با پیگیری اعضای شورای اسلامی شهر رشت؛

تفریغ و BRT به نتیجه رسید

تی تی خبر (حرف تازه) : یک صد و چهل و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر رشت برگزار شد. در این جلسه محمدعلی رفیعی نوده، فرهاد شوقی، فاطمه شیرزاد، فرانک پیشگر، اسماعیل حاجی پور، محمدحسین واثق کارگرنیا، سید امیرحسین علوی، مجید رجبی ویسرودی، عباس صابر، حجت جذب و سید رضا موسوی روزان از اعضای شورا حضور داشتند. […]

تی تی خبر (حرف تازه) : یک صد و چهل و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر رشت برگزار شد.

در این جلسه محمدعلی رفیعی نوده، فرهاد شوقی، فاطمه شیرزاد، فرانک پیشگر، اسماعیل حاجی پور، محمدحسین واثق کارگرنیا، سید امیرحسین علوی، مجید رجبی ویسرودی، عباس صابر، حجت جذب و سید رضا موسوی روزان از اعضای شورا حضور داشتند. سید محمدعلی ثابت قدم شهردار رشت نیز که به صحن شورا دعوت شده بود در این جلسه حضور یافت.

۲۰۱۶۰۶۱۹_۱۸۱۵۴۶نطق اول : در ابتدای جلسه سید امیر حسین علوی به عنوان ناطق اول پیرامون سه موضوع به سخنرانی پرداخت : نخست موضوع تعداد کم اتوبوس ها و تاخیر در راه اندازی بی آر تی،  دوم مطالبات معوقه هنرمندانی که در تمامی مراسم ها در کنار شهرداری بوده اند و سوم موضوع دو تیم داماش و سپیدرود.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر رشت پیرو تذکراتی که هفته گذشته در جلسه کمیسیون بودجه پیرامون عدم راه اندازی خط ویژه اتوبوس و کاهش تعداد اتوبوس های فعال رشت داده بود امروز از رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک، رضا رسولی، به طور ویژه به دلیل برگزاری جلسات متعدد و بررسی مباحث مختلف تشکر کرد و گفت : شخصا شاهد زحمات ایشان بودم و تشکر می کنم.

وی دغدغه های فرهنگی را رسالت شورای چهارم و شهرداری دانست و ادامه داد: شان و کرامت هنرمندانی که همواره برای انتقال مفاهیم فرهنگی در کنار شهرداری بوده اند باید حفظ شود و یک کارمند سازمانی نباید شانیت آنها را زیر سوال ببرد. برخی از این هنرمندان مطالبات ۳ تا ۵ ماهه دارند. شخص شهردار باید به این موضوع ورود و مشکل را حل کنند. وی از روز رشت، افتتاحیه پیاده راه و کنگره عظیم هشت هزار شهید به عنوان نمونه هایی از اقدامات این هنرمندان نام برد.

 سید امیر حسین علوی با اشاره به موضوع خرید یکی از دو تیم داماش و سپیدرود از سوی شهرداری رشت افزود : شورای چهارم نه تنها در حوزه فوتبال بلکه در همه ورزش ها دغدغه داشته است و بیشترین کمک ها را کرده است.

وی با بیان اینکه حوزه ورزش و جوانان مشکلات خاص خود را دارد در ادامه گفت: با مشکلات فراوان تیمی را به لیگ یک فرستاده ایم؛ به دست خودمان بحران ایجاد نکنیم. کمک به این دو تیم وظیفه شهرداری و شورا و همه مسئولین است و شورا و شهرداری باید حامی این دو تیم باشند.

۲۰۱۶۰۶۱۹_۱۸۱۶۰۲نطق دوم : رضا رسولی به عنوان دومین ناطق جلسه شورا، به موضوع محتوا بخشی و زیبا سازی پیاده راه فرهنگی رشت پرداخت و گفت : فاز بعدی پیاده راه زیبا سازی است و فعالیت های خوبی انجام شده است و امیدواریم تکمیل تر شود.

