ترامپ رییس جمهور شد / جمهوری خواهان فاتح سنا، نمایندگان و ریاست جمهوری
حرف تازه : ترامپ پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد. ترامپ هم اکنون با حضور در ستاد اصلی اش در نیویورک تا دقایقی دیگر به عنوان رئیس جمهور منتخب سخنرانی خواهد کرد. طبق آخرین اطلاعات غیررسمی، ترامپ ۲۷۸ رأی الکترال و کلینتون ۲۱۸ رأی به دست آورده است. بدین ترتیب، بر خلاف همه پیش بینی […]
حرف تازه : ترامپ پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد.
ترامپ هم اکنون با حضور در ستاد اصلی اش در نیویورک تا دقایقی دیگر به عنوان رئیس جمهور منتخب سخنرانی خواهد کرد.
طبق آخرین اطلاعات غیررسمی، ترامپ ۲۷۸ رأی الکترال و کلینتون ۲۱۸ رأی به دست آورده است.
بدین ترتیب، بر خلاف همه پیش بینی ها، دونالد ترامپ جمهوریخواه، چهل و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا شد.
بررسی های اولیه نشان می دهد اکثر جوانان به هیلاری کلینتون رأی داده اند ولی میانسالان و کهنسالان بیشتر به جمهوریخواهان متمایل بودند.
ستادانتخاباتی هیلاری کلینتون نیز با خداحافظی رئیس ستاد او از کسانی که برای جشن پیروزی تجمع کرده بودند، در حال تخلیه است. بر عکس جشن های پیروزی در ستاد ترامپ به طور آغاز شده است.
جدیدترین خبرها:
۱۲:۱۱ – پوتین به ترامپ تبریک گفت و ابراز امیدوار کرد گفتگوی سازنده ای با او داشته باشد
۱۱:۳۷ – وزیر دفاع آلمان تحولات مربوط به انتخابات آمریکا را “شوک بزرگ” خواند/ رویترز
۱۱:۳۶- هواداران ترامپ به هنگام سخنرانی اش شعار می دادند: یو اس ای – یو اس ای
۱۱:۲۷ – ترامپ در سخنرانی پیروزی: با کمک همه آمریکایی ها از همه ادیان کشور را یکپارچه خواهیم کرد
۱۱:۲۵ – ترامپ در سخنرانی پیروزی: زیرساخت های آمریکا را بازسازی خواهیم کرد تا اشتغالزایی به وجود آید و آمریکا، اول جهان باشد.
۱۱:۲۳ – ترامپ در حالی وارد ستادش شد که حالتی بغض گونه چهره اش را فراگرفته است. او سخنرانی اش را آغاز کرد و گفت که هیلاری به او زنگ زده و پیروزی اش را تبریک گفته است.
او گفت که از هیلاری به خاطر تلاش ها و خدماتش به آمریکا سپاسگزار است.
۱۱:۲۱ – ترامپ در سخنرانی پیروزی: هیلاری با من تماس گرفت و به من و به شما پیروزی را تبریک گفت
روند برگزاری انتخابات
رقابت انتخاباتی به ویژه در هفته پایانی مانده به روز هشتم نوامبر نفسگیر و شانه به شانه بوده است و نتایج نظر سنجی ها حاکی از پیشتازی نسبی هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات بر دونالد ترامپ رقیب اصلی خود و نامزد حزب جمهوریخواه است.
هیلاری کلینتون در صورت پیروزی در انتخابات نخستین بانویی خواهد بود که توانسته به منصب و مسند ریاست جمهوری آمریکا برسد، او راه هموار تری نسبت به رقیب خود دارد. کلینتون حدود ۲۲۰ رای الکترال را در ایالت هایی که تقریبا مسجل شده است به او رای خواهند داد کسب کرده و مبارزه او با رقیب جمهوریخواه تنها برای کسب ۵۰ رای الکترال دیگر از ۱۰ ایالت مورد مناقشه (و مردد) به منظور راه یابی به کاخ سفید است.
در جبهه مقابل اما دونالد ترامپ ۱۸۰ رای الکترال را مفروض دارد و باید ۹۰ رای الکترال دیگر را از ۱۰ ایالت مردد (swing states) به دست آورد تا راهی کاخ سفید شود. بدون تردید او راه دشوارتری از کلینتون در پیش رو دارد.
