صد و سی هفتمین جلسه شورای شهر رشت؛

تصویب کلیات لایحه بودجه با داد و بیداد و هیاهو!

حرف تازه ( تی تی خبر سابق ) : صد و سی هفتمین جلسه شورای شهر رشت در صحن شورا برگزار و کلیات بوجه ۸۵۰ میلیارد تومانی شهرداری رشت با اصلاحیه های اعضاء تصویب شد.  در این جلسه که با یک ساعت تاخیر به ریاست محمد علی رفیعی نوده آغاز شد، بعد از تلاوت قرآن […]

حرف تازه ( تی تی خبر سابق ) : صد و سی هفتمین جلسه شورای شهر رشت در صحن شورا برگزار و کلیات بوجه ۸۵۰ میلیارد تومانی شهرداری رشت با اصلاحیه های اعضاء تصویب شد.

 در این جلسه که با یک ساعت تاخیر به ریاست محمد علی رفیعی نوده آغاز شد، بعد از تلاوت قرآن و پخش سرود ملی و خواندن دعای فرج و قرائت قسمتی از وصیتنامه شهید فرامرز اکبری ، رئیس شورا بعد از گرامیداشت ایام هفته ابراز امیدواری کرد: بعد از رایزنیهای گسترده تصویب بودجه را داشته باشیم.

ناطقین پیش از دستور

علوی

امیر حسین علوی: یازرسین رانندگان تاکسیرانی بلاتکلیف هستند/ نورپردازی پیاده راه با استانداردها فاصله دارد

امیر حسین علوی ناطق اول با تبریک ایام هفته  اظهار داشت:  روز جمعه نهادهای محیط زیستی شهرمان  یک حرکت خودجوش در تالاب عینک داشتندو  خواستند که نسبت به نجات این منطقه همکاری و کمک کنند، خواهش ما این است که شهرداری در این منطقه وارد شود و یک سازوکار درست و مهندسی برای جمع آوری این عارضه در بخش غربی تالاب را انجام دهد که هزینه چندان هنگفتی نیز نمی باشد، هرچند متولی اصلی سازمان آب منطقه ای است.  وی در ادامه گفت: نکته دیگر یک ماه قبل در نطق آقای باقری نیز بود، اتفاقی که در سازمان تاکسیرانی افتاد چندان خوشایند نبود، بچه های شهر تحت عنوان بازرس شهرداری در امور رانندگان تاکسی  بدون قرارداد و بلاتکلیف هستند و حتی از کانالی شنیدم که به آن ها گفته اند که از شهرداری شکایت کنند، خواهش ما این است که معوقات خود را بگیرند و از بلاتکلیفی در بیایند.

رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورا در ادامه اعلام داشت:شهردار محترم باید بحث پل های عابر پیاده را پیگیری کند. دو سه پل عابر پیاده هم  ساخته شده که خارج از مفاد قرارداد بوده است، چون قرار بود پل عابر پیاده با ظاهر زیبا ساخته شده که تنها یک عرشه را جا سازی کرده اند.

علوی در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه مصالح و وسایل کارهای پروژه های عمرانی روسای محترم کمیسیون ها باید نظارت دقیق تری داشته باشند، در بخش پیاده راه در دو بخش نورپردازی و اجرای نورپردازی که با مفاد قراردادش فاصله دارد. این ها استانداردهایی دارد که باید رعایت شود. وی افزود: این ها دغدغه هایی است که به عنوان عضو شورا و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه  دارم و خود شهردار نیز به این مصالح و وسایل دغدغه دارند که امیدواریم اقدام عملی در این حوزه ببینیم.

فاطمه شیرزاد: سرنوشت ۵۰ میلیارد تومان رودخانه ها هنوز روشن نیست 

شیرزاد

فاطمه شیرزاد ناطق دوم شورا نیز با گرامیداشت ایام هفته ابراز داشت: برای آقای جمالی آرزوی موفقیت می کنیم و امیدواریم که در این انتخابات سربلند بیرون بیایند.