وی با اشاره به ساخت و نصب تندیسی از عکاس قدیمی شهر رشت، استاد دروی، در پیاده راه و در نزدیکی خانه فرهنگ و هنر که توسط سازمان زیباسازی شهرداری رشت انجام شد افزود : اقدام قابل تحسینی بود و قابل تحسین تر بود اگر در نزدیک ترین نقطه به محل کسب ایشان قرار می گرفت. از سازمان زیباسازی تشکر می کنم. شهر رشت در دوران معاصر مفاخر فراوانی داشته است. جای مفاخر فرهنگ و هنر و دانش رشت در پیاده راه فرهنگی همچنان خالی است. باید تاریخ درخشان رشت را به میهمانان معرفی کنیم. افرادی مثل آرسن میناسیان، شعار، آذربانی، دادخواه، چینی چیان، قنادزاده و سایر افرادی که کاری ماندگار از خود به جا گذاشته اند.

رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک داروخانه کارون را بخشی از هویت رشت دانست و گفت : شنیده ام به دلیل تنگناهای مالی امکان تغییر شغل وجود دارد. باید بتوانیم برای اولین داروخانه شبانه روزی ایران کاری کنیم تا حفظ شود و به کار خود ادامه دهد.

رضا رسولی در ادامه با بیان اینکه قانون برای ما حقی قائل شده است تا در هرجلسه ۱۰ دقیقه ای پیرامون مباحث روز صحبت کنیم اعضای شورا را به چالش دعوت کرد و افزود : هر هفته یکی از اعضای شورا در مورد یکی از مباحث روز چند دقیقه ای صحبت کنند تا مردم فکر نکنند اینجا فقط جنگ و دعوا است.

رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر رشت افزود : روز پنجشنبه خطوط بی آر تی افتتاح خواهند شد.

در ادامه لوایح جلسه امروز شورا بررسی شد:
۲۰۱۶۰۶۱۹_۱۸۱۶۲۸

لایحه دو فوریتی تفریغ بودجه ۹۰ و ۹۱ تصویب نشد

در حاشیه بررسی این لایحه سید امیر حسین علوی حسابرسی سال های ۸۹، ۹۰ و ۹۱ را از جمله کارهای ارزنده شورا دانست.

۲۰۱۶۰۶۱۹_۱۸۱۶۱۷

لایحه درخواست ترک تشریفات سرمایه گذاری پروژه شهربازی جهت بررسی دقیق تر به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع داده شد

سید امیر حسین علوی با اشاره به سفر اعضای شورا به شهر مشهد جهت بازدید از پروژه های سرمایه گذار گفت : با توجه به اینکه در مدل پیشنهادی سرمایه گذار اصلاحاتی انجام داده ایم پیشنهاد می دهم دفتر سرمایه گذاری شهرداری رشت مذاکراتی را با مدل پیشنهادی ما با سرمایه گذارانی که خود صلاح می داند انجام دهد تا دفتر سرمایه گذاری از این بلا تکلیفی خارج شود و مدل پیشنهادی ما را بداند. اما برای این موضوع باید اعداد و جزییات مشخص باشند تا اتفاقی مشابه با پارک آبی رقم بخورد.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه سرمایه گذار مدل پیشنهادی دیگری به صورت شراکتی نیز ارائه کرده است افزود: با توجه به اینکه تمامی دستگاه های موجود شهربازی مستهلک شده اند و غیر قابل استفاده اند هزینه های براورد شده بیش از ۹ میلیارد تومان است که نیاز مند سرمایه گذاری ۴ تا ۵ میلیارد تومانی شهرداری رشت است و با توجه به وضعیت مالی فعلی صلاح نیست.

وی تصریح کرد: پیشنهادم این است که مصوبه کمیسیون، بدون عدد و بدون ترک تشریفات به رای گذاشته شود و ظرف مدت یک هفته دفتر سرمایه گذاری اعداد را اعلام کند.

در ادامه محمد حسین واثق کارگرنیا با بیان اینکه در کمیسیون هم مخالف این موضوع بودم اما چون در اقلیت بودم مخالفتم نتیجه نداد، به انتقاداتی در خصوص عدم ارائه گزارش دقیق از سفر اعضای شورا به مشهد پرداخت و گفت : در پیشنهاد جدید چه پیشنهادات مالی بهتری نسبت به پیمانکار قبلی اضافه شده است؟ ارقام ارائه شده با واقعیت فاصله دارد.