دو نامزد تا واپسین لحظات به سفرهای انتخاباتی خود به سراسر آمریکا – به ویژه به ایالت های مردد – ادامه دادند. دیشب شهر فیلادلفیا در ایالت پنسیلوانیا میزبان باراک اوباما و همسرش میشل بود تا در کنار بیل و هیلاری کلینتون یکی از بزرگ ترین گردهمایی های انتخاباتی حزب دموکرات در حمایت از نامزدی خانم کلینتون برگزار شود. اوباما در جریان این گردهمایی سخنرانی کرد.
در جبهه مقابل یعنی در کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ نیز او در روز پیش از رای گیری به ۵ ایالت حساس و سرنوشت ساز سفر کرد.
نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از زمان پایان رای گیری روز سه شنبه به مرور اعلام خواهد شد و در صورت پیروزی هر یک از دو نامزد اصلی در ایالت های مردد شرقی می توان پیش بینی کرد نتیجه کلی انتخابات به نفع کدام یک از آنها خواهد بود.
آخرین نظر سنجی ها پیش از روز رای گیری حاکی از پیشتازی دستکم ۳ درصدی خانم کلینتون بر ترامپ در بیشتر ایالت های آمریکاست.
خبرهای مربوط به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا لحظه به لحظه و در ادامه همین خبر به روز خواهد شد…
– رسانه ها از مشارکت بالای شهروندان آمریکا در این دوره از انتخابات ریاست جمهوی خبر می دهند. شبکه های خبری از صف های بلند مردم و ازدحام جمعیت در حوزه های رای گیری در ایالت های مختلف گزارش می دهند.
۴:۵۰ : – پیشتازی هیلاری کلینتون در نخستین برآوردها: برآوردهای غیر رسمی و دقیق حاکی از پیشتازی هیلاری کلینتون در آرای ایالت های شرقی آمریکاست که رای گیری در آنها پایان یافته است. بر اساس برآورد سی ان ان کلینتون با نتیجه ۶۸ رای الکترال در برابر ترامپ با ۶۶ رای الکترال در ایالت های شرقی پیش است. بر اساس این برآورد ترامپ در ایالت های کنتاکی، ویرجینیای غربی، ایندیانا، تنسی، می سی سی پی ،اوکلاهما، آلاباما و کارولینای جنوبی پیروز شده و هیلاری کلینتون در ایالت های ماساچوست، رودآیند، رومونت، دلاویر، نیوجرسی، مریلند، واشنگتن دی سی و ایلینویز نتایج را از آن خود کرده است.
– سرک کشیدن ترامپ به برگه رای همسرش هنگام رای دادن بازتاب گسترده ای در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی و برخی رسانه ها داشته است. برخی به شوخی نوشته اند ترامپ می خواسته مطمئن شود همسرش ” خدایی نکرده یک وقت به هیلاری کلینتون رای نداده باشد!”
– خبرگزاری رویترز : از واکنش مثبت بازار بورس نیویورک در صبح روز سه شنبه و بالا رفتن ارزش سهام در این بازار خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری افزایش احتمال پیروزی هیلاری کلینتون در انتخابات دلیل اصلی این تغییر بوده است.
– “گری جانسون” نامزد حزب “لیبرتارین” در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با انتشار تصویر زیر در صفحه اینستاگرام خود از هوادارانش در ایالت های مختلف آمریکا خواسته در صورتی که گرفتن تصویر “سلفی” از برگه های رای در قوانین ایالتی آنها خلاف قانون نباشد از برگه های رای خود عکس گرفته و آنها را با هشتگ ” @govbillweld “در صفحه اینستاگرام خود منتشر کنند.
-دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه با حضور در یک مدرسه در نزدیکی برج ترامپ در منهتن نیویورک رای خود را به صندوق انداخت. ترامپ ساعت ۱۱ صبح (به وقت نیویورک) رای داد در حالی که رقیب اصلی او هیلاری کلینتون چند ساعت زودتر و در ساعت ۶:۴۵ صبح رای خود را به صندوق انداخت.
