تخصیص ۱۰میلیارد تومان از اعتبار دولتی ساماندهی رودخانه ها به سازمان پسماند شهرداری

تی تی خبر (حرف تازه) : هشتاد و نهمین نشست کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر رشت همزمان با یکصد و هیجدهمین نشست کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی این شورا صبح روز دوشنبه‌ ۲۷اردیبهشت ماه۹۴ با دو دستور کار بررسی بودجه‌ی سازمانهای مدیریت پسماندها و میادین میوه و تربار شهردار برگزار […]

تی تی خبر (حرف تازه) : هشتاد و نهمین نشست کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر رشت همزمان با یکصد و هیجدهمین نشست کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی این شورا صبح روز دوشنبه‌ ۲۷اردیبهشت ماه۹۴ با دو دستور کار بررسی بودجه‌ی سازمانهای مدیریت پسماندها و میادین میوه و تربار شهردار برگزار شد.

   فاطمه شیرزاد در ابتدای این نشست پیش از وارد شدن به دستور جلسه،  روز ارتباطات و روابط عمومی را به همه‌ی تلاشگران سختکوش روابط عمومی از جمله روابط عمومی شورا و شهرداری تبریک گفت و افزود: روابط عمومی‌ها نقشی مهم و تاثیرگذاری در انتقال اخبار و اطلاعات به شهروندان دارند و من امیدوارم همه‌ی این عزیزان در انتقال شفاف، مناسب و به موقع اخبار به مردم موفق و سربلند باشند.

   وی همچنین صعود تیم ریشه‌دار سپیدرود به لیگ دسته‌ی اول فوتبال کشور را تبریک گفت و خاطر نشان کرد: این موفقیت گامی موثر برای توسعه و پیشرفت شهر رشت به عنوان مرکز استان است و انگیزه‌های همگان را افزایش می‌دهد.

   شیرزاد به سالروز ولادت حضرت علی اکبر اشاره نمود و «روز جوان» را هم به همه‌ی جوانان این مرز و بوم تبریک گفت.

   وی جشن نیمه شعبان و ولادت باسعات حضرت ولی عصر که به روز مستضعفان و سربازان گمنام امام زمان نام گرفته تبریک گفت و یادآور شد: فعالیت این عزیزان امنیت را برای جامعه‌ی ما به ارمغان می‌آورد.

   رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر رشت سپس به «روز ملی جمعیت» اشاره کرد و گفت: این موضوع از تاکیدات مقام معظم رهبری است و باید مورد توجه قرار گیرد.

   شیرزاد مساله‌ی پرداخت نشدن حقوق فروردین ماه پاکبانان، کارگران فضای سبز و آتش‌نشانان را مورد تاکید قرار داد و خواستار پرداخت به موقع این معوقات شد.

   وی گفت: از شهردار رشت می‌خواهیم تا این معوقات پرداخت نشده جلوی پرداختیهای دیگر را بگیرند و از مدیران مناطق شهرداری هم می‌خواهیم تا تلاش بیشتری نمایند تا نخستین پرداختی آنها حقوق پاکبانان و کارگران فضای سبز باشد.

 

بودجه‌ی سازمان مدیریت پسماندها هفت میلیارد و ۴۹۶ میلیون تومان است

   شیرزاد در ادامه با توضیح خواستن از مهندس مرتضی عاطفی مدیر عامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت وارد نخستین دستور جلسه یعنی بحث و بررسی درباره‌ی بودجه‌ی سال ۱۳۹۵ این سازمان شد.

   عاطفی هم در سخنانی گفت:  بودجه‌ی این سازمان در سال ۱۳۹۵ حدود هفت میلیارد و ۴۹۶ میلیون تومان است که  در آیتمهای درآمدی نارشی از فروش مواد، حاصل از خدمات، حاصل از جرائم و تخلفات و کمکها و اعانات تقسیم بندی می‌شود و هزینه‌های سازمان هم هزینه‌های جاری، هزینه‌های  پرسنلی، هزینه‌های اداری، هزینه‌های سرمایه‌‌یی، هزینه‌های انتقالی و… است که امسال هزینه‌های پرسنلی به بودجه‌ی سازمان افزوده شده و چیزی حدود دو میلیارد و ۲۷۹ میلیون ریال است.