فرانک پیشگر با اشاره به تعطیلی سه ساله شهر بازی گفت : به اعتقاد من در این مورد قیمت پیشنهادی مطرح نیست بلکه به روز بودن تجهیزات و امکانات ملاک است.

محمد علی رفیعی نوده نیز با تاکید بر اینکه به دنبال به روز بودن تجهیزات هستیم گفت : باید بچه ها و خانواده ها در امنیت کامل باشند و ما به دنبال این موارد هستیم.

سید رضا موسوی روزان با بیان اینکه وضعیت شهرداری رشت و مشهد متفاوت است گفت: شهرداری مشهد ۱۷ میلیارد تومان امکانات به جز زمین در اختیار سرمایه گذار گذاشته بود. ضمن آنکه در مشهد تعطیلی پارک ها به کمتر از ۳ ماه می رسد اما در رشت ۵ ماه سال هیچ استفاده ای از پارک ها نمی شود. روزان در ادامه گفت : بازدید کامل و دقیقی انجام شده است و گزارش کاملی ارائه خواهد شد.

فرهاد شوقی با اشاره به دوبار برگزاری فراخوان جهت سرمایه گذاری شهربازی رشت گفت : با اصرار ما این موضوع برای سومین بار به فراخوان خواهد رفت!

اسماعیل حاجی پور نیز در صحبت های خود از نگاه متفاوت به شهر بازی سخن گفت و افزود: این کار فوق العاده تخصصی است و عشق می خواهد و شاید حدودا ده نفر در کشور چنین کاری را انجام دهند. باید به دنبال بالا بردن کیفیت باشیم. پیشنهاد می دهم دنبال سود مالی نباشیم؛ بالاترین منافع و سود ما برق شادی در چشمان مردم است.  با برگزاری فراخوان ممکن است افرادی برنده شوند که متخصص این کار نباشند و شهربازی به سرنوشت گذشته دچار شود.

عباس صابر گفت : در موضوع ترک تشریفات اعداد، حجم، مقدار، جزییات و نوع کار باید مشخص باشد. این شرکت توانمند است اما ما نمی دانیم چه امکاناتی به رشت آورده می شود. باید بدانیم چه دستگاه هایی می آید. با شرایط فعلی نمی توان ترک تشریفات را رای گرفت.

فاطمه شیرزاد نیز به سه سال تعطیلی شهر بازی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه حدود سه سال است مبحث شهر بازی در کمیسیون ها، در صحن شورا و در هیات عالی سرمایه گذاری مطرح می شود  و بازدید میدانی نیز انجام شده است پیشنهاد می دهم از سرمایه گذار جهت حضور در صحن شورا دعوت به عمل آید تا مذاکرات انجام شود و تصمیم صحیحی اتخاذ شود.

مجید رجبی ویسرودی پیشنهاد داد تا این لایحه جهت بررسی بیشتر به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع داده شود.

با رای موافق اعضا این پیشنهاد به تصویب رسید و لایحه درخواست ترک تشریفات سرمایه گذاری پروژه شهربازی جهت بررسی دقیق تر به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع داده شد.

پس از دقایقی تنفس، در ادامه دکتر محمد علی ثابت قدم شهردار رشت به منظور پاسخگویی به سوالات اعضای شورا در جایگاه حضور یافت:
۲۰۱۶۰۶۱۹_۱۸۱۷۴۴

سوالات اعضای شورا از شهردار رشت به شرح ذیل است:
۱٫ علت تاخیر در راه اندازی خط ویژه خیابان امام با وجود فراهم بودن شرایط
۲٫  گزارش تفریغ بودجه سال های ۹۲ تا ۹۴
۳٫ دلیل وضعیت نامطلوب و نابسامان ناوگان اتوبوسرانی رشت

۲۰۱۶۰۶۱۹_۱۹۲۳۰۶

دکتر سید محمد علی ثابت قدم در پاسخ به سوال سوم در خصوص وضعیت نابسامان ناوگان حمل و نقل و اتوبوسرانی گفت : بر اسا طرح جامع ترافیک، تعداد ناوگان حمل و نقل باید نسبت معقولی در حوزه های همگانی، شبه همگانی و خصوصی داشته باشد. امروز در رشت این نسبت معقول نیست و این به واسطه تراکم جمعیتی بالای رشت نسبت به مساحت آن است که رشت را به متراکم ترین شهر کشور تبدیل کرده است و برخی بافت های درون شهری با مشکل ترافیکی مواجهند.