وی در ادامه بیان داشت:  در حال نزدیک شدن به کنگره هشت هزار شهید استان گیلان هستیم که برگزاری آن  دغدغه همه مسئولان استان است امیدواریم که همه وظیفه خود را انجام دهند که کنگره بسیار عالی با حضور مسئولان کشوری و لشگری برگزار کنیم.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا با توجه به ایام هفته سلامت تاکید کرد: در این هفته برنامه های سلامت و حوزه خدمات شهری با حمایت شورای اسلامی در برنامه های ما قرار دارد،  به خصوص برای اقشار آسیب پذیر امیدواریم برنامه های خوبی ارائه بدهیم. وی ادامه داد:دغدغه مسئولین در کل سال سلامت مردم و بخشنامه هایی است که در استان ما و شهر رشت وارد می شود.

شیرزاد در ادامه با اشاره به شعار جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۶ با عنوان غلبه بر بیماری دیابت تاکید کرد: امیدواریم قدم های خوبی را  با افزایش دانش مردم  برای مقابله با  این بیماری غیرواگیردار برداریم .

شیرزاد خاطرنشان کرد: از اقدام سمن ها و گروه های اجتماعی شهر   برای شرکت در برنامه  تالاب عینک و حفظ محیط زیست بسیار سپاسگزاریم و ما مسئولین  نیز امیدواریم توجهات بیشتری داشته باشیم، هرچند مهار آلودگی های محیط زیستی نگاه ویژه تری به خصوص از سوی دولت محترم در محل گذر رودخانه ها و تالاب ها می خواهد. وی ادامه داد:  ضمن تشکر از آقای نجفی که در این حوزه کمک کردند فکر می کنم باید تلاش ها بیشتر باشد و ما خواستار مشخص شدن دقیق وضعیت ۵۰ میلیارد هستیم که هنوز روشن نشده است. وی در ادامه تصریح کرد:وضع بیمارستان ها در آلودگی ها هم بسیار زیاد است و سوال من هم این است که اعتباری بیش از۵۰ میلیارد تومان به خصوص در بیمارستان های رشت اختصاص داده شده است؟ این موضوع باید مورد بررسی قرار بگیرد. شهر صنعتی نیز اعتباراندکی خرج از ۵۰ میلیارد  کسب کرده  که  اقداماتش باید بررسی شود.

شیرزاد در ادامه تصریح کرد: در عرصه جنگلی سراوان این عرصه هنوز به شکل کامل در جهت بهسازی و ساخت تصفیه خانه  به شهرداری داده نشده است. بحث شیرابه ها نیز سلامت مردم و درختان را تهدید می کند و مسئولین باید احساس مسئولیت بیشتری بکنند.  فاضلاب های شهری نیز مخرب هستند، رودخانه ها به محل آلودگی تبدیل شده اند. وی در انتها گفت: ان شاء الله مسئولین محترم  کمک کنند که  در سال جدید به توسعه پایدار شهری نزدیک شویم.

محمود باقری: کرایه تاکسی هفتصد تومانی گران است 

محمود باقری به عنوان سومین ناطق بیان داشت: در سطح  شهر شهرداری  باجه عابر بانک، بانک شهر  زده است. در بعضی مناطق این بانک دارد  کیوسک می زند،  این با چه اجازه چه کسی است؟ وی ادامه داد: .مردم از افزایش کرایه تاکسی ناراحت هستند، واقعا برای یک مسافت کوتاه ۷۰۰ تومان دریافت می کنند که بسیار زیاد است، برای اضافه شدن کرایه تاکسی ها باید دوباره این مسئله در شورا بررسی شود . وی در ادامه ابراز داشت: برای شهربازی  وارد چهارمین سال شورا  می شویم که باید این را بررسی کنیم و هنوز به نتیجه ای نرسیدیم.وی در ادامه انتقادات خود افزود: باید بررسی شود  دستور انحلال شورا و یا ادغام سازمان ها توسط چه کسانی داده شده است، چرا سه الی چهار ماه بی آرتی ادامه دارد و هنوز راه اندازی نشده است ، اگر اجرایی نیست متوقفش کنیم که مردم نگران نباشند.

