در جلسه کمیسیون توسعه پایدار مطرح شد؛
تاکید سید حسین رضویان بر تهیه طرح جامع سیما منظر و فضای سبز شهری رشت
متاسفانه تجسم سیما و منظر و مبلمان شهری بدور از ارسال پیام های شهر پذیری و تعلق پذیری به شهروند منطبق با خصیصه های فرهنگی و هویت جامعه بومی است.
به گزارش قلم آزاد، هفتاد و پنجمین جلسه کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت عصر امروز به ریاست سید حسین رضویان و با حضور هادی رمضانی، حسن کریمی کرنق و نادر حسینی دیگر اعضای کمیسیون و همچنین محمدحسن عاقل منش و جمعی از معاونین و مدیران شهرداری رشت در ساختمان شورا برگزار شد.
سید حسین رضویان در ابتدای جلسه با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مغفول مانده در رشت ناهمگون بودن سیما، منظر و مبلمان شهر رشت است اظهار داشت: برای من همیشه خطی مشی گذاری که منجر به پدید آوردن ارتباط دوسویه و سازنده میان محیط و انسان بشود دارای اهمیت بوده و متاسفانه آنچه که امروز در تجسم سیما و منظر و مبلمان شهری رشت وجود دارد بدور از ارسال پیام های شهر پذیری و تعلق پذیری به شهروند منطبق با خصیصه های فرهنگی و هویت جامعه بومی است و در حقیقت روند موجود بنابر بر سطور پیشین نه ملموس است و نه ارتباط بصری مناسب برقرار می کند.
رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت خاطر نشان کرد: امروز بنای جلسه کمیسیون توسعه پایدار هم اندیشی و تشریک مساعی پیرامون تهیه سند جامع سیما، منظر و فضای سبز شهر رشت است تا در یک قاعده مشخص از ارزشهای معماری و شهرسازی این شهر صیانت شود. متاسفانه در مسئله نما هم از پاسداشت هویتی دوریم و اعوجاج بصری و بی نظمی ضمیر ناخودآگاه شهر را مغشوش کرده است.
محمدباقر بشردانش معاون خدمات شهری شهرداری رشت نیز تصریح کرد: طرح تیپ درختکاری برای معابر ۸ الی ۵۱ متر در سطح شهر رشت در زمستان سال ۹۵ با توجه به ضوابط طرح تفصیلی در کمیسیون بهداشت شورا بررسی و با توجه به گونه های بومی و زیبایی شناختی مصوب و ابلاغ شده بود.
وی افزود: طرح تیپ درختکاری طرحی خوب و با قابلیت بهره برداری است و باید در خرید درختان و اقداماتی که در حوزه فضای سبز انجام می شود مورد توجه قرار گیرد.
بشردانش خاطرنشان کرد: در بحث مبلمان شهری در ادوار گذشته مطالعات جامعی در شهرداری رشت وجود نداشت و اکنون مقدماتی توسط کارشناسان ما بر اساس نیازمندی ها انجام شده است. بر این اساس استانداردی در خصوص موارد مختلف در نظر گرفته ایم که مبلمان شهری از این پس دارای ضوابط مشخصی باشد.
رضا ویسی معاون شهرسازی و معماری شهرداری رشت نیز با بیان اینکه مهم ترین مصوبه قانونی در خصوص ضوابط سیما منظر، نما، جداره، مبلمان و پیاده روهای شهری مصوب وزارت راه و شهرسازی است اظهار داشت: سه شرح خدمات شامل ضوابط و مقررات پاکسازی و بهسازی نماها و جداره های شهری، ضوابط مناسب سازی پیاده روهای شهری و همچنین ضوابط و مقررات ساماندهی منظر شهری در این خصوص ارائه شده است و خروجی آن ضوابط و مقرراتی بود که در سال ۸۷ مصوب و به استان ها ابلاغ شد.
وی افزود: کمیته مربوطه از سال ۸۷ تا کنون به بخشی از این وظایف عمل نکرده است اما اختیاری به استان ها داده شده است تا هر استانی کمیته ارتقای کیفی سیما و منظر را تشکیل دهد و هر شهرداری می تواند بسته های مدنظر سیما و منظر خود را تهیه نماید و توسط کمیته استانی و کمیسیون ماده ۵ مصوب نماید. شهر رشت در سال ۹۳ به مصوبه کمیسیون ماده ۵ دست یافت و با بازنگری صورت گرفته در سال ۹۸ مجدد در کمیسیون ماده ۵ مصوب شده است.
ویسی با اشاره به اینکه در سطح شهر نماهای شیشه ای، کامپوزیتی، بالکن و… از همین طریق کاهش پیدا کرده است بیان داشت: این دستورالعمل ظرفیت مناسبی دارد و اگر اغتشاشی در نمای شهری می بینیم یا مربوط به قبل از این دوره بوده و یا در بخش ساخت و سازهای غیر رسمی بوده و از فیلتر مدیریت شهری رشت عبور نکرده است.
