تاثیر روکش آسفالت شهر بر اعصاب و روان شهروندان
حرف تازه – حسین نسایی: شهر پدیده ای است همانند یک موجود زنده که تمامی افرادی که در آن زندگی می کنند و کلیه فعالیت هایی که در آن می شود به همراه بعد کالبدی شهر بر یکدیگر تاثیر گذارند و سبب برونداد رفتاری مردم و نمود بارز شکل و فرم شهری می باشد.
ناگفته نماند این ارتباط پیچیده همیشه نمی تواند به درستی و منظم انجام بپذیرد ؛ بلکه در مقیاس و شکل های مختلف سبب مشکلاتی در شهر شده که به عنوان مشکلات شریر نامبرده می شود که در زندگی فردی و اجتماعی هر شهروند تاثیر گذار است ، به نوعی که مفهوم مشکل در آن ها اجتماع و فعالیت های انسانی در آن یعنی فعالیت هایی که متضمن روابط اجتماعی انسان ها با یکدیگر ، با اشیاء و نیز آثار و نهادها و فعالیت های ناشی از آنها است ، اما آنچه که اهمیت دارد این است که فرآیندهای اجتماعی همچون ارتباط متصل کننده سیستم های باز شبکه سیستم های بزرگ و مرتبط به هم که برونداد یکی درونداد دیگری می شود تاثیر گذار است.
حال این ارتباط می تواند مانند یک مشکل شهری همچون خرابی روکش آسفالت و چاله های خیابانی باشد و یا هر مشکل کوچک یا بزرگ دیگری . در طی مصاحبه حضوری و مطالعات میدانی که در سطح کلانشهر رشت انجام شده است نشان داده شده که بیشترین اعتراض مردم از وضعیت روکش آسفالت و چاله های خیابانی شهر رشت است که در پی عدم رسیدگی و یا هر عامل دیگری در وضعیت مناسبی قرار ندارد و این مسئله یک واقعیت غیر قابل انکار است و به وضوح در شهر نمایان است . در صورتی که داشتن یک روکش مناسب آسفالت شهری جزیی از حداقل ترین خواسته های مردم کلانشهر رشت است که در بهبود کیفیت زندگی شهروندان تاثیر گذار می باشد.
در پی آسیب شناسی این مشکل شهری می توان با نگاهی متفاوت تر به موضوع نگاه کرد که این مشکل فراتر از استهلاک خودرو ها ،خسارت مالی و جانی ، سیستم حمل و نقل و ترافیک شهری و …. بر روی شهروندان تاثیر گذار است و خود سبب به وجود آمدن مشکلات دیگر شهری شده است. یکی از مهم ترین و پرخطرترین اتفاقی که شهروندان را بر اثر این مشکل تحت شعاع خود قرار می دهد و کمتر به آن توجه شده است تغییر در سیستم عصبی و روانی شهروندان ناشی از تاثیر خرابی روکش آسفالت و چاله های خیابانی است که سبب رفتار خشونت آمیز با یکدیگر، پرخاشگری و به دنبال آن تصادفات درون شهری ، درگیری های و نزاع خیابانی و به ترتیب در صورت خدشه دار شدن سیستم عصبی فرد همین رفتار تا داخل خانه ها و اعضای خانواده انتقال پیدا می کند و به همین شکل ادامه دار خواهد بود و از سوی دیگر بی اعتمادی به مسئولین شهری را در پی خواهد داشت.
ناگفته نماند که چندسالی است کارشناسان علوم اجتماعی و برنامه ریزی شهری به این تبعات خشم ها که ناشی از این دسته مشکلات بروز می دهد اشاره کرده اند و عدم رسیدگی به آنها می تواند بیش از پیش خطرناک تر باشد ، از طرفی وجود سرمایه اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است و داشتن شهری آرام با شهروندان متمدن و بافرهنگی همچون رشت ؛ اهمیت رسیدگی و مداخله برای حل چنین مشکلی را دو چندان می کند و در نتیجه می توان حل این مشکل را در اولویت کارهای عمرانی کلانشهر رشت قرار داد و امید است با همکاری مسئولین شهری و شهروندان هرچه سریع تر روکش آسفالت شهری بهبود یابد.
ارسال دیدگاه