وی با بیان اینکه اعتبارات جاری سازمان از کل بودجه ۳۸ درصد است، افزود: از این مقدار ۷۹ درصد مربوط به هزینه‌های پرسنلی ما است و ۱۶ درصد مربوط اعتبارات جاری و اداری می‌شود و اعتبارات عمرانی هم ۶۲ خواهد بود.

   وی ادامه داد: باید دفنگاه زباله‌ی سراوان را امسال به خوبی مدیریت کنیم و با خرید یک دستگاه کمپکتور برای دفنگاه سراوان در کنار همه‌ی مباحث مربوط به نگهداری این موضوع را نیز دنبال نماییم و مباحثی چون توسعه‌ی کود آلی و… را نیز پیگیری کنیم.

 

      عاطفی گفت: جای خوشحالی اینکه ما توانستیم مبلغ ۱۰ میلیارد تومان از سهم شهرداری در زمینه‌ی ساماندهی رودخانه‌های رشت را بگیریم و باید از اعتبارات دیگر هم برای ساماندهی رودخانه‌های رشت بهره ببریم.

   در این بخش رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر با بیان اینکه مرکز دفن زباله‌ی سراوان وضعیت نامناسب و بحرانی دارد، گفت: شیرابه‌های زباله‌های لندفیل سراوان، آسیبهای جدی به محیط زیست و سلامتی شهروندان وارد می‌کند به همین دلیل باید همگان کمک کنند تا اقدامات اساسی در این زمینه انجام شود.

   شیرزاد همچنین تاکید کرد: با افزایش آگاهی و اطلاع‌رسانی درست ما می‌توانیم کاهش تولید زباله را در شهر دنبال کنیم همچنین موضوع تفکیک زباله از مبدا را با آموزش شهروندان جدیتری دنبال نماییم.

   وی با بیان اینکه آموزش از دوران کودکی تأثیرگذار می‌شود، گفت: من ضمن تاکید بر موضوع آموزش امیدواریم سازمان مدیریت پسماندها ردیفی مشخص برای این موضوع در بودجه‌ی خود لحاظ کند ضمن اینکه آموزشهابایستی در مهدکودکها و مدارس در دستور کار قرار گیرد.

   شیرزاد همچنین از راه‌اندازی تالار گفتمان شهر سالم در کمپ عینک خبر داد و گفت: این تالار «هفته‌ی‌ سلامت» امسال به بهره‌برداری رساندیم و افتتاح این تالار می‌تواند گامی مهم برای توسعه‌ی پایدار شهر باشد.

   رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر به حق‌نظارت سازمانها از جمله سازمان مدیریت پسماندها اشاره کرد و با تاکید بر اینکه سازمان پسماندها بایستی کانکس‌هایی که در شهربرای جمع‌آوری پسماند خشک وجود دارد را افزایش دهد از پرداخت هدایا و بسته‌های تشویقی آموزشی به شهروندان در این کانکسها خبر داد.

   مهندس عاطفی همچنین از ساماندهی نخاله‌های ساختمانی خبر داد و با توجه به اینکه بافت رشت بافتی فرسوده است، گفت:  تخریب و ساخت و ساز در این بافت فرسوده، معضلی محیط زیستی به عنوان نخاله‌های ساختمانی را نیز به دنبال دارد که تاکنون در این زمینه برنامه‌ی خاصی پیگیری نشده است و امیدواریم  امسال برنامه‌یی اجرایی در این زمینه  اجرا کنیم.

   مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت همچنین گفت: مناطق شهرداری هم‌اکنون حدود ۶۵۰ میلیون تومان به سازمان مدیریت پسماند بدهی دارند.

