گیلان با تأکید بر دانش‌بنیان بودن شرکت بایوجمی افزود: این طرح برای هفت هزار هکتار از تالاب انزلی و در عمق یک تا هشت متری اجرا می‌شود.

محمدپور با بیان اینکه این شرکت از مواد مختلفی در احیای تالاب انزلی استفاده می‌شود گفت: در روزهای اخیر انتقادات بسیاری در زمینه استفاده از فناوری نانو می‌شود این در حالی است که با توجه به تحقیقات انجام‌شده، این شرکت از ضایعات کشاورزی، سبوس، برنج و نوعی ماده پلوسوکاریت استفاده می‌کند.

وی رها کردن معضل بندرانزلی را بسیار خطرناک دانست و‌ اذعان کرد: برای کاهش رسوبات آلی این تالاب نباید از روش‌های مرسوم سنتی استفاده کنیم زیرا بسیار هزینه‌بردار است.

مدیرکل محیط‌زیست استان گیلان با اذعان به اینکه برای کاهش رسوبات معدنی از روش‌های مکانیزه استفاده کرده‌ایم تصریح کرد: استفاده از روش‌های مکانیزه در انجام کارها بسیار مؤثر و مثمر ثمر است که خوشبختانه تلاش برای کاهش رسوبات با موفقیت همراه بود ولی برای رسوبات ناشی از فاضلاب انسانی و صنعتی باید در بالادست فکری اندیشیده شود.