نخستین جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر رشت
تاکید عباس نژاد بر تعیین سبک معماری ساختمان ها در خیابان های جدید
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری خاطر نشان کرد: با تعیین معماری متناسب با ذائقه و فرهنگ و سنت و مذهب ما می توانیم به زیباسازی خیابان های جدید الاحداث کمک کنیم.
به گزارش اختصاصی حرف تازه ، نخستین جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر رشت ظهر امروز به ریاست مسعود عباس نژاد و با دستور «ارائه گزارش عملکرد معاونت های شهرسازی مناطق پنجگانه شهرداری رشت در سال ۱۴۰۲ در خصوص صدور پروانه های ساختمانی، پایان کار و گواهی عدم خلاف» در ساختمان شورا برگزار شد.
تاکید عباس نژاد بر تعیین سبک معماری ساختمان ها در خیابان های جدید
در ابتدای این جلسه مسعود عباس نژاد رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر رشت، این کمیسیون تازه تاسیس را یکی از تخصصی ترین کمیسیون های شورا دانست و تصریح کرد: نامه ای به عنوان تذکر به شهردار ارسال شود. شهرداری منطقه دو و پنج معاونین شهرسازی حضور ندارند و اگر پاسخ روشنی داده نشود به عنوان طرح سوال مطرح خواهم کرد.
وی با تاکید بر اینکه مدیران شهرداری باید پاسخگوی مردم باشند خاطر نشان کرد: اگر دلایل قانع کننده ای برای غیبت وجود نداشته باشد این دو مدیر باید تغییر کنند.
مسعود عباس نژاد در ادامه با اشاره به اینکه طرح جامع هر شهر باید با توجه به اقلیم و فرهنگ و مذهب و نوع زندگی اجتماعی آنها شکل بگیرد افزود: در شهر ما به چنین فاکتورهایی توجه نمی شود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر رشت در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: متاسفانه طرح جامع شهری ما و طرح جامع ترافیکی ما با یکدیگر در تضادند. در شرکت مجزا سال ها قبل این دو طرح را نوشته اند و اکنون تاریخش نیز گذشته است. باید به سرعت بازنگری کنیم و یک شرکت به طور همزمان این دو طرح را بنویسد و نیازها را ببیند. اصلاحات طرح تفصیلی ما به کجا رسیده است؟ در حوزه ممیزی املاک آیا حریم شهر رعایت می شود؟ حریم خدمات و حریم قانونی و استحفاظی کجاست؟ شهرهای بزرگ حریم بان دارند. این موارد باید در کمیسیون شهرسازی بررسی شود.
عباس نژاد همچنین با تاکید بر ضرورت توجه به تراز کف ساخت و سازها عنوان کرد: مشکلات فاضلاب و شیب بندی ساختمان ها زیاد است. شهرداری باید این موارد را پیش از ساخت و ساز اعلام کند و مکاتبات انجام شود.
وی با اشاره به اینکه مشکلات حقوقی، ممیزی املاک و مواردی از این قبیل از جلسات آینده در این کمیسیون بررسی خواهد شد افزود: یکی از مواردی که رعایت نشده است و فاجعه بزرگ شهرسازی دهه اخیر بوده ساخت خیابان آیت الله احسانبخش است. به ساختمان هایی پروانه داده شده است و ساخته شده اند که با اقلیم و فضای ما سازگار نیست و امروز متروکه و فاقد کاربری هستند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری به معماری و طراحی خیابان معلم و رواق های ساختمان ها در این خیابان پرداخت و گفت: چنین اقدامی این خیابان را به یکی از خیابان های جذاب شهر رشت تبدیل کرد اما در خیابان آیت الله احسانبخش چنین مسائلی دیده نشده است. ما باید بتوانیم نمای ساختمان ها در یک خیابان را ساماندهی کنیم تا هر ساختمانی به یک شکل نباشد و زیبایی های بصری در خور نام رشت در نظر گرفته شود.
مسعود عباس نژاد در بخش پایانی سخنان خود ضمن تاکید بر تعیین سبک معماری ساختمان ها در خیابان های رشت، گفت: در بسیاری از شهرها نورپردازی ساختمان در موارد پایان کار است و اگر خاموش باشند توسط شهرداری جریمه می شوند. می توانیم این مورد را در ضوابط در نظر بگیریم که ساختمان های بر خیابان نورپردازی مناسب داشته باشند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری خاطر نشان کرد: با تعیین معماری متناسب با ذائقه و فرهنگ و سنت و مذهب ما می توانیم به زیباسازی خیابان های جدید الاحداث کمک کنیم. بنابراین باید الزام به رعایت برخی موارد وجود داشته باشد.