شهردار رشت با بیان اینکه بیشترین حجم بودجه شهرداری رشت در نگاه چهار ساله، جهت تملک مسیر و بازگشایی معابر و تکمیل رینگ های ترافیکی خواهد بود افزود: نه در حوزه لوجستیک و نه در حوزه فرهنگی آمار مناسبی در سال های گذشته نداشته ایم. بیشترین سهم خودروهای تک سرنشین را با فاصله ای معنادار با سایر کلانشهرها داریم و مشکلاتی به ارث رسیده است که صادقانه مربوط به یکی دو سال اخیر نیست. در حوزه تاکسیرانی در زمان هدفمندی یارانه ها تعداد ناوگان بی حساب بالا رفت و به دو برابر ظرفیت واقعی رسید و آسیب هایی را برای رانندگان تاکسی در پی داشت و در حالیکه تعداد ناوگان مورد نیاز ما از ۳ هزار تاکسی تجاوز نمی کند به بیش از ۶ هزار تاکسی رسید و از سوی دیگر در حالیکه به ۱۸۰ اتوبوس نیازمندیم؛ تعداد اتوبوس های ما عدد بسیار کمتری است. باید مطالعات معقولی انجام شود وبه کمک کمیسیون حمل و نقل و ترافیک، نسبت حمل و نقل همگانی به غیر همگانی به درستی تعریف شود.

وی در ادامه بر بهسازی و نوسازی ناوگان حمل و نقل تاکید کرد و گفت: برای شهری با نگاه گردشگری، آلاینده های زیست محیطی آسیب های جدی به توسعه پایدار شهری وارد می کنند. آب و هوای مناسب یکی از شاخصه های شهر رشت است. امروز بیش از ۱۵۰۰ خودرو در حوزه تاکسیرانی مشمول نوسازی می شوند.

دکتر ثابت قدم با ارائه گزارشی از تعداد اتوبوس های فعال ثبت شده در ماه های مختلف تصریح کرد: در اردیبهشت ماه تعداد اتوبوس ها به حداقل خود یعنی ۲۰ اتوبوس رسید. اما در این خصوص دو لایحه ارائه شده است که یکی مربوط به خصوصی سازی ناوگان اتوبوس است و دیگری مربوط به فرآیند تصویب وام تا سقف ۳۸ میلیارد تومان. اگر این دو لایحه تصویب شوند می توانیم تا پایان سال جاری به ۱۸۰ دستگاه اتوبوس برسیم.از زمان خصوصی سازی ماهانه ۱۰ تا ۱۵ دستگاه اتوبوس به ناوگان اضافه خواهد شد. اما اگر خودمان به دنبال منابع مالی برویم قطعا این روند کندتر خواهد شد.

شهردار رشت در ادامه تصاویری از وضعیت بسیار نامطلوب اتوبوس ها و همچنین سازمان اتوبوسرانی را در زمان تحویل  به نمایش گذاشت و با ارائه گزارش و تصاویری از وضعیت فعلی گفت : اگر این ها عملکرد مثبت به شمار نمی رود دیگر نمی دانم کار کردن چیست. قبول ندارم که مشکلات موجود به دلیل تلفیق چهار سازمان و عدم توانایی یک فرد باشد. در حوزه اتوبوسرانی باید ببینیم چه بوده ایم و چه مسیری طی شده است.

وی همچنین تصاویری از اسناد خرید بیست دستگاه اتوبوس را نیز ارائه کرد.

۲۰۱۶۰۶۱۹_۱۹۲۳۱۴

دکتر محمدعلی ثابت قدم در پاسخ به سوال اول و علل تاخیر در راه اندازی بی آر تی به ارائه توضیحات و شرح رایزنی ها، پیگیری ها، اقدامات و جلسات متعدد شهرداری در این خصوص پرداخت و گفت : سهم دولت در خرید اتوبوس انجام نشده است.

وی به دوشنبه های معروف و سفرهای کاری به تهران اشاره کرد و افزود: تمام آن سفر ها جهت مراجعه به بانک شهر به منظور پیگیری وام و یا مراجعه به وزارت کشور بوده است و گزارش تمام ماموریت های شخصی بنده در این خصوص در اختیار شورا قرار می گیرد.

