بیست و چهارمین نشست تخصصی توسعه در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان با حضور سرکنسول فدراسیون روسیه برگزار شد؛

تاکید کیوان محمدی بر ضرورت تقویت تجارت بین گیلان و روسیه/ حذف ویزای دو کشور در آینده در دستور کار است

حرف تازه – بیست و چهارمین نشست تخصصی توسعه در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان با موضوع «روابط متقابل و اصول همکاری‌ بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه» با سخنرانی کنستانتین آلکسیف سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت در سالن اجتماعات سازمان برگزار شد. در ابتدای جلسه رئیس سازمان در سخنانی  ضمن خوش آمدگویی به […]

حرف تازه – بیست و چهارمین نشست تخصصی توسعه در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان با موضوع «روابط متقابل و اصول همکاری‌ بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه» با سخنرانی کنستانتین آلکسیف سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت در سالن اجتماعات سازمان برگزار شد.

در ابتدای جلسه رئیس سازمان در سخنانی  ضمن خوش آمدگویی به سرکنسول فدراسیون روسیه درگیلان و حضار جلسه گفت: ایران و روسیه دو همسایه‌ای هستند که در تاریخ پر فراز و نشیب خود، همواره در کنار هم بوده‌اند و ما در شرایط کنونی بسیار خرسند هستیم که روابط بین ایران و روسیه در شرایط خوبی قرار دارد و آینده این روابط، دورنمای روشن و موفقی را به تصویر خواهد کشید.

کیوان محمّدی به چهره‌های شاخص هر دو کشور اشاره کرد و ادامه داد: قرن بیستم با انقلاب روسیه شروع و با انقلاب ایران به پایان رسید. اگر ایران شخصیت‌های بزرگی همچون حافظ، سعدی، مولانا، عطار نیشابوری، فردوسی و تعدادی از شعراء و نامداران را در خود پرورده است، روسیه هم بزرگانی چون پوشکین، داستانیوسکی، چخوف، تولستوی و… را به جهان اندیشه ارزانی داد.

وی تصریح کرد: همین ریشه‌های مشترک ضرورت شناخت این کشور را در همه ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، ضروری می‌سازد. اما جلسه‌ای را که امروز در خدمت شما حضار محترم هستیم به طور ویژه مباحث اقتصادی و تعاملات تجاری بین دو کشور، خصوصا گسترش روابط گیلان و جایگاهی که گیلان می تواند در این رابطه داشته باشد را به بحث وبررسی خواهیم گذاشت.

تأکید بر تقویت تجارت بین ایران و روسیه/ حذف ویزای دو کشور در آینده در دستور کار است

در ادامه سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت با بیان اینکه روابط سیاسی بین ایران و روسیه به سطح خیلی عالی رسیده است، گفت: دو طرف همدیگر را به عنوان متحد و کشور دوست می بینند.

کنستانتین آلکسیف با اشاره به مواضع مشترک ایران و روسیه در مسائل سیاست جهانی، افزود: مسئله سوریه، اشغال فلسطین، مبارزه با تروریسم در منطقه و مبارزه علیه تجاوز غرب از جمله اهداف مشترک این دو کشور است که در سطح کلان به آنها پرداخته می شود.

وی روسای جمهور دو کشور ایران و روسیه را دارای روابط دوستانه‌ای دانست که روز به روز در حال افزایش است و اضافه کرد: در سفر سال گذشته پوتین به ایران مذاکرات ثمربخشی پیرامون مسائل سیاسی و اقتصادی انجام گرفت که بر آینده همکاری ها تاثیرگذار است.

آلکسیف حجم و کیفیت روابط اقتصادی بین ایران و روسیه را در مقایسه با سطح عالی سیاسی این دو کشور غیر منصفانه دانست و تصریح کرد: براساس گزارشات سال گذشته، حجم عمومی مبادلات تجاری بین ایران و روسیه حدود ۲ میلیارد دلار بوده که بسیار کم است و باید چندین برابر افزایش داشته باشد؛ این در حالی است که ظرفیت های تجاری ایران و روسیه بسیار گسترده می باشد.

سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت با اشاره به سهم ۸۰ درصدی ایران در صادرات فرش دستباف، گفت: زعفران، تولیدات کشاورزی و صنعتی و ماهیگیری به ویژه میگو بخش کوچکی از پتانسیل تجاری ایران است که مورد استقبال روسیه برای همکاری های اقتصادی قرار دارد لذا تجار و شرکت های بازرگانی ایرانی و روسی می توانند پیشنهادات فراوان و مطلوبی در حوزه مبادلات اقتصادی برای یکدیگر داشته باشند.

وی با بیان اینکه تجارت بین ایران و روسیه سنتی، معمولی و تنها تبادل کالاست، عنوان کرد: تجارت بین ایران و روسیه باید تقویت شده و از حالت سنتی در بیاید. برای بهبود روابط اقتصادی باید به شیوه‌های جدید تجارت از جمله سرمایه گذاری و ایجاد تاسیسات مشترک با استفاده از پشتوانه دولتی، امکانات بخش خصوصی و ظرفیت مناطق آزاد عمل کنیم، اما متاسفانه تجار ما در حوزه تاسیس شرکت‌های تجاری بی تجربه هستند.