عباس نژاد در پایان با بیان اینکه بهترین نقطه شهر رشت، در پنجاه سال گذشته محله باقرآباد بود افزود: چون شهرسازی به درستی روی این منطقه کار نکرده، رها شده است. مشاورین باید در این حوزه ها ورود کنند.
نادر حسینی دیگر عضو کمیسیون شهرسازی و معماری نیز در ادامه این جلسه بیان داشت: هدف از تشکیل این کمیسیون به صورت مستقل این بوده که بتوانیم برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسبی را در این حوزه پی ریزی کنیم و هدایت های لازم را داشته باشیم.
حسینی با تاکید بر اینکه هدف کمیسیون مچ گیری مدیران نیست افزود: هدف ما کمک به مدیران و ارتقای حوزه شهرسازی و معماری است.
عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر رشت تصریح کرد: موارد مربوط به این حوزه در این کمیسیون مطرح می شود تا مردم و افکار عمومی در جریان موضوعات باشند و بدانند تا امروز چه کاری انجام شده و از این پس چه کارهایی انجام خواهد شد.
نادر حسینی با تاکید بر تلاش برای اعتلای نام رشت، گفت: امیدواریم معماری فاخر، شهرسازی عالی و تعالی همه جانبه رشت را در آینده نزدیک داشته باشیم.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری رشت نیز در این جلسه اعلام کرد: از تشکیل کمیسیون مستقل و تخصصی شهرسازی و معماری در سال سوم شورا بسیار خوشحالم. این کمیسیون در بسیاری از شهرهای بزرگ وجود دارد.
رضا ویسی ضمن ابراز امیدواری نسبت به پیگیری و حل موضوعات شهرسازی و معماری شهر رشت در این کمیسیون، گفت: برخی موضوعات بین سازمانی است و از طریق این کمیسیون و با کمک شورای شهر رشت می تواند رفع شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری رشت خاطر نشان کرد: بیش از ۸۰ درصد مراجعات مردم به مناطق در بخش شهرسازی است. امورات روزمره به طور روزانه و گاهی تا ساعات شب توسط همکاران ما در مناطق پیگیری می شود.
رضا ویسی با بیان اینکه آخرین نقشه برداری و طرح جامع و سیاست گذاری مربوط به ۱۸ سال قبل است تصریح کرد: نیاز به نقشه برداری به روز از شهر رشت داریم که فراخوان آن تجدید شده است. پس از انتخاب پیمانکار، نقشه یکپارچه ۱/۵۰۰ خواهیم داشت که تا کنون چنین نقشه ای نداشتیم.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری رشت در ادامه به ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت پرداخت.
وی در خصوص سیما و منظر شهری و تعریف سبک معماری خیابان ها، اظهار داشت: نما جزیی از مراحل پایانی ساخت و ساز است و وقتی مراجعه می شود که دیگر امکان اصلاح ندارد. رشت اولین شهری بود که دستورالعمل ویژه ای در این خصوص تهیه کرد و به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید و ویرایشی از آن نیز تهیه شد. در بافت های نوساز توجه خاصی به این موضوع می شود و دیگر مواردی نظیر کامپوزیت نداریم.
نایب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری نیز در بخش دیگری از این جلسه اظهار داشت: راه اندازی نرم افزار سرای ۱۰ جلوی بسیاری از فسادها را می گیرد و امیدوارم هرچه زودتر برنامه سرای ۱۰ راه اندازی شود.
محسن سماکچی همچنین بر ضرورت تحول و نوسازی در بافت های فرسوده تاکید کرد و گفت: می توانیم با در نظر گرفتن جوایز و موارد تشویقی به افراد و سرمایه گذاران کمک کنیم که گامی در راستای زیباساری شهر رشت برداشته شود.
در ادامه معاونین شهرسازی مناطق پنجگانه به ارائه آمار و گزارش مناطق پرداختند.
این جلسه با حضور محسن سماکچی نایب رئیس کمیسیون، نادر حسینی و رضا عاشری اعضای کمیسیون، رضا ویسی معاون شهرسازی شهرداری رشت و مدیران مربوطه و مشاوران برگزار شد.
ارسال دیدگاه