تمام گزینه های جدی شهرداری رشت

حرف تازه – پس از برکناری سید محمدعلی ثابت قدم از شهرداری رشت و آغاز به کار فرامرز جمشیدپور به عنوان سرپرست، مهم ترین سوالی که به وجود می آید این است که چه کسی جایگزین ثابت قدم در راس شهرداری رشت خواهد شد؟ در ادامه قصد داریم نگاهی اجمالی به محتمل ترین گزینه های […]

حرف تازه – پس از برکناری سید محمدعلی ثابت قدم از شهرداری رشت و آغاز به کار فرامرز جمشیدپور به عنوان سرپرست، مهم ترین سوالی که به وجود می آید این است که چه کسی جایگزین ثابت قدم در راس شهرداری رشت خواهد شد؟

در ادامه قصد داریم نگاهی اجمالی به محتمل ترین گزینه های شهرداری رشت بر اساس شنیده ها داشته باشیم:

۱٫ فرامرز جمشیدپور؛ این دو سه ماه موفق باشد شاید بماند

سرپرست فعلی شهرداری رشت که معاونت برنامه ریزی، حمل و نقل و ترافیک شهرداری را در کارنامه دارد بی شک از میان خانواده شهرداری بیشترین بخت را برای حضور در راس شهرداری دارد. جمشیدپور که ۷ سال شهردار رودبار بوده است؛ سوابق و توانمندی های اجرایی و به خصوص ترافیکی بالایی دارد و همواره پرتلاش و کم حاشیه بوده است. همین عوامل از او یک گزینه بسیار محتمل می سازد. قطعا عملکرد مجموعه تحت سرپرستی اش و رضایتمندی کارکنان تاثیر بسزایی در سرنوشت او دارد. صحبت های اعضای شورا در حمایت از انتخاب شهردار از درون مجموعه شهرداری و رای قاطع تمامی حاضران در جلسه شورا به سرپرست شدن جمشید پور این نکته را به ذهن متبادر می کند که جمشیدپور می تواند شهردار کم حاشیه شورای پنجم باشد. از مهم ترین ویژگی های مثبت حضور جمشیدپور ارتباط با بدنه شهرداری و آشنایی با مسائل روز مدیریت شهری است…

۲٫ محمدجعفر علیزاده؛ اگر خودش بپذیرد…

او که در حال حاضر معاون وزیر راه است پیش از این در کارنامه مدیریتی خود مدیرکلی راه و ترابری خوزستان و معاونت عمرانی استانداری های بوشهر و اصفهان را نیز دارد. علیزاده همچنین مدتی معاون عمرانی استانداری گیلان بوده است و عضویت در هیئت مدیره منطقه آزاد انزلی را نیز در سوابق خود دارد. علیزاده که اصالتا گیلانی است در سال ۹۲ از گزینه های جدی حضور در راس استانداری گیلان بود و حالا بار دیگر با پایان یافتن انتخابات، نام او به عنوان یکی از گزینه های احتمالی استانداری گیلان هم به گوش می رسد. به احتمال قریب به یقین اگر علیزاده خودش بپذیرد که شهردار رشت باشد اکثریت شورا از این تصمیم استقبال خواهند کرد. از مزیت های حضور علیزاده می توان به سوابق پرشمار او و مدیریت در سطح ملی اشاره کرد که از او مدیری پخته و توانمند ساخته است…