– سرویس مخفی محافظ ترامپ دو زن معترض و مخالف او را که در یک حوزه رای گیری در نزدیکی برج ترامپ در منهتن نیویورک – محلی که ترامپ در آن رای خواهد داد- به نشانه اعتراض پیراهن های خود را درآورده بودند از حوزه رای گیری بیرون کردند.
– نایجل فاراژ رهبر حزب استقلال بریتانیا و از رهبران مخالف عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا که در جریان همه پرسی “برگزیت ” نقشی موثر ایفا کرد در توییتی نوشت: آیا امروز روز “برگزیت آمریکاست ؟ امیدوارم چنین باشد”. فاراژ از حامیان دونالد ترامپ است و در جریان کارزار انتخاباتی ترامپ با سفر به آمریکا از این نامزد انتخاباتی حمایت کرده است.
– سی ان ان با زن و شوهری در ایالت پنسیلوانیا مصاحبه کرد که یکی از آنها به ترامپ و دیگری به کلینتون رای داده بود. پنسیلوانیا از ایالت های پایگاه برای حزب دموکرات آمریکاست اما در انتخابات این دوره طرفداران دونالد ترامپ در این ایالت چشمگیر هستند.
– هیلاری کلینتون و همسرش بیل کلینتون صبح امروز ( به وقت محلی) وارد حوزه رای گیری دبستانی در منطقه “چاپاکوئا” در حومه شهر نیویورک شده و رای دادند. این زوج سیاسی از هر گونه اظهار نظر و مصاحبه خودداری کردند. تیم کین گزینه معاونت هیلاری کلینتون نیز رای خود را در یک حوزه رای گیری در شهر ریچموند ایالت ویرجینیا به صندوق انداخت. تیم کین سناتور دموکرات ویرجینیا در سنای آمریکاست.
حضور کلینتون و سناتور کین در حوزه های رای گیری در نیویورک و شهر ریچموند ویرجینیا
– انتخابات ساعت ۶ یا ۷ صبح سه شنبه ( به وقت محلی) در ایالت های آمریکا آغاز شده است؛ البته در نخستین ساعات صبح امروز – به وقت تهران – اهالی روستاهایی کوچک در ایالت نیوهمپشایر آمریکا بنا بر قوانین خاص ایالتی خود در نخستین دقایق ورود به سه شنبه رای دادند.
– حدود ۲۰۰ میلیون آمریکایی واجد شرایط رای دادن هستند . در انتخابات امسال نزدیک به ۴۶ میلیون نفر پیش از موعد رای داده اند و پیش بینی می شود در بهترین حالت دو برابر این میزان نیز در روز سه شنبه به پای صندوق های رای بیایند. در این دوره از انتخابات در آمریکا مشارکتی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد واجدان شرایط پیش بینی می شود؛ یعنی در مطلوب ترین حالت حدود ۱۳۰ میلیون آمریکایی در این دوره از انتخابات آمریکا مشارکت خواهند کرد.
– پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) و دیگر نهادهای اطلاعاتی این کشور درباره امنیت سیستم انتخاباتی این کشور و جلوگیری از حملات سایبری احتمالی به سیستم های رایانه ای انتخاباتی این کشور در روز سه شنبه تضمین داده اند. در هفته ها و ماه های گذشته موضوع سرقت اطلاعات سیستم های رایانه ای حزب دموکرات و انتشار برخی از اطلاعات محرمانه که حاکی از زدوبندهای پشت پرده متنفذان حزب دموکرات به نفع خانم هیلاری کلینتون و علیه رقیب هم حزبی او -برنی سندرز- بود، جنجال گسترده ای در کارزار انتخاباتی دو رقیب اصلی انتخابات ریاست جمهوری به پا کرده بود. آمریکا دولت روسیه را مسئول حملات سایبری معرفی کرده است ، اتهامی که مسکو قویا آن را رد کرده است.
– کاخ سفید اعلام کرده است باراک اوباما رییس جمهور آمریکا برنامه های از پیش تعیین شده برای روزهای چهارشنبه و پنج شنبه (دو روز پس از انتخابات) را لغو کرده و دو روز پس از انتخابات را در کاخ سفید خواهد بود تا با رییس جمهور منتخب درباره مسایل مربوط به انتقال قدرت در کاخ سفید دیدار و گفت و گو کند.
