بیمارستانهای دولتی و خصوصی ایران از چه نوع کپسول اکسیژنی استفاده می کنند؟
بیمارستانهای دولتی و خصوصی ایران از چه نوع کپسول اکسیژنی استفاده می کنند؟ در این مقاله قصد داریم دربارهی کپسولهای اکسیژنی یا سیلندر اکسیژن طبی که به منظور درمان مورد استفاده قرار میگیرند، بپردازیم.
حرف تازه – بیمارستانهای دولتی و خصوصی ایران از چه نوع کپسول اکسیژنی استفاده می کنند؟ در این مقاله قصد داریم دربارهی کپسولهای اکسیژنی یا سیلندر اکسیژن طبی که به منظور درمان مورد استفاده قرار میگیرند، بپردازیم؛ شما میتوانید این کپسولها را در ظرفیتهای گوناگون مشاهده و تهیه کنید، رنج وزنی که شما از این کپسولها میتوانید مشاهده کنید، از یک تا پنجاه لیتر است.
هرکدام از این کپسولها میتواند در شرایط خاصی مورد استفاده قرار گیرد، برای مثال افرادی که باید در منزل از کپسول اکسیژن استفاده کنند، کپسولهای ۱۰ لیتری را تهیه می کنند، زیرا این کپسول وزن زیادی ندارد (۱۳-۱۶ کیلوگرم) و امکان حمل آن برای افراد راحت است ولی در بیمارستانها بیشتر از کپسولهای ۴۰ و ۵۰ لیتری استفاده میشود و این به دلیل مصرف بالای این گاز است؛ البته لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که برای حملونقل سیلندرهای اکسیژن، وسایل و تجهیزات ویژهای نیاز است چراکه این کپسولها در ابعاد بزرگ و در وزنهای بالا تولید میشود و نمیتوان آن را بهراحتی در محیط با دست جابهجا کرد.
هزینهی تهیهی این کپسولها، پیش از آنکه در ایران تولید شوند و آن زمان که از کشورهای خارجی وارد میشد، نسبتا بالا بود اما امروزه که تولید آن مدتی است در ایران انجام میشود، از قیمت و کیفیت مناسبی برخوردار است. در ایران چند شرکت در حال تولید این کپسول هستند که فعالیت آنها زیر نظر اداره استاندارد و با مجوز از وزارت صنایع انجام میشود.
برندهای معروف کپسول اکسیژن و استفاده از آن در بیمارستان
در این بخش به بررسی بهترین و پرفروشترین برندهای کپسول اکسیژن میپردازیم که علاوه بر استفادهی شخصی و در منزل، در بیمارستانهای خصوصی و دولتی ایران استفاده میشود.
کپسول اکسیژن بهاران که دارای سایزبندی است و هر سایز متناسب با شرایط، انتخاب میشود و از آنجاییکه در محیطهای بیمارستان از کپسولهایی با سایز بزرگ استفاده می کنند، باید سایزهای بزرگ این کپسول را تهیه کنند. برند وکتو یکی دیگر از کپسول های اکسیژن مورد استفاده، شناخته میشود که توانسته است بهخوبی رضایت مصرفکنندگان را جلب کند؛ این کپسول اکسیژن به دلیل وزن کمی که دارد، میتواند برای استفاده در منزل نیز باشد. برندهای دیگری چون مکسی و AL نیز جزو آن دسته از برندهای پرمصرف محسوب میشوند.
کپسول اکسیژن و دستگاه اکسیژن ساز
در بیمارستانها برای تامین کمبود اکسیژن افراد، علاوه بر تهیهی کپسول اکسیژن از دستگاه اکسیژن ساز نیز استفاده میشود؛ هر دو محصول وظیفهی اکسیژنرسانی به بیمار را دارد؛ اما این دو از لحاظ اکسیژنرسانی با یکدیگر تفاوت دارند. برای مثال میزان اکسیژنی که از کپسول اکسیژن در اختیار بیمار قرار میگیرد، محدود است و با استنشاق بیمار به پایان میرسد، این در حالی است که دستگاههای اکسیژن ساز، اکسیژن را بهصورت فیلتر شده در خود ذخیره میکند و به اتمام نمیرسد.
این دستگاهها، میزان اکسیژنی که تولید میکنند، نامحدود است و نگرانی از جهت تمام شدن آن برای بیمار وجود ندارد، همچنین میزان اثری که در موضوع آتشسوزی دارد، نسبت به کپسولهای اکسیژن کمتر است و این به دلیل میزان تولید گاز اکسیژن، ضربهای و متناسب با نیاز است؛ درنتیجه میزان نشت گاز و خطر آتشسوزی کاهش پیدا میکند؛ اما در کپسول اکسیژن، هرلحظه امکان نشت گاز و ایجاد آتشسوزی وجود دارد.
مورد دیگری که باعث استفادهی بیشتر از دستگاههای اکسیژن ساز شده، وزن کم آن نسبت به کپسول اکسیژن و بهراحتی قابلحمل بودن آن است. یکی از مشکلاتی که برای این دستگاه میتوان در نظر گرفت، هزینهی بیشتر آن نسبت به کپسولهای اکسیژن است. در برخی از بیمارستانها و مراکز درمانی، بهجای خرید این دستگاه، آن را اجاره کردهاند.
نحوهی نگهداری از کپسول اکسیژن در محیط بیمارستان
-
کپسولهای اکسیژن باید دور از تابش مستقیم خورشید قرار گیرند چراکه میتواند منجر به انفجار و ایجاد تلفات شوند.
-
کپسولهای مورد استفاده در بیمارستان باید همیشه پر و آماده باشند تا در شرایط بحرانی، سریعا مورد استفاده واقع شود.
-
کپسولها را در یک اتاق و در قفسههای مخصوص نگهداری کنید تا از افتادن احتمالی آنها جلوگیری شود.
-
برای جابهجایی کپسول اکسیژن از پایههای چرخدار استفاده کنید و اگر به این پایهها دسترسی نداشتید، آنها را بهصورت دورانی حرکت دهید.
ارسال دیدگاه