رفیعی نوده رئیس شورا خطاب به اعضای شورا گفت:  تمام نامه ها و دستورات شما کتبی ارائه می شود ولی جوابی نیامده است. به نظر می رسد شما باید نسبت به جواب آن ها مسئولیت بیشتری داشته باشید و این را در قالب سوال از شهردار بررسی کنید.

امیر حسین علوی در واکنش بیان داشت: باید این عدم جواب را به صورت کتبی به ما اعلام کنیدکه ما  تکلیف خودمان را بدانیم.

شورا

دستور جلسه:

لایحه بودجه پیشنهاد شهرداری سال ۹۵ شهرداری رشت مورد بررسی قرار گرفت.

کل بودجه شهرداری ۸ هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال است که سهم اعتبارات عمرانی ۶ هزارو ۷۴۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

قبل از بررسی لایحه مجید رجبی در تذکر و انتقادی به لایحه بیان داشت: نگاه من این است  که بعضی هزینه ها برای امسال ضرورت ندارد. مثلا در حوزه درآمدهای عمرانی ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیارد تومان برای حوزه تملک است، این شورای دوره چهارم باید اقدامی کند که دوستان در انتخابات آینده آن را نشان بدهند، تملک یک کاروانسرا اگر چنانچه دولت پولی بابت بازآفرینی داد در همان  مساله هزینه بشود وگرنه انجام نشود. وی ادامه داد: ما باید بر اساس پروژه های عمرانی فکر کنیم که چه چیزی منافع شهر را تامین می کند، ۴۰۰ میلیارد تومان برای هزینه های بازآفرینی خلاف شرع و قانون است. تازه  ۸۵درصد این پروژه ها در بافت مرکزی در حال انجام است، حداقل  بیایید در مسجد حمیدیان و کانال آن هزینه کنید که فاضلاب آن جا را فرا گرفته است و ۳۵هزار جمعیت دارد، چرا بیاییم تملک باغ مشکات را انجام بدهیم؟

فاطمه شیرزاد در واکنش به سخنان مجید رجبی بیان داشت: بررسی لایحه بودجه به نظر بنده و به نظر بسیاری از همین کارشناسان مالی و اداری یک روند طولانی را گرفته که یک تاثیر سوء در شهرداری و شورا می گذارد. وی ادامه داد: من از آقای رجبی خواسته بودم که لیست پروژه های عمرانی را به اعضای شورا ارائه بدهند، اما ایشان این کار را نکردند. ما که نباید احساسی عمل کنیم. باید برای شهرمان تصمیم بگیریم. همان طور که شما دغدغه اقشار کم درآمد را دارید بقیه اعضا هم دارند،  من خودم خواستار افزایش سرانه محیط زیست و ورزشی در محلات حاشیه نشین بودیم.

اصلاحیه های لایحه بودجه

در مورد لایحه بودجه اعضای شورا بعد از بحث های طولانی قرار بر این گذاشتند که قبل از تصویب بودجه هر کدام از اعضا پیشنهادی برای اصلاحیه در جزئیات را ارائه دهند.

با پیشنهاد عباس صابر بحث هزینه های بازآفرینی  قرار شد در صورت تحقق کدهای درآمدی هزینه شود و در بودجه منظور شود.  همچنین تملک اراضی  بر اساس ضرورت های  اجرا به غیر از پروژه های مصوب منوط به تصویب شورا شودو برای خرید ۵۰۰ دستگاه مسکن مهر نیز  بعد از اخذ گزارش با مصوبه شورا انجام و خریداری شود.

همچنین با پیشنهاد فرانک پیشگر و تصویب اعضاء کمک دو میلیارد و هشتصد میلیون تومانی دفاتر تسهیل گری به سیصد میلیون تومان کاهش و بقیه پول به تملک و درآمد محل های کم درآمد اختصاص داده شد.

