تزریق واکسن کرونا به کودکان عوارض خاصی ندارد

یک متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان با تاکید بر اهمیت تزریق واکسن کرونا به همه‌ گروه‌های سنی اعلام شده جهت جلوگیری از انتقال بیماری، گفت: کودکان پس از تزریق واکسن به جز واکنش‌های موضعی محل تزریق یا سردرد و بی حالی، واکنش خاص دیگری نداشتند.

به گزارش حرف تازه به نقل از بهداشت نیوز، دکتر سمیه بقیعی درباره واکسیناسیون کرونا در کودکان گفت: باید به والدین حق بدهیم که در این زمینه نگران باشند اما این اطمینان را به آنها می‌دهیم که سیستم بهداشتی نگرانی و دقت بیشتری دارد.

او تاکید کرد: واکسیناسیون در کودکان ۵ تا ۱۲ ساله در ایالات متحده از اکتبر ۲۰۲۱ مجوز گرفت و در کشور چین نیز با واکسن سینوفارم انجام شد. همچنین در امارات و کشورهای دیگری مثل کلمبیا و کامبوج هم انجام شده است.

وی افزود: طی این مدت تعداد زیادی از کودکان واکسینه شدند و خوشبختانه به جز واکنش‌های موضعی محل تزریق یا سردرد و بی حالی واکنش خاص دیگری نداشتند؛ بنابراین در مورد تزریق واکسن کرونا به کودکان جای نگرانی وجود ندارد.

بنابراعلام وزارت بهداشت، او ادامه داد: این که از انتقال بیماری کووید۱۹ جلوگیری کنیم، بسیار مهم است؛ بویژه آنکه در پیک ششم با سویه امیکرون، میزان درگیری کودکان بالا بوده است.

چنانچه کودکی در طول یک هفته اخیر سابقه تماس با فرد مبتلا به کرونا را داشته باشد باید با احتیاط بیشتر واکسینه شود 

همچنین وبدا در گزارشی نوشت: متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تاکید بر ضرورت واکسیناسیون کرونا، گفت: وضعیت سلامت کودکان در مراکز واکسیناسیون پیش از تلقیح واکسن کرونا مورد بررسی قرار می گیرد و نگرانی در این باره وجود ندارد.

دکتر افشین منیری با بیان اینکه عدم واکسیناسیون کودکان یکی از مهمترین علت های افزایش بار بیماری در سویه اُمیکرون است، اظهار داشت: واکسینه شدن بزرگسالان در برابر کووید۱۹ یکی از مهمترین دلایل کاهش آمار مبتلایان کرونایی است.

وی یادآور شد: غالبا کودکان در سویه اُمیکرون، به این بیماری مبتلاشده اند و یکی از مهمترین علت های این موضوع، عدم واکسیناسیون کودکان و جهش جدید ویروس است. اُمیکرون، افرادی که واکسینه نشده اند و یا ایمنی آنان همانند کودکان ناکافی است را بیشتر درگیر می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: چنانچه کودکی در طول یک هفته اخیر سابقه تماس با فرد مبتلا به کرونا را داشته باشد باید با احتیاط بیشتر واکسینه شود.

وی افزود: رعایت پروتکل های بهداشتی، استفاده از ماسک، شست و شوی منظم دست ها و عدم حضور در اجتماعات از مهمترین عواملی است که در پیشگیری از ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا موثر است. باید تلاش شود که گروههای پرخطر، سالمندان، کودکان و افرادیکه دچار نقص سیستم ایمنی هستند در تماس نزدیک با مبتلایان کرونا نباشند چرا که این افراد حتی در صورت واکسینه شدن کامل نیز ممکن است در صورت ابتلا به کرونا با عوارض جدی این بیماری مواجه شوند.

دکتر منیری عدم توجه به شایعات درباره واکسن ها را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: بدون شک کارآمدترین واکسن در برابر کرونا در دسترس تر بودن آن است چرا که تمامی واکسن ها از ایمنی زایی کافی برخوردارند و ضرورتی ندارد برای تهیه واکسنی خاص دچار چالش شویم.