پیگیری پلاک گذاری و استعلام به منظور خرید یا عدم خرید خودرو از منطقه آزاد از دیگر موارد اشاره شده در این خصوص بود.

لازم به ذکر است دقایقی قبل رضا رسولی رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر رشت از افتتاحر بی آر تی در روز پنجشنبه خبر داده بود.

۲۰۱۶۰۶۱۹_۱۸۱۷۵۲

شهردار رشت همچنین در خصوص سوال دوم و موضوع تفریغ بودجه گفت : ۳۰ فقره از اسناد پیوستی در سال ۸۹ مفقود شده بود و همه ساله این موضوع ادامه داشت. اختلالات نرم افزاری و پرش اطلاعات و عدم انتقال حساب های موجودی دائمی به سال بعد از دیگر دلایل تاخیر در ارائه تفریغ بودجه بوده است.

دکتر ثابت قدم با اشاره به پیگیری هایی که از طریق بانک عامل جهت تعیین تکلیف مسائل مالی انجام شده است گفت : تا پانزدهم تیر ماه تفریغ بودجه سال های ۹۲ و ۹۳ و تا پایان مرداد ماه تفریغ بودجه ۹۴ تقدیم شورا خواهد شد.

وی افزود : طبق زمان بندی اعلام شده گزارش ها را که تجمیع کارهای چند ساله است انجام می دهیم  و به تعهدات خود پایبندیم و برای آیندگان نخواهیم گذاشت.

۲۰۱۶۰۶۱۹_۱۸۱۷۴۶

با پایان توضیحات شهردار رشت برخلاف جلسات گذشته، به نظر می رسید بیشتر منتقدین از توضیحات ارائه شده قانع شده اند.

سید امیر حسین علوی رییس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورا گفت : خوشحالم که تاریخی برای ارائه تفریغ بودجه اعلام شد و توضیحات منطبق با اطلاعاتی بود که ما در کمیسیون در اختیار داشتیم.  به مردم رشت هم بابت راه اندازی بی آر تی تبریک می گویم و به لزوم ارتباطات خوب میان شهرداری رشت و وزارت کشور و پیگیری های مستمر تاکید می کنم.

عباس صابر هم گفت : خوشحالیم که اتوبوس ها آغاز به کار می کنند. از شما می خواهیم پیگیر ۱۸۰ اتوبوس باشید و شورا هم به شما کمک خواهد کرد و باز هم به خاطر آغاز به کار این اتوبوس ها تشکر می کنم.

مجید رجبی ویسرودی هم گفت :  ما مخالف شما نیستیم. دعوا هم نداریم. بنده به شما رای داده ام. مردم ما را انتخاب کردند تا مواردی که از نگاه مردم مشکلی دارد در صحن شورا بیان کنیم و توضیح بخواهیم. شما پیش از این توضیح نمی دادید و اگر شفاف توضیح بدهید قبول می کنیم و اکنون که در این جلسه توضیح دادید تشکر می کنیم. ما انرژی مضاعف شما در انجام کارهای شهرداری را انکار نمی کنیم اما گاهی مواردی را توضیح نمی دهید. به عنوان مثال چند عضو شورا را متهم به باج خواهی می کنید. بنده چه باجی از شما خواسته ام؟

وی در ادامه گفت: بنده به رسانه ها توهین نکرده ام. بلکه می گویم برخی رسانه ها مورد حمایت شهرداری قرار می گیرند و گاهی ما را نوازش می کنند.

دکتر ثابت قدم در پاسخ به این اظهارات، ضمن اشاره به اینکه این سوال موضوع جلسه امروز نیست پرسید: شما فایل صوتی صحبت های بنده را به طور کامل شنیده اید؟ من این فایل را در اختیار شما قرار می دهم.

بدین ترتیب با پیگیری تمامی اعضای شورا علی الخصوص کمیسیون های بودجه و ترافیک، دو مورد از مهم ترین دغدغه های شهر رشت به سرانجام رسید. بی آرتی پنجشنبه افتتاح می شود. گزارش تفریغ ۹۴ هم در شرایطی که تا چندی پیش همچنان بحث بر سر گزارش سال ۸۹ بود تا پایان مرداد ماه به شورا ارائه خواهد شد.