آلکسیف با بیان اینکه گیلان دارای شرایط طبیعی خوبی برای کشاورزی و گردشری است، متذکر شد: سال گذشته بیش از ۱۶ هزار ویزای روسیه برای شهروندان در رشت صادر کردیم و لذا حذف ویزای دو کشور در آینده در دستور کار است تا موجب افزایش گردشگران روسیه در ایران و بالعکس شود.

وی از ساخت یک کشتی بزرگ برای دریای خزر خبر داد که دارای پیشرفت ۵۰ درصدی است و خاطرنشان کرد: کار ساخت این کشتی تا پایان امسال تمام می شود. امیدواریم در راستای تکامل و افزایش همکاری های اقتصادی ایران و روسیه اقدامات موثری انجام دهیم.

سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت با بیان اینکه ظرفیت گسترش روابط اقتصادی دو کشور در گیلان وجود دارد، تاکید کرد: مشکلاتی نظیر حمل و نقل و بسته بندی، نداشتن بانک مشترک و عدم آگاهی تجار نسبت به محصولات صادراتی مورد استقبال تاثیرات منفی بر این تجارت متقابل گذاشته است. تجار ما درباره هم خیلی کم می دانند لذا یک سایت اقتصادی درباره شرایط حقوقی، اقتصادی و قیمت ها راه اندازی کرده ایم.

وی پرتقال، گوجه، خیار و انواع ماهی گیلان را محصولات مورد توجه بازار روسیه دانست و خاطرنشان کرد: روسیه به راه اندازی مرکز تجاری ایرانیان تمایل دارد.

آلکسیف با بیان اینکه روسیه در چارچوب تفاهمنامه بین المللی در راستای رفع آلودگی نفتی دریای خزر برنامه دارد، تصریح کرد: در سفر دکتر روحانی به روسیه سند ساده سازی گردشگری گروهی از طریق مرز زمینی به امضا رسید که منتظر تسهیل طرف ایرانی هستیم تا شهروندان دو کشور به راحتی بازدید داشته باشند.

اولویت توسعه صادرات اتصال منطقه آزاد انزلی به راه آهن است

سید جلیل جلالی فر مشاور روابط اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی گیلان با روسیه و کشورهای CIS نیز در این نشست حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال ۲۰۱۵ را یک میلیارد و ۲۸۴ میلیون دلار دانست و اظهار کرد: این میزان در سال ۲۰۱۶ به ۲ میلیارد و ۱۸۴ میلیون دلار رسیده است.

وی طراز بازرگانی ایران را منفی دانست و تصریح کرد: ایران به ویژه گیلان دارای ظرفیت های تجاری گسترده از جمله بنادر، منطقه آزاد، کشاورزی، شیلات و… است.

مشاور روابط اقتصادی اتاق بازرگانی گیلان با بیان اینکه بازار روسیه پس از تنش با ترکیه سمت و سوی خوبی نسبت به ایران پیدا کرده است،گفت:تجار و بازرگانان می توانند با دریافت کد آی.آر.آی توسط جهاد کشاورزی نسبت به مبادلات خود به کشور روسیه اقدام کنند.

جلالی فر با اشاره به جایگاه کمرنگ ایران در کل واردات روسیه، عنوان کرد: مبارزه با اسرائیل یکی از مولفه های ایدئولوژیک ما در منطقه است لذا اگر جهادگران اقتصادی و تولیدکنندگان در عرصه مبادلات تجاری با کشورهای همسایه موفق تر عمل کنند، می توانیم اسرائیل را نابود کنیم.در واقع تولید و صادرات باید اسلحه ما باشد.

وی با بیان اینکه حجم مبادلات اسرائیل ۲ میلیارد و ۳۴۸ میلیون دلار است،یادآور شد: اسرائیل ۷۱۹ میلیون دلار صادرات به کشور روسیه دارد که از میزان صادرات ایران با جمعیت بیشتر و داشتن نمایندگی های رسمی و کنسولگری روسیه بالاتر می باشد.

مشاور روابط اقتصادی اتاق بازرگانی گیلان با اشاره به واردات ۲۶۲ میلیون دلاری پیاز در روسیه،خاطرنشان کرد:سهم ایران در این مبادلات ۴۸ هزار دلار بوده که رقم خوبی نیست.

وی اضافه کرد: در دنیایی که با بحران آب مواجه هستیم و آب مورد نیاز برای کشاورزی و کشت محصولات باغی را گران تامین می کنیم، متاسفانه بسیاری از محصولات ما در گمرک به دلیل حمل و نقل و نگهداری نامناسب از بین می رود لذا اولویت اول توسعه صادرات اتصال منطقه آزاد انزلی به راه آهن سراسری است.

روابط عمومی سازمان مدیریت وبرنامه ریزی گیلان