۳٫ محمدتقی (حامد) عبدالهی؛ قطعا خودش بی میل نیست…

منتخب مردم رشت در پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر رشت، شهردار سابق منطقه پنج و مدیرعامل اسبق سازمان زیباسازی شهرداری رشت… اینها بخشی از سوابق عبدالهی در مدیریت شهری است. او که حتی در دوران حضور ثابت قدم در راس شهرداری رشت نیز زمزمه هایی مبنی بر علاقمندی اش به شهردار شدن به گوش می رسید حالا خودش را بیش از هر زمانی نزدیک به این جایگاه می بیند. شنیده ها حاکی از آن است علی رغم آنکه حامد عبدالهی با رای نسبتا خوبی به شورا راه یافته است اما همچنان سودای شهردار شدن را در سر می پروراند و از همین حالا در تلاش برای جلب آرای منتخبین شورای پنجم است. شهردار شدن عبدالهی راه ورود علی البدل اول به شورا را نیز هموار می کند که این اتفاق سهم اصلاح طلبان را از شورای یازده نفره به چهار نفر افزایش خواهد داد اما سوابق عبدالهی کم حاشیه نبوده است و شاید همین موضوع شورانشینان را از شهردار شدن عبدالهی منصرف کند. هرچند انتخاب او توسط مردم می تواند نقطه قوت او باشد اما باید دید آیا این ریسک را می پذیرد که حضور قطعی چهارساله خود در راس مدیریت شهری به پشتوانه مردم را با حضور در راس شهرداری و خطر برکناری پیش از پایان عمر چهار ساله شورا عوض کند؟

۴٫ مسعود کاظمی؛ گزینه همیشگی…

رئیس فعلی شورای چهارم، مدیر عامل سابق سازمان تاکسیرانی شهرداری رشت، اصولگرایی جوان، کارشناس عمران و کارشناس ارشد معماری است. گزینه همیشگی شهرداری رشت که یکبار در شورای چهارم در آستانه شهردار شدن قرار گرفت اما به دلایلی این امر محقق نشد. حالا با برکناری ثابت قدم، کاظمی که در انتخابات شورای پنجم هم شرکت نکرد؛ بار دیگر به یکی از جدی ترین گزینه های حضور در راس شهرداری رشت تبدیل شده است. کاظمی جوان، پر انگیزه و در عین حال با تجربه است و آشنایی او به عنوان رئیس فعلی شورا با مسائل روز مدیریت شهری از ویژگی های مثبت او به شمار می رود…

۵٫ محمد ابراهیم خلیلی؛ شاید یکبار دیگر …

شهردار اسبق رشت که بار دیگر با برکناری ثابت قدم نامش برای شهردار شدن بر سر زبان ها افتاده است. متولد ۱۳۳۵ در کرج و کارشناس ارشد علوم انسانی است. خلیلی سابقه شهرداری مناطق ۱۶، ۱۸ و ۱۹ تهران و شهرداری شهرهای مهرشهر، نظرآباد، چهاردانگه اسلامشهر و شهر جدید هشتگرد تهران و رشت را دارد. او سرپرستی فرمانداری شهر ری، مسئول امور سیاسی و اجتماعی استانداری تهران و چند عنوان دیگر را در کارنامه خود دارد. خلیلی همچنین سوابقی در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و هیئت مدیره پرسپولیس نیز دارد که شاید با توجه به لیگ برتری شدن سپیدرود این سوابق این بار بیش از دفعه اول به کمک رشت بیاید. حضور مجدد خلیلی هم در شهرداری رشت اصلا دور از ذهن نیست. ویژگی بارز خلیلی آرامش و دوری او از حواشی است که از مهم ترین دغدغه های امروز مدیریت شهری رشت هم به شمار می رود…

۶٫ جمشید رسایی؛ گزینه احتمالی اصلاح طلبان…

نام جمشید رسایی، رئیس جهاد دانشگاهی گیلان، از مدت ها قبل به عنوان جایگزین احتمالی ثابت قدم به گوش می رسید. شاید حضور رسایی یک پیش شرط بزرگ داشت و آن هم موفقیت اصلاح طلبان در کسب اکثریت کرسی های شورا بود. اما حالا تنها سه نفر از لیست اصلاح طلبان به شورا راه یافته اند. هرچند چهره های معتدل و نزدیک به اصلاحات هم حضور دارند… رسایی متولد ۱۳۴۴ است و با توجه به سوابق دانشگاهی پرشمار، یک چهره دانشگاهی و آکادمیک به شمار می رود. او در مقاطعی رئیس مسکن و شهرسازی گیلان و قزوین هم بوده است. مزیت حضور جمشید رسایی آکادمیک بودن او است و شاید پرحاشیه بودن رسایی پاشنه آشیلش باشد…