همچنین به پیشنهاد پیشگر کمک ۶ میلیارد تومانی برای آسایشگاه سالمندان منوط به مصوبه شورا شد. همچنین به پیشنهاد این عضو شورا قرار شد دو مسیر بی آرتی سبزه میدان تا یخسازی و جانبازان تا صیقلان منوط به مصوبه شورا و نظر مشاوره سازمان نظام مهندسی انجام شود. پیشنهاد حذف بی آرتی در این مناطق با مخالفت شورا همراه بود.

به پیشنهاد امیرحسین علوی و تصویب اعضای شورا  نیز حق مسئولیت ها، واگذاری خدمات به بخش خصوصی، ایجاد شرکت های خصوصی با مصوبه شورا جهت تامین نیرو، جذب پرسنل های شرکتی با مصوبه شورا، خرید دستگاه  تولید کفپوش، تملک کاروانسراها و خرید سرقفلی بانک ملت و بانک سپه زیر ساختمان شهرداری نیز با مصوبه شورا انجام خواهد شد. به پیشنهاد مسعود کاظمی بند لایحه گرفتن وام ۳۸ میلیاردی از بانک شهر مورد بررسی قرار گرفت که بعد از بحث های طولانی و اصلاحیه عباس صابر  شهرداری این اختیار را دریافت کرد تا مبلغ ۳۸ میلیارد تومان تسهیلات بانکی با مصوبه شورا از بانک مصوبه شورا دریافت کند و نام بانک شهر از این بند حذف شد.

در انتها کل بودجه ۸۵۰ میلیارد تومانی شهرداری  با تغییراتی که در کمیسیون تلفیق و بودجه  وصحن شورا انجام شد مورد تصویب اعضای شورا قرار گرفت. در این بودجه سهم اعتبارات عمرانی ۶۷۴ میلیارد تومان، سهم اعتبارات جاری ۱۷۶ میلیارد تومان،بودجه سازمان ها ۹۰ میلیارد و صدوهفت میلیون و جمع کل بودجه ۹۴۰ میلیارد و ۶۱۰ میلیون  و ۷۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان پیش بینی و منظور شده است.

حاشیه ها:

منوچهر جمالی در ابتدای جلسه حاضر بود ولی در هنگام رای گیری بر سر جزئیات و کلیات بودجه حضور نداشت.

محمد حسین واثق کارگرنیا در جلسه غائب بود. مجید رجبی نیز در اواسط جلسه صحن را ترک کرد. امیر حسن علوی نیز یک ساعتی در وسط جلسه صحن را ترک کردولی در اواخر جلسه دوباره حضور پیدا کرد.

احمد رضا حق بین مدیر گروه برنامه ریزی شهرداری به عنوان نماینده این نهاد در جلسه حاضر بود اما کمتر حاضر شد در بحث ها شرکت کند. زمانی که وی  لحظاتی صحن را ترک کرد بعضی اعضای شورا معتقد بودند در حال لابی کردن  پشت پرده است.

فضای جلسه بر سر اصلاحیه ها و جزئیات بارها با تشنج و هیاهو همراه بود و بسیاری از سخنان به صورت نامشخص بیان می شد. مخالفان همچون مجید رجبی، فرانک پیشگر و مسعود کاظمی نسبت به  بودجه تملک، هزینه های بازآفرینی و عدم توجه به بعضی مناطق ایراد داشتند و حتی مسعود کاظمی مایل بود که لایحه برای بحث بیشتر دوباره به شهرداری عودت داده شود که در این مورد موفقیتی کسب نکرد. موافقان کلیات  لایحه همچون موسوی روزان ، فاطمه شیرزاد و اسماعیل حاجی پور نسبت به بحث های تکراری که قبلا در کمیسیون های تلفیق و وبودجه مورد توجه قرار گرفته معترض بودند.

گیل خبر