الیاس حضرتی:

تورم ملت را بیچاره کرد/ نمی توانم مشکلات مردم را فدای دوستی ۳۰ ساله کنم/ حقش این بود که رییس‌جمهور و جهانگیری و نیلی و نهاوندیان و نوبخت و سیف استیضاح می شدند

الیاس حضرتی گفت: نيمه آبان تحريم‌ها شروع می شود و هنوز كاری نشده و ما داريم می لرزيم.

حرف تازه – روز گذشته مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد دولت روحانی با رای نمایندگان مجلس استیضاح و برکنار شد. 

اما در جریان این استیضاح سرد و پس از نطق های مختلف، در نهایت الیاس حضرتی به سخنرانی پرداخت و نتیجه استیضاح را در دقیقه ۹۰ تغییر داد. 

نماینده تهران و عضو فراکسیون امید مجلس که قصد داشت در موافقت با استیضاح وزیر اقتصاد صحبت کند با توجه به رای اکثریت فراکسیون امید در مخالفت با استیضاح به دلیل آنکه قصد نداشت خلاف تشکیلات عمل کند از این فراکسیون استعفا داد.

الیاس حضرتی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز روز سختی برای مجلس است زیرا باید تصمیم بزرگی بگیرد. برای خود من هم روز سختی است. سخت‌ترین تصمیم امروز بود که اولا استیضاح وزیر را امضا کردم که حدود ۳۰ سال است با هم دوست هستیم. استیضاح یک رفیق برای من سخت بود. علاوه بر این به خاطر قدرت و لابی قوی وزیر که باید به جای ظریف او را معرفی کنیم، از داخل و خارج مجلس به من رجوع کردند و از من خواهش کردند که امضایت را پس بگیر. پاسخ منفی به آنها هم برای من سخت بود. بعضی‌ها به من گفتند اگر امضایت را پس نگیری تا ابد رابطه دوستی‌شان را با من قطع خواهند کرد.

حضرتی تصریح کرد: موضوع استیضاح و برنامه اقتصادی دولت به گونه‌ای چرخیده که امروز ما با مردم مواجهیم، با مردم اقشار پایین که نابود شدند و پوست‌شان کنده شد و از بین رفتند. من برای اینکه در جریان مشکلات مردم قرار بگیرم با ۲۵۰ نفر از مردم دیدار کردم که همه نالان و گریان بودند و من جوابی برای‌شان نداشتم.

وی خاطرنشان کرد: تورم این ملت را بیچاره کرده است. من نمی‌توانم مشکلات مردم را فدای رفاقت ۳۰ ساله کنم. بسیاری از همکارانم به من گفتند لااقل صحبت نکن. ما وظایف‌مان را در قبال دولت روحانی در سال ۹۲ انجام دادیم و در یک رقابت ناعادلانه و فشرده وی را در پست ریاست‌جمهوری نشاندیم. در سال ۹۴ ملت مجلسی را انتخاب کردند که مجلس معتدلی است و افسارش مثل مجلس قبل در دست تندروها نیست. روحانی در دوره اول خوب عمل کرد. موضوع برجام و ارتباط با کشورهای اروپایی و آفریقایی برقرار شد و فضا برای فعالیت اقتصادی در مسیر درست قرار گرفت. در سال ۹۶، مردم با او اتمام حجت کردند و رای بالاتری به او دادند با این انتظار که مشکلات اقتصادی مردم را بیشتر مورد توجه قرار بدهند اما روحانی نتوانست به این مشکلات توجه کند. روحانی لحظه به لحظه عقب نشست و یأس بر این ملت نشست.

الیاس حضرتی افزود: بیایید به دور از نگاه حزبی و جناحی به عملکرد دولت نگاه کنیم. من از کرباسیان پرسیدم که می‌دانید میانگین تورم در دنیا چقدر است؟ ۱,۷درصد. در افغانستان ۴درصد است. آیا تورم ۱۹ درصد برای کشور افتخار است؟ تورمی که پیش‌بینی می‌شود ۴۰ درصد بشود؟ کی باید ستاد فرماندهی جنگ تشکیل شود؟ آنهایی که فقیر بودند بدبخت شدند. ما نمی‌توانیم نسبت به مردم بی‌اعتنا باشیم. وزیر اقتصاد یعنی معمار اقتصاد این کشور. خیلی از کشورها وزیر اقتصادشان معمار وضعیت اقتصادی کشور بود. ملت احساس بی‌پناهی می‌کنند، می‌روند مسکن و ارز و طلا می‌خرند نمی‌دانند باید چه کنند. دولت کدام ستاد جنگی را تشکیل داد در مقابل اقدامات امریکا؟ مردم از کجا ببینند که شما دارید جدی کار می‌کنید؟ ما بدبخت سوءتدبیرها هستیم. نیمه آبان تحریم‌ها شروع می‌شود و هنوز کاری نشده و ما داریم می‌لرزیم. در رفتار دولتمردان ما و قوه‌ قضاییه آمادگی برای جنگ تمام عیار دیده نمی‌شود. حقش این بود که رییس‌جمهور و جهانگیری و نیلی و نهاوندیان و نوبخت و سیف استیضاح می‌شدند، اما ما فقط دست‌مان به وزیر اقتصاد رسید.

آنچه پس از این نطق دقیقه ۹۰، رقم خورد چندان دور از انتظار نبود. کرباسیان که پیش‌تر گفته بود دفاعیاتش را انجام داده و حرف دیگری ندارد، بار دیگر پشت تریبون رفت و چند مرتبه از مردم عذرخواهی کرد. بعد به دستور رییس مجلس گلدان‌ها در صحن چرخیدند و رای‌ها و گلدان‌های رای جمع شدند، سپس آرا شمارش شد و نتیجه همان بود که از دقیقه ۹۰ به بعد، انتظار می‌رفت. کرباسیان دیگر نه وزیر امور اقتصادی و دارایی بود، نه عضوی از دولت حسن روحانی