– تکلیف نامزد پیروز این دوره از انتخابات آمریکا در ۱۰ ایالت مردد مشخص خواهد شد. هیلاری کلینتون به کسب آرای الکترال کمتری از این ایالت ها نیاز دارد در حالی که دونالد ترامپ برای پیروزی در انتخابات باید آرای الکترال بیشتری از این ۱۰ ایالت مردد را کسب کند. تصویر زیر آخرین وضعیت آرایش آرای دو نامزد اصلی انتخابات در این ۱۰ ایالت مردد را نشان می دهد. ایالت های فلوریدا، ویسکانسین، پنسیلوانیا،کارولینای شمالی ،کلرادو ، آیوا، نیوهمپشایر،ویرجینیا،میشیگان و نوادا این ۱۰ ایالت هستند.
– در کنار انتخابات ریاست جمهوری ، سرنوشت ۴۴ کرسی مجلس سنا، ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و فرمانداران ۱۲ ایالت آمریکا نیز در انتخابات امروز تعیین خواهد شد.
– ۵۰ ایالت آمریکا در مجموع ۵۳۸ رای الکترال دارند که بنا به جمعیت و وسعت و دیگر متغیرهای خاص هر ایالت میزان آرای الکترال آنها از ۵۵ رای به ۱ رای متغیر است. بالاترین آرای الکترال مربوط به ایالت کالیفرنیا با ۵۵ رای الکترال است و پس از این ایالت تگزاس با ۳۸ رای الکترال در جایگاه دوم است. آرای الکترال کالیفرنیا به طور سنتی به حزب دموکرات می رسد و آرای تگزاس نیز به جمهوریخواهان.پس از این دو ایالت ، ایالت های نیویورک و فلوریدا با ۲۹ رای الکترال در جایگاه بعدی قرار دارند. ایالت نیویورک به طور سنتی به حزب دموکرات رای می دهد اما فلوریدا از جمله ایالت های در نوسان (swing state) و بسیار مهم است که در دوره های مختلف به نامزدهای مختلف دموکرات یا جمهوریخواه رای داده است. در انتخابات سال ۲۰۱۲ اوباما توانست با فاصله بسیار اندک ۸ دهم درصد میت رامنی جمهوریخواه را در این ایالت شکست دهد.
– هر نامزدی که در انتخابات بتواند ۲۷۰ رای الکترال (نصف به علاوه یک آرای الکترال) را کسب کند به کاخ سفید راه می یابد.
– در این مرحله از انتخابات مردم ساکن پایتخت آمریکا – واشنگتن دی سی – در کنار رای به نامزد انتخابات ریاست جمهوری و نمایندگان کنگره، درباره نظرشان در مورد تبدیل “ناحیه” شان به “ایالت” نیز رای خواهند داد. واشنگتن دی سی که هم اکنون پایتخت سیاسی آمریکاست یک ایالت محسوب نمی شود اما دارای ۳ نماینده در کنگره است و بدین ترتیب ۳ رای الکترال نیز دارد. در صورت تبدیل “ناحیه” واشنگتن دی سی به یک ایالت ، ایالات متحده آمریکا دارای ۵۱ ایالت خواهد شد. هم اکنون یک ایالت به نام واشنگتن در شمالغرب آمریکا قرار دارد که مرکز آن شهر سیاتل است.
– وب سایت پولیتیکو در گزارشی تحلیلی از انتخابات آمریکا شانس پیروزی هیلاری کلینتون را در انتخابات هشتم نوامبر بیشتر از رقیب جمهوریخواهش دانسته است. در این گزارش با فعالان حزبی دموکرات و جمهوریخواه در ایالت های مردد مصاحبه شده و به نقل از آنها نوشته فعالان دموکرات امیدواری بیشتری به پیروزی نامزد مورد حمایت شان دارند و در مقابل فعالان جمهوریخواه در این ایالت ها امیدواری کمتری به پیروزی نامزدشان دارند.
– ساعت رای گیری در ایالت های مختلف آمریکا بسته به قوانین ایالتی متغیر است اما زمان رای گیری در غالب آنها حدود ۱۲ ساعت – بین ساعات ۶ -۷ صبح تا ۷ تا ۸ شب – است.
ارسال دیدگاه