علیرضا حسنی رئیس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری رشت نیز عنوان کرد: در همه جلسات بر ضرورت مدیریت یکپارچه شهری تاکید می شود اما در درون مجموعه مدیریت شهری نیز در برخی موارد مدیریت یکپارچه ای وجود ندارد.
وی با اشاره به سیمای آشفته کابل های برق در شهر رشت، افزود: در بحث بیلبوردها و استندها با اینکه یکی از منابع مهم درآمدی سازمان است اما سرانه فضای تبلیغاتی شهروندان رشت از متوسط کشوری بالاتر است و به دنبال طرح جامع تبلیغات شهری هستیم.
علیرضا حسنی در خصوص ابعاد و ضوابط تابلوهای مغازه ها، بیان داشت: امیدواریم به نقطه ای برسیم که در همه نقاط شهر این موضوع رعایت شود و در دیگر موارد از جمله در خصوص رنگ سقف ساختمان ها نیز به وحدت رویه ای دست یابیم.
در ادامه جلسه مشاورین کمیسیون توسعه پایدار نیز به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
هادی رمضانی دیگر عضو کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت نیز با تاکید بر ضرورت زیباسازی شهر، عنوان کرد: اگر طرح جامعی در خصوص سیما منظر و مبلمان شهری وجود دارد باید به مرحله اجرا برسیم و اگر وجود ندارد باید چنین طرحی را ارائه کنیم. زیباسازی شهری در روحیه مردم در این شرایط اقتصادی و اجتماعی بسیار موثر است.
وی با تاکید بر اینکه شهروندان خواستار زیباسازی شهر رشت هستند افزود: دوره سوم شورا اقدامات بسیاری صورت گرفت و کسی از شهردار وقت یاد نمی کند اما از شهرداری یاد می شود که در حوزه زیباسازی فعالیت های چشمگیری داشته است. مشکل منابع مالی در شهرداری رشت وجود ندارد و مدیران مجموعه توانمندی بالایی دارند.
حسن کریمی کرنق دیگر عضو کمیسیون توسعه پایدار در ادامه جلسه اظهار داشت: پیشنهاد می دهم در سال آتی درآمد سازمان سیما منظر نیز به خود سازمان بازگردد تا بتواند اقدامات مربوط به سیما منظر و مبلمان شهری را بهتر پیش ببرد.
وی افزود: اگر بتوانیم برای پایان کار ساخت و ساز در محلات مختلف شهر، تیپ ساخت، نما و نورپردازی تعریف کنیم به نحوی که در خور محله و خیابان باشد قدم خوبی در این زمینه برداشته می شود.
نادر حسینی نایب رئیس کمیسیون توسعه پایدار نیز عنوان کرد: برنامه چشم انداز ۲۰ ساله توسعه شهر رشت تصویب شده و امسال در سال نخست این برنامه قرار داریم. بسیاری از این موارد نیز در این برنامه دیده شده است.
وی افزود: اگر ملزم به اجرای این برنامه به عنوان سند بالادستی باشیم و اشکالات را رصد کرده و ذیل همان سند استراتژی ۲۰ ساله فعالیت کنیم و مواردی را اصلاح کنیم می توانیم کار را به درستی پیش ببریم.
نادر حسینی همچنین با اشاره به فقدان مدیریت یکپارچه شهری، بیان داشت: در راس هرم، شهردار هماهنگ کننده مباحث مختلف باشد تا زیرمجموعه ها در تضاد با یکدیگر فعالیت نکنند. همچنین نیاز به عزم در اجرا وجود دارد. بارها در خصوص ورودی های شهر صحبت کرده ایم و نیاز به عزم در اجرا وجود دارد.
حسینی در پایان با بیان اینکه ریل گذاری خوبی در شورای ششم در زمینه های مختلف اتفاق افتاده است، تصریح کرد: باید در کنار یکدیگر بمانیم و با نظارت صحیح، مصر بر اجرای موضوعات مدنظر باشیم و امیدوارم شاهد تعالی رشت در سال های آینده باشیم.
محمدحسن عاقل منش دیگر عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه بیان داشت: امیدوارم دست به دست هم دهیم و در مدت زمان باقیمانده از عمر شورای ششم سعی کنیم گره ای از مشکلات مردم باز کنیم و شاهد لبخند رضایت مردم باشیم.
وی افزود: در بحث تابلوهای تبلیغاتی، همه تابلوهای شهری نباید برای تبلیغات در نظر گرفته شوند. بیلبوردها باید برای پیام های فرهنگی و عمومی نیز استفاده شوند و علاوه بر آن نقشی در زیباسازی شهری نیز داشته باشند.
عاقل منش تصریح کرد: طرح ها و مطالعات بسیاری در شهرداری وجود دارند که خاک می خورند و کسی سراغی از آنها نمی گیرد. خواهش بنده این است در زمان باقیمانده مسائل اساسی پیگیری و دنبال شود.
در بخش پایانی جلسه مصوب شد شهرداری رشت اقدامات لازم جهت عقد قرارداد با مشاور ذی صلاح را به منظور ارائه طرح جامع سیما منظر و مبلمان شهری در مدت معین انجام دهد.
ارسال دیدگاه