   وی افزود امسال برای مدیریت هر چه بهتر پسماندهای خشک ساماندهی گاریچی‌های دوره‌گرد و نخاله‌های ساختمانی را در دستور کار سازمان قرار دادیم که تا حدودی هم این کارها پیش رفته است.

   در نهایت پس از بحث و بررسی در زمینه‌ی بودجه‌ی سازمان مدیریت پسماندها قرار شد از ردیف هزینه‌های عمرانی در زمینه‌ی نگهداری و تعمیرات ماشین‌آلات سنگین ۱۰۰ میلیون تومان کم شود و از ردیف هزینه‌های خرید ماشین‌الات حمل و دفن زباله نیز ۲۰۰ میلیون تومان کم شده و به موضوع آموزش به عنوان یک آیتم جدید اضافه شود.

   پس از اعمال این تغییرات بودجه‌ی سازمان مدیریت پسماندها به تصویب رسید.

 

بودجه‌ی یک میلیارد و ۴۰۲میلیونی سازمان میادین میوه‌و تربار تصویب شد

   دستور دوم جلسه‌ی  روز دوشنبه‌ی گذشته بررسی بودجه‌ی سازمان میادین میوه و تربار شهرداری رشت بود که پس از توضیح مهندس امیرحسین علوی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا در زمینه‌ی اینکه  مجتبی ماه‌پسند به یک سفر کاری رفته است و دانش به جای وی عهده‌دار توضیح  در باره‌ی بودجه‌ی این سازمان است خواستار ارائه‌ی توضیحات وی شد.

    دانش هم توضیح داد که بودجه‌ی این سازمان در چهار فصل و ۲۰ ماده و یک برنامه‌ی عمرانی با مبلغ یک میلیارد و ۴۰۲ میلیون ریال درآمد بسته شده است  و به تایید شورای این سازمان رسیده گفت: این بودجه نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش دارد که این میزان افزایش به دلیل آن است که دستمزد پرسنل به بودجه‌ی امسال افزوده شده است.

 وی به شرح درآمدهای مختلف این سازمان پرداخت و هزینه‌های آن را نیز توضیح داد .

   دانش گفت: شش بازارچه داریم و هفت بازارچه هم به صورت خوصوصی اداره می‌شود و مجموعاَ ۱۳ بازارچه ‌ی میوه و تربار در رشت فعال است که باید به آنها بازارچه‌های پیرسرا و زرجوب را نیز اضافه کرد.

   حق بین مدیر گروه برنامه‌ریزی شهرداری رشت هم در تکمیل صحبتهای دانش گفت: سازمان میادین میوه و تربار تنها سازمانی است که می‌تواند روی پای خود بایستد و درآمد حاصل از دکه‌ها و غرفه‌هایش تکافوی هزینه‌های آن را می‌کند.

   امیرحسین علوی هم با تاکید بر اینکه در بودجه‌ی این سازمان مشکل خاصی به نظر نمی‌رسد خواستار تصویب آن شد اما موضوی روزان خواستار لحاظ شدن درآمد بازارچه‌ی میوه و تربار آزادی رشت در این بودجه گردید و گفت: چرا باید درآمد این بازار میوه و تربار که ملکی شهرداری رشت است و شهرداری سند مالکیت آن را در اختیار دارد در این بودجه لحاظ نشود؟

   وی همچنین خواستار حمایت دستگاه قضایی و بازرسی برای به نتیجه رسیدن این حق مسلم شهرداری رشت شد و  تاکید کرد شهرداری رشت و سازمان میادین میوه و تربار می‌تواند از محل درآمدهای  این میدان پیگیر ساخت یک سردخانه‌ی مناسب  در میدان میوه و تربار جاده تهران شود.

   در نهایت پس از بحث و بررسی در این مورد ضمن پذیرش پیشنهاد سیدرضا موسوی روزان  بودجه‌ی این سازمان مصوب شد.

 

 

 شورای اسلامی شهر رشت