۷٫ رضا جمشیدی؛ در این زمان خودش چنین تصمیمی ندارد…

نخبه و رتبه یک کنکور که هیچگاه دوست ندارد نفر دوم باشد… نفر اول انتخابات شورای چهارم که چندی پیش مطرح شدن نام او برای شهرداری از سوی یکی از اعضای شورا، استیضاح پیشین را بی نتیجه گذاشت و حالا شنیده می شود که اصلا تصمیمی برای حضور در راس شهرداری رشت در این مقطع زمانی ندارد… ظاهرا برای این تصمیمش نیز دلایلی دارد. اما همچنان به دلیل دانش فنی و نبوغ علمی نمی توان به سادگی از کنار نام رضا جمشیدی عبور کرد… مزیت حضور جمشیدی می تواند کیفی سازی فعالیت های عمرانی و دانش فنی بالای او باشد…

۸٫مرتضی طالع ماسوله ؛ کلیددار رونق گردشگری…

دکتر طالع ماسوله از نخبگان گیلانی است که در سوئیس تحصیل کرده است. سوابق ملی و سطح بالای او در میراث فرهنگی از او یک چهره توانمند در جهت رونق صنعت گردشگری ساخته است. در کارنامه بسیار پر او مشاور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان سازمان میراث فرهنگی نیز دیده میشود. طالع که پیش از این در سال ۹۳ نامش به عنوان گزینه جدی شهرداری رشت شنیده می شد بار دیگر در چند قدمی شهرداری رشت است. طرح های او در جهت ساماندهی زرجوب و گوهررود و آشنایی کامل او با معضل سراوان و شیرابه های آن و همچنین طرح های ترافیکی او همگی از ویژگی های مثبتی است که از او یک چهره قابل اتکا می سازد. طالع با مدیران دولتی نیز ارتباط خوبی دارد. پس از ثابت قدم و با بالارفتن سطح توقعات مردم رشت، انتخاب مدیری مجرب با سابقه مدیریت در سطح ملی، منطقی به نظر می رسد…

۹٫ عبدالرضا بی آزار ؛ همراه دقیقه نود مرد اول انتخابات… 

بی آزار که در واپسین ساعات ثبت نام انتخابات شوراها به همراه رمضانپور در فرمانداری رشت حاضر شد و در پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر رشت نام نویسی کرد اصلا بعید نیست به عنوان یکی از گزینه های شهرداری رشت رونمایی شود. مرد با تجربه طیف اصلاح طلبان که در کارنامه خود فرمانداری تالش و آستارا را دارد؛ دبیر حزب کارگزاران در گیلان و از چهره های شناسنامه دار اصلاح طلبان است. ثبت نام همزمان او و احمد رمضانپور در روز ثبت نام شوراها خود به تنهایی برای نشان دادن قرابت بالای افکار این دو چهره اصلاح طلب کافی است و شاید همانطور که با حضور دقیقه نودی شان در انتخابات، معادلات انتخابات شورا را به هم زدند با رونمایی دقیقه نودی از بی آزار نیز معادله انتخاب شهردار پیچیده شود. شاید از ابتدا هم احتمال مطرح شدن نام او به عنوان شهردار بیش از رمضانپور بوده است… مزیت حضور بی آزار هم می تواند برجسته تر شدن معیار تجربه در مدیریت شهری باشد…

علاوه بر این افراد اسامی دیگری نیز به گوش می رسد که بعید است از بخت بیشتری نسبت به این چهره ها برخوردار باشند…